Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:52:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Идеи за сватба в градината :)
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Идеи за сватба в градината :) (Прочетена 116320 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: Идеи за сватба в градината :)
«
Отговор #90 -:
юни 01, 2007, 14:13:29 »
Цитат на: maslinka в юни 01, 2007, 14:12:09
ох момичета толков асъм щастлива....ще си имаме шатри от варна.за цената от софия ще си наемем 3пъти повече шатри от варна
много се радвам и честитоооооо!!!
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #91 -:
юни 01, 2007, 14:14:19 »
супер маслинка много се радвам
моля те пусни ми на лични контакти на фирмата от Варна, че ще ми се наложи за едно събитие
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #92 -:
юни 01, 2007, 14:17:43 »
о аз ги нямам,тя агентката ми ще урежда нещата с шатрите.ще я питам и ще ти пиша
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #93 -:
юни 01, 2007, 15:43:08 »
Момичета аз се отказах от сватба в ботаническата градина в София, много висок наем искат- 500 лв. Ще направим церемонията в градината на ресторанта.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #94 -:
юни 01, 2007, 15:43:54 »
Цитат на: Miri в юни 01, 2007, 15:43:08
Момичета аз се отказах от сватба в ботаническата градина в София, много висок наем искат- 500 лв. Ще направим церемонията в градината на ресторанта.
А на кой ресторант се спряхте?
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #95 -:
август 05, 2007, 02:02:38 »
Момичета, аз съм много доволна от ходенето до Балчик. Видях мястото наживо и вече си имам визуална представа как ще бъде разположено всичко. Градините са великолепни и са в чудесно състояние, защото са много добре подържани. Почти няма да има нужда от украса, защото всичко е в цветя! Отношението на жената, която отговаря за организирането на сватбите в ботаническата градина също много ми хареса - беше много любезна и отзивчива! Въобще всичко се нарежда, което ме радва!
Активен
garin81
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #96 -:
август 05, 2007, 18:56:06 »
Защо просто не намерите ресторант с голяма градина? Така ще си спестите разни разрешителни. А колкото до изнесения ритуал и църква на всякъде го правят просто е по скъпо.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #97 -:
септември 19, 2007, 12:39:31 »
Цитат на: prin4ipessa в август 05, 2007, 02:02:38
Отношението на жената, която отговаря за организирането на сватбите в ботаническата градина също много ми хареса - беше много любезна и отзивчива! Въобще всичко се нарежда, което ме радва!
Такаааааааааа... след това си изказване, смятам да изкажа огромното си съжаление от факта, че в милата ни родна България, всичко става точно по обратния на нормалния начин и от факта, че хората в сферата на услугите имат още мноооооооооого да учат, защото все още са на светлинни години разстояние от нивото на европейското
(НОРМАЛНОТО)
обслужване на клиента. Първо ти се усмихват, мили са, казват ти всичко което искаш да чуеш и в мига в който им станеш клиент стават груби, алчни и неуслужливи. В конкретната ситуация държа да кажа пред всички какво точно се случи и да кажа на момичетата, които искат да празнуват сватбата си в ботаническата градина в Балчик много да внимават да не изпаднат в същата неприятна ситуация като нас. При предното ми ходене до Балчик заедно с баща ми и свекърите говорихме за пореден и последен път с отговорничката на мероприятията в Двореца - г-жа Жени Михайлова, която беше много мила и любезна и ни увери, че ще предупреди за влизането ни и като покажем фактурата, че сме си платили таксата за сватба на входа, няма да има проблем при влизането на гостите. Но не стана точно така. Когато свекър ми отишъл с фактурата на входа, жената на входа се разкрещяла, че не можело така и трябва да се плати по 10 лева вход за всеки гост (представяте ли си?
) Тогава на баща ми му прикипя и му се вдигна кръвното и трябваше да се стигне до там, че без скандал да не може да се оправи работата. По време на тези изключително неприятни изживявания за баща ми отвън пред входа, вътре се случва също така неприятна изненада за свекърва ми, която заедно с жените от агенцията украсява мястото на церемонията с воали. Въпросната отговорничка, с която е говорено безброй пъти предварително, че ще влезе
наша агенция
да украси, пристига и вдига скандал, защо има агенция и че било забранено външна агенция да украсява и че имало само една агенция, която била упълномощена да прави това на територията на градините и двореца. След това, когато гостите започнаха да се разполагат си взеха от едни пластмасови столчета, които стояха наредени до мястото на церемонията и които си помислихме че са оставени там специално за случая. Но неееееееееее, тези столчета били за някакъв концерт и трябвало да плащаме наем ако искаме да ги ползваме
(такова нахалство, че чак трябва да ги е срам). Така че искам да се обърна с един апел към всички момичета, които възнамеряват да празнуват сватбата си там: "
ПИТАЙТЕ И ГОВОРЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ВСИЧКО
ПО СТО ПЪТИ НАЙ-МАЛКО
мили ми момичета, за да не стане както при мен и за да си спестите доста неприятни усложнения и негативни емоции в сватбения ден". Не вярвам управата в България да се оправи в близкия половин век (че може би и повече), но искрено се надявам отговорните хора, които не мислят само как да изкрънкат колкото се може повече пари от всичко и които не гледат само как да те прецакат и да ти скършат празничното настроение, да станат повече!
«
Последна редакция: септември 19, 2007, 12:50:46 от prin4ipessa
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #98 -:
септември 19, 2007, 13:05:21 »
боже, принчипеса, направо съм шокирана
тия са за
мноооого е тъпо, че у нас все още вместо да се държат гостоприемно към клиента, правят точно обратното, карат те да се чувстваш като някоя натрапничка!!!!
Но въпреки това, няма смисъл да се ядосваш вече, твоята сватба е била приказна!!!!
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #99 -:
септември 19, 2007, 14:42:49 »
то човек как може да се застрахова !!! освен с договор да вземе да подписва, че ако стане нещо после в съда !! е..... и хората !! това само скапания българин може да го направи !!! все пак е сватба , защо трябва да ни направят важния ден черен !!!!! нямам думи
Активен
vlyubeni
Любопитен
Публикации: 22
«
Отговор #100 -:
септември 26, 2007, 15:39:20 »
Нашата сватба също беше във Ботаническата градина в Балчик и мога да В уверя, че беше невероятна. За да стане това обаче, ходихме лично 5 пъти и се обаждахме сигурно 20
, за да уточним всичко. Всеки детайл беше предварително уговорен: Столове /наем, украса и подреждане/, цветя, коктейл след това, струнен квартет... въпреки това имаше дребни детайли, които не бяха точно както го бяхме планирали, но никой от гостите не ги забеляза и всичко беше чудесно. Такси не ни искаха, въпреки, че бяхме забравили фактурата и за украсата не ни направиха проблем. Предварителната подготовка съвсем не беше лесна, но може би успяхме да реализираме по-голяма част от идеите си, защото държахме лично да се уверим във всеки детайл. Първоначално имахме идея да се доверим на агенция, но нивото им за съжаление е доста ниско, а цените обратно пропорционални на качеството.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #101 -:
септември 26, 2007, 15:47:19 »
Браво! Явно сте извадили по-голям късмет с настроението на управата от нас!
Е, да се надяваме, че все пак управата ще е по-често в такова настроение каквото е било при
vlyubeni
, а не в такова скандалджийско като при нас!
Активен
yanast
Новак
Публикации: 12
Българска сватба в американски стил, възможно ли е?
«
Отговор #102 -:
октомври 13, 2007, 12:29:52 »
Здравейте, скоро чух, че църковния и гражданския брак могат да се сключат само пред църковния служител и не е необходимо да е в църква.
Това наистина ли е така или си е необходим първо гражданси, а след това църковен брак?
Някои правил ли е тип американска сватба, защото ние с моя мъж искаме да имаме църковен брак, но не и в църква, а също не ми се иска гостите да стърчат прави толкова време, затова идеята ни е да направим церемонията в градина, където ще бъде и почерпката (нещо като сватбите по филмите), но и в същото време искаме и да си остане българска сватба все пак сме си българи. След като го написах си мисля, че няма как да е българска сватба.
Давайте идеи и предложения
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #103 -:
октомври 13, 2007, 12:44:56 »
Незнам как е било преди, но определени вече не е задължително църковния брак да е в черквата, а гражданския в ритуалната зала. Също не мога да кажа, че първо е необходимо да си сключил граждански брак, за да ви венчаят в черквата (поне при нас беше така) ТРАДИЦИИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО БЯХА...
Може да си направите сватба, каквато душата ви поиска
Избирате си подходящото място, уговаряте се с хората, които обаче е възможно да проявят някакви претенции (нашето лице по гражданското състояние искаше някои да отиде да я вземе и да в върне след това) и в уречения ден и място си правите сватбата за която сте мечтали...
«
Последна редакция: октомври 13, 2007, 12:57:10 от pleasure
»
Активен
kateto
Любопитен
«
Отговор #104 -:
януари 23, 2008, 12:28:52 »
Ровя се няколко дена из форума (и др. форуми)... много искам градинска сватба. Но не мога да се ориентирам още за ресторант...
Имате ли идея за други ресторанти с прилично големи градини освен Биляна, Царско село, Лебед..
Иска ми се да събера възможно най-много идей. После по-лесно се избира;) А и живея в чужбина, което прави нещата още по-сложни от към избор и договаряне и въобщееее
Ако имате някакви идеи, помагайте
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9