Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:43:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195525 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #270 -:
август 31, 2010, 16:19:30 »
vesi_86
, а годеж правихте ли? АКо не сте - може тогава да те вземат. Има си такава красива традиция. Възползвай се от нея.
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #271 -:
август 31, 2010, 17:52:00 »
Не сме правили още годеж,предстои до края на годината,най-вероятно през октомври ще е . lionelsa,какво имаш в предвид като казваш ,че на годежа също могат да ме вземат,нали така или инъче неговите родители трябва до дойдат на гости и по някое време да питат майка ми дали ще ме даде за тяхна снаха.Или поне така съм чувала,че се прави.
А и взимането на годеж не е като взимането на сватба,но какво пък...важното е да е весело,без значение от къде ще ме вземат.
Активен
Пламена
Ентусиаст
«
Отговор #272 -:
август 31, 2010, 18:03:25 »
и мен няма да ме вземат от вкъщи, а от хотел в Пазарджик. А аз съм от северна България. Но какво пък толкова... Това с пътуването е ужасно! Няма нужда да измъчваш себе си и гостите. Другия вариант е да направите сватбата във Варна:)
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #273 -:
август 31, 2010, 18:59:49 »
Да направите сватба на неутрална територия,във Варна е добра идея
И аз отначало си бях мислила за хотел,преди да реша варианта с др.апартамент на приятеля ми,обаче ми се струваше малко кофти вариант, и заради разбиването на хотеласката врата и заради това че хотела не ми се струва най-подходящото място.По добре от роднини на младоженеца(ако булката ще ходи в града на младоженеца,както е при нас)или от приятели....незнам все пак вие си решавате.Аз лично,ако не беше вариянта с 2рия апартамент,най-вероятно щях да отида в роднините на приятеля ми и от там да ме вземат.По-добре отколкото от хотел,но както казах вие си решавате
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #274 -:
август 31, 2010, 19:08:37 »
Опа,май не съм прочела правилно
Отначало и аз исках да е във Варна,т.е и двамата го искахме,защото не можех да си представя да се омъжа някъде другаде.Обаче нали след катовидях онзи ресторант в Казанлък и реших,че там ще баде сватбата ни,всичко тотално се промени.Ако не беше този ресторант изобщо нямаше да се питам от къде ще ме взимат и щяхме всичко да си направим тук във Варна
Активен
Пламена
Ентусиаст
«
Отговор #275 -:
август 31, 2010, 19:58:33 »
е така си е.. ресторанта е объркал всичко
а аз пък предпочитам хотела, защото не искам да притеснявам роднините му... а и щяха лесно да ме пуснат... а сега ще се поизпоти малко
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #276 -:
септември 01, 2010, 13:24:12 »
Цитат на: vesi_86 в август 31, 2010, 17:52:00
lionelsa,какво имаш в предвид като казваш ,че на годежа също могат да ме вземат
Когато дойдат за годежа, идват с подарък за майка ти
(дреха,защото се вярва, че замества човека)
и за теб
(предимно златни накити се подаряват)
. По време на вечерята/обяда, докато баща ти не пита за какво са дошли, никой не бива да обелва дума за повода. Едва след като попита, младоженеца иска ръката на булката. След вечерята/обяда тъщата захранва на изпроводяк годениците с пита и сол и дава част от питата на дъщеря си, защото не се знае как ще я посрещне свекървата в новия дом и да не остане гладна. С невестата тръгва и близка нейна роднина(Сестра, братовчедка и т.н.), за да провери как ще я посрещнат сватовете. На прага на новия дом свекървата също захранва с питка, но този път с мед. Рано сутринта на следващия ден момичето отива да донесе вода в новия си дом.
Това е традиция, която знам от една много стара баба и от една моя състудентка, които по същия начин сгодиха сестра ѝ. Виждала съм да го правят и с музика, както и да има заигравка на вратата, при която тъстът не пускаше сватовете да влизат
Спокойно може да направите нещо подобно и то съвсем празнично и по нищо да не отстъпва от вземанията по сватбите. Ще имате достатъчно време да се приберете до родния град на мъжа ти с родителите му и евентуално с някоя близка роднина/приятелка, ако го направите по обяд.
Мен милото ме взе от фризьорски салон и да ви кажа, четейки какво пишат момичетата, взети от дома им - емоцията е същата. Така, че и от мазето на блока да ви вземат, все същите емоции ще изпитате. Не отдавайте такова значение на мястото.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #277 -:
септември 01, 2010, 15:32:30 »
При нас се получи приблизително както го е описала lionelsa – през декември, когато обявихме, че ще се женим, дойдоха да ме искат официално от майка ми в Златица. Това не е далеч от София, но посред зима в най-големите снегове си беше малко приключение.
Иначе на сватбата ме взеха от апартамент в хотела, където бяхме – можеше и от дома на майка ми в Златица, но щеше да е сложно да докарам фризьор и гримьор там, да се тръгне от София в най-голямата жега, час и нещо в едната посока и пак толкова в другата – на нищо нямаше да приличаме после. Тръпката в никакъв случай не беше по-малка поради това, че ме взимаха от хотела – ако вълнението беше още малко по-голямо, сигурно щях да съм се гътнала.
Бутане на врати имаше, но не и разбити такива, т.е. и това не е задължително да стане, тъй че не се притеснявайте.
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #278 -:
септември 01, 2010, 17:00:39 »
Благодаря ви много lionelsa и asseto за съветите. @}->--Наистина много ми помагат.Трябва добре да помислим над детайлите за годежа,но каквото и да се получи после ще разказвам
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #279 -:
септември 01, 2010, 17:16:28 »
Да ти кажа, ние годежа хич не го мислихме... Просто шашнахме родителите, че ще се женим (те хем им се искаше, хем не очакваха...
) и всъщност те настояха да го направим. Организирахме се буквално за ден и половина, ако не се лъжа, а се получи доста добре.
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #280 -:
септември 01, 2010, 18:17:16 »
При нас значи ще баде интересно,защото нашите родители още не знаят ,че ще се женим,а и едва ли го очокват.Да не говорим ,че още не се познават.Може би имат усещането,че това рано или късно ще се алучи,но едва ли ще очакват да е толкова скоро,все пак сме заедно от 3м. , а се познаваме от 4м. Но хубавато е,че и той се разбира мн добре с майка ми,(дори по-добре от мен),толкова
,колкото добре се разбирам и аз с неговите родители.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #281 -:
септември 02, 2010, 09:05:24 »
В този сллучай определено ще бъде много емоционален момент за всички ви. Ще се радвам да споделиш как е минало.
:offtopic:Ние сме женени, но нашите родители още не се познават. Има много двойки, които решават да се женят още в първите месеци на връзката си. Милото се беше притеснил кой какво ще каже, че се женим на 6-я месец, но в последствие се оказа, че много познати и приятели още на 2/3 са го направили или взели решението
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #282 -:
септември 03, 2010, 07:22:52 »
Определено ще ги изненадате с новината vesi_86 , но много се радвам че се разбирате толкова с родителите си и за това изненадата определено ще е положителна.
За мен е много важно да се разбирам с родителите на половинката ми и съответно той с моите и дори много се опасявах как ще минат нещата, защото аз се съгласих да се омъжа за него без дори да съм виждала и на снимка бъдещите ми свекърва и свекър, но за моя радост се разбираме страхотно и той с моите също .Даже ги чакам утре вечер да пристигнат и да ни останат на гости с приспиване ,защото не са от нашия град.Супер ще е много обичам като се съберем всички
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #283 -:
септември 27, 2010, 17:12:15 »
И моето вземане засега планираме да е от хотел...Не сме от София, живеем тук под наем засега, сватбата ще е тук, нямаме роднини тук...та затова сме решили да не притесняваме приятели, а да изберем варианта с хотела. Мисля, че е удачен вариант!
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #284 -:
октомври 02, 2010, 08:26:42 »
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала,просто,защото нямам още какво да разказвам,нали сватбата ми е далеч още и подготовката ще започне след нова година.Дьлеч,далеч,съкратихме срока от август на май.Сега последно и окончателно ще се женим през май.Относно годежа...не се получи много като годеж.И нищо от това ,което lionesa предложи не стана-подарак за майка ми...захранване с питката,или отиването ми после в Казанлък.Питка имаше-аз я правих
Но по-скоро госежа се получи като "запознай се с нашите ","запознай ме с вашите"
Дойдоха миналага събота и неделя и трътнаха рано сутрин в понеделник.Въпроса е,че като дойдоха по обяд искаха да разгледат града,не са идвали във Варна от 35г.Цяла седмица.майка ми се приготвяше за този вомент,накупи почти цяла но ва къща само заради годежа
И накрая като се събрахме за вечеря и очаквахме цяля вечер някой да пита майка ми дали ме дава за снаха...но това така и не се случи.Бях много разочарована,защото напоследак всичко се обърква-годежа не се получи както трябва,нямя дя можем да направим църкавния си брак в храм паметник Шипка,защото там вече не се провеждали сватби,така че трябва да тарсим друга църква.А и сега ще продават апартаментароткойто щяхя да ме вземат,така че незнам вече и от къде ще ме вземат.
Инъче вечерта,когато останахме с приятеля ми сами миу казах как се чувствам и поради каква причина.Затова на следващия ден като се събрахме за обяд баща му каза на майка ми "Е,вече се опознахме,сега мога вече да те попитам дали ще ни дадеш Весето за снаха?"Тя естествено се съгласи,но на мен ми беше някак испросено...Оказа се после,че те хорото си мислили,че вече сме били направили годижа,нали имало прастен.Мислили,че иднат само да се запознаят с майка ми.
Луда работа направо...Ако сте чували за по-странен годеж .кажете,че да знам ,че нее само при нас
Ами това е засега момичета,след нова година,когато започне вече подготовката за сватбата ще имам повече да разказвам
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...