Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 10:02:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195596 пъти)
plamak_
Сватбен ГУРУ
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #285 -:
октомври 02, 2010, 18:04:59 »
Веси не се притеснявай мила всичко ще се нареди , а що се отнася до годежа то и моя беше шантав от всякъде .Нашите се познават със свекърва ми и свекъра ми ,но все пак всеки притеснен нали годеж ще правим и ние даже предния месец им бяхме ходили на гости и очаквах че и те ще са по спокойни но уви нищо подобно.А да не ви разправям как ми идеше да оскубя милото.
Тъй като те не са от нашия град и трябваше да ги посрещне той и да ми се обадят че идват , обаче уви никой не ми звъна аз още полу гримирана ,не облякана в стрес и ми звънят на вратата при което не мога да сваря да бягам да се оправям , облякох се аз баща ми ги посрещна отивам и моя от притеснение още от вратата и ми връчи пръстена , свекърва ми ми даде подаръци и т.н. и никой не пита дали ме дават или не ами то още преди да седнем на масата вече всичко мина хахаха , бяхме голям цирк .Така че не сте само вие със страните годежи
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #286 -:
октомври 04, 2010, 09:48:43 »
vesi_86
, не е само при вас ситуацията, която сте имали с годежа. Нашият беше на един много голям празник. Нарочно организирахме нещата така, че да бъде в нашия дом, а не в този на родителите ми, за да не е много дълъг пътя за родителите на съпруга ми. От друга страна исках да облекча моите родители откъм приготовления. Нека да кажа, че много уважавам традицията на годежа. Наред с църковния брак, това са двете неща, които много исках да бъдат както трябва. Е, не би-след запознанството, моите (вече) свекъри дума не отвориха за взимане, говориха само за брата на съпруга ми и неговото семейство. А сватбата-за нея се спомена след неколкократните опити от страна на майка ми и баща ми да започнем темата. Та накратко-баща ми беше адски разочарован от такава проява на неуважение спрямо семейството и дъщеря му. По-късно бъдещият ми тогава съпруг каза, че оправданието им е било, че не са знаели как е правилно да се държат в такава ситуация. Възрастни хора да не знаят!
Както и да е. Същите тези хора провалиха и така съкровения и важен за мен миг-църковния ни брак.
Мисълта ми е, да знаеш, че има подобни ситуации. В твоя случай поне са направили опит да поправят грешката си. Не е изпросено. Най-вероятно са били притеснени и объркани. Според мен е било неволна грешка. Не им се сърди. Мисля, че с времето нещата ще се наредят и ти пожелавам да бъдете в чудесни отношения и да нямате проблеми.
П.П. Един съвет-няма изпросени неща в живота. Има поискани и получени. Хората много рядко, да не кажа никога няма да се сещат какво е редно и от какво имаш нужда. Искай и ще получиш
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #287 -:
октомври 04, 2010, 11:31:54 »
vesi_86
, както казвам аз - всички проблеми идват от липса на комуникация. Според мен свекърите са реагирали съвсем нормално, предвид това, което пишеш. Не си го слагай на сърце. Щом не е имало караници и ужасни ситуации, значи всичко е минало добре. Според мен това с обиколката из Варна е добър ход, защото всички са били притеснени и сте вкарали малко разнообразие.
Запознали са се, хапнали са, пийнали са. Вие сте били центъра на вниамнието - нормален годеж си е.
За храма - свиквай, че нищо няма да е както искаш ти и вместо да се ядосваш, се нагаждай според ситацията. Ние, нали сме тук и ще помагаме.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #288 -:
октомври 04, 2010, 12:21:18 »
Веси, аз пък не разбрах какво е било странното на годежа - че не е имало по-официална част ли? Защото според мен това си е голямо улеснение - иначе с големите подкани, питания и салтанати се получава почти сватба, поне от това, което имам като впечатления от мои познати, пък вие сватба ще си имате и без това. Така или иначе нали важното е бъдещият съпруг да те поиска за жена, родителите и да не са по големите приказки, няма какво да ви се бъркат. Друг е въпросът, че всеки си има различно разбиране за традициите и официалните събития с родителите. Аз, лично, далеч не държа на това да ме искат, да правим големи посрещания вкъщи и разни такива усложнения. В крайна сметка годениците са важните, а родителите ако искат да се познават, ако искат да се събират. Аз съм против официалните годежи по принцип, защото ми се виждат архаични и защото ми нявяват усещане, че съм собственост на родителите си, за да идват да ги питат тях дават ли ме или не. Това малко с намигване го казвам, не се сърди.
И при нас стои въпроса с вземането на булката, че нещо имаме разминавания с вземащите придружители, ама така тъкмо ще имаме амбиции да мислим по-интересни варианти.
Напълно съм съгласна с lionelsa, че колкото и да не ни харесва по принцип, по-добре да бъдете гъвкави в приготовленията си за сватбата, иначе само ще се нервирате излишно. Успех!
:offtopic:Между другото, и ние си бяхме харесали Шипка като вариант за църковен брак, но там по принцип не е прието да се правят сватби, защото храмът е и костница, а това, че има някакви по-известни личности, които успяват да се оженят там, е въпрос на лични контакти и на големи парични суми. Излишно натоварване си е.
«
Последна редакция: октомври 04, 2010, 12:37:31 от Деничка Звездичка
»
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #289 -:
октомври 04, 2010, 13:29:38 »
vesi_86
, от кога ти е инфото, че не правят сватби в Шипка?
