Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 13, 2024, 15:41:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
В кой ден от седмицата ще бъде вашата сватба,гражданск
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: В кой ден от седмицата ще бъде вашата сватба,гражданск (Прочетена 205564 пъти)
eleni4ka
Професор
Публикации: 346
Re:В кой ден от седмицата ще бъде вашата сватба,гражданс
«
Отговор #255 -:
април 04, 2013, 17:24:27 »
И че то като е събота сватбата все едно го губя единия така ли?
Активен
katerinaatan
Сватбар
«
Отговор #256 -:
април 04, 2013, 17:32:42 »
Мисля,че не може сам или поне 2009-та не можеше...
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #257 -:
април 04, 2013, 17:35:32 »
Не пише кога два дни - чл.157, ал.1
http://www.az.government.bg/az-text/Legislation/KT.html#Head8
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674
«
Отговор #258 -:
април 04, 2013, 20:13:37 »
Аз мисля, че може и сряда
Но най-добре звъннете да питате
Мисля, че няма да разрешат той да ти донесе декларацията май
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #259 -:
април 04, 2013, 21:33:40 »
Азкато ходих да подам наще дори не ме питаха дали аз съм аз или подавам на някой друг документите, а за мъжа ми дори не попитаха дали е там. Но сигурно на различните места е различно
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #260 -:
април 04, 2013, 22:34:20 »
първо се подават документи за запазване на час, после седмица по рано се носят медицински и причие. И го разбирам, че точно за втория момент става въпрос
Това мисля, че трябва да са и двамата
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #261 -:
април 05, 2013, 10:07:09 »
на мен ми кааха, че може да не сме двамата, но който ходи да носи оригиналите на двете лични карти. същото ми казаха и когато се обадих да си запиша час по телефона, че за действителното записване не е нужно да сме двамата, ако се носят оригиналите на личните карти.
Активен
Callisto
Любопитен
«
Отговор #262 -:
април 05, 2013, 10:29:54 »
Момичета ще ви пололя за съвет - сватбата ни ще е в събота, искам да имаме изнесен ритуал - в ресторанта има прекрасна градина, но книгата не може да се изнася и искат да идем предварително да подпишем. Може да се сметне за дребнаво, но искам датата свидетелството да бъде същата като датата на която ще празниваме. Притеснявам се, че ако го направим в същия ден ще стане голяма дандадия и 2 пъти "ще се женим".
Моля за съвет как да организираме нещата така, че да не се получава тичане от едно място на друго. Сватбата ще е в малък град и няма проблеми с разстояния и задръствания
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #263 -:
април 05, 2013, 10:37:23 »
А не може ли да се подпишете сутринта в събота, без гости /само вие и кумувете/, а след това да се приготвите и да имате изнесена церемония?
Активен
Callisto
Любопитен
«
Отговор #264 -:
април 05, 2013, 10:44:44 »
Да, нещо такова трябва да стане, но се притеснявам, че няма да се справим с времето. Пък и някои роднини искали и те да идват, защото не искат да се вълнуват на "фалшива сватба" с този изнесен ритуал. Ако се подпишем в петък има ли вариант датата да бъде датата на изнесения ритуал?
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477
«
Отговор #265 -:
април 05, 2013, 10:49:39 »
За коя дата питаш? На поканите може да напишеш каквато дата искаш. На халките няма как да пише следващ ден и на свидетелството за сключване на брак също
При нас гражданския брак ще е в петък, а църковния и празненството в неделя , и датата на поканата ще е неделя
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
април 05, 2013, 10:57:47 »
До колкото знам има някакъв много къс вариант, при който отивате и само се подписвате без никой да ви говори 20мин.,така за 5мин сте се подписали 4мата и сте готови. Роднините няма за какво да идват ако е така, а и ти на поканата няма да го пишеш това, а ще напишеш ритуалите, на които каните гостите. Щом разтоянието не е проблем с тези подписи може да свършите за 30-40мин. и след това всеки от вас отива да се приготвя за празника.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Re:В кой ден от седмицата ще бъде вашата сватб
«
Отговор #267 -:
април 05, 2013, 11:22:18 »
Цитат на: Callisto в април 05, 2013, 10:29:54
Момичета ще ви пололя за съвет - сватбата ни ще е в събота, искам да имаме изнесен ритуал - в ресторанта има прекрасна градина, но книгата не може да се изнася и искат да идем предварително да подпишем. Може да се сметне за дребнаво, но искам датата свидетелството да бъде същата като датата на която ще празниваме. Притеснявам се, че ако го направим в същия ден ще стане голяма дандадия и 2 пъти "ще се женим".
Моля за съвет как да организираме нещата така, че да не се получава тичане от едно място на друго. Сватбата ще е в малък град и няма проблеми с разстояния и задръствания
Във Варна също не може, и моя проблем беше същия, исках датата в свидетелството да съвпада с деня на сватбата, затова започнахме да търсим съседни села/общини откъдето книгата може да се изкара, намерихме дори две и сега си имаме книга за нашето събитие и всичко ще е лайв!
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #268 -:
април 05, 2013, 11:28:36 »
Цитат на: Callisto в април 05, 2013, 10:29:54
Здравей! Има и други двойки, които процедират по този начин. Специално тези, за които говоря, нямаха църковен брак. Но пък имаха доста път, защото младоженеца тръгваше от Банкя, булката беше в София- после кумуве и т.н , по реда си. Дори им остана достатъчно време за фотосесия. Така че при добра организация, не е такъв проблем.
В гражданското, може да поискате само да подпишете - при мен също беше така, дори халки не си разменяхме. Пак се спазва някаква тържествност, защото според закона, трябва да кажете " да" пред съответното лице, но става доста бързо!
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
април 05, 2013, 12:16:28 »
Цитат на: Callisto в април 05, 2013, 10:44:44
Да, нещо такова трябва да стане, но се притеснявам, че няма да се справим с времето. Пък и някои роднини искали и те да идват, защото не искат да се вълнуват на "фалшива сватба" с този изнесен ритуал. Ако се подпишем в петък има ли вариант датата да бъде датата на изнесения ритуал?
А не може ли да си тръгне сватбата както си му е реда - така и вие няма да се разхождате напред назад, просто в поканите няма да вписвате ритуална зала и така всички ще дойдат в църквата - ако я има, или в ресторанта
Отделно няма да мислиш и за втори тоалети, защото ще си с роклята
Иначе другото лично за мен е голямо разкатаване...
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...