Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 01:46:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195341 пъти)
kala
Сватбар
Публикации: 297
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #360 -:
март 11, 2011, 09:23:55 »
ver4o
, относно препятствията за младоженеца мога да ти споделя ние какво правихме като бяхме скоро кумуве - булката беше ни поръчала да го разиграем и му бяхме подготвили едни малки бебешорски дрешки и чорапчета, които трябваше да постира. Помолихме едни от приятелите с него да държат едно въженце и той ги простираше
Другото което съм виждала е когато са вече пред булката, да карат младоженеца да яде люти чушки
Като цяло 'изтезания' бол
Активен
Cardissimo
Любопитен
Cardissimo
Кой спазва стария обичай на "крадене на булката"
«
Отговор #361 -:
март 11, 2011, 11:53:27 »
Да попитам имали хора, които все още изпълняват стария обичай на крадене на булката. Скоро бях на сватбата на братовчедка ми, и с братми 20 мин се борихме срещу кумовете на младоженеца да не "откраднат" булката
Някой друг да го е правил скоро или вече е отживелица.
Активен
kala
Сватбар
Отг: Кой спазва стария обичай на "крадене на булката"
«
Отговор #362 -:
март 11, 2011, 14:37:18 »
Цитат на: Cardissimo в март 11, 2011, 11:53:27
Да попитам имали хора, които все още изпълняват стария обичай на крадене на булката.... или вече е отживелица.
Има разбира се, не е отживелица изобщо! Аз на всички сватби които съм била последните години се крадеше булката. Вярно че си е панаир, но е и много забавна и запомняща се емоция
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #363 -:
март 11, 2011, 16:03:23 »
И аз на всичките сватби, на които съм ходила, булката се "краде". Дори на последната сватба, един от приятелите на младоженеца се покатери през терасата, за да я вземе. Емоцията беше огромна като тичахме да скрием булката в друга стая. Голям смях!
Активен
djina
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #364 -:
март 13, 2011, 14:15:30 »
Здравейте момичета
Поздравявам всички бъдещи булки и тези дами, минали през това изпитание
Аз отскоро съм в позицията на бъдеща булка и като чета, май не съм особено орентирана. Решила съм цялата организация около сватбата сама да я свърша, и да не давам на възрастните да се намесват, а същевременно ми се иска да се придължам към традициите...
Изчетах по голяма част от темата и тотално се обърках - какъв всъщност е обичая и последователността около "Взимането на булка" и всичко до момента в съвета?
Ако можете да ми помогнете и да маркирате в общи линии поне, ще съм много признателна
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #365 -:
март 15, 2011, 00:33:07 »
djina
традицията е аккто си я направичпо принцип.Хващаш това което най ти харесва от споделеното и си го прилагаш на сватбата...не е нужно да се съобразяваш с каквото и да било, освен с твоето предпочитание
на мен това за измъчването на младоженеца не ми допада
и ще ви кажа защо...гледах на една сватба мъчението с въпроси...младоженеца го подхванаха от вънка още с въпроси и то такива му ги бяха измислили че на някои дори не успя да отговори и се черви като домат. Неудобно се получава когато се окаже че не знаеш достатъчно елементарни неща за половинката си. И от друга страна напрежението е огромно за някои мъже в този ден и като нищо могат да се стъписат...а и в интерес на истината и на нито един въпрос да не отговори пак ще го пуснат
При нас младоженеца беше толкова напрегнат че дори на запънатата врата милия засече. Кума сутринта преди сватбата катастрофира с колата и с милото ходиха по кат , напред , назад,...закъсняха с цял час та и повече за забирането...добре че бяхме предвидили време за снимки което ни дойде добре за да не закъснеем за ритуалната. и вече нямаше търпение да стигне до мен...
па да не говорим за люти чушки
трябва да съм много гадна за да му го причиня...
на сватбата на една приятелка, сестра и пред вратата накара младоженеца да напише 10 обещания за булката...след като бяха одобрени от самата булка и добавени някои от страна на булката...се дадоха отново на младоженеца да се види дали е готов да ги обещае, и едва след това го пуснаха...
на друга, накараха младоженеца да изпее нещо пред вратата на булката и се получи забавно, ама и младоженеца беше пекан
аз мислех за мойто забиране да скроя номер на младоженеца, като след като го измъчат да влезе в стаята при булката...нея да я няма а на мястото и да е шаферката...и да се окажа в другата стая... ама такава какафония и народ беше че само това ни трябваше да се притърчаме из стаите
и в крайна сметка отпадна всичко
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #366 -:
март 15, 2011, 01:21:21 »
Момичета, ако сте решили да измъчвате младоженеца преди да ви вземе, задължително му подсигурете резервна риза. Без значение, дали ще прекопава розите пред блока, дали ще носи 10 литрови туби с вода пеша до 8-я етаж или ще се опитва да си събере акъла, за да отговаря на въпроси, със сигурност ще му дойде повечко напрежението и ще се изпоти. Нито на вас, нито на него ще му е комфортно след това, за това се подгответе.
По принцип кумът е този, който трябва да "тества", дали младоженецът може да се грижи за булката, а не вие пред вратата на дома ви.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #367 -:
март 15, 2011, 08:47:20 »
Цитат на: lionelsa в март 15, 2011, 01:21:21
По принцип кумът е този, който трябва да "тества", дали младоженецът може да се грижи за булката, а не вие пред вратата на дома ви.
Аз също съм за това
Нашите кумове се заканват да направят веселото, но всичко ще е в рамките на нормалното - спиране по пътя за кафенце, да повява на кумата с ветрилце и такива неща. Естествено са ни предупредили де метнем 2 стола, масичка и чадърче в багажника на колата
Жалко че няма да съм там да се позабавлявам
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #368 -:
март 16, 2011, 21:04:41 »
И аз не бих измъчвала милото, и той е човек, и той душа носи, както се казва.
И на него ще му е не по-малко притеснено, така че няма нужда от допълнително напрежение!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #369 -:
март 16, 2011, 21:37:11 »
И аз мисля да не го измъчвам. Само да си ме откупи и обувката да намери искам. Мисля и да не я крия кой знае колко.
Иначе какво стана с оркестрите??? Никой ли не може да препоръча?!?!
Помооощ!
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #370 -:
март 16, 2011, 21:49:52 »
Аз попаднах преди време на страницата на читалище "Добри Чинтулов" и там има гайдари. Обадих се на един от посочените телефони, и един много любезен мъж ми каза, че ако искам мога да ида на репетиция да ги чуя. Могат да осигурят дори и към 10 човека с гайда, имат човек с тъпан и не разбрах много, но май и певец/певица имат. Казаха ми, че се заплаща на човек. Мисля да ида да ги чуя. Аз каба гайда много харесвам. При мен няма да има вземане на булката, не ми харесва. Мисля да ги ангажирам за ресторанта за кратко.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #371 -:
март 17, 2011, 17:17:09 »
Гайда и тъпан?!?! Чудесно!
Това търсех! Сега ще потърся в интернет и ще звънна! Благодаря ти,
grey
!
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #372 -:
март 18, 2011, 12:17:51 »
За нищо! Ако успееш да ги чуеш преди май месец, сподели дали са ти харесали, аз преди това нямам възможност.
Активен
ivon_
Любопитен
Публикации: 35
«
Отговор #373 -:
март 21, 2011, 13:55:11 »
Здравейте,момичета
да се запиша и аз във вашата тема...на мен основния ми проблем с взимането ми е свързан с факта, че няма да е от моя град и си търся къща-хотелче в стария град на пловдив, от където да ме вземат,ама са едни бомбастични цени, по-скъпо от хотела,където ще е самата сватба, така че ако сте се сблъсквали с нещо подобно пишете моля ви
знам,че накрая все ще се уредят нещата,ама искам да е по-бързо и безаварийно
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #374 -:
март 24, 2011, 19:37:12 »
А защо не те вземат от самия хотел, в който ще бъде сватбата? С нзнесен ритуал ли ще сте?
Може да попиташ и в темата за пловдивските булки за повече информация за къща под наем.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...