Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 19:20:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да бъдат облечени гостите ни?  (Прочетена 223061 пъти)

theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #210 -: януари 25, 2012, 18:19:34 »

идеята на дрес кода не е някого да се почувства тъпо, че не достатъчно интелигентен за да прецени. това е етикет и задължително присъства в поканата, когато посещавате организирано мероприятие в западният свят - независимо дали ще е сватба, бизнес мероприятие, конни надбягвания, церемонии и т.н.
като пример на поканите за оскар също има дрес код, това означава ли че г-жа Анжелина Жоли не знае как да се облече и трябва да и се напомни?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: януари 25, 2012, 18:25:10 »

Благодаря за уточнението Ана, мисля че се разбрахме кой какво има предвид.
Това което ние имахме предвид е че е нормално да имаме различни мнения, но молим да не ни квалифицират с обидни думи в форума.
Мисля че и ти разбра, че никоя от нас няма да тропа с краче на гостите, имам случай с жена притежаваща само  една рокля и  мъж без нито един костюм, но мисля че е повече от ясно, че на тях им казах  следното : мъжът да дойде както иска, щом няма. жената ми е близка -ще ѝ купя рокля по неин избор в моя сватбен цвят. Ако някой каже възпитано, "сори но не съм съгласна с дрескода ти", няма да го изгоня или квалифицирам. няма да изпадна в истерия и да кажа че вече не ми е приятелка . същото любезно отношение искам и аз към себе си, ако съм в тяхната позиция.  friends drinks
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #212 -: януари 25, 2012, 18:29:51 »

Добре, признавам, че ние не гледаме на сватбата като на сериозно официално събитие, а като на купон. Не би ми хрумнало да я сравня с раздаване на оскари  smile
Който я взима много  насериозно, със стандартния тежък текст и т.н., може и да е прав за себе си. Моята гледна точка е много лежерна и дори текстът, който съм измислила, е шеговит и в стил- да се видим и да се забавляваме заедно, а не "каним Ви тържествено на празника на нашата любов" . Може би затова мнението ми е по-различно. Но има младоженци, които искат всичко да е стилно, модерно, малко по-тежко, може би в такива случаи е разбираемо.
И пак казвам- не дразни толкова напомнянето да е официално облеклото, а това с конкретния цвят. Тъй като има и хора без огромни възможности, които са се радвали за вас/нас, измислили са подарък, освбодили са си уикенда, измислили са тоалет и накрая какво: ама ти не можеш да си облечеш тоалета, защото е черен. Нормално е да ти стане кофти. Пак се извинявам, че съм прозвучала грубо, нищо повече не исках да кажа от това да помислите и за околните как биха се почувствали. Решението си е ваше и важното е накрая да се получи така, както сте си го мечтали  girl_wink
Желая лека вечер на всички и не се взимайте твърде насериозно, аз честно казано все още съм нова и дори не различавам никовете, пък ме обвинихте, че имам нещо срещу някого...Недейте така, добронамерена съм към всички, просто както казах и в друг пост, обичам да си казвам мнението директно, опитайте се да не виждате само негативите в това Wink Хайде приятна подготовка на всички smile
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #213 -: януари 25, 2012, 18:34:57 »

Благодаря за уточнението Ана, мисля че се разбрахме кой какво има предвид.
Това което ние имахме предвид е че е нормално да имаме различни мнения, но молим да не ни квалифицират с обидни думи в форума.
Мисля че и ти разбра, че никоя от нас няма да тропа с краче на гостите, имам случай с жена притежаваща само  една рокля и  мъж без нито един костюм, но мисля че е повече от ясно, че на тях им казах  следното : мъжът да дойде както иска, щом няма. жената ми е близка -ще ѝ купя рокля по неин избор в моя сватбен цвят. Ако някой каже възпитано, "сори но не съм съгласна с дрескода ти", няма да го изгоня или квалифицирам. няма да изпадна в истерия и да кажа че вече не ми е приятелка . същото любезно отношение искам и аз към себе си, ако съм в тяхната позиция.  friends drinks

Да, и аз мисля, че се разбрахме, моля те само да ми посочиш къде съм те квалифицирала теб, или някой друг, с каквато и да е дума, хубава или обидна? Аз си прочетох поста пак и не видях, написала съм, че бих се обидила и че би ми се сторило нагло, и толкоз. Чисто принципно и обективно.Никъде не съм показала нито отношение, нито съм сложила епитет към някого от форума. Прочети го наистина пак, може и ти да си била афектирана и да си видяла нещо, което липсва Wink Може да се обидите само, че все още не ви различавам, както казах горе, но не и че имам еди какво си отношение, просто не е справедливо Wink
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #214 -: януари 25, 2012, 18:57:21 »

Момичета, внимавайте!:P Темата няколко пъти е заключвана за силни изказвания, поне от моето присъствие тук за година и половина. Аз лично съм и много благодарна /на темата  Wink/, защото не се бях и замисляла, че бъдещата ми снаха може да има нещо против черния цвят. Добре, че я попитах и успях да намеря графитен /урбанистично сив цвят/ дреха. Без някакви предварителни изисквания за облеклото в поканите и в разговорите с бъдещите гости, резултатът беше следният:Мъжете бяха с тъмни костюми, които на снимките в ресторанта са излезли като черни. По- старите мъже бяха с едноцветни ризи в пастелени тонове , младите - почти 90%, с бели. Всичките млади гостенки бяха с едноцветни сатенени рокли в ярки цветове от синьо, червено, зелено до лилаво. Старите жени се бяхме постарали да избегнем черния цвят, като го заменим с тъмните гами на други цветове, но на снимките това отново не личи и сме само различно светло и тъмно черни  Wink. Макар и малка, сватбата ни може да бъде определена като средностатистическа и да ви подскаже какво може да очаквате и дали си струва да отделяте място в поканата за облеклото.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: януари 25, 2012, 19:02:43 »

Аз лично също съм против да има упоменат дрескод в поканата или на допълнително картонче. Това да не е Виенски бал! Колкото и да е официално събитието, не всички гости имат еднакви възможности. Както казах, на най-близките съм казала какви предпочитания имам без те да ми се обидят. За другите нямам претенции. Ако някой смята, че е редно да дойде на сватбата по джапанки, това говори зле единствено за самия него!
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #216 -: януари 25, 2012, 20:43:49 »

Хрумна ми как може да се оформи това за облеклото и подаръците по деликатен начин:

"На официалното Ви облекло ще се радваме,
подаръци в пликче няма да отказваме!"

Не е с идеална рима, но звучи неангажиращо и шеговито, като деликатно се казва какво очаквате от гостите си Wink

Дано ви омилостивих с тази идея lol)
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: януари 25, 2012, 22:42:39 »

Аз все си мисля, че гостите ни сами ще се сетят колко официални трябва да бъдат. Ние ще каним само близки и приятели и до сега никога не са ме разочаровали като ходим по някакви мероприятия /надявам се и аз тях  blush / Няма да спомена в поканата, но ще се постарая самата покана да изглежда стилно и да показва какво се очаква от тях.... Дано не се разочаровам  huhhuh.gif Според мен тоалет решен изцяло в черно или бяло НЕ е подходящ  pardon Кой както иска така да го разбира, не е нужно да е ново облекло, просто да не изглежда изтъркано, износено и да няма жени с неприлично къси рокли и ужасно изрязани деколтета... Колкото и да са ми близки ще си кажа мнението и едва ли ще сложа снимки с тях в сватбения албум.  beating  crazy  Родителите не смятам да ги съветвам как да се облекат...смятам ги за достатъчно стилни и разумни хора..  give_rose
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: януари 26, 2012, 08:59:37 »

Аз да ви кажа нито съм писала за парите -имахме три продаръка на сватбата всичко друго беше в пликче,нито съм писала дрес код-а на сватбата всеки беше облечен подобаващо.Ако някой е решил да дойде по къси панталонки и няма толкова усет и да пишете в поканата дрес код-официално облекло той пак ще си дойде по къси панталонки щото явно това е официалното облекло.Аз смятам ,че най важно е да дойдат и да са до вас.Ако смятате ,че все пак най важното е как са облечени и какво ще донесат за подарък просто не ги канете.Сори ако съм груба ,ама малко изпадате в драми.А това за цвета ми е направо смешно-черното е цвят за официално облекло все пак.
Активен
tory
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #219 -: януари 26, 2012, 10:49:16 »

Аз лично няма да имам дрескод на моята сватба. Мога да препоръчам официално облекло, ако някой ме попита за това, иначе ще разчитам на личния усет и желание на гостите си. Не мога да си представя в тази криза и немотия, да предявя претенции всеки да си закупи нов тоалет, който може би никога повече няма да сложи. За мен това е каприз. Ще им кажа какъв тип ще е сватбата, а те да си преценяват. Важното е да сме здрави и усмихнати!
А ако мен ме помолят за определен вид облекло със сигурност няма да се обидя, по принцип съм фен на тематичните партита и го смятам за повече забавно, отколкото задължаващо. danceg
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: февруари 06, 2012, 14:27:55 »

Аз да ви кажа нито съм писала за парите -имахме три продаръка на сватбата всичко друго беше в пликче,нито съм писала дрес код-а на сватбата всеки беше облечен подобаващо.Ако някой е решил да дойде по къси панталонки и няма толкова усет и да пишете в поканата дрес код-официално облекло той пак ще си дойде по къси панталонки щото явно това е официалното облекло.Аз смятам ,че най важно е да дойдат и да са до вас.Ако смятате ,че все пак най важното е как са облечени и какво ще донесат за подарък просто не ги канете.Сори ако съм груба ,ама малко изпадате в драми.А това за цвета ми е направо смешно-черното е цвят за официално облекло все пак.

Напълно съм съгласна с този пост. goodpost Ние също няма да имаме претенции към гостите за облеклото. Не ни интересува как ще са облечени, стига само да дойдат. Даже някой да не е облечен подходящо според нашите критерии, нищо няма да кажем. Не искам да бъда разбрана погрешно. За мен е много важно човек да може да преценя как да се облече според случая. Просто хората, които сме поканили са ни достатъчно близки и скъпи и ще се радваме на тяхното присъствие, няма да им гледаме дрехите. Освен това не смятам, че някоя моя приятелка например ще се облече в неприлично къса рокля с неприлично голямо деколте.
« Последна редакция: февруари 06, 2012, 14:35:52 от sunset » Активен
Stasi_K
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #221 -: февруари 08, 2012, 14:08:52 »

Здравейте!

Предстои ни сватба в края на м. Август и за дрес код не съм мислила да пиша в поканите, но мислих за друго.
Смятаме сватбата да има своя тема и цвят. Мислих си, че ако всеки в своето облекло добави от цвета на сватбата ни, ще се получи интересно. Особено на общите снимки.
Например - ако сватбата ни ще е в лилаво, дали би звъчало добре да помолим гостите (по подходящ начин в поканата) да прибавят към облеклото си и нещо от този цвят. Например дама с черна рокля да добави лилаво бижу или колан или шал ... за мъж може да е вратовръзка или риза ...

Ще се радвам ако събера различни мнения от различни гледни точки smile
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: февруари 08, 2012, 14:22:48 »

Смятам, че идеята е хубава, но трудно осъществима в нашата действителност. Особено ако има гости от различни поколения.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: февруари 08, 2012, 14:44:44 »

И на мен идеята ми допада, но е трудно осъществимо особено ако е голяма сватба.
Иначе специално за лилавия цвят- почти всяка жена има нещо лилаво, тъй като е модерен цвят  pleasantry , но не виждам как ще убедиш някой дядо или по-консервативен мъж да си сложи или купи специално нещо с лилав елемент.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: февруари 08, 2012, 14:49:55 »

Stasi_K, честно казано на мен ми се струва доста ангажиращо. Първо много зависи от цвета, който сте избрали за сватбата (доколкото разбрах, лилавият цвят е примерен). Освен това, ако някоя жена сложи малки обици с лилави камъчета, на снимките едва ли ще се откроят особено много. За мъжете е още по- сложно. Моят мъж например не носи вратовръзки. По сватби съм забелязала, че много малко мъже слагат такива. Остава ризата, но на мен лично не ми се връзва повечето мъже да са облечени с ризи в един и същ цвят. Това е мое мнение, дано не ми се обидиш. give_rose
Иначе аз съм гледала по телевизията такива тематични сватби, на които всички гости са облечени само в бяло например, или пък темата на сватбата е Хелоуин и гостите са с маскарадни костюми. Всичко си зависи от това какво на вас ви харесва.  
« Последна редакция: февруари 08, 2012, 15:01:12 от sunset » Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: