Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:37:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко, което ни интересува за новородено  (Прочетена 228250 пъти)

ilusion
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: април 30, 2008, 13:30:59 »

Ние къпим бебка вечер с косичката,а сутрин задължително се подмиваме и слагам крем сутрин и вере,даже правя плътничък слой и досега нямаме проблеми-ползвам крема на Бюбхен.За олиото не мислите ли,че вече е топличко???По принцип лятото се маже телцето с мляко,а зимата с олио.Ние си взехме на Бюбхен млякото и сме много доволни.Само за инфо има голяма опаковка!!!
За водичката Вики си пие честичко,особено сега,когато е топло,понякога и слагам малко захар,но не винаги.Давам изворната вода на Девин.
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: април 30, 2008, 14:01:24 »

ilusion ние още не сме свършили първата опаковка олио,иначе и аз мисля да минем на млякото вече good
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
Публикации: 592

« Отговор #47 -: април 30, 2008, 14:43:09 »

А това означавали, че летните бебета директно с мляко да ги мажем...или поне в началото да започнем с олиото? ....че нещо се обърках, а скоро май и това чудо трябва да закупим girl_impossible
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1007

Щастлива съпруга и майка

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: април 30, 2008, 15:06:21 »

И аз точно четях и си мислех,че това в списъка ми още го няма blush И ще трябва да допълвам pardon
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: май 01, 2008, 11:12:17 »

Колко пъти на ден къпете бебчето си цялото с главичката?И давате ли водичка на бебето и по колко  на ден?Ако дупето на бебето не е зачервено нужно ли е да се маже с този крем против подсичане или е достатъчно само с олиото ?

Къпем беба всяка вечер, като задължително мием и главичката. Използваме на Мустела шампоана за глава и тяло. good Мажем Ели с мас засега, но домашна, чиста мас. Става като курабийка. blum Иначе като се затопли още ще започнем да я мажем с млякото за тяло на Мустела.
Дупето съм го мазала само веднъж с Бочко и оттгоава не ми се е налагало. girl_wink
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: май 02, 2008, 17:57:02 »

Благодаря за отговора Сиска , на мен педито ми каза ако не се е подсекло дупето да не го мажа с нищо освен с олио ,но и аз мисля ,че трябва малко и профилактично да го мажа с този крем така че и аз ще почна  *THUMBS*Пък за тази вода вече незнам какво да правя,някой казват давайте вода трябва да се дава,други пък никаква вода ,направо се обърках вече .Аз за сега давам водичка подсладена заради  жълненицата която караме .
ако олиото е препечено не би трябвало фа се подсича,нашият пич само с такова го мажем,както и косата без да го решим,до сега не е решен,а главата му е перфектно чиста,чак лекарката не вярва че не го решят,но като стане на 1 мес. ще почнат,сега ги е страх,а и бебчо е с перфектно чиста главица blush а за водата-ако сте на кърма до 6 месеца знам,че не е нужно,нашият е на АМ и му дават като хълца иначе не е много по водата blush
а тялото се маже с домашна мас,купувахме и бебешко олио и мляко за тяло,но не го използват още
Активен
PetraShili
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: май 03, 2008, 20:39:38 »

На моята Ребека давам САМО  и единствено кърма и то на поискване, никаква вода и никакви чайове. Понеделник прави 1 месец, а засега е наддала близо 800гр от болницата, така че смятам че й е напълно достатъчно.
Иначе всяка вечер след къпане мажа цялото и тяло с "Павлачова маст"  и засега сме нямали проблеми с подсичане.  good
Активен
Stenin
Професор
Публикации: 353

« Отговор #52 -: май 03, 2008, 23:22:19 »

От каква възраст може да започне да се дава изворната вода на Девин?
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: май 04, 2008, 11:09:57 »

Искам да попитам за тази столчета за кола който са от 0 -до 6 месеца за новородени ,виждат ми се доста неудобни ,защото бебето се сгърчва вътре като го сложиш,от кога е препорачително да се слага на такова столче  да попитам  и ,нашия пъп още не е паднал но почти се държи на много малко ,но днес започна да кърви и се чудя дали това е нормално,на някой от вас да се е случвало много се притесних като видях че има кръв даже и по памперса .Какво да правя ?
« Последна редакция: май 04, 2008, 16:20:15 от m_a_g_i_vs » Активен
PetraShili
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: май 04, 2008, 20:04:02 »

На мен педиатърката ми каза, че храносмилателната система на бебето не е формирана до около 6-я месец, затова не е препоръчително до тогава да се дава вода или чай, а само майчино мляко, което е идеално за бебешкия организъм, защото може лесно да го преработи.
Така че ако го кърмиш няма нужда от водичка до към 6-я месец.  good Но всичко е строго индивидуално за всяко бебе, може би ще е добре да се консултираш с доктора за твоето бебе.
« Последна редакция: май 04, 2008, 20:07:16 от PetraShili » Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: май 05, 2008, 17:32:24 »

Искам да попитам за тази столчета за кола който са от 0 -до 6 месеца за новородени ,виждат ми се доста неудобни ,защото бебето се сгърчва вътре като го сложиш,от кога е препоръчително да се слага на такова столче  да попитам
те са 'странни' именно защото се доближават най-много до утробата на майката и позата,която е заемала бебка в корема ти good а и до 6 месечна възраст не е хубаво бебето да се слага седнало,дори подпряно с възглавници и под 90 градуса,дори и да има сили за това,така че спокойно може да използваш столчетата до макс. 2 часа на ден и после почивка<примерно ако пътувате на дълъг път> и пак 1-2 час и почивка,не е хубаво да седят прекалено много в столчетата good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: май 05, 2008, 18:03:31 »

Аз давам бебешката вода на Девин (пише на еткета, че е подходяща за кърмачета) от около месец и половина и Косьо я приема чудесно, много ми е удобно, не се налага да преварявам, едно шише от 330 мл. стига за около 5 дни и струва 0.39 лв. или 0.45 лв., за толкова я купувам
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: май 05, 2008, 18:23:43 »

Още едно питане от мен от 2 дена ни излязоха някакви малки пъпчици по бузките такива дребни червеникави са,това нормално ли е и трябва ли да я мажа с нещо за да не се разпространят повече?
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: май 05, 2008, 18:38:22 »

Само по бузките ли са?
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: май 05, 2008, 18:50:47 »

Маги чувала съм че бебетата се обриват от-претопляне,кърмата/ако си хапнала нещо по-различно и на бебка не и е понесло/от лосиона с който я мажеш също може да е! good
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: