Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 01:29:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 2 част  (Прочетена 195319 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #390 -: септември 25, 2011, 19:34:47 »

Имаш предвид тъпани сигурно  Wink. Попитай булките от Стара Загора - тук, в Пловдив, предлагат различни варианти. При нас беше певица с гайда за около 120лв.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: февруари 05, 2012, 16:02:50 »

Мен ще ме вземат традиционно smile Без много ритуали де, само пазенето на булката, наздравица и хорце. Все пак се записах на танци и искам да ги упражня  danceg
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: февруари 10, 2012, 12:26:41 »

мене ще ме пазят и ще ме купуват като ме взимат...обаче няма да имаме тъпани, защото с младоженеца хората не са ни силната страна и решихме, че не е нужно да се излагаме... но в ресторанта хора ще има.. хубавото е че там ще са само близки и приятели smile
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: февруари 10, 2012, 12:33:01 »

Милото е голям традиционалист и държи на всички ритуали.На мен обаче не ми се нрави това с разбиването на вратата например NO.Ще трябва да си измисля стратегия да го разубедя smile
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: февруари 10, 2012, 12:40:21 »

Iztre6tqlka една приятелка, понеже знаеше, че мъжа й ще буйства /ако може така да се каже biggrin/ за да си реши проблемааа, баща й откачи вратата от пантитеее lol))
« Последна редакция: февруари 10, 2012, 12:42:09 от cveta_d86 » Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: февруари 10, 2012, 12:44:06 »

sarcastic много крайни действия,но е вариант
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: февруари 23, 2012, 11:52:07 »

Българските традиции са уникални и аз смятам да мина по ред си през всички от тях въпреки ,че ще ме забират от  апартамент,мойте хора са големи купонджии и няма да се учудя ,ако и с пистолети гърмят pardon.Ще се радвам да споделите в подробности ,през какви изживявания сте преминали,ще ми е изключително полезен вашият опит и информация ,която имате.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: февруари 24, 2012, 11:46:12 »

Бях на сватба на приятелка, която бяха решили да я вземат от вилата им извън града. Когато минаха ритуалите с краденето на булката, баща и застана на терасата на вилата и гръмна няколко пъти с една ловджийска пушка, беше много яко и тържествено  blum После се изви едно голямо хоро в двора на вилата. Беше много удобно за всички гости, масите с почерпка бяха разположени в големия двор под зелените дървета. Ако някоя от вас има вила извън града и сватбата ще е пролетта или лятото, да не се колебае да организира вземането си от там. Много по-добре е от апартамента.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: февруари 24, 2012, 11:54:18 »

Мен ще ме взимат от къщата ни в моя роден град...на 70 км от града в който ще бъде сватбата...харесва ми идеята, ще помоля кума да вземе газовия пистолет smile
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: февруари 24, 2012, 13:01:57 »

Ние също сме от вила, макар и не далеч от града (дет се вика в града, но във вилната зона), но не ми допада това с гърменето, не че няма да намерим с какво, но мн. се стряскам от това; Сега съм в чуденка дали да има гайда при вземането  smile
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: февруари 24, 2012, 13:13:57 »

И мен ще си ме взимат, както си му е реда. С тъпани, гайди, забулване, извеждане, вземане и прочие. Милото е много голям традиционалист и ще му достави удоволствие, пък и аз нямам нищо против. Толкова години живеем в чужбина, че като чуем звука на гайдата и двамата настръхваме smile Поканени са и доста чужденци, така че и за тях ще е много интересно.
Активен
veninceto
Сватбар
Публикации: 150

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: февруари 25, 2012, 00:25:11 »

При мен нямаше гайда, понеже милото не я харесва -дразнила го много sad , той държеше на кларинет -обожава го поне него умира да слуша smile иначе аз гайда харесвам ама нямах претенции. Музикантите бяха готини и беше хубаво smile
А една приятелка ще се омъжва май месец и говори, че не иска да има музика за извеждането sad
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: февруари 25, 2012, 10:56:50 »

А една приятелка ще се омъжва май месец и говори, че не иска да има музика за извеждането sad

Да ти кажа и сестра ми до последно не искаше да има оркестър за извеждане,не искаше хора и такива неща пред блока,до в последния момент размисли и имаха оркестър smile
В крайна сметка сватба без хора не е сватба ,не мислите ли  blush
Ние двамката мислим да си спазим традициите,поне тези с забулване, извеждане, вземане и др.  smile smile smile
Искаме голяяяяяяямо хорце  tease tease tease  yahoo yahoo
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: февруари 26, 2012, 10:05:59 »

Момичета и аз ще имам оркестър,но не ми е ясно по принцип какви инструменти трябва да има.Вашите какви ще бъдат?Някой може ли да ми обясни какви са точно ритуалите,кога младоженеца пристигне в дома на булката,че се страхувам да не пропусна нещо...
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: февруари 26, 2012, 10:23:55 »

Нашият оркестър ще е от акордеон, кларинет и тъпан  smile
Иначе като ритуали ще имаме откупването на булката,търсенето на обувката,забулване,закичване,извеждане,вземане ,ако някоя от има какво да допълни ще се радвам,за да не изпуснем и ние нещо  Girl_hide smile smile girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: