Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:30:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195503 пъти)
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #165 -:
ноември 27, 2009, 15:35:37 »
Додо23 никога не съм казвала, че нещо е просташко, не бих си позволила да обидя никой, не че нямам мнение по въпроса, но никога не бих написала нещо, с което да обидя другите хора. Описах как беше при нас, а разбира се че щом съм нямала тези обичаи, значи не ги харесвам по една или друга причина, както и съвсем ествествено хората, които ги харесват да си ги правят.
Активен
dodo23
«
Отговор #166 -:
ноември 27, 2009, 15:47:30 »
Не съм се обидила мила.Просто форума има много читатели и трябва да си подбираме думите.
Приветствам всеки,които не следва сляпо една традиция,а има свое виждане за нещата,които прави.
Разбира се различната социална среда възпитава различна ценностна система,според която окачествяваме действията си.
Активен
dilcheva
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #167 -:
януари 27, 2010, 16:37:22 »
Здравейте момичета!
Аз понеже не можах да немря отговор на моя въпрос,реших да питам тук,макар че не знам дали е мястото!..Та.. Ние с моят приятел живеем заедно от 3 години и имаме близнаци момченца на 7 месеца.Ще правим свтба на 24.04.2010. Понеже искаме да си спазим традицийте и да си има вземане на булката искам да ви попитам мислите ли,че ще е смешно...Просто искам мнение,защото имам спорове с майка ми,но аз искам да си изживея тези емоций с взимането,музиката и т.н.Смятам,че това,че имаме близнци не е причина да пропускаме тези емоций. :girl_wink:Очаквам бързи отговори!Благодаря предварително
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #168 -:
януари 27, 2010, 16:45:21 »
ами Дилчева, какво да ти кажа, според мен твоята сватба трябва да бъде такава, каквато я искаш, все пак ти си я чакала толкова време, каваш, че искаш да усетиш емоцията от взимането, тогава какво ти пука какво ще помислят хората и дали ще е смешно, изживей мечтата си. то колкото хора, толкова и мнения, да не ти пука, какво казват хората.
Ето аз примерно въобще не харесвам взимането с оркестър, извеждане и т.н., затова и нямах, просто мъжът ми дойде и ме взе, беше много хубаво, никой не е затискал врати, не е искал пари и т.н.аз така го исках, всеки друг вариант би би неприемлив за мен и семейството ми и мъжът ми мислят така разбира се, не сме имали оркестър, не сме играли хора, може би съседите са си помислили нещо, на кой му пука.
така че недей да питаш хората, това е твоята сватба, ами ако всики ти кажат оо недей, вие вече сте се взели, има ли смисъл, ще е смешно, ще ги послушаш ли? недей, действай смело
Активен
dilcheva
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #169 -:
януари 27, 2010, 16:49:37 »
Благодаря много за бързия отговор!
Така и смятам да е,все пак е веднъж в живота
Активен
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
«
Отговор #170 -:
януари 27, 2010, 16:51:02 »
Напълно съм съгласна с roumyana - важното е да си направите сватбата такава, каквато я искате. Има хора, които правят църковен брак 1-2-3 и повече години след подписването и сватбата - само и само да си удължат и повторят празничния момент.
Така че си направете едно хубаво вземане на булката и се забавлявайте
!
Активен
malachika
Любопитен
«
Отговор #171 -:
януари 28, 2010, 12:42:38 »
dilcheva, и на нас ни предстои сватба и имах същата дилема
Ние имаме дъщеря, която тогава ще бъде на 1г. Но реших да си спазим традицията поне по отношение на оркестъра. Аз съм играла народни танци дълги години и няма как да пропусна тази хубава традиция с хората
Пък, който не му харесва- да не гледа
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #172 -:
януари 28, 2010, 14:41:21 »
Цитат на: malachika в януари 28, 2010, 12:42:38
dilcheva, и на нас ни предстои сватба и имах същата дилема
Ние имаме дъщеря, която тогава ще бъде на 1г. Но реших да си спазим традицията поне по отношение на оркестъра. Аз съм играла народни танци дълги години и няма как да пропусна тази хубава традиция с хората
Пък, който не му харесва- да не гледа
И в двата варианта с оркестър или без хората винаги ще намерят какво да кажат . Не бива да се срамуваме от старите традиции ,защото сме Българи все пак ! Аз лично го харесвам орк. за извеждане и по мое мнение 90 % от сватбите го имат . Много млади хора имат деца и сега правят сватби ,това не значи ,че не спазват традицията !
roumyana
е права ! Сватбата е твоя и ще бъде такава каквато ти искаш !
«
Последна редакция: януари 28, 2010, 14:48:59 от NINA STYLE
»
Активен
dodo23
«
Отговор #173 -:
януари 28, 2010, 18:17:07 »
Бяхме сгодени от три години преди да направим сватба-живеехме си заедно в наше си жилище,но пак си ме взеха от бащиния дом.Това е доста необяснима емоция и факта,че имаш деца не трябва да те спира,щом такова е желанието ти!
А хората винага ще говорят!
Действай!
Ще чакаме снимки!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #174 -:
януари 29, 2010, 08:41:50 »
хайде и аз да се запиша в тази темичка
ще правим сватба на 27.02.2010
и аз все още много се колебая за оркестъра...от една страна мн ми се иска, но от друга понеже сватбата е в софия, а аз не съм оттук, ще ме взимат от братовчедка ми и много се колебая как да станат нещата
Активен
dodo23
«
Отговор #175 -:
януари 29, 2010, 10:16:22 »
wanting
,почти не ти е останало време да се чудиш-имаш по-малко от месец.
Попитай братовчедката какво мисли по въпроса,дали това би я притеснило по някакъв начин и ако не-действай смело!
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #176 -:
февруари 02, 2010, 11:21:10 »
wanting
то не останало време до твоята сватба-наистина действай бързо ако искаш оркектър
Нашата сватба е на 19 юни 2010 г. - аз държах много да има оркестър за извеждане .Кумата ми препоръча трима българи който се занимамат с това и се вече си имаме и музикантите
Незнам при вас как е било но при нас те идват от младоженеца после отиват и за кумовете и накрая при мен и после ги осваждаваме /най-много до сома да дойдат преди да влезнем вътре/ но се съмнявам. Ние живеем в апартамента на майка ми и с една дума аз със си вкъщи
И ще ме взимат от там , а милото ще отиде предната вечер у тях си май -не сме решили още
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #177 -:
февруари 02, 2010, 11:31:59 »
savka
, като ти прочетох поста и си представих как кумувете първо идват при теб и заедно отивате да вземете младоженеца. Голяма веселба би паднало. А той милия да не знае. Влиза кумът, влиза музиката, а вие с кумата го издебвате в засада
Извинявам се, ако моето въображение те засегне
Просто останах с впечатлени, че сте големи веселяци и сценката се разигра в съзнанието ми
Активен
bena82
Новак
«
Отговор #178 -:
февруари 02, 2010, 13:34:56 »
Привет на всички.Искам да попитам от къде да си наема мини оркестър за взимането на кумовете и булката.А да не забравя за София иде реч
Активен
BuBsy
Любопитен
"malka sladka gushki"
«
Отговор #179 -:
февруари 02, 2010, 14:46:20 »
Purvo se izvinqvam 4e pi6a na latinica, no o6te ne sa mi instalirili kirilica na noviq komputar.
AZ preporuchvam "Nashenci"! Korektni sa, mladi i gotini! Imat raznoobrazna programa i dosta opit, koeto ne e za prenebregvane!
Za nas napraviha programa sprqmo tova koeto iskahme nie i to na cena koqto mojehme da si pozvolim!
Ima snimki v albuma mi!
Makar che men ne me vzimaha s orkestur, a me posreshtaha v restoranta.... Znam ot tqh che imat i nqkolko varianta na vzimane na bulkata!
Izobshto, mnogo sum dovolna! Zaslujava si da se svurjete s tqh! Az popadnah sluchaino, imashe reklamen baner tuk nqkude... no dori da go nqma sega veche, moga da vi dam koordinati.
Uspeh!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14