Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:42:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195524 пъти)
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #135 -:
август 10, 2009, 15:25:22 »
Dar4eto много ти благодаря...нямаше да се справя, ако вкъщи не бях извикала 3 приятелки, сестра ми родителите ми леля ми, която ме гримира...просто като се прибрах от фризъора бях толкова стресната....сестра ми се размрънка,(меко казано) че съм закъсняла, но леля я смъмри и после всички мълчаливо ме обуваха , обличаха, шиха копчето на роклята, докато ме гримираха...а за фойерверките...бяха изненада и подарък от кумата...това, което не се вижда на смимките, беше сватбеният марш и после невероятната музика...още настръхвам...от тази платформа започнахад а летят най различни фойеверки и сърца, които ще кача, като си събера всички снимки от фойерверките...и тук е мястото да вметна, че когато се прави нещо такова, трябва предварително да се попитат оператора и фотографа дали са снимали такова нещо, защото се изисква опит и специален филтър за заснемането му...единият фотограф въобще не е могъл да заснеме нищо от тях...
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #136 -:
август 30, 2009, 12:00:03 »
Ох при нас взимането ще е от къщата на майка ми и всеки ще си спи от предната седмица по къщите.А в деня на сватбата сигурно ще стане голяма лудница в нас,защото ще има фризьори ,гримьорка,гости и мои приятелки и кумата и шаферката за последен инструктаж и направо незнам как ще се подредим всички
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #137 -:
август 30, 2009, 12:08:15 »
и мен ме вземаха от къщата на нашите но при добра организация от страна на майка ти всичко ще е под контрол моята добре се справи и мен ми правиха грима и прическата у дома но всичко беше по час трябва да си разпределиш ориентировчно времето
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #138 -:
септември 02, 2009, 07:20:34 »
Мен ме взеха от родният ми дом
като чух как почуха на вратата и сърцето ми направо щеше да изкочи за мен беше мн силен момент.Гледаш как в един момент приятелките ти затискат вратата откупват те, аз не знаех къде се намирам и изведнъж милото беше пред мен мн силен момент лично за мен. :girlhide:Полсе снимчици пребулване и извеждането ми от вкъщи.
времето ми стигна за всичко грим , прическа, както за мен така и за майка, и обличането.Като се има на предвид,че кумувете живеят на 5 мин. от нас и през цялото време се чуваха тъпаните и виждах как са спряли милото и той им угаждаше на желнията
супер мина всичко снимчици после като са готови
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #139 -:
септември 03, 2009, 22:04:31 »
Аз смятам мен да ме вземат от леля ми...у нас е много тясно и няма да могат да влезнат хората а при булката всеки иска да е вътре и да гледа какво става...
в началото ми се искаше да ме изкарват от родния ми дом ...там където съм си израстнала но пък като се замисля ще е много сложно...и след като наще нямат против а и леля ми също няма проблем...да ама баба ми като врякна...как така от чужда къща...целия град щял да се смее на баща ми дъщеря му да излизала от друга къща и някви ей такива истории...луднах...
не плащам данък обществено мнение че да ми пука какво щели да кажат хората и ще си го направя както си смятам за по добре...а за мен и за наще както и за всички гости ще е по добрия вариант...и така с извеждането ми
Активен
_sealight_
Ентусиаст
«
Отговор #140 -:
септември 04, 2009, 09:48:09 »
здравейте момичета,ние пък сме на квартира(аз съм от Бургас,а той от Силистра,а живеем във Варна),така че няма вариант да ме вземат от нас.Решихме младоженеца да преспи направо при кумовете и да си тръгнат от там,за да ме вземат.колко ли ще им е весело вечерта,чак съжалявам,че няма да съм с тях
Капарирахме и оркестър за извеждането 120лв.-гайда и акордеон+пътните,дано всичко мине нормално
Активен
atsuki
Сватбар
«
Отговор #141 -:
септември 16, 2009, 08:52:07 »
здравейте и от мен
мен ме взеха от родния ми дом... като се изсипа 2/3 от родата на милото, кумовете + оркестър 3 музиканти. за щастие масите за гостите бяха наредени на двора, че на етажа при булката да има повече място. но няма да ви обяснявам като спря колата пред нас и като се раздумка тоя оркестър как ми се разтупка сърцето... направо щях да припадна от вълнение, а майка се разплака...
след това закичване, прибулване, извеждане... няколко хора пред нас... абе всичко мина просто супер
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #142 -:
септември 21, 2009, 10:46:01 »
То при всички ни има много емоции. Съпругат ми подраниха с 30мин и като чух клаксоните така се стреснах и притесних. Засрамих се. Сърцето взе да ми подскача. През това време долу са ми правили серенада, която така и не чух. Вкъщи беше пълна лудница. всеки искаше да види как младоженеца търси обувката, как я пълни с пари. Закичването. Имах специален поздрав от бабчето ми, която ми изпя "Ела се вие, превива", а аз я чух чак на записа от DVD-то. При слизането пропаднахме с асансьора и като излезнах ме от притеснение не исках да играя хоро.
Активен
du_dui
Регистриран
skipe:didka.zagorova
«
Отговор #143 -:
септември 23, 2009, 09:05:29 »
искам някой да ми каже за този 'акт за предаване на булката'
моля ви.никъде не го откривам,
а четох че е много забавен и оригинален.
ако някой може да ми помогне ще бъда много благодарна
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #144 -:
септември 23, 2009, 09:32:54 »
Здравей, du_dui може би имаш предвид самото извеждане на булката от бащиния й дом. Това наистина е един емоционален момент. Ще ти разкажа как беше при мен: Бащата на булката хваща по средата една лента или кърпичка или дантела, задължително бяла, в единият край се хваща булката, а в другият младоженеца. Така ги извежда бащата до пред входа на блока или къщата, под съпровода на музиката, след което булката рита менчето с вода и здравец и после бащата предава булката на кума. После се започва едно кръшно хоро...
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #145 -:
септември 23, 2009, 10:00:38 »
При мен милото дойде в 9.30 с роднините, кумовете и оркестър. Следваше купуване на булката 10 минути бутаха вратата, през това време се снинахме с фотографа, бях ги предопредила да се забавят, после милото ме намери, обухме обувката, подари ми букетче, наздравица с кумовете, тати ме изведе и предаде на кума, майка ми ни поля вода и счупи чашата, после играхме хоро пред блока, малко снимки и към ритуалната
Активен
julia_ilieva85
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #146 -:
септември 23, 2009, 15:07:21 »
Зравейте момичета, и аз да ви разкажа мен как ме взеха
Беше пълна лудница. Аз съм от Белоградчик,а милото от Благоевград и сватбата естествено беше в Благовград. Взаха ме от къщата в която аз и милото живеем,а вечерта преди сватбата, той спа при родителита си.Всички роднини пристигаха в деня на сватбата и всички успяваха да се изгубят и тъй като никой от присъстващите не познава града,аз ходех да ги тарся.Закъснях за всички разкрасителни процедури, а и милото подрани...в момента ,в който чух музиката и колите ,реших че е др сватба, но уви за мен идваха.Спаси ме странната традиция по нашия край да не пускат младоженеца в къщата,докато не успее да хвърли букет с цветя на покрива на къщата.Той естествено успя от втория път,после се бутаха на вратите и в момента в който влезе при мен тъкмо бях готова...
И добре,че е DVD -то да видя какво сме правили в нас,че от притеснение нищо не помнех...
Активен
luci
Сватбар
«
Отговор #147 -:
септември 23, 2009, 15:42:26 »
Акт
за предаване на младоженеца
(ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ФАМИЛИЯ)
Ние, долуподписаната комисия, в състав: родствениците и приятелките на младоженеца от една страна
и младоженката от друга,
съставихме този акт в уверение на това,
че
младоженецът (ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ФАМИЛИЯ) съответства на изискванията на
стандарта и може да бъде приет в качеството на съпруг, баща, дядо и
прадядо.
