Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 19:28:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 223091 пъти)
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #270 -:
февруари 29, 2012, 21:56:33 »
И съм съгласна с Пачоран и не не съм съгласна пак с него. Защото веднага се сещам за онези фотографи в цивилизацията, които са по покривите на сградите с костюми и фракове и вадят невероятни снимки. Да не говорим, че някой от тях са на собствена издържа и ако направят хубава снимка, то тя ще се продаде, ако ли не никой не им е длъжен.
За фотографа на Делийски мога да го пусна снима и по анцуг.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #271 -:
февруари 29, 2012, 22:10:51 »
точно за това казах, че единствено на фотографският екип е оправдано да са облечени както пожелаят и им е удобно. въпреки, че моят фотограф и екип има работна визия и не се съмнявам, че ще изглеждат добре, не бих направила на въпрос както и да са облечени, защото ценя крайният продукт повече от всичко останало!
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #272 -:
февруари 29, 2012, 22:15:42 »
В България са много малко официалните сватби, на които и профитата да са официални. Така, че този въпрос с облеклото им не стои често пред тях.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #273 -:
февруари 29, 2012, 23:28:44 »
Цитат на: theone в февруари 29, 2012, 22:10:51
точно за това казах, че единствено на фотографският екип е оправдано да са облечени както пожелаят и им е удобно. въпреки, че моят фотограф и екип има работна визия и не се съмнявам, че ще изглеждат добре, не бих направила на въпрос както и да са облечени, защото ценя крайният продукт повече от всичко останало!
Е нали и аз точно това обяснявах няколко пъти в предните си постове, но чак сега стигнахме до консенсус.. Абе хора, не разбирам, защо се препираме, а накрая излиза, че имаме едно и също мнение, само , че изказано по -различен начин?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #274 -:
март 01, 2012, 10:46:38 »
Темата е за гостите.Всеки като си избере професионалит да обсъди с него и да се разбере как искат да е облечен.Професионалистите не са ваши гости,а хора които наемате за определена работа.Прекалено задълбавате в тази тема.И стига с това на запад,на изток.Оженете се в чужбина като не ви харесва какво се предлага в България.Всеки организира своето тържество както прецени и не е нужно да се нападате.Бъдете по телорентни.Този форум не е за спорене-всеки си има гледна точка,а е за взаимопомощ.Защо се оптивате да се убедите едни други.Имам чувството ,че някой просто иска да изтъкне неговата сватба каква ще е и колко разбира от всичко.Ако е така и разбирате ,защо сте тук за да спорите ли и да налагате мнението си ли.Щом всичко ви е ясно просто нямате нужда от помощ,а не сте и полезни със споровете си на никого тук.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #275 -:
март 01, 2012, 13:32:54 »
Не се нападайте и обиждайте, подобни изказвания са достойни за детската градина трета група.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #276 -:
март 01, 2012, 23:25:56 »
Никога не съм я виждала тази тема,но бих искала да изкажа мнението си.
Мразя,когато на официални събития като сватба,някои хора си мислят,че отиват на панаир и обличат крайно неподходящи дрехи.На всички сватби,на които сме били канени,се постарахме да се облечем подобаващо-аз с официална рокля,мъжът ми с костюм.Дори да сме били зле финансово,винаги си намирахме начин.Била съм свидетелка на гости облечени с дънки и тениска или със спортен панталон и прилепнала тениска.
На сватбата на сестра ми имаше такъв екземпляр.
Не мога да повярвам,че има хора,които до такава степен не могат да преценят повода и се обличат по такъв начин.Най-малкото,жените им да им направят забележка.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #277 -:
март 01, 2012, 23:32:48 »
В реалния свят има всичко. Тази година имахме 2 фрапиращи случая. На единия Аз, Дж-я и фотографа бяхме най официално облечените. На втория снимах за мои познати. Мислех да си взема смокинга, и ми казаха да не си и помислям, че ще съм по официален от младоженеца.Така че, хора всякакви, разбирания, също.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #278 -:
март 01, 2012, 23:42:43 »
смокингът ти стои чудесно!!!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #279 -:
март 02, 2012, 10:08:14 »
И аз съм ЗА официалните тоалети
Не строго официални, но определено не искам да виждам мъже по дънки и жени по потници на сватбата си. Няма да ми стане приятно.
Може и да имам такива гости, но 90% от всички са ми много близки, няма да си позволят да се явят тип-дискотека и вече се гласят с какви тоалети ще бъдат.
