Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 09:47:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 2 част  (Прочетена 195574 пъти)

Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: юни 16, 2010, 09:53:26 »

Играта с въпросчетата ми харесва и ще се възползвам. Все пак трябва да се изпита милото малко по история  beating
На последната сватба, на която бях булката я извеждаха на фона на духова музика и направо сърцето ми остана. Някой знае ли в Пловдив къде мога да намеря?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юни 16, 2010, 10:07:58 »

Братовчеда на милото завърши музикалното в Пловдив-даже не знам академия ли е или какво.
Как свири и как пее това момче,направо ме е разплаквал от кеф.
Поразпитай,ще се намерят и такива музиканти.
Активен
pipi_geor
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #242 -: юни 16, 2010, 23:10:45 »

Момичета, моля ви кажете ми как точно протича взимането? Младоженеца идва и после какво се прави с обувката крие ли се не се ли, подава ли се от вратата?А всъщност кой "продава булката" и каде е пред вратата и затиска или какво? Много се обърках с този ритуал crazy
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юни 17, 2010, 08:33:37 »

Смият ритуал има много вариации. Едни затискат входната врата и младоженеца трябва да напълни обувката на булката с пари, за да го пуснат. После влизат в дома ѝ и търсят булката, коятя е скрита някъде.
Други пък като влязат търсят обувката на булката и тогава я пълнят с пари, докато булката не каже, че и става.
Трети устройват игри на младоженеца да докаже, че ще е добър съпруг и тогава го пускат до булката.
Четвърти просто хапват и пийват без излишни игри и суетене.

По традиция при нея първо влиза кумата, за да я забули и да ѝ даде букета. Чак тогава младоженеца.

С две думи трябва да го направите както на вас ви харесва.
Активен
Hishten_pilec
Новак
*
Публикации: 18

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: юни 28, 2010, 16:21:46 »

Момичета, търся някакъв оркестър за извеждане на булката. Става въпрос за София. По-възможност да не е някой много скъп, защото вече сме надхвърлили първоначално предвидените разходи с много.  sad Само за 1-2 хора пред нас ще ни трябват, без да ходят до младоженеца и до кумовете. 
Активен
sladullka
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #245 -: юни 30, 2010, 11:41:05 »

Здравейте,
Търся музиканти, които свирят духова музика (за град София).
Музиката е за сватбата на сестра ми и много искам да я вземат от вкъщи с духова музика.
Уж бях намерила едни,но... в последния момента ми казаха, че не можели...

Наистина е спешно  sad

Много ще съм благодарна на всеки, който може да ми помогне с информация за духова музика в София.
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: юни 30, 2010, 12:04:09 »

Аз също търся духова музика, но за Пловдив  girl_impossible
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: юли 09, 2010, 08:23:02 »

Момичета, можете ли да ми кажете като се отиде при булката в кой момент се закичват с бутониери нейните родители и кога се слагат гривничките на шаферките? А гостите кой ги закичва с цветчета?
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: юли 09, 2010, 09:04:35 »

Като те прибули кумата и тя закичва младоженеца, родителите, кума, шаферките, а ти нея.
А гостите, може няколко твои приятелки вече в ресторанта като се настанят всички и в самото начало преди да започне тържеството да минат и да ги закичат.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: юли 09, 2010, 09:05:48 »

При нас след като младоженеца влезе при мен,мама ни захрани и след това кумата закичи  родителите,братя,сестри и кума.Аз закичих нея.
Всички останали гости бяха закичени в ресторанта от сестра ми и братовчедка ми!
Активен
sweet_anita
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #250 -: юли 17, 2010, 16:57:35 »

Момичета,искам да споделя моя проблем и се надявам да получа съвет какво да правя.Имам желание да ме заберат с музика и хора,както си му е реда,но съм много ревлива.Не знам какво ми става,но като чуя музиката и веднага се разплаквам.Днес на нашата улица имаше сватба и засвири ли музиката веднага  cray
Прекалено съм емоционална,а в същото време не искам да се лишавам от този обичай.От друга страна си мисля,че една постоянно плачеща булка няма да е красива гледка,все едно на сила се женя.Няма как да се сдържа,сигурна съм и като започнат тежките и протяжни песни не мога да си намеря място.Родителите за сега не се бъркат и казват да го направим както си решим,но аз не мога да реша все още.
Активен
BacuTy
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #251 -: юли 17, 2010, 17:15:35 »

sweet_anita, ти така идеално се вписваш в традициите.
smile на времето женитбата момите със сълзи също са я посрещали за раздялата с бащиния дом smile
Аз лично съм решила да дойде и да си ме вземе без всички тези неща smile, като обувки , барикади и оркестри...Особено пък без последното .Доброзорно се давам smile, но всеки си има виждане за нещата.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: юли 17, 2010, 23:06:21 »

sweet_anita, трябва сама да прецениш кое е по-приемливо за теб. Да си ревяща булка или да спазиш традицията pardon
Емоциите през деня са големи, напрежението понякога също. Просто трябва да избереш вариант, при който да си спокойна и ще се чувстваш комфортно.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #253 -: юли 18, 2010, 01:51:12 »

sweet_anita, аз също съм много ревлива. Наскоро ревах на един филм как отиваха да взимат булката, актрисата не плачеше, а аз плачех, само като си представям емоцията. Никога не бих се лишила от това в сватбения ми ден, дори да роня крокодилски сълзи. Приемам го не сякаш насила отивам при него, а от радост, че накрая идва да си ме вземе при себе си - Завинаги! Едва ли ще бъде неприятна гледка за гостите, по-скоро би успяла да разплачеш и гостите, заради чувствата, които показваш без да се притесняваш, а те са повече от прекрасни. Решението си го взимаш сама ти, но аз не бих искала да пропусна, след борбата да ме "открадне", прегръдката си с Него, изпълнена с толкова искрена любов. Но пак казвам - решението си е твое. Успех!
Активен
Bademka
Ентусиаст
**
Публикации: 144

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юли 18, 2010, 11:13:35 »

Искам да помоля за помощ,трябват ми координати за музика при извеждането на булката.Нямам идея към кого да се обърна.Благодаря Ви предварително.Става въпрос за гр.Русе smile
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: