Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:53:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 222955 пъти)
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #255 -:
февруари 27, 2012, 22:56:44 »
Цитат на: Kalama в февруари 27, 2012, 21:18:02
Народът го е казал. "Който плаща той поръчва музиката".
Знаеш ли, снимахме една сватба в Англия през м.май 2011г. аз бях в смокинг ( имам снимки за доказателство!!!), фотографката с официална рокля в тон с женската част от гостите. Но, има няколко НО! Събитието там протече много спокойно и под строг график, нямаше тичане и хаос. Платиха ни подобаващо в Английски паунди. Назад в постовете си пишеш, че още нямаш видеооператор, който да заснеме филма който искаш и в стандарта който искаш. Ами плати си по Европейски цени и аз лично ще ти доставя екип, отговарящ на твоите изисквания. И ще бъде облечен в костюми, в тон с всички останали участници в тържеството.
Относно разпъването - интелигентно момиче ми се виждаш, добър диалог се води с теб не те заяждам, това са фактите!
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #256 -:
февруари 27, 2012, 22:56:54 »
Цитат на: Deliysky в февруари 27, 2012, 22:44:35
Не зная колко опит имаш в това което твърдиш, осведоми се по-детайлно. Видеооператорите, фотографите, музикантите и артистите са т.н. ВИП персонал и си има специални правила относно тяхната работа и облекло. Това е
единствената
категория хора, който не можеш да юркаш , както сервитьора в ресторанта.
Ти имаш право да искаш, те имат право да поставят условия
. Може да изискваш да направят най-нестандартните снимки, да снимат от най-необикновените позиции и гледни точки, можеш да изискваш облекло , което е подходящо за случая,
но не можеш да изискваш костюми!!!
. Не защото това е прищявка, а защото нито един фотограф няма да се пльосне на тревата с костюма си, за да ти достави удоволствието сътворявайки най-нестандартния кадър. Нито един оператор няма да си направи труда да тича с официални обувки, защото вместо най-важната секунда от твоята сватба, може да изпусне камера за 15 бона. За възможността да ти се сцепи официалния панталон ( заместил елегантния!), по време на някоя по нестандартна позиция за снимане, въобще няма да говорим.
Добре е да изисквате, още по-добре е да разсъждавате с мозък и да знаете какво искате!!!
С нетърпение очаквах ответния отговор.
Ваша работа си е с какви костюми ще дойдете. Има костюми за 100 лв има и за 10 000 лева. Този, който плаща си е в правото, има конкуренция все пак на този пазар, който вече е европейски. И ако никой велик фотограф от България няма се съгласи, за да не си изцапа обувките аз мога да си викна някой от Европа, а вий стойте тука и филосоствайте какво може и какво не.
Активен
Kalama
Сватбар
«
Отговор #257 -:
февруари 27, 2012, 22:59:52 »
Цитат на: Deliysky в февруари 27, 2012, 22:56:44
Знаеш ли, снимахме една сватба в Англия през м.май 2011г. аз бях в смокинг ( имам снимки за доказателство!!!), фотографката с официална рокля в тон с женската част от гостите. Но, има няколко НО! Събитието там протече много спокойно и под строг график, нямаше тичане и хаос. Платиха ни подобаващо в Английски паунди. Назад в постовете си пишеш, че още нямаш видеооператор, който да заснеме филма който искаш и в стандарта който искаш. Ами плати си по Европейски цени и аз лично ще ти доставя екип, отговарящ на твоите изисквания. И ще бъде облечен в костюми, в тон с всички останали участници в тържеството.
Относно разпъването - интелигентно момиче ми се виждаш, добър диалог се води с теб не те заяждам, това са фактите!
Аз много пъти се съгласям с твоите отговори и този път съм съгласна. Моята сватба ще бъде точно такава и съм наясно кое колко струва и тука и на останалия европейски пазар, но съм наясно и с какво качество и обслужване е
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #258 -:
февруари 27, 2012, 23:21:45 »
Тонът ми много пъти е по-рязък, надявам се да няма обидени. Просто бъдете реалистични. Наистина тук нещата не са както в Европа. Но и ние още не сме узряли европейци. Това се отнася за всички - и за клиентите ни. Каквото се търси - това се предлага. И когато един клиент търси европейски продукт, трудно намира кой да му го предложи. Аз пиша тук и обикновено давам съвети и за да съм обективен, все още не мога да твърдя, че покривам изискванията на Европейския пазар. Ако ги покривах, нямаше да работя тук. Но, ако наистина не може да си намерите това което търсите, мога да ви пратя на лични - координати на хора който биха снимали в БГ за що годе приемливи условия ( спрямо цените в ЕС). Такъв човек например е моя фотограф :
http://meninenuotrauka.lt/lt/wedding/2011/cvetelina_petr/
«
Последна редакция: февруари 28, 2012, 03:15:54 от Deliysky
»
Активен
Kalama
Сватбар
«
Отговор #259 -:
февруари 27, 2012, 23:48:50 »
Мерси, ще го разгледам. Опитах се да го отворя- заби ми целия компютър- както й да е ще се опитам пак.
Аз лично от различното мнение не се обиждам, напротив това призовавам всички във форума. Не може някой като постави по-различни изисквания или изкаже различно мнение и да му се нахвърлят. Наясно съм, че в България върви масовия продукт, защото за толкова могат да си платят хората. Но все пак трябва да има избор и за над т.н средно ниво.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #260 -:
февруари 27, 2012, 23:55:01 »
Делииски
, просто бях убедена, че ще се включиш активно по темата. това тичане и хаос го няма на всяка сватба, особено на добре организираните.
нека да престанем да се оправдаваме с ниските цени тук, увеличи цената на видеозаснемане с по 50лв и си купи черен работен костюм (носи го на 4-5 сватби и го хвърли, после нов). трудно ли е това? или е по-лесно да обвиняваме клиентите, че все не сме дооценени.
време е нещата да станат като в европа, време е в бг да живеят узрели европейци
п.с.
всички разбрахме за твоят фотограф. кога ще покажеш снимки?
Активен
Kalama
Сватбар
«
Отговор #261 -:
февруари 28, 2012, 15:07:40 »
А, що се отнася до гостите, ако трябва и с "шапки с рога" ще дойдат, подобно на тези от кралската сватба- ами дрес код, ко да прайш.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #262 -:
февруари 28, 2012, 15:41:40 »
Моля придържайте се към темата и стига
Активен
tinakostova
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #263 -:
февруари 28, 2012, 20:05:21 »
Колко интересна дискусия се е заформила.
Аз от страната на минала вече по този път, напълно подкрепям Kalama и Theone относно дрес кода. След като гостите биха желали да ме уважат на сватбата мисля, че няма да е проблем да се съобразят с дрес кода, който разбира се е написан в поканата.
Относно облеклото на екипите: Мисля, че е липса на професионализъм да не са облечени както трябва. Вярно, че днес в българия първо се пита: Каква е цената?, но трябва да Ви кажа, че стилното облекло на водещата на нашата сватба направи изключително голямо впечатление на всички гости.
Само за информация на нашата сватба нямаше дрес код.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #264 -:
февруари 29, 2012, 00:02:14 »
Чета и не мога да повярвам, че от година на година булките във форума или извън него съвсем изп..... По-голям Бай Ганьо от съвременната българска булка НЯМА и няма да има . От ден на ден се убеждавам ,че българинът е наистина изключително рядко животно в начина си на мислене и поведение. То мисли само за себе си и се счита за най-велико. И знаете ли защо е така скъпи булки и уважаеми колеги ? Някой ден ще ви го кажа , ако продължавате така.
Съществуват ред наредби за работното облекло на служители и работници. Аз като работодател държа много моите служители да ходят на работа с работното им облекло, което съм закупил и предоставил. То е три вида съобразени с метео условията и характера на събитието. Сключил съм договори с европейски производители за спецелизирано марково облекло на принципа реклама на стоката. Всяко конкретно желание на клиент по отношение на облеклото се изпълнява задължително. За целта се предоставя оферта на този вид услуга лично от мен. В нея се включва климатизиран автомобил, шофьор, гардероб в автомобила съобразен с изискванията на клиента. Имало е случаи, когато стойността на тази услуга е 3 пъти по-висока от стандартната услуга , да кажем примерно оператор на сватба. В последните 2 години обаче клиенти нямам, защото няма кой да ми плати поставените изисквания.
Активен
Kalama
Сватбар
«
Отговор #265 -:
февруари 29, 2012, 00:08:40 »
Цитат на: Pachoran в февруари 29, 2012, 00:02:14
Чета и не мога да повярвам, че от година на година булките във форума или извън него съвсем изп..... По-голям Бай Ганьо от съвременната българска булка НЯМА и няма да има . От ден на ден се убеждавам ,че българинът е наистина изключително рядко животно в начина си на мислене и поведение. То мисли само за себе си и се счита за най-велико. И знаете ли защо е така скъпи булки и уважаеми колеги ? Някой ден ще ви го кажа , ако продължавате така.
Съществуват ред наредби за работното облекло на служители и работници. Аз като работодател държа много моите служители да ходят на работа с работното им облекло, което съм закупил и предоставил. То е три вида съобразени с метео условията и характера на събитието. Сключил съм договори с европейски производители за спецелизирано марково облекло на принципа реклама на стоката. Всяко конкретно желание на клиент по отношение на облеклото се изпълнява задължително. За целта се предоставя оферта на този вид услуга лично от мен. В нея се включва климатизиран автомобил, шофьор, гардероб в автомобила съобразен с изискванията на клиента. Имало е случаи, когато стойността на тази услуга е 3 пъти по-висока от стандартната услуга , да кажем примерно оператор на сватба. В последните 2 години обаче клиенти нямам, защото няма кой да ми плати поставените изисквания.
Дано само заради това да нямаш клиенти.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #266 -:
февруари 29, 2012, 14:25:38 »
Мхм, то защото всеки си търси агент/консултант, или както искате го наречете, чието мнение е безпрекословно и общо взето е на принципа "Казах! Аз - професионалист! Ти - непросветен! Казах!"
Умрем да си плащам, за да ми тропа някой с крак като девойка с предменструални симптоми.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #267 -:
февруари 29, 2012, 20:53:57 »
Пачоран
, и аз смятам, че може би трябва да търсиш проблема другаде, не в цената...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #268 -:
февруари 29, 2012, 21:02:57 »
Аз да ви кажа, Пачоран няма проблем с работата. Просто работи на място от което се изкарват доста повече парички отколкото на сватба.
Той е доста грубичък, но ако успеете да вникнете в постовете му, може да намерите нещо полезно.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #269 -:
февруари 29, 2012, 21:42:25 »
Благодаря Делийски ! Наистина понякога съм твърде груб, но е от професионално изкривяване явно в мисленето и поведението свързано само с работата. Никога нямам за цел да нагрубя някого - нито ми се вдига самочувствието ,нито ми се пълни банковата сметка, нито..... Но не приемам с добър поглед хората, които егоистично, надменно , глупаво или с ирония се обръщат към всеки около тях.
Ако страничен човек чете постовете на бъдещите булки по отношение на облеклото ще реве, ще се смее, ще плаче и ще се замисли накрая, защо се поставят подобни изисквания към гостите - роднини или приятели. Защо са високи и неизпълними изискванията към наетите лица ? Не знаят ли тези булки ,че на сватба всички ходят с новите си дрехи. И ако ги е срам от роднините им с различен "дрес код", защо ги канят на тържеството си ? Съгласете се ,че човек не може да избира роднините си . Аз лично ги приемам такива, каквито са. Имам много бедни, имам много богати, имам с основно образование, имам с по 3 висши...
По отношение на наетите за събитието лица получавате това, за което сте платили. Лично при мен поставянето на подобно условие е действието умножение на стандартната цена по.... Никога не е имало проблеми с поставените условия от страна на булките. Винаги са били изпълнявани, но на определена цена. Няма невъзможни и неизпълними неща. Даже в последните години лично моето облекло по стойност е на цената на булченската рокля. Но и цените са ми били хубави !
Та извода ми е - булки, поставяйте си условията относно облеклото на време, при договаряне на сделката. Никого не обиждате като имате определени изисквания. Но изискванията струват не само пари, а и някои особености в поведение и начин на работа, които за съжаление пак са пари.... Няма как да се облека елегантно и подходящо, ако нямам климатизиран автомобил нает или на познати, за летните месеци става въпрос. Няма как да се облека в зимните месеци нормално, ако трябва да мръзна по колите и мегданите, а в ритуалната и църквата да се скъсвам от жега.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...