Дано останалите 10%, които дори не познавам (братовчеди на милото) не се явят с небрежно облекло. Не робувам на модата и винаги се обличам удобно, но когато съм канена на подобно важно събитие си купувам официална рокля и не правя компромис. За мен това е проява на уважение и към младоженците и към самия себе си най-вече.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #280 -:
март 02, 2012, 10:49:24 »
Ясно е, че на сватба гостите трябва да са официално облечени (освен ако не е на някаква по-различна тематика). Но друг е въпроса дали всички гости имат вкус или възможност. А и в крайна сметка, ако някой дойде неподходящо облечен, него ще гледат
, а не вас. Не знам защо много от булките си мислят, че някой ако дойде небрежен едва ли не ги излагат- излага се самия гост
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #281 -:
март 02, 2012, 11:02:06 »
Аз си мисля ,че много едностранно и егоистично гледате на въпроса за обличането. Единственото общо, което виждам е в идеята за чист и спретнат вид ,по възможност с нови дрехи. Това е основното, което желаете да притежават гостите на сватбата ви. Защото новата вечерна ракля на дадена съфорумка, хич няма да се хареса на булка от село Дръндар в Лудогорието. Със сигурност роднините и ще ви гледат като "лека жена" по отношение начина на обличане. С недобро око ще ви гледат също в село Гърмен в Родопите примерно. А в село Пашинци в Родопите, нито една от вас няма шансове да бъде одобрена като стил и начин на обличане. Просто разберете, че монетата има две страни. Нещо, което е хубаво за вас ,е лошо за други. Според мен не трябва да ограничавате гостите си по отношение на стил и начин на обличане. Чуждите думички като "дрес код " използвайте там, където живеете, там където мислите, че е вашата среда. Гостите ви не са глупави, много добре знаят , че отиват на сватба и със сигурност обличат най-новото, което имат. Това е !
А на всички от голямото "Добро утро !" повишили по някакъв начин социалния си статус напомням, че тук е България, много малка и бедна страна.
«
Последна редакция: март 02, 2012, 11:05:29 от Pachoran
»
Активен
theone
Професор
«
Отговор #282 -:
март 02, 2012, 13:24:48 »
Пачоран
, както вече беше обсъждано многократно дрес код в поканата е нещо нормално и обичайно, не знам защо и кой се оптваш да убедиш в противното, може би себе си. ако булка от село Пашинци реши че иска дрес код - народни носии за тържеството си на местният мегдан, гостите трябва да се постараят да удовлетворят желанието и.
дрес кодът се споменава в поканата
за помощ
на гостите при изборът им и не виждам защо е толкова трудно да бъде разбрано. не са малко хората в бг, които смятат това за напълно нормално и очакват да го видят в поканата.
както и да е, никой тук не търси одобрение за това как ще организира сватбата си. ти, както и всички останали имаш право да изкажеш своето мнение.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #283 -:
март 02, 2012, 16:16:57 »
Разликата между мен и теб е, че ти имаш мнение /догадки/ , а аз имам наблюдение, което ти нямаш по отношение на сватбата като събитие. Надявам се, че разбра какво искам да ти кажа. Много рядко давам мнение по даден въпрос. Най-често споделям нещата от вчера, днес и утре.
Практиката ми е такава.
До вчера живяла в с. Чавей /или Кюстендил/ няма логика на поканата до роднините си да спуснеш дрес кода от града примерно в някоя испанска провинция. В почти цяла България думичката дрес код няма кой да разбере. Самият факт ,че използваш чуждици и се мъчиш да оригиналничиш във всяко едно отношение говори за определен комплекс в поведението ти. Може би искаш да забравиш от къде произхождаш или.... Просто тази година не се жениш само ти, а още поне няколко десетки хиляди двойки. Те няма да приемат твоето виждане за начин на обличане. Това е.
Поведението ти да бъдеш оригинална буди насмешка най-често. Дано се намери още някой с достатъчна смелост да ти го каже. Не бъди надменна с това си поведение на оригиналност.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #284 -:
март 02, 2012, 16:20:32 »
мисля, че ще е добре да се поясни, че дрес код не означава непременно и единствено жените да са в супер скъпи рокли от последната колекция на известен дизайнер и мъже в смокинги.
упоменава се, за да се даде индикация на гостите за типът на събитието и изискванията съобразно обстановката. това е само положителна информация за тях. за различни видове тържества - на плаж, поляна, изискан ресторант, тематични и т.н., различни дрес кодове са подходящи според виждането на младоженците. дрес кодът може да е плажна лятна рокля или да включва хавайски тип риза и джапанки и в това няма нищо лошо, защото е желанието на младоженците и съобразено с тържеството.
тоест само в интерес на булката от село Дръндар е да напише дрес код в поканата отколкото да не е доволна от вечерната стилна рокля на някоя гостенка или пошло облечена девойка стил фолк певица.
между другото на официални събития с дрес код (не визирам сватби) не се допускат поканени, ако не са в съответният код.
Пачоран
, смятам тотално да игнорирам последният ти коментар.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...