Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:29:24

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162617 пъти)
 
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: март 06, 2009, 14:45:31 »

Нашето меню ще бъде:
1. Овчарска салата
2. Палачинка с пълнеж (беше нещо с шунка, кисели краставички и още нещо)
3. Пилешка пържола с 4 вида сирена или по министерски (с гъби, кашкавал и един мн-хубав сос)
4. Плато сирене, кашкавал, луканка, бабек, филе
5. Тортичкааа
Безалкохолни по 2 бр, 1/4 минерална вода от 1,5 л. бутилка.
Кафе за който пожелае
Алкохол - вино бяло и червено, ракия, водка, уиски
 
тази пилешка пържола със  сирената направо ме кара да се облизвам и да се замисля за нашето филенце, благодаря че ме подсети за бабек.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: март 06, 2009, 14:47:51 »

А между другото някой от вас мислил ли е какво ще ядете самите вие и дали ще е по-различно от менюто на гостите.Аз имам чувството, че няма да мога да сложа и залък в устата си на този ден.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: март 06, 2009, 14:50:32 »

Менюто на младоженците при нас беше същото като на гостите, но аз май опитах салатата и малко от предясието както и тортата естествено.То не е че ти не си гладен просто нямаш време за ядене.Даже ние с мъжът ми скоро ходихме в ресторанта на вечеря ис и поръчахме някои неща от сватбеното ни меню, за да разберем какво е имало по масите.Единственото по различно нещо беше, че бяхме поръчали за баща ми вместо пилешка свинска пържола, защото той хвъркато не яде.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: март 17, 2009, 22:56:43 »

определено от младоженската маса нинаги изяденото количество е най малко  smile
ние два пъти кумувахме и на първата сватба мога да ви кажа че единственото нещо което хапнах беше малко от салатата след като седнахме в ресторанта и още не беше започнало всичко на макс...след това не седнах целия ден нито за минутка...а сватбата беше дневна и разбира се сутринта най малко мислех за закуска... Girl_hide но беше много забавно...на втората сватба го раздадохме малко по тежичко и успяхме да похапнем повечно с младоженците но може би и  бяхме доста по уморени...не знам..

а за нашата сватба менюто го смятаме някъде около 30 лв на човек...като слагам и 2 лв за парче торта...
мисля че е нормално...
ще имаме овчарска салата - 4.80 лв
плато хапки - пилешки кашкавалени и сирене са ни 14.40лв
вечерята от пилешка пържола с гъбен сос и картофки някакви си излиза 9.60лв
и плато луканки суджук кашкавал сирене е 7.15лв

за вечерята вече като се приберем в бг ще идем до ресторанта да видим дали ще е същата или ще си изберем друг вариант ...
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: март 26, 2009, 23:21:43 »

Менюто на което за сега сме се спряли е:
1.Комбинирана салата-400гр/домати и краставици-100гр;пилешка салата-50гр;мариновани чушки-50 гр;млечна салата-50 гр;руска салата-50гр;сирене-50гр;сърми-50гр/
2.Топло предястие-150гр/палачинка с гъби и шунка/
3.Основно ястие-400гр./Специалитет 'Тримонциум'-св бон филе,задушено с гъби и език,запечено на фурна с кашкавал;за гарнитура-пържени картофи,задушени зеленчуци и пилаф/
4.Питка със сусам
5.Следястие-150гр-кашкавал,луканка,пастърма,шунка, филе 'елена'
6.Ядки-шан фъстък,бадеми,лешници-150гр
7.Торта
8.Напитки-ракия 'Пещерска' 50гр, по 4 бр безалкохолни, по 1 л мин вода и по 1 бира
Отделно ще има алкохол-ракия, вино,уиски,водка
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 745



Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: март 27, 2009, 00:12:54 »

Страхотно меню - богато, според мен ядките могат и да се намалят като грамаж. Все пак преди тях има 4 ястия -салата, предястие, основно и следястие, а 150 грама е доста голямо количество, а пък и ядките много засищат. За Нова година в куверта имахме включени по 100 гр ядки и почти всичките останаха, въпреки че преобладаващата част от компанията пи уиски. Разбира се това за ядките е мое мнение, но мен мично би ме било яд като останат неизядени ...
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: март 27, 2009, 15:19:34 »

Kristinka , мисля че менщто ти е достатъчно богато. но може да помислите за допълнително безалкохолно и вода.
и на мен 150 гр. на човек ми се вижда страшно много. може би за двама. нопри всички случаи ще останат, но нищо не ти пречи да ти ги съберат и да ти ги дадат накрая. все пак си ги плащаш.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: март 27, 2009, 15:22:12 »