Аз също исках да се женим там и никой нямаше инфо дали правят. Като се качих лично да питам, се оказа че правят, просто цената е 10 пъти по-висока, отколкото в другите църкви.
За вземането не се тревожи - могат да те вземат от приятели или роднини примерно, могат и от хотел в краен случай - все пак това е място, на което ще се прекара половин-един час най-много, не позволявай това да ти разваля настроението от подготовката
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #290 -:
октомври 05, 2010, 18:24:05 »
Здравейте момичета! Благодаря :bravo:зя съветите и за предложениото да не взимам нещата толкова навътре.Така е,прави сте и без това има достатъчно време до свабата,предално ми е ясно от сега,че много от нещата,който сме си замислили няма да са такива,каквито ни се иска и много от тях до сватбата ще претърпяват промяна.Няма смисъл още от сега да взимам нещата от присърце,защото предаставям си какво ме чака когато започне истинската подготовка за сватбата след няколко месеца. Благодаря още веднъж и пак ще пиша като има нещо
Активен
katya26
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #291 -:
октомври 21, 2010, 16:55:34 »
На нашия годеж никои не попита кой за какво е дошъл а и никои не каза
, докато не прочетох поста на vesi_86 дори и не се бях замислила за това. Изобщо не ми е ставало кофти, че го е нямало, дори по едно време някой попита бъдещия младоженец дали като е дошъл се е обърнал официално с бабо и дядо към майка и татко. Той милия така се притесни, че не го е направил , че след това взе на всяка дума да казва бабо това дедо онова
, беше много смешно а милия ми така се припоти.
vesi_86
не се ядосваи на това, защото ти предстои подготовка на сватбата и понеже и аз съм на такъв етап ще ти кажа, че там се хабят много повече нерви отколкото си си представяла. Тези, на които вече им е минала сватбата най-добре ще ти кажат, успех в подготовката
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #292 -:
октомври 21, 2010, 17:32:16 »
Как с бабо и дядо, аз не съм много навътре с терминологията, ама моите родители са по-млади от тези на моята любов и не виждам от къде на къде ще казва на майка ми бабо:huh:
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #293 -:
октомври 21, 2010, 17:52:06 »
Да, има го това....и на мен ми звучи някакси не на място...а и обръщението "бабо" и "дядо" го свързвам само с внуци...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #294 -:
октомври 21, 2010, 19:07:50 »
За мен лично е обидно на едните да се казва "бабо и дядо", а на другите "майко и татко"
Не знам къде е логиката при положение, че в повечето случаи на момичето родителите са по-младите или са връстници с тези на момчето.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #295 -:
октомври 21, 2010, 22:10:45 »
аз съм напълно против мъжът ми да казва бабо и дядо на родителите ми или пък аз да казвам майко и татко- на неговите. Аз си имам едни родители, които са ме отгледали и мисля че само те заслужават да бъдат наричани така, както и той си има баба и дядо. Още повече че майка ми е още млада, само на 50 години е и мисля че само внуците и, здраве и живот, имат правото да и казват баба. Това за мен са селски обичаи от едно време, когато хората са се чудели каква глупост да измислат, за да си разнообразяват живота. А и за мен това не е въпрос на уважение към родителите ми или към неговите, защото може да им казваш майко и татко, но въпреки това да не ги уважаваш и да се оплакваш зад гърба им, малко лицемерно е в този случай. Надявам се да не обидя тези от вас които уважават тази традиция, но това е моето мнение по въпроса. А на съседските клюкрки не мисля че им влиза в работата кой как казва на родителите на другия.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #296 -:
октомври 22, 2010, 11:15:47 »
Някои си изискват иначе да бъдат наричани майко и татко. И някои мъже си искат да наричаш майка им така. За тях не е проблем да кажат бабо и дядо, така викаш на всички възрастни хора по улицата и без да ги познаваш, ама майко само на един човек можеш да кажеш и си казвал до сега. За мен също е проблем да се пречупя да кажа майко и не знам как бих го направила един ден, ако се наложи. Решила съм да проведа разговор с бъдещата ми свекърва като решим да се оженим, за да сме наясно.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
октомври 22, 2010, 11:30:37 »
Според мен е по-нормално на всички да се вика майко и татко, ако ще им се вика някак
При мойте родители е така.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #298 -:
октомври 24, 2010, 18:31:49 »
И аз бях против съпругът ми да се обръща към родителите ми с бабо и дядо и за това той си избра да им казва по имена, а аз на неговите си викам майко и татко.
Активен
katya26
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #299 -:
октомври 25, 2010, 15:47:30 »
Леле колко сте против тези обръщения
, ами аз също не съм много за това бабо и дядо, но когато говорих с тях те казаха, че така е прието и най-вече нямат нищо против.
За мен пък е странно да им казва майко и татко, аз също не го казвам на неговите родители, всъщност имах намерение да ги наричам така, но те ми показаха, че не заслужават такова уважение, но това е за друга тема.
Преди да се сгодим майка ми му казаваше да ги нарича по име, но той така и неможа да се обърне по име към тях, така че си мисля, че и на него му е по лесно така, за разлика от мен дето незнам как да се обръщам към неговите и понякога се получават кофти ситуации.
Аз не намирам нищо обидно в тези обръщения към родителите ми, по скоро е обидно да те карат да наричаш някоя друга жена майко, особено пък, когато ти иде да я
«
Последна редакция: октомври 25, 2010, 16:27:06 от katya26
»
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]