Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 22:30:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 222596 пъти)
helena31
Сватбар
Публикации: 270
Re:Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #420 -:
март 09, 2013, 00:31:09 »
Цитат на: emmmmmy в февруари 21, 2013, 14:41:41
На мен ден преди сватбата ми се обади братовчедка ми да ме пита дали ще се ядосам ако дойде с кремава рокля, вече си я беше купила
. Казах й да идва с каквото иска, след като й е толкоз мерак точно този цвят.
Да, и аз съм на този принцип. Нямам притеснения, че някоя друга ще бъде помислена за булката на сватбата
Но мисля, че повечето жени така или иначе се съобразяват и никоя няма да се изтъпанчи в бяла дълга официална рокля.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #421 -:
март 09, 2013, 10:22:31 »
На нашата сватба имаше доста момичета в бяло (поне 2-3). Роклите им бяха къси, с някакъв цветен мотив - я цвете, я колан. Но бяха страхотни, изобщо не съм се притеснявала, че ще ме объркат
А аз съм влюбена в белия цвят и страшно много им се радвах
Мен по-скоро ме питаха за черно, дали имам нещо против
Защото предварително (на майтап) им бях казала, че ги искам всички в лилаво да не ми развалят интериора, не ме интересува на кой му отива и на кой не
А те май го бяха приели навътре
Както съм споменавала вече, не съм ограничавала никой, бяло, черно, каквото е на сърце
Всички бяха страхотни
Активен
videoto
Ентусиаст
Публикации: 56
«
Отговор #422 -:
март 09, 2013, 11:53:23 »
Странни разсъждения чета или просто едно доказателство колко нерезбираема може да бъде жената.Не трябва изобщо да се притеснявате от следните неща
1.Че модната тенденция на сезона в цветова гама и дизайн -доближава тази на булченските рокли
2.Вие никога от никой няма да бъдете объркана ,че именно вие сте булката а не някоя от вашите приятелки гости на сватбата и прочие
3.винаги поне от 100 метра всеки случаен наблюдател в 100 процента ще определи коя е точно булката
4.Това е вашият сватбен ден роклята сте избирали вие и са много рядко няма и един процент случайте когато булката е с рокля която не си я харесва тя или не я е избирала тя.
Изхождайки от горното спокойно обърнете внимание на други детайли на сватбеният ден и провеждането му -вие сте булката и вие се вричате в любов взаимно с вашият избраник .
Без никакво значение е ,че измежду гостите има момичета които евентуално са -по слаби ,по високи , или че с роклята си избрана показват повече или по малко от тялото си -ТОВА Е ВАШИЯТ СВАТБЕН ДЕН ДЕНЯТ В КОИТО СЪЗДАВАТЕ СЕМЕЙСТВО С ЛЮБИМИЯТ ВИ .
ГЛУПАВО Е ИЗОБЩО ДА ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ДЕТСКИ НЕЩА .ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ТОЧНО ВИЕ СТЕ ИЗБРАНИЦАТА НА МЪЖЪТ ДО ВАС И ВИЕ СКЛЮЧВАТЕ БРАК -ПОТОПЕТЕ СЕ В ТАЙНСТВОТО НА СВАТБЕНИЯТ ДЕН
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #423 -:
март 09, 2013, 12:07:11 »
Цитат на: videoto в март 09, 2013, 11:53:23
3.винаги поне от 100 метра всеки случаен наблюдател в 100 процента ще определи коя е точно булката
Така е
Навсякъде всички се обръщаха и ми се радваха, от колите хората ме сочеха и показваха по светофарите, беше страхотно
Даже един чужд фотограф (т.е. чужденец) не знам от къде изникна на морската ни сесия и попита дали може да ни снима успоредно с нашите, изпроводи ни чак до колата накрая
Булката бях АЗ, никакво съмнение нямаше, въпреки момичетата с бяло
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #424 -:
октомври 31, 2013, 08:14:30 »
Задължително ли е да има някакъв дрескод?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #425 -:
ноември 01, 2013, 15:26:41 »
Не, но е красиво
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #426 -:
ноември 01, 2013, 17:42:29 »
По въпроса с белите и кремави рокли - вмъкнах го в секцията дрескод в сватбения сайт. Формулирано беше горе долу така "С уважение към булката, бихме искали да помолим дамите да избягват рокли в чисто бяло и шампанско по време на тържествтото." (втората ми къса рокля беше в шампанско).
Много го бяха прочели и го бяха взели дори твърде насериозно, изпращаха ми снимки на рокли, които са харесали, които бяха целите в цветя, но върху бяло или нещо такова. Явно се притесняваха да не са в разрез с моето желание. В деня на сватбата се оказа и че има такива, които изобщо не са го прочели и се появиха в чисто бяло от горе до долу
По принцип не смятам, че някой може да се обърка с булката в деня на сватбата докато тя е с официалната си рокля, но ако тази рокля е по-семпла и се появи дама, която си е купила дълга бяла рокля от феерична материя, която като кройка много напомня сватбената, тогава би се получило сконфузно и за двете.
Колкото до дрескода на всички гости като цяло, освен това за светлите рокли не бяхме слагали ограничения, но за наш късмет всички гости дойдоха страшно изтупани - ризи, панталони, костюми, дамите блестящи. Изключение направи само един младеж, който може и аз да бях подвела леко като исках да му спестя притеснението и му казах, че няма дрескод както си и беше. Та той може би се е почувствал сконфузно с тениска и дънки...на фона на всички останали
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #427 -:
ноември 01, 2013, 18:01:30 »
мен този въпрос с белите рокли винаги ме вълнува, многоооо се дразня като видя на сватба някоя мадама изтупана със бяла рокля, ето един пример по-долу дама с бяла рокля на сватба, ужасно е просто. ( да уточня булката е по-средата с букета, тази от края е гостенка, (а и момчето зад нея не е за хвърляне с белия панталон и риза
) Даже на една сватба попитах защо сестрата на булката е в бяла рокля и те ми се даже учудиха че от кога е това забранено, естествено не е но е прието само булката да е в бяло
Аз за нашата сватба бях казала на повечето гости че дрес кода е официялен, и даже на поширокия кръг от приятелки им казах че ги искам в дълги рокли. Те много на сериозно го приеха и се появиха всичките със супер хубави вечерни рокли и определено изглеждаха много хубави
Не съм го слагала в поканите, но смятам че се получи много добре. Има естествено хора на които е неудобно да им кажеш как да се облекат, затова аз реших само на хора които знам че няма да се разсърдят.
«
Последна редакция: ноември 01, 2013, 18:03:35 от mariola85
»
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #428 -:
ноември 01, 2013, 19:12:13 »
Аз мисля към нашите поканя да добавя една притурка (не се сещам за по-подходяща дума в момента
), в която да напиша уточнения, като програмата за деня, адресите на ресторанта и гражданското, уточнение, че не желая букети и там да сложа и секция за 'дрес код'. За мен е важно да няма гости в черно, тъй че смятам да направя това уточнение, пък които иска да го уважи.
Аз не бих се обидила на покана с дрес код, даже би ме улеснило, вместо да се чудя. Все пак когато се организира събитие с определена визия винаги има уточнение за дрес кода, за да се избегнат сконфузни ситуации, като това 3тата братовчедка на булката да е в балната си рокля, а вуйчо Ники да е по дънки и тираджийска риза (онези с къс ръкав в модерен десен от 90те и джобче за цигарите
).
Активен
SummerMoon
Сватбар
Много,много влюбена :)
«
Отговор #429 -:
ноември 02, 2013, 10:31:17 »
Просто недоумявам как е възможно някой да отиде с дълга бяла рокля на сватба (като гост)...Никога не бих си и помислила да направя подобно нещо.Снимката отгоре ме изуми!То от километри си личи коя е булката,но все пак...
По темата-аз не бих ограничила никого в избора си на облекло за моята сватба.Лично аз не бих се обидила,ако някой е в бяло,но на чужди сватби съм оставала като гръмната.
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
«
Отговор #430 -:
ноември 11, 2013, 13:31:37 »
Откровено съм привърженик на официалното облекло на сватби. То мисля, че е нормално - ако някой те покани на някакъв такъв голям личен празник и не каже нищо за облекло, по презумпция се приема, че е официално.
Има и изключения обаче - на кръщенето на племенницата ми със семейството ми се бяхме изтупали и, като отидохме, се оказа, че всички са по дънки и обикновена тениска, а кръстницата беше по анцуг. Беше много конфузно и за нас, и за тях...
Иначе исках да споделя за роклите на шаферките, защото при мен това е тема за голяма дискусия - всичките ми са кокони с различен вкус и стил. В едно списание попаднах на идея да бъдат със собствена обикновена черна рокля, а да им се даде панделка в цвета на темата на сватбата и да си я сложат като шалче или колан. Може да се добави и гривничка от цветя или букетче. Става много красиво и няма сърдити.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #431 -:
ноември 12, 2013, 11:34:44 »
Мен ми звучи малко тъпо да им кажа на всички облечете се еди как си на моята сватба.
Естествено ще се радвам ако са по-официално облечени,а не ежедневни с дънки и тениска или нещо подобно.
Аз също смятам,че щом си поканен на такова събитие малко или много трябва да си облечен малко по-така от обикновенно. За моите прители знам,че ще се изтупат до край и до последния детайл. Те много обичат да се гласят за такива събития.
Знам,че и никоя приятелка или роднина няма да се облече в бяло. Те повечето са суверени,а пък и ме уважават.
За роднините не съм сигурна дали ще са всички до един изтупани или ще има някакви изключения. Макар че вътрешно нещо ми подсказва,че и те ще се облекат прилично добре.
Но за мен по-важно е да имат настроение и да успеят да дойдат всички,които поканим.
«
Последна редакция: ноември 12, 2013, 11:36:20 от crazynelly
»
Активен
Elly_Stefanov
Гост
«
Отговор #432 -:
януари 08, 2014, 00:22:12 »
На Запад наистина дрескода не е нещо необичайно, аз планувам, ако наемем за сватбата Вила Марциана, да сложа дрес код рокля за дамите и папийонки за господата. Причината за това е, че самото място е доста лъскаво и не искам в последствие някой от гостите да се почувства неудобно заради дрехите си
също така мисля, че ще е много забавно да постигнем една нестандартна и леко старомодно романтична атмосфера за сватбата
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #433 -:
януари 08, 2014, 01:00:34 »
Дрескода е хубаво нещо, но понятието не е прието у нас, а за по възрастните ви познати от село звучи направо непонятно. На село хората преживяват с пенсии от по 150лв и по скоро няма да дойдат на сватбата, отколкото да се съобразят с дрес кода. За Нова Година 2013 избрах една много екзотична дестинация - Албания. На 31.12 привечер нашата група се събра във фоайето на хотела, за да се отправим към ресторанта за празненството. В същото време, в същия хотел започнаха да пристигат Албанците ( има хора за който това звучи като "индианците") и направо бях шокиран от външният им вид - официално облекло, лъскави отвсякъде. На фона на тях БГ групата(вкл. и Аз!) беше облечена със зимни шушлякови якета (у по възрастните хорица доста вехти), дънки и маратонки. Умрях от срам, в Албания! Това лято ще присъствам на сватбата на братовчед ми, който живее в Италия (сватбата ще е у нас на Златни Пясъци, август). Аз и жената имаме подходящо облекло, но как да обясня на братчеда, че роднините му от малките градове нямат и няма от къде да си купят? Споделих му, че август на морето, повечето хора ще дойдат доста лятно облечени, почти плажно. Той все още не може да ми повярва
. В сравнение с Европа , ние сме си една малка провинция, не се заблуждавайте. Много от вас, който вече са емигрирали, бързичко забравят от къде точно са тръгнали и какво е мисленето на хората по родните им места
За протокола - аз лично съм фен на дрес кода. Посещавам доста сватби годишно, най-разнородни.С него или без, резултата е ясен. И без да има дрес код, по начетените , по интелигентните,по възпитаните, хората, който са работили едно време в посолства, министерства и други авторитетни държавни служби, ще дойдат в официално облекло. И си личат отдалеч, много отдалеч!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #434 -:
януари 08, 2014, 09:19:46 »
Аз също съм фен на дрес кода, но ми се струва, че е по-подходящ за сватби с предимно млади хора. При мен, а вероятно и при доста от булките тук, сватбите ще съберат роднини от всякакви поколения - от 80-90 годишни баби (живи и здрави да са!!) до 3-4 годишни хлапета. Колкото и да ни се иска в такъв случай да имаме дрес код, все нещо ще "издъни работата".
Колкото до случката в Албания. Имах нещо подобно тази година, само че с обратен знак. Бяхме на море в Гърция, на Халкидическия полуостров, където вече си се превърна в българо-румънски курортна зона. Седнахме на обяд в някакъв фаст фууд да хапнем по гирос. И ако за нас да хапнеш гирос с бира е нещо като да хапнеш пица на парче и айрян тук, за братята македонци явно беше big deal! До нас, на съседна маса, седнаха македонци с ланци, жените им бяха с вечерни рокли с гол гръб, вечерен грим, тежки аксесоари и прически. Същевременно версията "клуб" не беше подходяща, защото там клубове няма, а бяха с деца и беше 12ч. на обяд. Същото ни се случи в едно кафене една сутрин, пак с македонци, други и в друго населено място.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай