Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:36:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 222899 пъти)
AliTia
Сватбен ГУРУ
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #300 -:
март 02, 2012, 19:01:41 »
Аз уча мода последна година и бих искала да изкажа своето мнение, по въпроса с така наречения smart casual стил. Ами няма смисъл да водите каквито и да е спорове, защото то името си говори за какъв точно начин на обличане става въпрос. С две думи, така да подбереш всекидневните си дрешки, че + едно сако или ризка да постигнеш желания елегантен вид. А под елегантен не винаги е включен ръба на панталона
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #301 -:
март 02, 2012, 19:02:48 »
общо взето това е smart casual
от официално до спортно елегантно
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #302 -:
март 02, 2012, 19:04:58 »
Мда, с това пак отидхоме леко в
И на мен ми се струва подходящо хората да се чувстват удобно да се веселят, въпреки че за мен роклите и костюмите са ежедневие и не ме притесняват. Би ме притеснило да инвестирам пари, които в момента нямам в твърде официална рокля или облекло в определен цвят или стил. В смисъл, че аз имам достатъчно богат и подходящ гардероб от рокли, за да не го правя, освен ако не е нещо специално. Хубаво е и ние да мислим за гостите без да отиваме в прищевки, както и те да мислят за нас, за да не ни злепоставят и т.н. Аз все още си спомням един разказ за една дама със забележителни крака и забележително къс минижуп, която до толкова е привлякла вниманието на цялата сватба, че за булката почти не е останало.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #303 -:
март 02, 2012, 19:07:27 »
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #304 -:
март 02, 2012, 19:12:22 »
може да го тълкувате както пожелаете. успех с дънките и англииската сватба!
не мисля, че дънките са подходящи за каквото и да е събитие, независимо дали са тъмни, с ръб и т.н. нито са подходящо облекло за ходене на работа, за повечето професии в англия са просто забранени...
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #305 -:
март 02, 2012, 19:15:32 »
Казах ти как ще бъдем облечени ние, както и че нося този чифт дънки само някой петък, и то разбирай, ако не съм на дело, среща и т.н. Не разбирам защо продължаваш с
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #306 -:
март 02, 2012, 19:22:01 »
Мда, дънките и в България са забранени за носене в компании с име, а какво остава да отидеш на сватба. И сако да слагаш и маркови да са пак си остават дънки. По-добре сложи панталон с блузка или жилетка.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #307 -:
март 02, 2012, 19:32:16 »
Благодаря за отговорите! Най-вече на
theone
, която единствена даде конкретен отговор за нейната позиция.
От моя гледна точка поканата за сватба не е единствения жест, който може да бъде направен. Ако бяхме решили да наложим дрескод, щяхме да изберем да спестим на гостите си други разходи : подарък, нощувки, пари, отделени за път. По възможност две от тези неща, а ако е възможно и трите. Но това е изцяло моя гледна точка. Всеки има право да прецени собствените си желания, гостите си, както и своите и техните финансови възможности. Както и всеки може да постави спрямо себе си своето определение за добър домакин.
Дрескод, като помощен ориентир е много удачно решение, стига за поканените да е преценен като достъпен.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #308 -:
март 02, 2012, 19:59:39 »
Не виждам с какво theone си изказа позицията, освен по въпроса за дънките, които изобщо не знам за какво се коментира...
Калама, все си мисля, че името на фирмата, за която работя говори нещо на всеки българин. Въпреки всичко трябва да се вгледаш, че да разбереш дънки ли са, панталон ли е. Съгласна съм за панталона и блузката и това го правя.
Въпросът според мен е да изглеждаме прилично и адекватно на средата, в която сме. Това няма да ни направи по-добри служители или по-добри гости на сватба, само ще остави по-добро първо впечатление за нас.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #309 -:
март 02, 2012, 20:04:49 »
не е лошо да се чете поне последните една-две страници, ако се включвате по средата на дискусия... преди да се пише първосигнално...
«
Последна редакция: март 02, 2012, 20:07:30 от theone
»
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #310 -:
март 02, 2012, 20:08:16 »
Hecate
, съжалявам, че се е получил такъв спор. Ако е имало връзка с моя въпрос, извинявам се. Няколко човека се включиха за него, а theone каза какво конкретно тя би направила. Съжалявам, ако някой се е почувствал пропуснат в моето "благодаря".
Въпросът ми касаеше това как вие лично бихте облекчили разходите на гостите си, ако имате дрескод на сватбата.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #311 -:
март 02, 2012, 20:13:26 »
Извинете, ужким прочетох всичко, винаги всичко чета, но съм пропуснала квинтесенцията на въпроса. Аз бих поела нощувки, ако се налагат такива, предполгам. Защото приятелите ми доста идват от чужбина и би ми било непосилно да поема транспортни разходи за самолетни билети, а и бих поставила доста хора, които са от София и няма да пътуват в по-неизгодно положение. Въобще за каквото и да помисля трудно би компенсирало дрес кода, които важи за всички.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #312 -:
март 02, 2012, 20:18:25 »
в нашият случай поемаме нощувките (събота или петък и събота) на гостите, не защото не могат да си ги позволят, а така смятаме за редно. сватбата е в събота, гостите са поканени да пристигнат още в петък, ако имат желание. разбира се помолили сме да потвърдят до определена дата какво са решили.
сватбата е малка и с всеки от гостите по един или друг повод сме били заедно на сватби на общи приятели/роднини, фирмени партита и т.н. знам, че всеки от тях разполага с подходящото облекло без допълнителни разходи. папионките са от нас, подарък за мъжете и ще бъдат изпратени преди сватбата. дамите са много развълнувани и въпреки, че нямам изискване за цветове доста то тях ме попитаха за цвета на сватбата, защото имат желание да са в тон и с нова рокля...
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #313 -:
март 02, 2012, 21:19:23 »
Всяка двойка бъдещи младоженци си преценя какво иска за сватбата си, но според мен да наложиш дрескод на гостите си е неуважение към тях и към техния личен стил и предпочитания за цвят. Аз не бих била във възторг, ако трябва да си търся дрехи в определен цвят за някоя сватба, най-малкото има цветове, които стоят потресаващо на някои хора заради косата или тена им. Колкото до стила - може би има ситуации, в които гостите се появяват в леко неподходящ вид, но не е ли най-важното те да уважат празника ви, да се чувстват комфортно и да допринесат с весело настроение към купона?
Честно казано, не мисля, че бих отчела даже фактът, че някой е с дънки или прекалено къса пола на сватбата ни (едно на ръка, че съм ужасна блейка и такива неща изобщо не забелязвам
). А каква е идеята изобщо на това с цвета, заради снимките ли? Или булката да може да изпъкне още повече
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #314 -:
март 02, 2012, 21:24:29 »
Цитат на: theone в март 02, 2012, 16:20:32
мисля, че ще е добре да се поясни, че дрес код не означава непременно и единствено жените да са в супер скъпи рокли от последната колекция на известен дизайнер и мъже в смокинги.
упоменава се, за да се даде индикация на гостите за типът на събитието и изискванията съобразно обстановката. това е само положителна информация за тях. за различни видове тържества - на плаж, поляна, изискан ресторант, тематични и т.н., различни дрес кодове са подходящи според виждането на младоженците. дрес кодът може да е плажна лятна рокля или да включва хавайски тип риза и джапанки и в това няма нищо лошо, защото е желанието на младоженците и съобразено с тържеството.
тоест само в интерес на булката от село Дръндар е да напише дрес код в поканата отколкото да не е доволна от вечерната стилна рокля на някоя гостенка или пошло облечена девойка стил фолк певица.
Аз мисля, че с този пост много добре е обяснено нещо важно за дрес-кода. Той не задължава скъпо облекло и т.н. Той ориентира за стила на събитието. На мен например много ми харесват плажните сватби. А на плажна сватба да се явиш с фрак...е точно толкова неподходящо, колкото да се явиш с анцуг в балната зала. Така че много се чудя защо в толкова много постове фраковете и смокингите са посочени, едва ли не като задължителни за сватба въобще. Няма държава, в която всички събития да се провеждат с такъв дрес-код. Така че стига сме подценявали българите и стига сме се правели на такива каквито не сме, защото когато човек набляга на нещо прекалено много, по-скоро прави впечатление за обратното. Ако тооолкова много преекспонираш темата за добрия вкус, излиза, че той за теб е нещо изключително, т.е. едва ли не ново за теб.
И да не забравяме - човек може да се изложи по много други начини, освен с облеклото си!
Лично мнение и се надявам да не звучи като провокация!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...