Страните установиха:
Младоженецът притежава:
1. Тяло - 1 бр. - Спортно, даже богатирско. Има ребра толкова, колкото са били у Адам след първата женитба.
2. Глава - 1 бр. - Сравнително трезва в момента на предаването.
3. Ръце - 2 бр. - Ласкави. Използват се за пренасяне на тежести.
4. Крака - 2 бр. - Служат за придвижване по петите на съпругата.
5. Език - 1 бр. - Изплезен нормало.
6. Уши - 2 бр. - Почервеняват неизвестно от какво или от кого, но също така и от студа.
7. Корем - 1 бр. - Непретенциозен. Всичко поема и усвоява.
8. Агрегат - 1 бр. - Съотвества на прибор от висок клас. Безупречно изпълнение.
Анкетни данни за младоженеца:
1. Не се бие.
2. Не се увлича и не привлича.
3. Образование - има.
4. Да чете вестници и да слуша музика - може.
Експлоатация:
Предназначен
е за експлоатация в диапазона от –40 до +40 градуса при относителна
влажност на въздуха и налягане не по-ниско от началника. При
експлоатация ежедневно да се измива в банята и да му се иска заплата.
Правила за експлоатация на младоженеца:
1. Не го обиждайте!
2. Не го дразнете!
3. Не го преохлаждайте!
4. Не го прегрявайте!
Съхранение и гаранции:
Да
се съхранява на тъмно и прохладно място. Ако се спазват условията на
моралния кодекс, работоспособността е гарантирана в течение на 100
години.
Жалби и оплаквания не се приемат! Не подлежи на подмяна!
=================================
А К Т
за предаване на младоженката
(ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ФАМИЛИЯ)
Ние, долуподписаната комисия в състав: родствениците и приятелите на младоженката, от една страна и
младоженецът, от друга,
след щателно изучаване биографията на
(ИМЕ, ФАМИЛИЯ), по баща (ФАМИЛИЯ),
а след брака (ФАМИЛИЯ),
констатирахме,
че младоженката е готова за преодоляване на жизнените, физическите,
обществените, жилищните и други трудности и може да бъде приета в
качеството си на съпруга, майка, баба и прабаба.
За задържането на мъжа до “Златна сватба “ тя притежава богат арсенал, като:
1. Прекрасни очи;
2. Красиви коси;
3. Стройни крака;
4. Нежен глас;
Технически характеристики:
Стойка: добра
Височина: подходяща
Пълнота: идеална
Здраве: нежно
Талия и бюст: съответстват на световните стандарти
Нервна система: женска
Експлоатация:
Използва се за създаване на финансов отчет, приготвяне на храна, възпитаване на потомство.
Съхранение и гаранция:
Да
се пипа внимателно, да се пази от падане и случайни удари, от
непосредствени въздействия и най-вече от грубост, тъй като това влошава
самочувствието и вреди на любовта. Ако се изпълнят условията за
съхранение и експлоатация гаранционният срок е неограничен.
Мерки
за сигурност: За да се предотвратят проявяването на недостатъци у горе
- упоменатата особа се използва само със сърце пълно с любов.
Рекламации не се приемат! Не подлежи на подмяна!
Активен
MIKIMAUS
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #148 -:
октомври 15, 2009, 19:35:20 »
Ние с милото не сме от София, а планираме сватбата да е в София. Незнам просто как ще стане извеждането на булката. Нямам си на идея къде да търся оркестър. Може ли някой да даде предложения и съответно ориентир за цена, ако може.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #149 -:
октомври 16, 2009, 07:47:09 »
MIKIMAUS ако не сте от София, то поне сигурни живеете там , за да правите сватба в София, така че може да те вземат от мястото където живеете, и съвсем не е задължително да има вземане, ако това е проблема
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...