Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 20:08:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВРАЦА  (Прочетена 155926 пъти)

Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #240 -: декември 14, 2010, 17:55:10 »

Привет, earth!
Виж тази тема:

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,9723.255.html

Моят фаворит за врачански ресторанти е "Чайка", има градина и езерце, в самия балкан, стига се задължително с автомобили до там. Много добра кухня!
Масово сватби се правят в "Хемус", в центъра на града е, но в зависимост от това кога сте планирали да бъде сватбата трябва да се поинтересувате за свободни места- там се правят най-много сватби, всички абитуриентски балове.
"Хъшове"- битова обстановка, има няколко булки правили сватба там.
Последната ми информация за куверт е за "Хемус" - около 40 лв. но не съм 100 % сигурна. Проблемът в него (за мен) е, че там предлагат продукти на Пепси и има проблеми с осигуряване на продукти на Кока кола. Другите ресторанти, поне допреди година бяха с по-ниски куверти, но това разбира се зависи от включеното вътре.
« Последна редакция: декември 14, 2010, 17:56:54 от Violet » Активен
earth
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #241 -: декември 14, 2010, 18:28:47 »

Мерси за бързия отговор, но в линка последните постове са на момичета напреднали с подготовката. Иначе инфото там е от доста отдавна. Полезни са коментарите за роклите, че аз съм доста дребничка и май ще трябва да шия по поръчка mda
А колко най-рано трябва да се направи резервация за ресторант?
Активен
Violet
Професор

« Отговор #242 -: декември 14, 2010, 19:52:38 »

Оо, не си мисли, че във Враца има някакво шеметно развите в ресторантьорството. Там по-скоро затварят отколкото отварят достатъчно големи ресторанти.
По отношение на датата за резервация, пак казвам зависи кога планирате сватба, май месец са баловете и учениците вече са се ориентирали с резервции в Хемус. Пак за него, преди година моя приятелка ми каза, че през февруари едва са се доредили за дата през септември.
И все пак ще е хубаво да се разпишеш във врачанската тема, някои момичета все още пишат във форума, независимо, че сватбите им са отминали имат все още поглед над това какво и къде се случва в града.
И извинявай, колко неучтиво, поздравления за годежа!  Flower
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: декември 14, 2010, 21:39:12 »

earth първо честито за хубавата новина  give_rose

Кувертите варират между 20 и няколко лева и 30лв. Подходящи ресторанти има много, може би за сега се сещам само за Чайка като НЕподходящ за толкова хора, защото капацитета на ресторанта е по голям и те предупреждават че щом сте толкова ще си пускат ии външни хора  pardon Хубави са "Славянски кът"1,2,3 и 4, хубав е "Каприз", "Хъшове", в "Нашенци" също се правят сватби  Wink

Ако те интересува нещо по конкретно - питай girl_wink
Активен
Violet
Професор

« Отговор #244 -: декември 14, 2010, 22:19:58 »

Гери, но в един от номерата "Славянски кът" масите бяха стъклени и по-скоро има внушение на сладкарничка според мен. Този, който пък е в подземието на киното и той ли беше "Славянски кът"? Там няма изобщо дневна светлина, наистина ли правят сватби и там? shok
Малко снимки и от "Нашенци":
http://visit.vratza.com/index.php?lang=bu&r=restoranti/d6115&title=d6115
"Славянски кът"- всички номера:
http://visit.vratza.com/index.php?lang=bu&r=restoranti/d4187&title=d4187
"Чайка" (който явно отпада):
http://www.chaika.net/restorant_i_gradina.htm
"Хъшове":
http://pochivka.bg/o-3483-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D1%85%D1%8A%D1%88%D0%BE%D0%B2%D0%B5
"Хемус":
http://www.hotelhemus.com/page.php?n=18267&SiteID=424&view_id=18267
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: декември 15, 2010, 12:22:00 »

Violet и в Хемус не знам дали ще вземат толкова хора, мисля че и те имат някакъв минимум  Wink
Иначе в "Славянски кът" 4 със стъклените маси сега си празнувахме студентския празник, едни нашия приятели си правиха там сватбата, и когато сложат покривки добива съвсем друг облик, разположението на масите е хубаво, просторно е и има много място за танцуване. На Сл. кът 1 пък наскоро му правиха ремонт и е в битов стил, много добре изглежда, но не знам дали е подходящо за сватбта защото помещението е дълго и тясно...  crazy За Тройката дето е под земята, не виждам какво значение има ако е вечерна сватба  pleasantry И там е в битов стил smile
Активен
Violet
Професор

« Отговор #246 -: декември 15, 2010, 15:29:11 »

В подземния Славянски кът бях на коледно тържество, ако не ме лъжат спомените разположението беше на ниши, нещо като отделни залички, рискът там е или всички да са супер нагъчкани, за да са заедно, или да бъдат разпокъсани. А и някак ми е захлупено тържеството да е под земята, не мисля, че и акустиката е много добра,  лично мнение разбира се.
Стъклените маси крият риск за по-темпераментни танцьори, както и малки деца могат да се наранят на ръбове или пък да изпуснат нещо, всичко се случва, странно би ми било усещането да съм нащрек през цялото време. Иначе имам спомен, че има достатъчно място за танци, ползваха го за дискотека също ако не се лъжа?
За "Хемус" и тук може би си права, аз реално не съм влизала вътре, само една зала ли е? Например нямат ли по-голяма и по-малка, както е в някои други хотели?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #247 -: декември 15, 2010, 16:39:11 »

Привет, Earth! Поздравления за бъдещата сватба с наш съгражданин!

Искам само да допълня към изброените вече ресторанти един нов, в който влизахме с моя годеник през лятото - направи ни страхотно впечатление, а  мен, като врачанка, тотално ме изненада, защото дори не знаех, че съществува - чисто нов е, намира се до Патриаршеския дом, отляво на площад Христо Ботев, трудно ми е да го опиша, защото не съм била в такъв досега - представлява открито пространство, построено като квадрат. По протежение на страните на квадрата, са разположени масите, като сепарета с големи маси за около 8-10-12 човека, меки дивани откъм стените, с голям хоризонтален покрив отгоре, който също върви по очертанията на квадрата, така че масите всъщност са покрити. В средата на заведението, която е затревена, се намира нещо като бар, на който също има място за хранене, но заведението е хем отделено от околните сгради, хем е зелено и на много удобно място. Всички стени са украсени с мотиви от класически картини, зелено е навсякъде и обслужването беше много добро. Като куверти предполагам, че не са много евтини обаче, но може би си струва да го видите, защото е много красиво, а пък във Враца все си мисля, че ще има глад за големи мероприятия и може да се измисли удачен вариант. Опитвам се да намеря координати на заведението, но за  съжаление не си спомням името, а из нет-а нищо не излиза. Успех в подготовката и ни дръж в течение.  girl_wink

П.П. Обновявам си поста. Ресторантът се казва Балабанова къща. Оттук разбирам, че тази част, която съм видяла от него е лятната градина, а те си имат и ресторант. За него нямам представа как изглежда и дали е подходящ за сватба. То има значение и кога е сватбата, с оглед на това през какъв сезон ще се използва заведението.
« Последна редакция: декември 15, 2010, 16:47:12 от Деничка Звездичка » Активен
earth
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #248 -: декември 15, 2010, 20:51:12 »

Благодаря момичета, прегледах мненията - много изчерпателно  Bravo Така сега като тръгнем за Враца няма просто да се лутаме. Засега Балабановата къща ми звучи най-привлекателно good, но на место ще се решава. Ако плануваме сватба за юни месец, кога е най-добре да започнем с резервациите и т.н.?
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: декември 16, 2010, 14:49:48 »

Да, Балабановата къща е хубаво, но е доста скъпичко  blush
Може да започнете от февруари - март за да си спокойна с организацията  Wink
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: декември 16, 2010, 21:01:12 »

earth, привет,

много се зарадвах на твоя пост, та да живне малко темата.  danceg и аз съм като теб. Софиянка - женена за врачанин. И сватбата ни беше във Враца. Е, малко по-трудно е като организираш сватба в друг град, но пък е истинско преживяване. Ако пак трябваше да се женим - пак щяхме да го направим във Враца.
Като гледам вие добре сте се ориентирали, че трябва да запазите първо ресторанта. В Балабановата къща не съм ходила - Деничка, записвам си го в тевтерчето за коледното ходене във Враца. Нашата сватба беше в Хъшове - в градината. Ресторанта вътре на мен не ми харесва, но вън, особено като запалиха нощните лампи и басейна беше  yahoo В Чайка наистина са доста високи изискванията за броя на гостите. Ресторанта на х-л Хемус е хубав, но аз лично никак не съм доволна от обслужването там. Бях организирала 2 служебни вечери преди сватбата там и не останах никак доволна. За "Славянски кът" подкрепям в голяма степен Violet, но може би при по-малко гости би се получило добре. "Нашенци" е хубав, но мноооооого битов ресторант. Та моят съвет е вземи кандидат-съпруга, някой друг ако ви трябва за помощ и просто ги обиколете - не са много - и вземете решение.
Колкото за това дали е рано - ами ние резервирахме февруари за дата от август, а през юни и юли имаше вече запазени дати - така че колкото по-рано се орентирате - толкова по-голяма свобода на избор ще имате. На нас куверта (сватбата беше август миналата година) ни излезе някъде около 27 лв.
Това е засега, че много се разписах, пожелавам ти приятна подготовка и всички оставаме на линия да помагаме.
Активен
Violet
Професор

« Отговор #251 -: декември 16, 2010, 22:03:06 »

Здравейте отново!

Включвам се със снимков материал от интериора на Балабановата къща. Подходящ за 70-80 човека се потвърждава. Било по-подходящо за дневни сватби не знам по каква причина не толкова за вечерни.

За Чайка разбрах, че имало някаква по-малка зала, която с дървени паравани се отделяла, така че да стане самостоятелна и гостите били необезпокоявани. На мой въпрос не е ли малко тъпо през лятото да затвориш гостите си вътре при наличие на такава хубава природа наоколо се оказа, че ставало пък доста хладничко вечер навън.

Така че earth, пригответе се за сладко похапване из врачанските ресторанти и успех с избора!  smile

* interior.jpg (63.51 KB, 800x379 - видяно 1128 пъти.)
Активен
zvun4e
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #252 -: януари 15, 2011, 14:32:32 »

Здравейте! И аз и моят младоженец сме от Враца, но живеем във София. Искам да кажа, че сватбата ни беше в ресторант Хемус и чесно да си кажа едва ли си представям някой по-готин ресторант във Враца. Просто там е широко и... уникално. Ние, за да нямаме проблеми със сметките си наехме 1 човек, който само за това да гледа. Всичко беше страхотно. Чесно казано DJ ни беше страхотен, аз много се колебаех, бях писала и тук. Той работи в Буркана... Просто беше разкошно всичко... smile ако искате информация мога да давам... 29лв ни беше куверта, но пък хората се наядоха доста smile за децата не бяхме поръчвали нищо, а те сами си поръчваха...
Активен
Bossa
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #253 -: март 11, 2011, 14:16:45 »

Здравейте мадами :)Имам запитване към вас и то е следното с моята годеница решихме да се венчаем тази година август месец за дата още не е оточнено,чудим се между двете агнеции "Миг" и "Милион Усмивки" на коя да се спрем и също така се чудим м/у два ресторанта "Славянски Кът 4" и Хотелски Комплекс "Хъшове" та искам да Ви помоля някои ако е правил сватба в тези ресторанти да ми каже каде да намеря снимки Ви ако е възможно де или да ми каже ресторант с около 100-120 места в района на центара във Враца.Кажете и мнения за двете сватбени агенции кадето сме се спрели.

Благодаря Ви предварително  Wink
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: март 11, 2011, 17:14:09 »

Bossa виж моя сватбен албум е от Хъшовете  good За агенциите не знам...иди питай ги, виж какво предлагат и решете   Wink
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: