Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 09:47:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195575 пъти)
irina_petio_georgievi
Регистриран
Публикации: 1
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #255 -:
август 06, 2010, 14:44:29 »
Цитат на: sweet_anita в юли 17, 2010, 16:57:35
Момичета,искам да споделя моя проблем и се надявам да получа съвет какво да правя.Имам желание да ме заберат с музика и хора,както си му е реда,но съм много ревлива.Не знам какво ми става,но като чуя музиката и веднага се разплаквам.Днес на нашата улица имаше сватба и засвири ли музиката веднага
Прекалено съм емоционална,а в същото време не искам да се лишавам от този обичай.От друга страна си мисля,че една постоянно плачеща булка няма да е красива гледка,все едно на сила се женя.Няма как да се сдържа,сигурна съм и като започнат тежките и протяжни песни не мога да си намеря място.Родителите за сега не се бъркат и казват да го направим както си решим,но аз не мога да реша все още.
sweet_anita, реши ли си вече проблема с извеждането?
Активен
sweet_anita
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #256 -:
август 08, 2010, 12:41:02 »
Избрахме компромисен среден вариант.Няма да ме забират от нас,а ще тръгнем всички - младоженци,родители,кумове и по-близките роднини(лели,вучовци) от апартамента,в който живеем с милото.Така ми се струва по-удачно,пък и не искаме да притесняваме родителите излишно и да се тревожат допълнително и без това не живеем при тях от 4 години.Идва ми в повече данданията и погледите на съседките- клюкарки на улицата на родителите ми.Имахме известни колебания дали да тръгваме с музика или не,но все пак е сватба и ще се опитам да издържа да не се
някакси. Няма да ме извежда баща ми,а ще излезем с половинката под ръка и ще има две-три хорца пред входа,колкото да не е без хич.Дано се получи добре,но така си решихме ние ,другите трябва да се съобразяват.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #257 -:
август 08, 2010, 18:42:24 »
При нас ще вземат булка от нашия си дом
. Младоженецът сутринта ще бъде командирован у родителите си (и без това му е по-удобно като ходи за кум - живеят точно отсреща през улицата с кумовете
). Мама ще дойде у нас да ми прави компания да не истерясам, пием кафе, и към 12 двете се оставяме в ръцете на гримьор и фризор. Към 3.20 ще пристигнат братята ми, баща ми, вуйчо ми и шаферките. В 3.30 трябва да се появи младоженецът с кумовете, а най-късно в 4 всички трябва да са по колите. Такъв е графикът
.
Не че не исках да ме вземат от родния ми дом, ама като не можах да ударя пустия му джакпот... тогава щях да наема чартър за всички - идват от София, вземат булката от Варна и всички дружно се връщаме в София
Но без чартър няма как да стане, затова ще ме вземат от нашата къщичка, където си живеем с половинката
Няма да има оркестри, хора на паркинга, навалица по стълбището и междуетажните площадки, сеир за комшии - планираме го много чисто и бързо: идват най-близките, пият по едно, вземат булката и всички се отправяме към гражданското. На майка ми и това и се вижда много, ама тя си е такава - като види насъбран народ и откача. Непоносимостта към тъпани и гайди съм наследила от нея. А и на мъжа ми, слава Богу, през ум не му минава да правим калабалък (много я обичам тази дума
пред блока. Така че при нас "операцията" ще е с близка до хирургичната прецизност - бързо и чисто, по възможност без никой извън замесените да не разбере
Активен
Пламена
Ентусиаст
«
Отговор #258 -:
август 14, 2010, 12:34:49 »
Момичета, сега измислих нещо интересно:) Всъщност може някой да го е коментирал, измислил преди мен, но не съм чела цялата тема:)
Мен ще ме вземат от хотел и запазихме 2 стаи една до друга, една за мен и една за родителите ми. Хрумна ми, че може да сложим таблека "Булка" на вратата на родителите ми и вътре да пази някой... да влезат вътре... и какво да видят... мен ме няма
и на леглото например... оставена някаква закачлива бележка (още не съм мислила за текста, ако имате идеи кажете) после отиват на другата врата и там майка ми им задава въпроси... от рода на ... дали ще ми е верен, ще се грижи ли за мен и разни такива:))
Мислите ли, че ще е забавно
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #259 -:
август 16, 2010, 10:56:16 »
звучи страхотно, и аз си го представям по подобен начин , но това с въпросите нещо не мога да го измисля, не искам да клиширани въпросчета, а наиситна да го поизпотят. Ако някой има идеи, нека помогне.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #260 -:
август 16, 2010, 11:48:15 »
О, аз измислих куп въпроси, с които го забивам в девета глуха
Свързани са с неща от детството ми, за които съм му разказвала. Обаче той пак не помни, естествено
Но аз, нали съм добричка, и понеже искам да се получи хубаво, а не младоженецът да мълчи като пукал и да се черви, му подсказах част от въпросите с верните оговори
- така хем ще се окаже компетентен и заслужаващ да ме вземе, хем на всички ще е интересно, хем ще има един-два въпроса, които не съм му казала, и на които най-вероятно ще сбърка, за да не изглежда нагласено
Въпроите са от типа на (знам, че са много идиотски, но наистина исках да звучат по подобен начин
):
- С какво е била облечена булката на тържеството за първия и рожден ден?
