Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 19:52:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Среща на форумците от СОФИЯ - 2 част  (Прочетена 108270 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: септември 17, 2008, 08:12:10 »

Мерси,мерси ама на снимката съм ужасна bad Ама вие поне сте излезли хубаво и сте си красиви и на синми и на живо blum :Pиначе и аз си имах компания по пътя макар и до половината blum blum blum
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1301

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: септември 17, 2008, 09:21:58 »

По снимките личи, че много весело е било!  give_rose Следващия път , дано имам възможност да присъствам, ако не съм се омамила до тогава Momy banana Всички изглеждат е супер и Наде не се притеснявай, много си добре на снимката, аз какъв дзвер излизам!
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #302 -: септември 17, 2008, 09:28:20 »

Момичета, много сте сладки  give_rose по една целувка ви изпращам на всички  kiss2 Толкова е готино на тези срещи, намираш нови приятели и съмишленици  smile
Аз чак сега видях темата, но и по-рано да беше, пак нямаше да мога да дойда, че бях на друго мероприятие вечерта. Ще следя обаче за кога ще се организира другата среща и може да се включа  Wink
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: септември 17, 2008, 09:29:39 »

ама как съм добре погледни онази и виж ето тази<снимана е два часа по-късно> нищо общо просто,ама то нали има приказка оваца се снимала,овца излязла...както и да е. Жалко ,че не дойде ама ние и с бебе няма да те върнем blum ако дойдеш следващият път Wink
М да кате,беше много хубаво и много забавно по женски smile Аз си мислех за теб,знам че ти ходиш по срещите,но реших че явно си имаш работа напоследък и нямаш време за срещи blush
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: септември 17, 2008, 09:32:55 »

Момичета сигурна съм, че сте си изкарали добре!

Едно ГОЛЯМО ИЗВИНЯВАЙТЕ от мен!!! Flower
Снощи, след като се прибрах останових, че нямаме вода и направо  angry diablo
Другия път обещавам жива, умряла там съм, само да не е на сватбата ми! blum
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: септември 26, 2008, 10:53:27 »

Момичета вижте какво получих на електронната ми поща:

Екипът, създал филма за лечителя Петър Димков, ви кани на премиерата "Истината за Орфей", която ще се състои на 1.10.2008 г. от 19:00 ч. в кино АРЕНА Запад.
Вход свободен!

Ако искате може да спретнем една импровизирана срещичка. Аз отдавна го чакам този филм да дойде и в София.

Ето малко информация за филма:

Най-мащабният български документален филм - "Истината за Орфей" - вече е факт 
Автор Ангелина Генова     

Представяне на българския филм "Истината за Орфей
Най-мащабният български документален филм - "Истината за Орфей", сниман по световните стандарти на "Нешенъл джиографик", "Дискавъри" и Би Би Си бе представен тази вечер в Национален Археологически Музей. Филмът дава отговори на въпросите: Кой е Орфей? Къде е живял? И кога? От кого се учил? И защо е бил убит? Авторите доказват една нова за нашите наука теза - Орфей е не просто велик музикант, но и учител, реформатор, просветител, предвестник на християнството...

Сниман на три континента в продължение на три сезона, филмът на режисьора Стилиян Иванов и продуцентска къща Додофилм вече събуди интереса на разпостранители зад граница. САЩ, Франция, Швейцария и Турция първи ще покажат родната кинотворба. Заснетият на HD формат филм е интересен с това, че освен изложените любопитни и малко известни факти от времето на Орфей, той е художествен продукт, включващ над 10 мин. ръчно рисувана анимация, игрални сцени и 85 мин оргинална музика.
За това лято ITV partner е откупил прожекциите на "Истината за Орфей" и жителите на големите градове в България ще могат да видят филма предпремиерно.

Продукцията представя десетки археологически обекти и артефакти доказващи, че в основите на европейската цивилизация стои не само ценностната система на Древна Елада и християнската религия, но и тракийската култура. Древните ни земи са раждали не само велики хора, но и много велики идеи, които са се разпространили в цяла Европа. Една от тях е орфизмът.

Игралната част е възстановки на събития, а документалната изследва писмените извори за Орфей. Сред консултантите на продукцията са Валерия Фол, Николай Овчаров, Георги Китов. Филмът черпи информация от антични извори, но представя и съвременни спорове за това кой е Орфей и за същността на орфеизма.
Посланието, че за много хора Орфей е само певец е непълно, дори и смешно. Той е преди всичко реформатор на тракийските вярвания и култура. До неговата поява траките са почитали Богинята Майка, принасяли са в жертва животни, дори хора. Орфей обръща вярата към Бога Слънце и най-вече на човека към самия човек. Жертвоприношения под каквато и да е форма не са приети. Той проповядва аскетизъм, смирение, което 13 века по-късно откриваме у Христос, така че Орфей е един предвестник на християнството, появил се по времето, когато и Мойсей е проповядвал.
Друг интересен момент е защо е убит Орфей. Колкото са изследователите, толкова са и теориите по темата. Най-абсурдната е, че е бил убит от тракийските жени, защото не им бил обръщал внимание, влюбен в своята Евридика - това са митовете. Една от основните теории по неговото убийство гласи, че учението му се е появило прекалено рано и прекалено много неща е променило. Нормално е за онова време да бъде убит човек, който говори неща, неразбираеми за множеството. Неговото учение е целяло да реформира вековни вярвания.

« Последна редакция: септември 26, 2008, 10:58:29 от Zahira » Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: септември 26, 2008, 11:55:28 »

Аз съм "ЗА" !
Мисля да отида  good
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: септември 26, 2008, 16:43:32 »

И аз съм 'за',но няма ли да е лудница там тогава crazy
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #308 -: септември 26, 2008, 17:04:22 »

Наистина звучи интересно, а и идеята на Zahira за по-различна форумска среща е страхотна  Wink За съжаление, на мен пак ми съвпада вечерта с едно мероприятие на една от най-уважаваните от мен медии и няма да мога да се разпиша, но нищо ... ще си изкарате приятно, сигурна съм  Wink 
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: септември 27, 2008, 19:15:08 »

Аз също бих дошла...
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: септември 28, 2008, 21:16:42 »

И аз бих дошла с удоволствие,момичета,но за съжеление ще имам гости точно този ден! =]Дано си изкарате добре и да разкажете Wink
Активен
Данитка

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: септември 29, 2008, 08:33:52 »

Ами аз съм там  good ще бъда с моята половинка,ако успее естествено да се домъкне от работа
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: септември 29, 2008, 08:44:11 »

Дани и за ще дойда с малкия ми брат - утре ще звънна в Арената да питам дали не трябва да се вземат билети предварително, че да не се окаже пълен салонът. Или май е по-добре просто да отидем по-раничко.
Активен
Данитка

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: октомври 01, 2008, 06:26:25 »

7 октомври,вторник 13:00 ч.I САГБАЛ "Света София" ЕАД, София, кв. Красна поляна, ул. Миxaлaки Ташев 2
За записване: тел. 02/ 822 18 08, главна акушерка Дарина Димитрова 

14 октомври, вторник 14:00 ч. СБАЛАГ “Майчин дом” ЕАД,София, ул. Здраве 2
За записване: Родилна зала – ст. акушерка Нели Маринова, тел. 02/ 917 23 39 Родилно отделение – ст. акушерка Елена Тошева, тел. 02/ 917 24 78

Това са първите датички за октомври месец  smile и това са двете болници,които искам да посетя на отворени врати,ако някоя бъдеща мама желае да дойде,нека пише  good Ако пък тя се интересува от други болници,мога да я придружа,все пак трябва да се обмени информация  pardon
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: октомври 01, 2008, 15:04:00 »

Мили момичета, съжалявам, но няма да мога да дойда - току що се прибрах скапана и изобщо не ми се излиза пак  sad
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: