Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 00:03:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на АРЛИНА 09.08.2008
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
15
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на АРЛИНА 09.08.2008 (Прочетена 62415 пъти)
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Отг: Сватбата на АРЛИНА 09.08.2008
«
Отговор #90 -:
юли 29, 2008, 08:12:31 »
Арлина, не си само ти - и аз бях така - до самия ден, в който трябваше да предам декларацията се чудех - исках да сме с еднакви фамилии, но не исках да съм с неговата, пък не исках и мойта си, понеже е много обикновена. Накрая се примирих и реших да взема неговата.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #91 -:
юли 29, 2008, 08:49:36 »
Аз съм обратното - неговата е обикновена, въпреки че ми пасва добре на името, а моята не е - само моето семейство я носи и въпросът не е в това, че другата ми се струва обикновена, а в това, че моята винаги много съм я харесвала. Харесва ми да взема неговата, защото ще сме си едно семейство и деца ще имаме живот и здраве... Аз имам още час да реша
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #92 -:
юли 29, 2008, 10:28:01 »
Това с фамилията и за мен е голяма дилема. Но като дойде времето да попълваш декларациите ще напишеш това, което сърцето ти подскаже
А иначе съм очарована от артистичния ти талант да майсториш разни нещица и съм впечатлена от организиранстта и спокойствието ти
А и да ходиш на работа, да учиш за изпит и да организиаш сватбата си е направо геройство. Аз също си правя списъци за всичко (представям си какво ще бъде за моята сватба
) Но те ще ти позволят да си максимално уверена и спокойна в последните дни, а и на самата свата
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #93 -:
юли 29, 2008, 10:50:41 »
Арлинка, още вчера прочетох поста ти за фамилията, но не знаех какво да ти кажа! Аз не съм имала колебания, просто за мен едно семейство трябва да носи една фамилия, и аз си харесвам фамилията, но се познавам и щях да се чувствам като отделена от семейството, ако мъжама и децата са с една, а аз с друга, а за - ми се вижда дълго и безсмислено! Така че....както го чувстваш! Успех с решението!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #94 -:
юли 29, 2008, 11:51:11 »
Има и вариант той да се съгласи да си смени фамилията...
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #95 -:
юли 29, 2008, 12:23:39 »
fidanka
, благодаря ти за милите думи, трогнаха ме!
Решението го взех - взимам неговата фамилия - но да знаете до последното докато го чаках пред ритуалната зала се колебаех. Сега обаче не съжалявам и се чудя какво се тормозих цяла година, правя го заради себе си, не заради него.
menyanthe
, права си юридически е възможно, но според мен в нашето общество е абсурдно някой мъж да го направи - по принцип аз не обръщам толкова внимание какво мислят другите, но все пак и това има значение. Иначе аз му го предложих.. казах му "Ти ми каза да си помисля дали ще взема фамилията ти и понеже четох семейният кодекс и там пише, че и ти можеш да го направиш ти казвам да си помисиш дали искаш да вземеш моята"
Познайте дали я взе - а е уникална и в областта, в която се развива значи много заради баща ми.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #96 -:
юли 29, 2008, 12:28:18 »
Арлинче,
аз казах същото на моето момче, само на шега, а той ми каза - ми, аконе искаш не вземай моята, остави си твоята,
но не искам на врата ни да пише сем .... .... и Яна ....., а после и детето .... ....
пък и, за мен фамилията е хм... приемлива, не ми е много по вкуса, но ....
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #97 -:
юли 29, 2008, 12:44:22 »
Арлина много добре си постъпила !!!!!
за мен това едно голямо уважение към мъжа !!!
моят беше много горд с мен, че му взех фамилията - беше ми дал правото да избирам, и макар че аз не я харесвах, сега не съжалявам и всеки ден като се прибера от работа си чета табелката на вратата ни сем. Елена и Румен Лозеви
!!! и според мен така и трябва !!! ще видиш че няма да съжаляваш !!!!
все пак ставате семейство, символ на едно цяло !!...
Активен
Vanilly
Баш Майстор
«
Отговор #98 -:
юли 29, 2008, 13:38:39 »
Арлина, браво за решението!!! Много се радвам за теб и новото ти име!! Както казва Ели, няма да съжаляваш!!!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
юли 29, 2008, 13:47:18 »
И аз мисля, че няма да съжалявам... иначе съм свикнала на врата да стои надпис с тази фамилия, защото за 2,5 г. така и не се наканихме да сменим табелата с друга с двете ни имена (апартамента е, в който е живяло семейството му).
Аз утре мисля да си взема почивка от работата. И без това уж съм на 4 часа, а вчера бях 10 - имам да се обадя на доста хора, а от офиса не ми е удобно, че всички много работят точно в момента, утре ни е и срещата с DJ-я. Четвъртък и петък пак ще съм на линия, а в събота ще ходим до туристическата агенция и да купуваме на слънцето дрешки за медения месец.
Дочух бъдещия да си шушука нещо с кумата на един купон миналата седмица и очаквам моминско парти, ама не знам кога
Активен
desi4ka
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #100 -:
юли 29, 2008, 13:50:59 »
здравейте хора искам да питам някой дали може да ми каже малко по подробно за организирането на една сватба
и колко горе долу пари ще ми трябват защото ще си я правим ние двамата без ничия помощ
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #101 -:
юли 30, 2008, 07:10:55 »
desi4ka
, целия форум е за това и има теми за почти всичко - чети и питай по-конкретно в тях. В този раздел са темите за отделните сватби. Успех!
Момичета вече се свързахме с почти всички гости за изрично потвърждение (те всички казваха, че ще дойдат като им даваме поканите, но аз си мислех, че е стандартен отговор). Резултате е, че всички които се намират в България по това време ще дойдат. Много съм щастлива! Аз си ги обичам всички, но се притеснявах да не се появят тъпи извинения, за които съм чела тук.
Днес имам сериозна програма по подготовката, ще се отчета по-късно
Активен
Vanilly
Баш Майстор
«
Отговор #102 -:
юли 30, 2008, 07:51:44 »
Арлина, много се радвам за това, че всички са на линия за сватбата! Ами така де! Тя моята шефка вика, ами ще дойдем как няма, то сега много малко хора се женят, че не знам коя сватба няма да се окаже последна
Иначе и аз чак сега оценявам, че и за хората са си разпраия и доста финаново натоварване, но ако те обичат и уважават няма да се чудат!! Успех с плана за днес!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #103 -:
юли 30, 2008, 22:25:02 »
Здравейте пак
Включвам се да докладвам... Слънцето ми вече един час поправя нескопосаното ми писмо за приятелите с графика на сватбата
Бях го написала като за... например нови бизнес партньори, като изключим "здравейте приятели"
Аз съм пред поредната дилема, но съм си дала срок до утре, максимум петък да реша. Въросът е къде да бъде изнесеният ритуал - на терасата или в самия ресторант. Какви са +/-?
На терасата - хубавото е, че е отделено от ресторанта, има къде да застанем да приемем поздравления и да се снимаме с роднините, на открито е... там си го представях... Основният минус е огромният строеж, който изникна там последните 10 месеца. До сега съм ходила поне 4 пъти и един път само имаше повечко шум, но който мисля, че няма да се усети, ако има музика. Проблемът с гледката не е толкова сериозен, защото терасата има над 2 метра висока стена. Друг минус е, че зад гърбовете ни на ритуала, зад тъмно стъкло е басейна на хотела, който е бизнес хотел и в събота август месец вероятно няма да има хора. Ще трябва да платим и още 150 лв. за техника, но това не ме интересува много.
Вътре - няма ги минусите на горния вариант, а и ще е прохладно заради климатиците. Минусите са, че не можем да се снимаме (но не е проблем да го направим в къщата в Бистрица) и, че няма да го има тържественото влизане в ресторанта... и в крайна сметка не е това, което си представях.
Младоженецът иска вътре, аз вън, агентката каза, че би рискувала за на вън, а DJ и управителя на ресторанта казаха вътре, ако не искаме неприятни изненади.
Извинете, че ви занимавам с глупости. Но докато писах писмото беше довършено, качено в интернет и е много готино
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
юли 30, 2008, 22:29:01 »
Иначе днес почти подредихме масите за гости (то не било много лесно), поиграх си и направих схеми на всяка маса, почти са готови картичките за гости, говорих с един куп хора за един куп неща... Доволна съм. Утре съм на работа. Трябва да се обадя на агентката за украсата - само с нея не се свързах днес. Искам малка промяна на букета.
Иии си признавам дупка в организацията - бях забравила да кажа на видеооператора коя песен да е за краткото ни клипче, не знам как се сетих, защото не съм си записала.
Айде лека нощ!
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9