- как се е казвал първият домашен любимец на булката?
- имала ли е булката прякор в училище и какъв?
Неща от този тип
Не знам дали на всички биха се харесали този тип въпроси, но аз си мисля, че ще стане шоу. Особено с прякора - в училище (5-6клас) ми викаха щраус, щото бях един клечо, дълго, кльощаво и с крачета - кокили
Ако не друго, поне ще се посмеем
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #261 -:
август 16, 2010, 12:39:38 »
определено ще е веселба и наистина ще се шашне, сто процента не очаква нищо подобно
много ми харесва идеята с въпроси от детството
Активен
ilinor
Ентусиаст
Публикации: 52
«
Отговор #262 -:
август 26, 2010, 10:39:21 »
Здравейте момичета търся търся и не мога да намеря как стои въпросът със забулването от кумата.
Тя трябва да влезе преди всички и да не излиза после или да ме забули пред всички изобщо не ми ясно това а искам да е стриктно по традиця всичкол
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #263 -:
август 26, 2010, 13:29:43 »
ilinor, аз доколкото съм била на сватби (а те не са малко
) , нещата се случват по следния начин:
когато дойдат младоженеца и кръстниците, кръстницата трябва да влезе преди младоженеца, просто покрай цялата дандания, тя трябва да успее да влезе при теб. След като влезе ти подарява булченския букет (тя ти го носи) и те забулва, обикновено ти вече си с було (поради прическата) и тя те забулва, първите два пъти се дърпаш (отмятвайки булото с ръце) - все едно че не искаш, а на третия я оставяш да те забули, това не се случва пред всички, а само пред приятелките ти, след то ва си остава при теб в стаята. Преди всичко, това младоженеца не се пуска да влезе, когато вече сте готови с "церемонията" (и младоженеца е "платил" достатъчно за булката) вече влизат той и кръстника. Горе-долу май е това.
дано съм била полезна.
«
Последна редакция: август 26, 2010, 13:32:33 от vilenceto
»
Активен
ilinor
Ентусиаст
Публикации: 52
«
Отговор #264 -:
август 27, 2010, 15:03:51 »
Благодаря ти много эсвехъе
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #265 -:
август 29, 2010, 01:48:06 »
Здравейте, момичета
Относно взимането на булката - възползвах се от задаването на въпроси от баща ми
Най-забавната идея дойде от моя приятелка:) Взехме назаем кукла-бебе от една колежка, която плаче и се храни с мляко..и първото изпитание беше младоженецът да докаже, че ще може да се грижи за бъдещите ни деца. Баща му връчил бебето, което плачело, да го успокои, после му връчил един памперс да го сложи, задавал му въпроси ако ми се скъса обувката кой номер трябва да ми купи от магазина, ако огладнея какво би ми приготвил...а на вратата бяхме поставили табела "Магазинът за булки работи само с евро" и бяхме налепили снимки на булки от списания и банкноти евро:) Почерпих много идеи от тази тема и искам да благодаря на всички!
Стана страшно забавно и определено разчупи обстановката
«
Последна редакция: август 29, 2010, 01:52:43 от Milataaa
»
Активен
vesi_86
Новак
«
Отговор #266 -:
август 30, 2010, 22:01:42 »
Здравейте момичета! Аз имам още година до сватбата(август 2011),но разбирам , че има много подробности,които трябва много добре да се изпипат.Това за взимането на булката от родния и дом е много хубаво и винаги съм си мечтала за този момент,но при мен май няма да се получи,
Имам предвид,че аз съм от Варна,а приятелят ми е от Казанлък,но живеем тук(по-скоро той живее при мен
)
Когато за пръв път отидох в Казанлък с него,обиколихме забележителностите естествено,но накрая отпочинахме в един от най-добрите реаторанти в Града,да не кажа най-добрия.И в мига,в който го видях казах,че това ще баде реаторанта на нашата сватба,
.И от там започна всичко....Вече знаехме каде ще е тържеството
,но исках задължително ритуалния и църковния брак да са тук,във Варна,съответно да дойдат да ме вземат от тук.Мои познати обаче казаха"За какво ви е царковен брак във Варна,толкова манастири има около Казанлък".И край,вече ми вкараха мухата да направим царковния брак в някой манастир.След дълги делеми решихме да е в храм паметник Шипка,поне е на 15тина мин път.Добре и това е решено,обаче остана това,че той,кумовете и неговите роднини и приятели трябва да пропатват 4ч. Казанлък-Варна за да ме вземат и след час да пропатуваме отново 4ч. обратно и от там нататък да започнем тепърва с церемонии,отиване до храма и благополучно дай-боже вечерта да започне тържеството.До тогава полувината гости ще са утрепани от път,да не говоря за нас самите,които и без това най-вероятно ,садейки по останалите вече бивши младоженци ще сме достатъчно напрегнати,всичко да е по план (което ми е пределно ясно още от сега че няма да стане точно така както сме го запланували
.В крайна сметка за да улеаним всичките 80 гости ,включително и нас ,най-накрая решихме ,че всичко(ритуала,церемонията и празненството )ще се състоят изцяло в Казанлък.Приятелят ми има апартамент на негово име там,имало е наематели ,но сега апартамента е празен и най-вероатно ще отида там ,за да може да ме вземе от него.А и апартамента е в близост до жилището на родителите му,от където той ще тръгне.
Така че ,вижте скъпи дами,заради един ресторант колко главоболия си навличаме.Щеше ми се от тук да си ме вземат,но друг вариянт ,който да улесни всички ни просто не виждаме.Ако вие случайно имате някакви идеи,съвети или забележки ще ви бъда безкрайно благодарна за това !
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #267 -:
август 30, 2010, 22:33:09 »
Vesi_86, според мен сте постъпили много разумно, че сте се отказали от идеята да пътувате между Варна и Казанлък
С милото миналата година ходихме на една сватба, на която гражданският ритуал беше в Русе, а сватбеното тържество - същия ден в Сливен
Беше кофти ... Беше изморително за гостите (поне за тези, които изобщо се навихме на това безумство), а предполагам и за младоженците. Не разбрах каква беше целта на занятието, но не беше добра идея
Така че още веднъж поздравления за разумното решение
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #268 -:
август 31, 2010, 08:46:19 »
vesi_86 , много по-добър вариант е да си те вземат от Казанлък, в крайна сметка, най-близките ти ще бъдат до теб и последното нещо, за което ще мислиш е, че не си си във Варна. Ако оставим настрани гостите и това, че трябва да пътуват много, Представяш ли си ти да пътуваш 4 часа - ще ти се развали и прическа и всичко, роклята ще се изпонамачка.... определено решението ви е много правилно (според мен)
Активен
Hishten_pilec
Новак
«
Отговор #269 -:
август 31, 2010, 15:42:24 »
Vesi_86, единственият друг вариант, за който се сещам, е да сключите граждански брак само с най-близките си хора в друг ден, във Варна. Например една събота сутринта пристигат родителите на младоженеца (и кумовете, ако са също от Казанлък), настаняват се в някой хотел, отпочиват си и в неделя тръгват от хотела, идват да те вземат и отивате да сключите граждански брак. Младоженецът, твоите родители и приятели са така или иначе във Варна. После може да си направите някаква по-скромна почерпка някъде. А голямата дандания оставяте за следващата седмица, когато отивате в Казанлък и там се венчавате и отивате в ресторанта.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...