Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:15:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 222819 пъти)
sunflower_mv
Ентусиаст
Отг: Булченски рокли - 10 част
«
Отговор #60 -:
юни 08, 2009, 21:58:48 »
С извинения към модераторите, но не намерих къде да задам въпроса си
Има ли някакъв етикет, който да забранява на чужда сватба да се облечеш в червена рокля?
Скоро след моята съм канена на сватбата на една приятелка. Купила съм си тъмно червена рокличка, която е много кукленска и исках да съм с нея. Дали няма да изглежда неглиже?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #61 -:
юли 20, 2009, 11:10:30 »
Тази тема ми е много интересна, но май до сега не съм се записвала в нея
sunflower_mv
, то сигурно вече е минало събитието, но защо да не може да се облечеш в червено на нечия сватба? Има ли наистина някакъв подобен етикет, че ми стана интересно.
Иначе, моята позиция е твърдо за официалното облекло на сватбите. За нашата сватба бях заявила на бащите, че ги искам с костюми и то със саката поне до края на първия брачен танц - от там нататък вече могат да свалят саката. Смятам, че след кумовете, родителите и братя/сестри с техните половкинки са хората, които са в най в кадър и не е допустимо, за мен поне, да идват "как да е" облечени - все пак това е празник и за тях.
В тази връзка искам да споделя, че вече втори път, когато ходя в Гърция ми се случва да видя тяхна сватба - трябва да ви кажа, че оставам много впечатлена. Всички идват наистина в празничен вид - костюми, вратовръзки за мъжете, елегантни рокли за жените, или костюмчета пак за по-възрастните дами. Наистина изглежда много добре като се погледне отстрани
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #62 -:
юли 20, 2009, 11:16:35 »
Аз съм съгластна с Бубка.На нашата сватба родителите бяха официално облечени.От роднините мога да откроя всички от моя род плюс половината от на мъжът ми, а много се зарадвах когато видях всичките си колеги от Унито официално облечени.Сестра ми беше сложен случай, но имайки в предвид, че тя носи само смъкнати панталони мисля че пак беше добре облечена.
Скоро ходихме на сватба където например брата на булката беше със спортен панталон и карирана блуза, и в един мометн се оказа, че част от гостите са по-добре облечени от най-близките роднини на младоженците.Аз само ще ви кажа, че до ресторанта не разбрах кой са родителите на булката, а на младоженеца добре, че ги познавах иначе и тях щях да ги пропусна.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #63 -:
септември 14, 2009, 15:25:38 »
Аз на моята сватба нямах нищо против гостите да са ми по дънки и блузки (не скъсани и измачкани разбира се)...направо ми се късаше сърцето като гледам милото и кума как се бяха зачервили и препотили и как "ги души яката" и накрая им казах да си махнат вратовръзките и саката....самата аз си носих резервна рокля (къса) и удобни обувки, но и сватбата беше в планината и ресторанта и хотела си бяха само за нас...и исках да си изкараме всички чудесно, а не да вдървяваме, защото не са ни удонби дрехите...все пак аз си знам какви хора си каня...И все пак в ресторант в битов стил, в изискан ресторант или на плажа...облеклото е различно....Когато започна да давам коктейли, тогава ще имам претенции
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #64 -:
октомври 10, 2009, 11:25:24 »
Интересна тема. Аз също съм за официалното облекло, поне на най-близките. С бащите ни имаше голяма борба за ризите. Бяха обещали да са с дълъг ръкав , а в последния момент и двамата сложиха къси. Поне моя баща успя да издържи с вратовръзка до края на церемониите, дори и в ресторанта влезна с нея, но свекъра така и не сложи. Единственото нещо, на което най-много държах е най-близките ми да не са в черно. Майка ми беше най-изпълнителната с това изискване. Първоначално си беше купила прекрасна черна рокля, но заради мен си взе нова в пепел от рози. Беше претарашила Лондонските магазини за да ми угоди. (Истината е, че от там може да се купи 1000 пъти по-евтино и роклята й там беше около 70-80лв, а тук 300лв) Сестра ми, шаферките, лелите ми, та дори бабчето се съобразяваха с това ми желание. Само свекърва ми сложи черна рокля, макар че непрекъснато повтарях, че това е сватба, а не погребение. Но както казах, аз държах моите близки да не са в черно.
Имах и две приятелки, които бяха с бели роклички и много хора ме питаха защо, като само булката трябва да е в бяло. За мен това няма значение. Едната дори ме беше питала дали може да дойде с тази рокля и аз й бях казала въобще да не се притеснява. В крайна сметка не всеки може да си позволи да си купува тоалети за всеки повод. Но преди малко разглеждах един сватбен албум, на който кумата беше с дълга бяла рокля, която беше досущ като булчинска. Ето това вече не го приемам. Ако не знаех коя е булката щях доста да се зачудя. Ще потърся албума и ще ви покажа
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #65 -:
октомври 10, 2009, 11:46:25 »
Ето намерих снимката. Роклята наистина е прекрасна, но на мен ми се струва неподходяща за кумуване. Ни най-малко дори не искам да засегна момичето, ама си е точно като булчинска рокля.
http://album.svatbata.bg/tony-trifon/bg/photos/176129.html
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #66 -:
октомври 10, 2009, 12:08:09 »
дааа и аз гледах този албум и аз се обърках , не смятам че е редно
Активен
dodo23
«
Отговор #67 -:
октомври 12, 2009, 08:03:06 »
На моята сватба част от приятелите ни дойдоха по дънки.Мен лично това ме обиди.Дънките са ежедневно облекло.Аз не съм си позволявала да бъда по дънки на нечия сватба.
Дори да няма финансова възможност за строго официлен костюм,едно ново панталонче с прилична блуза/риза/туника не излиза една заплата.
Активен
roumyana
«
Отговор #68 -:
октомври 12, 2009, 08:17:44 »
правилно ДОДО, има си етикет в крайна сметка, неправилното облекло показва голямо неуважение.
Активен
dodo23
«
Отговор #69 -:
октомври 12, 2009, 08:35:43 »
Да,Руми!
Как ти се струва дънки и блузка за 300лв?
Вместо рокличка за 150 и лъскавите сандалки,обувани 2-3 пъти за дискотека!
Активен
roumyana
«
Отговор #70 -:
октомври 12, 2009, 08:59:17 »
За съжаление простотията не ходи по гората, а по хората, съжалявам, но наистина мисля, че за това става дума. И много ми е чудно било винаги като гледам цигански сватби, как всики са облечени с много официални рокли, с прически и т.н, верно че че са кичозни за моя вкус, но поне показват уважение и явно знаят кога как да се обличат.
Активен
Polia
Сватбар
«
Отговор #71 -:
октомври 12, 2009, 09:38:18 »
Така е, но явно всеки си казва - кой ще ме гледа мен, чак пък толкова - и на моята сватба имаше доста екземпляри, които си ме издразниха, но това е само малка част, за съжаление, от целокупната гадост на "моя ден"
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #72 -:
октомври 12, 2009, 09:48:02 »
И аз не ги разбирам тези хора
на всяка сватба милото е с костюм (въпрос на личен избор, никой не го задължава), а на нашата сватба имахме гости с къси панталони
Много се учудих и на албума по-горе, кумата с бяла рокля като булката!!!
п.п иди разбери коя е булката...
Активен
dodo23
«
Отговор #73 -:
октомври 12, 2009, 10:33:17 »
Цитат на: petrova83 в октомври 12, 2009, 09:48:02
И аз не ги разбирам тези хора
на всяка сватба милото е с костюм (въпрос на личен избор, никой не го задължава), а на нашата сватба имахме гости с къси панталони
На сватбата на моя позната,приятелите на младоженеца бяха с къси панталони,тениски и чехли/сандалки.Гледайки снимки се възмутих.
Със същия младоженец се срещнахме на друга сватба-той си беше по шорти,тениска,маратонки и дълги чорапи.Приятелка ми каза,че през деня е копал в градината....със същите дрехи.
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
октомври 12, 2009, 15:23:57 »
Да се разпиша и аз в тази тема. Аз съм много доволна от облеклата на моите гости. Хора, които по принцип ходят само спортно, бяха официални. За мен на такъв официален повод, трабва да има все пак някаква елегантност, защото и с не чак толкова пари може да се облечеш подходящо. Колегите от унито бяха в черно-бялата гама, а роднините предимно в червено и не претиенциозни цветове
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...