Момичета нас ни посъветваха от ресторанта въобще да не поръчваме ядки, а да имаме плата след ястие с колбаси и кашкавал.И по-голямата част от платата хартисаха, ако имахме ядки нямаше и да са опитани сигурно.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 648



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: март 27, 2009, 16:19:25 »

и ние така мислим, маги!
да няма ядки - защото и без това яденето щ е е достатъчно (и мезетата!)
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: март 27, 2009, 17:13:57 »

Благодаря за съветите  give_rose може би ще е по добре ядките да бъдат в големи купи на няколко места по масата, защотот сега като се замисля масите ще са отрупани и няма да има място...
Ечи, относно безалкохолното-мисля че 4 бр без. и 1 л вода на човек са достатъчни, ако не са-да поръчват защото то ресторанта не ни позволяват да внесем нищо освен алкохола и ядките.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: април 08, 2009, 13:43:45 »

Ние ходихме до ресторанта този уикенд и ни дадоха техните изисквания за меню:
1 аператив 100мл - тук мислим да поръчаме водки или нещо друго такова, понеже ракийката ще е домашна и да не се смесва с купешката
1 безалкохолно - 250мл
1 салата
1 основно + гарнитура
хляб - имаха питки със сусам, което за мен е ОК, пекат ги там и ще са топлички.

Дадоха ни изискване за минимална сума на куверта 20-22лв (което си е направо супер).
Всичко останало, което желаем - от тях или пък си го внасяме ние.
Минералната вода мисля да я вземем в бутилки 1,5л - само не мога да реша дали по 1л/човек или 1,5л/двама да предвидим  pardon

Та сега имам следните дилеми. Като начало се отказах от присъствието на кашкавал (в ястията), гъби и като че ли от свинското - всички тези ми се струват доста тежки за сватба на 27 юни.
Чудя се дали да има предястие - най-вероятно студено, пак по горната причина - и ако има, дали да не го сложим в общи плата, та да си взема който иска. Имаха вариант на Рулцата по чешки, но със Снежанка в тях, което е ОК за топлото време. Какво ще кажете - дали е добра идея да направим плата от тях + още нещо подходящо.
Друга дилема ми е за мезетата - по колко да предвидим от тях на гост и какви да са? 150гр например дали е ОК? И те дали да са 3 вида по 50гр?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1630


Щастлива мама


Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: април 08, 2009, 14:05:16 »

Според мен водата трябва да е 1л/1.5 л. на човек- вода се пие най-много. Едно безалкохолно също е малко. Помислете все пак за свинското, защото повечето мъже само с пиле не се наяждат pardon
Мисля, че е подходящо да има общи плата с мезета и рулца, които да са като предястие и да си стоят до края т.е. да станат и следястие. (кой когато иска да си взема). smile В топлото време се пие бяло вино и кашкавала и сиренето са подходящо мезе.
« Последна редакция: април 08, 2009, 14:10:09 от Nataliya » Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: април 08, 2009, 14:09:31 »

Хайде да ви напиша и какво беше нашето меню smile

1 безалкохолно
овчарска салата 400 гр
рулце по чешки
мешана скара 400 гр
задушени зеленчуци
2 филийки хляб  pardon
Алкохолът ние си го внасяхме и това меню ни излезе 25.05 лв-преди 9 месеца,гр.Сливен pardon
И да кажа ,че беше повече от достатъчно smile
Активен
23
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 376



Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: април 08, 2009, 14:16:06 »

bubka,  относно водата - смятам, че е добре да го смятнаш по 1.5л. на човек. Един пие повече, друг по-малко...знаеш ли колко ще се изпие, лято ще е, жега. Апък водата не е скъпа - ще си я вземете на стекове. Нали знаеш, че по-добре да остане, отколкото да не стигне! smile
За безалкохолното, аздоколкото знам, сте решили вече да внасяте допълнително(в другата тема коментирахме).
За месото - аз съм с две ръце за пилешко!
За мезетата съм съгласна с Nataliya! good
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: април 08, 2009, 14:42:11 »

Наталка, това 1 безалкохолно е което е от ресторанта задължителното. Ние ще вземем - дали от тях, дали внесено - още поне по едно, може и още по две/човек.
За свинското честно казано очаквам родителите да не се съгласят да няма, но съм се подготвила - ако държат ще прибавя свинско шишче към пилешкото там каквото е smile
А за месетата - до колкото разбирам твоята идея е рулцата заедно със сухите неща да се сложи - така ли? Т.е. да не се разделя на предястие и мезе, а общо?

Да, Sunny girl, ще довнесем безалкохолно най-вероятно  good И водата може би наистина 1,5л на двама ще е малко. Доста хора пият вода с ракията, а не кола например.
За гарнитурата мисля да е картофено пюре + задушени зеленчуци.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines