Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:09:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да бъдат облечени гостите ни?  (Прочетена 222791 пъти)

echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: октомври 12, 2009, 15:53:47 »

аз също мисля че отивайки на свтба трябва да се облечеш по така, не както ходиш всеки ден, и да покажеш на младоженците че уважава техния празник.  и затова използвам такива хубави поводи да си купя или както стана вчера да си ушия нещо. и когато минавайки за наздравицата майката на младоженеца ме поздрави за тоалет разбрах защо си заслужаваше всичкото това тичане по магазини за платове, шивачки и проби.  yahoo
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: октомври 12, 2009, 16:00:39 »

Леле, аз сега като гледам за какво сте се ядосвали сигурно ще ми се смеете. Ние нямахе такива изцепки от рода на късите панталони, но много се възмущавахме, че оператора беше с къси панталони и тениска. И то най вече родата на мъжа ми се възмути, защото се познаваха. Вярно, че него го няма на снимки, но това все пак е уважение към младоженците. Това определено може да предизвика много спорове, но все пак гостите са тези, които трябва да се съобразят с дрехите си.

И пак не е въпрос на пари, а на възпитание. На юбилея на шефа бяхме поканени всички в "Шератон". Няма да ви разказвам каква суетня настана сред колегите ми. Половината хукнаха по магазините и си накупиха нови официални дрехи за случая. То бяха прически, то бяха гримове. Беше ни много интересно какво се случва и с останалите отдели на фирмата, дали и при тях е така. Разбира се всеки се беше постарал да изглежда прилично, за мястото на което бяхме. Единствено сина на шефа беше с дънки. Да, дънки, ама му бяха най-новите. Само той не разбра, че му се подиграват за това. Без значение, дали са за 200 или 300лв. Дънките не са официално облекло.
Активен
Daisy_d
Ентусиаст
**
Публикации: 88

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: октомври 13, 2009, 08:44:25 »

Аз нямах някакви особени претенции към дрехите на гостите, но пък те ме изненадаха приятно! Мисля, че всички гости бяха елегантни (поне не съм запомнила някой по дънки). Дори младите, дето все са с дънки бяха сложили панталони и ризи! Много хубави гости си имахме smile

С родителите ми заедно пазарувахме техните дрешки, исках само да са хубави и да се чустват комфортно в това което носят! За късмет дори мамето и татето ми бяха в тон с цвета на сватбата- и двамата имаха по нещичко червенко! Татенцето му купихме ризка и панталон, а той сладура ми се притеснил че не бил достатъчно елегантен и си беше купил тайно костюлм, но беше по хубав със 1я си тоалет и затова на сватбата облече него и сакото от костюлма! Всички се чустваха добре  в тоалетите си! danceg
 А да единствено държах тате да не е с къса риза и той уважи желанието ми!  Bravo
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: октомври 13, 2009, 14:06:24 »

За съжаление простотията не ходи по гората, а по хората, съжалявам, но наистина мисля, че за това става дума. И много ми е чудно било винаги като гледам цигански сватби, как всики са облечени с много официални рокли, с прически и т.н, верно че че са кичозни за моя вкус, но поне показват уважение и явно знаят кога как да се обличат.
С това и аз съм съгласна ! Много пъти съм се чудила как ромите осъзнават че трябва да се облекат официално ,колкото и кичозно да е а ние да се появяваме в къси панталони или дънки ! Най лошото е че не можеш да кажеш на гостите си - не идвайте със дънки ,облечете се официално ! Който го има в главата си го има !  good
Активен
voyager
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #79 -: октомври 13, 2009, 17:48:44 »

И аз не мога да разбера как може да отидеш на сватба по дънки или къси панталонки. Толкова ли не могат да се усетят тези хора ,че това е като неуважение ,или поне за мен. Нямал пари, криза..На Женския пазар или на Илиянци може човек да си намери някакво си евтино панталонче..
Много хубаво ми стана,когато видях колегите си от университета дори и с вратовръзки. Бях се подготвила да ги видя с дънкита,но  shok smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: ноември 05, 2010, 11:46:58 »

Вече все повече виждам сватби с предварително уточнен дрес код. Скоро бях на сватба и дрес кода беше лилаво . Направо унемях ,когато видях 120 човека и всички бяха в гамата на лилавото . Дори букетите ,които подаряваха бяха в лилаво . Гледката беше страхотна . На фона на лилавата украса ,нямаше изкрящо червени тоалети или други . Жалко ,че това малко трудно ще се наложи в нашите сватби ,защото положението в Бг е страшно от към финанси . Повече се дразня ,когато всичко примерно е в лилаво ,а кумата с рокля ,която ще ти извади очите . Изкрящо червено . Мисля ,че поне кумата трябва да се съобрази с цвета на сватбата . Та нали булката и кумата са най близките хора и би трябвало на нея да може да и се каже .
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #81 -: ноември 05, 2010, 12:46:44 »

Изчетох цялата тема от началото и съм съгласна с позицията на всяка една от вас, защото е приложима за конкретното събитие, за конкретния ресторант, за конкретния брой и роднински връзки на гостите, за конкретната натура на булката/младоженеца.
Не намирам за неприлично на поканата да бъде написан видът на облеклото, защото в днешно време сватби се правят във всевъзможни по ранг и звезди ресторанти. Ако пък има закачка с определен цвят, мисля че за гостите дори би било забавно да се преобразят според вашите изисквания, сватбата е едно представление- главни действащи лица, поддържащи роли, публика, грим, костюми, (перуки  tease ). И вие режисирате всичко, актьорите няма как да се сетят сами как да си играят ролите, ако не се намесите- импровизират.
И естествено съм "ЗА" текста да бъде подходящо поднесен, в синхрон с останалите думички от поканата, нелепо ми е някак да има текст например "за подаръците не мислете и в плик ги донесете" и изведнъж "Облекло: официално"  pardon
И понеже критикувахте ( в повечето случаи с право) гостенките,  колко от "официално" облечените мъже слагат риза с дълъг ръкав в юлско- августовските жеги и си връзват вратовръзката на подходящата дължина?

А що се отнася до облеклото на чуждите сватби, хайде ще споделя, че моя зет е швед и не знам, може неговото семейство да нетрадиционно, но не съм останала с впечатление, че не си позволяват неглижарско облекло на сватби  Wink
« Последна редакция: ноември 05, 2010, 13:02:12 от Violet » Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #82 -: ноември 05, 2010, 18:09:34 »

Много благодаря на всички, които ме предупредиха, че черният цвят на облеклото на родителите може да не се хареса. Казах на снаха си, че съм се ориентирала към черна рокля и сако и тя веднага ме помоли да сменя тъмните цветове, ако е все още възможно. Аз харесвам черния цвят, но се спряхме на компромисен вариант тъмно сиво, освежено с някакъв шал в тоновете на сватбата - бяло и зелено.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: ноември 07, 2010, 12:07:59 »

Много благодаря на всички, които ме предупредиха, че черният цвят на облеклото на родителите може да не се хареса. Казах на снаха си, че съм се ориентирала към черна рокля и сако и тя веднага ме помоли да сменя тъмните цветове, ако е все още възможно. Аз харесвам черния цвят, но се спряхме на компромисен вариант тъмно сиво, освежено с някакъв шал в тоновете на сватбата - бяло и зелено.
Де да бяха всички като теб щеше да е прекрасно . Даже да се съобразиш и с украсата . Това е чудесно ,че се съобразяваш с вкусовете на младоженците . Факта ,че си тук в този форум и се интересуваш от мнението на хора ,които са минали по този път ,говори много за теб . Скоро имах такъв случай в ,който родителите искаха да изненадат младоженците с украсата . Направо бях изумена ,че предложиха украса в бяло и черно ,защото това били любимите цветове на булката и в нейния дом всичко беше в бяло и черно . Това няма да го забравя ,защото не се случва всеки ден . Бащата на булката не беше очарован от избора на черен цвят ,но в крайна сметка каза така -/ Аз искам моето дете да е щастливо и след като харесва този цвят значи това ще е ./ Ами освен да кажа ,че им свялам шапка на тези хора и да се надявам ,че все повече родителите ще се отнасят така към желанията на младите .  yahoo Bravo
« Последна редакция: ноември 07, 2010, 12:10:41 от Nina Style » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: ноември 07, 2010, 19:04:37 »

Нина, страхотно е това което си написала. Надявам се да има повече такива разбрани родители. Относно съфорумката свекърва, шапка и свалям за това че е в този форум и съм сигурна, че ще организира една много стилна и красива сватба smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: ноември 07, 2010, 20:25:36 »

anitta Ще чакаме снимки от свекърва . А до тогава ще и се радваме .  yahoo
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #86 -: ноември 07, 2010, 21:43:16 »

Много ви благодаря, точно сега спешно се нуждая от подкрепа.
По крайно тъжен повод сватбеното тържество се мести в София /както виждате, нищо не пишех за сватовете/. Това е от преди 15 минути. Отивам при софийските булки huhhuh.gif и всичко започва от начало. Нямаме още дата, няма и ресторант. Сватята си има други ангажименти, аз ще помагам от Пловдив. Все някак трябва да се справим, децата са тук само в периода 18- 26.12.2010!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: ноември 07, 2010, 23:16:32 »

Много ви благодаря, точно сега спешно се нуждая от подкрепа.
По крайно тъжен повод сватбеното тържество се мести в София /както виждате, нищо не пишех за сватовете/. Това е от преди 15 минути. Отивам при софийските булки huhhuh.gif и всичко започва от начало. Нямаме още дата, няма и ресторант. Сватята си има други ангажименти, аз ще помагам от Пловдив. Все някак трябва да се справим, децата са тук само в периода 18- 26.12.2010!
Няма значение къде се местите . В форума поне лесно се прескача до София и другите градове . Така ,че пак ще сме заедно .  banana cap
Активен
cvet4e
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #88 -: юни 06, 2011, 01:26:47 »

Здравейте момичета!

Знаете предполагам за негласното правило на сватбата единствената дама в бяло да е булката. Аз държа да няма други момичета и жени на сватбата ми в бели роклички, костюмчета и т.н. Не смятам обаче, че всички биха се сетили (наскоро гледахме сватба и поне 6-7 гостенки бяха с бели костюми и рокли, та това ми заостри вниманието). Как според Вас това може да се включи в поканата като изискване към облеклото?? Мисля да е в онази, информативната част на поканата, където молим гостите си да потвърдят, че ще дойдат до еди си кога.

Предварително Ви благодаря за идеите!
Активен
mynicheto
Сватбар
Публикации: 234

« Отговор #89 -: юни 15, 2011, 12:47:57 »

Абе я да ви питам , понеже кума ни направи едно изречение и приятелката му го подкрепя в случая , а на мен не ми изглежда нормално . По принцип кума трябва да е официално облечен , нали ? Понеже той ми вика " трябва ли да си купувам сега костюми ризи и вратовръзки ? " и аз му казах ако иска да пропусне вратовръзката , но според мен трябва все пак поне за официалната част да е със сако . А умната му приятелка му каза " абе за какво ще даваш пари за костюм  ? по-хубаво си купи някакво черно спортно-елегантно панталонче и някаква ризка с къс ръкав ... " Супер неудобно ми е да му тропна с крак и да кажа купи си сако ! Ама не ми изглежда нормално кума да е със спортно-елегантен черен панталон и някаква ризка с къс ръкав .. А повярвайте ми финансово изобщо не му пречи и 100 костюма да си купи !!!
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: