Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 04:44:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195464 пъти)
LOSHKA
Сватбар
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #105 -:
юни 01, 2009, 18:30:16 »
Някой има ли опит с вземането от хотел?Така съм се изнервила вече, че ми се иска да ме вземат от някоя хотелска стая?
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #106 -:
юни 02, 2009, 08:48:10 »
Моето вземане ще е от хотел, въпреки, че ще е в родния ми град. От една страна, хотела има много красива и просторна градина, което и сто пъти по-добра гледка от панелния блок. И от друга страна, и още по-важно за мен, в хотела ще дойдат само 1-2ма души, които да ми помагат, защто съм убедена, че ако нещо ме изнерви на деня, това ще са многото хора, които или ще искат да им се обръща внимание, или ще настояват постоянно за снимки докато аз все още се приготвям, или просто ще се пречкат. Казвам го то личен опит. На абитуриентския ми бал се получи така, че покрай многото гости от други градове аз закъснях
Моят съвет е ако решите да те вземат от хотел, говорете с управителите дали разрешават, защото все пак си е дандания
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #107 -:
юни 02, 2009, 08:54:04 »
И аз исках да ме вземат от хотела, към комплекса, в който ще е сватбата. Така или иначе нашите там ще спят. Но агентката каза, че не бива да ме вземат от там, където ще спим след сватбата, а ние имаме подарък нощувка в апартамент там от комплекса. Затова се и отказахме.
Не исках и да е от територия на милото, но в крайна сметка решихме да е от къщата им в Павел баня (добре, че е само 18км от Казанлък
) - хем има пространство, няма да са ми на главата всички и скоро засяхме райграс на част от градината, изглежда много добре. И най-важното - ще наредим масата навън на верандата, така вътре при мен ще влизат минимално количество хора
Дано се получи добре
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #108 -:
юни 02, 2009, 09:02:17 »
Бубка, и ние с милото ще спим в хотела вечерта, но мисля с поне едно суеверие да не се съобразя
че то ианче няма да може да се оженим накрая
А и мисля, че то е по-скоро да не се взема булката от мястото, където после ще живее, а не конкретно за нощта. Надали едно време са ги вземали от хотел
Но вашия вариант ми се струва най-добър, по-добре е от хотел, и по-красиво и спокойно от вземането от жилищен блок
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #109 -:
юни 02, 2009, 09:15:07 »
Момичета това пък за мястото за взимане за първи път го чувам. Направо ме разби. Въобще не го мислете. Направете го така както ви е най-удобно. Обаче това за дадданията в хотела си е вярно. Аз доста пътувам и най-мразя като в хотела, в който съм има сватба (е сага малко вижданията ми се промениха де-вече съм от другата страна). Ако хотела ще е само с вашите гости (при мен май ще е така) - тогава няма проблеми. Но ако хотела е голям или гостите са по-малко следва да сесъобразите.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #110 -:
юни 02, 2009, 11:51:52 »
Момичета аз също знам това поверие,че не трябва да се връщаш същата вечер на мястото от където с ате взели,защото това било все едно младоженеца си връща булката и не било на хубаво.Сега колко е вярно,не мога да кажа,защото аз не съм от най-суеверните,но при нас така или иначе мен ще ме вземат от вкъщи,а после ще спим във хотела към ресторанта.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #111 -:
юни 02, 2009, 14:22:19 »
ей, значи поне нещо сме спазили - не съм спала там, откъдето ме взеха
Останахме в хотела след сватбата с мъжа ми.
Колкото до взимането - беше с оркестър, пяха и песни, включи се и вуйна ми (която е народна певица)...Малко оставаше и брат ми да хване кларинета си
Аз се притеснявах от тези неща, щото не ми се искаше да става много прекалено, но се получи чудно - на никой не дотежа и хорцето от 5-6 минутки пред блока... Дори атмосферата стана още по-готина
Притесненията ми се оказаха напразни!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #112 -:
юни 25, 2009, 09:42:52 »
Лично мое мнение е , че ако не желаете да има музика, дандания и хора защо изобщо да ви взимат - направо си отидете в ритуалната зала или там където ще се сключва брака.
То точно това му е хубавото на взимането иначе.........???
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #113 -:
юни 25, 2009, 10:08:09 »
Цитат на: anellly в юни 25, 2009, 09:42:52
...ако не желаете да има музика, дандания и хора защо изобщо да ви взимат - направо си отидете в ритуалната зала или там където ще се сключва брака.
То точно това му е хубавото на взимането иначе.........???
бяхме на сватба и със музиканти и без и мога да кажа че и двете взимания станаха много добре.За нашета също няма да имаме гайда,но пак ще се вдигне достатъчно шум при вземането и няма нужда направо в ритуалнта зала да се срещаме!!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #114 -:
юни 25, 2009, 13:31:49 »
Аз също съм била на вземане без музика и много хора, но беше супер забавно
Всичко зависи от желанието на младоженците.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
юни 25, 2009, 13:46:50 »
Ние имахме музика - тъпан, кларинет и акордеон, мисля и гъдулка...
Мога да ви кажа, че взимането ми остана най-най-вълнуващия момент... И така ми се ревеше, че две не виждах
Убедена съм, че именно извеждането (с татко под ръка...) ще си помня най-силно и най-вече като детайли!
Струва си да има, според мен, и то с музиканти!
Активен
Тулумба
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #116 -:
юни 26, 2009, 14:45:24 »
Момичета, имам нужда от вашите съвети.
Ситуацията е следната: аз и годеникът ми живеем в негов апартамент. Родителите му живеят отделно. Тъй като аз съм от град на 350 км. от СФ е абсурдно да ме вземат оттам. Варианта с вземането ми от роднини и приятелки отпада, тъй като това си е голям ангжимент, не искам да натоварвам никой с излишни приготовления, посрещане на гости, дандании. Остава варианта да ме вземат от апартамента, в който в момента живеем или от хотелската стая, в която ще преспим след сватбата.
И за двата варианта прочетох доста за суеверията и съм в голяма питанка
И друго - как се организира почерпка на гостите в хотелската стая?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #117 -:
юни 26, 2009, 14:56:23 »
Светла може да нямате взимане на булката ако не държите много на този ритуал.Има момичета който не са го имали и са тръгнали заедно от едно място с младоженека.Мисля, че Джозефа беше направила така, можеш да потърсиш в Темата Сватбата на Джозефа.Иначе все не може да нямате едни верни приятели там.При нас например кумовете бяха от друго място и освободихем апартамента на баба и дядо за тях и така стана.Ще намерите решение.
Аз понеже преди време писах на момичетата да се съобразяват с разстоянията да ви кажа какво ни се случи на предната сватба, като ходихме да взимаме булката от нейното родно село.Първо един час път в едната посока, бясна скорост да не би да закъснеем.Там на място нищо не видяхме, беше някакъв ад, хайде бързо закъсняваме.Бясно каране в другата посока по един път дето можехме там да си останем.Даже моя мъж се ядоса и каза, че така като е тръгнало от сватба ще отидем на погребение, направо си беше страшно.И навреме се прибрахме в Плевен.И не знам вярно е че сватба се прави заради булката и младоженеца, нооооооо все пак каните някакви хора там нали.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #118 -:
юни 26, 2009, 15:23:02 »
Светле, аз съм в почти същата ситуация, само че на обратно. Ние живеем в софия, но сватбата ще е във враца, откъдето е любимия. Той си има там апартамент, а родителите му живеят отделно. Той ще тръгне от апрартамента на родителите си, а мен ще ме вземат от неговия, грешка скоро нашия апартамент. В хотелите едва ли ще ти позволят да направиш вземане както е по традиция. И ще нощуваме в хотела, където ще ни е сватбата, но не заради глупави традиции, а заради удобство. Хич не им се връзвай на такива щуротии. Напротив, в българската народна традиция, младото семейство след сватбата нощува в дома на момчето. А носенето на булката идва от това, че когато булката влиза в новия си дом не трябва да се спъне от прага, че да не се чуства неприета. Така, че направи го както ти е удобно.
Активен
Тулумба
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #119 -:
юни 26, 2009, 15:26:31 »
Благодаря ви, момичета
Мърче, много красива и запомняща се сватба ти желая
Активен
Страници: