Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 00:48:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 2 част  (Прочетена 195302 пъти)

milata84
Ентусиаст
**
Публикации: 70

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: май 20, 2009, 14:18:50 »

Аз определено не държа да се играят хора тук и там, просто да има някакво музикално оформление, било то и само акордеон. Не искаме да става натруфено.... затова по скромно, колкото да не звучи планета пайнер на извеждане на булка  Bravo
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: май 20, 2009, 14:45:34 »

Обаче докато стигнат до вкъщи съм чувала, че кръсниците правят разни номера по пътя...като например на кръсницата и се пие нещо или и се ходи някъде, и съответно трябва да и се угажда. През цялото това време оркестърът ще бъде ангажиран и няма да се размине само с един час присъствие...и все пак кръсниците не трябва да прекаляват де, все пак трябва да се спазва някакъв часови план... оф отплеснах се съвсем blum
Това е много образно казано, зависи ти от къде си и къде ще ви е сватбата. Аз зам за този обичай че се прави в Бургас и околоността, а тук при нас като им казах и всички ме гледаха много странно, само на кума му хареса идеята  funnytooth
а нашата музика за взимането ще е само акордеон и един кларинет , не е нужно наистина да се вдига всичко във въздуха, ама и без музика не върви..
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: май 20, 2009, 14:51:07 »

Момичета чета ви и ви се радвам на ентусиазма, но да споделя и аз като поканена на сватба.Юни месец ни предстой сватба, като булката не е от Плевен, а живее на около 70 км от града.Тя държи да я вземем от родното и село и ние ще го направим, но отиване до там 1 час, връщане 1 час, седене там поне 1 час.Аз в ресторанта ще приличам на препикано мушкато и хич няма да ми е до веселба, дори обмислям вариянт да бъда с два тоалета, че в жегата по пътищщата ще съм като куче.Та мили бъдещи булки съвета ми е вглеждайки се в детайли от рода на транспорт в деня на сватбата и т.н. помислете и за нас когато ще ни дрънкате доста километри по прекрасните български пътища.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: май 20, 2009, 16:17:53 »

Аз ангажирах трима музиканти за вземане на булката - акордеон, тупан, кларинет, за всеки плащаме по 80,00 лв., но от формацията казаха, че можем да наемем и само един (80лв), имахме избор между акордеон, тупан, кларинет, гайда и още нещо, но забравих blum Става въпрос за формация Нашенци, дори им излиза реклама отдолу под мненията в сайта.
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: май 20, 2009, 16:33:04 »

Маги, струва ми се, че доста хора се навиват да пътуват такива, че и по-големи разстояния като пренебрегват тази "подробност", която ти си споменала. Стигам до този извод, защото като казах на агентката ни, че съм от Добрич и тя ме пита от там ли ще ме вземат  crazy
Ми това са 300км + прекосяване на Стара планина  Oh my ... 
Аз разбира се й казах, че това би било абсурд за мен, а тя ми каза, че са ходили примено на 200км да вземат булки  shok
Ние като кумувахме, ходихме на около 40-50км, половината от които магистрала и някой от гостите просто дойдоха направо в ритуалната заради това пътуване  pardon
Активен
akselita
Любопитен
*
Публикации: 24

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: май 20, 2009, 16:45:11 »

съжалявам,но не съм съгласна,че за да не приличат гостите на препикано мушкато трябва мен да ме вземат от някои комшии или познати  nea  Разбира се не е задължително всички да дойдат,могат направо в ритуалната или в ресторанта да чакат.  Е,не говоря за 200-300км пътуване,но все пак,това си е редно.Кой как го разбира е друг въпрос NO
Активен
iskra
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #96 -: май 26, 2009, 12:35:56 »

Здравейте и от мен!
Аз също държа да ме вземат от къщи с музика, поне да се чуе, че сватба има. Няма да излизаме по терлички като престъпници я  smile. Можете ли да ми препоръчате оркестър в София, който да включва акордеон, тъпан и гайда. Питах нашия ДЖ, но той каза, че гайда няма начин да открия, а аз много държа да е с гайда. Много ще съм ви благодарна, ако ми напишете някакви контакти на оркестър. Благодаря Ви предварително!
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: май 26, 2009, 12:47:26 »

имахме избор между акордеон, тупан, кларинет, гайда и още нещо, но забравих blum Става въпрос за формация Нашенци, дори им излиза реклама отдолу под мненията в сайта.
Ако на мен ми бяха дали възможност за избор за моята сватба, щях да избера гайдата. Бабата на милото вече е пазарила тъпан с кларинет.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: май 26, 2009, 13:22:57 »

Маги, може би за такива големи разстояния наистина е кофти и изморително, особено през летните и суровите зимни дни. Но нашата сватба ще е през май, а и градчето ни е на 30 км. Освен това за взимането могат да дойдат само родители, сестри, кумовете и наааай- близките ни приятели примерно. Дори и 3-4 коли да са, пак ще съм щастлива Girl_hide
А за музиката - аз харесва тъпан и може би гайда, защото на милото майка му е от родопския край и ще примрат от радост girl_wink
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: май 26, 2009, 14:55:55 »

Момичета, преди 3-4седмици бях на една сватба дето булката е от Дупница, мъжът й от София. Сватбата също е в столицата, но булката трябваше да си я взимаме от тях. Е нямам думи да ви опиша какво чудо беше. Първо понеже беше по празниците сигурно половин България беше тръгнала към Гърция - задръстване невероятно. Пътят София-Дупница го минахме за 2 часа и половина близо. Влязохме в тях, от бързане я продадоха на бърза ръка. Едвам седнахме за 5 минутки и то защото майка й настояваше да седнем за малко, че имала и друга дъщеря и трябвало "да й седнат сватове". После на връщане бяхме като на писта - нямаше задръстване, но имах чувството, че още малко и ще излетим. Толкова бързо карахме. Пристигнахме в гражданското на Красно село с 10 минути зокэснине. И церемонията я претупаха. Така, че стига да има друга възможност недейте правете подобна авантюра. Ама никога. Рискувате си цялата сватба.Моята сватба също няма да е в родния ми град. И няма да ме взимат от него. И на мен не ми се прекосява Стара планина. Извинявам се за многословието blush
Колкото до музикато, понеже по-голямата част от гостите ми ще дойдат направо за ритуала, а в блока на милото (откъдето ще ме взимат) не ме познават много хора, решихме да не наемаме музика. Хоро разбира се ще има. Просто колата, с която ще ни каратима страхотна уредба. Надуваме я и ще си тропнем хорцето.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: май 26, 2009, 15:05:48 »

Колкото до музикато, понеже по-голямата част от гостите ми ще дойдат направо за ритуала, а в блока на милото (откъдето ще ме взимат) не ме познават много хора, решихме да не наемаме музика. Хоро разбира се ще има. ........ Надуваме я и ще си тропнем хорцето.
Това е също решение. Моите съседи преди 15 години направиха същото.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: май 27, 2009, 20:30:54 »

при нас разстоянието от вземането на булката беше 5 км и трябва да ви кажа че бяхме наели 3 музиканти са 1.30ч и това време бе напълно достатъчно повече вече е не нубно играхме по едно хоро на вземането ми там при младоженеца едно и малко са свирили в домът му и това бе достатъчна както според мен така и според гостите
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
Публикации: 705

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: май 27, 2009, 21:00:19 »

Ние също ще сме на варянта с хорцето под звуците на музиката от колата и то не защото не ми се дават пари за музикантити, а защото много много не ми се иска след това на което се нагледах и наслушах на последната сватба, на която ходих. Милото също е твърдо против цялата тая дандания, но хоро пред блока ще има, пък било то и от кола  tease
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: май 28, 2009, 11:26:40 »

Хайде да споделя и аз нашите планове  smile  Аз съм от Стара Загора а половинката от Плевен и от 2 години и половина живеем в Бургас .Какво да ви кажа при нас е весело и все сме по пътищата. Та сватбата решихме да е в Стара Загора.Ние двамата ще сме си в къщи и ще чакаме кумовете да пристигнат от Плевен на сутринта.Сватбата ще е вечерна и в 5 трябва да сме в съвета. Няма да има оркестър.Ще си имаме за фон може би някакви рокчета, лека жичка ( майка ми е в паника  star ) ще е леко и приятно - обещала съм и  smile Може да тропнем едно хорце пред блока но ще е на уредбата от колата ако се решим . Така сме го замислили пък ще видим какво ще стане
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: май 31, 2009, 21:09:11 »

Здравейте и тук момичета,да се разпиша и аз в темичката blum.Ние това с оркестъра го решихме още преди две години да няма,защото ще стане такава гюрултия пред блока ,като знам от предишни сватби на съседи като се наизсипят всички баби иклюкарки от квартала и хич не ми се иска да ме гледат и да ни обсъждат.А и мойто блокче е на много оживена улица и има опасност някой да пострада.Та затова няма да имаме музиканти,а хорцето ще си го тропнем в ресторанта  Wink
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: