Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 13, 2024, 15:42:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко, което ни интересува за новородено
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко, което ни интересува за новородено (Прочетена 227367 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: Всичко, което ни интересува за новородено
«
Отговор #105 -:
юни 20, 2008, 21:34:29 »
Благодаря ви!Аз съм чувала че честото миене на кожата я изнежва повече и отмива естествения защитен слой на бебето и така става по податливо на обриви *crazy*За това питам как е най-добре
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #106 -:
юни 20, 2008, 22:02:19 »
Здравейте бъдещи мами,да споделя и аз моят опит.За къпането,на мен педиатърката ми беше казала,че бебето се къпе всяка вечер по две причини-първо когато се роди то през кожата се чисти от хормоните които има в организма си от майката,и второ защото спи ко-добре когато се умори от банята.Що се отнася до мазането-на нас ни каза така-първите 40 дни само с дефламол и ми забрани да го мажа със зехтин мас,олио или тем подобни,освен ако не съм решила да го готвя-точно такива и бяха думите.Особено през лятото когато го намажеш с някое от тези неща има вероятност до вечерта да мирише не на бебе а на гранясало олио.А за мас да не говориме-тя обикновенно седи в хладилника.След 40-тия ден каза да мажа с каквато искам козметика.Аз си бях взела едно олио на Бюбхен което се сипва във водата когато се къпе бебето и то си излиза намазано от водата,не се налага да се маже допълнително.Предполагам,че сега има и на други фирми такива масла.Това разбира се е опит получен от нашата педиатърка,а всяка си има различно мнение по тези въпроси.Най-важното е да имате доверие на личният лекар на детето,за да сте спокойни защото хиляда човека,хиляда мнения.
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #107 -:
юни 20, 2008, 23:11:53 »
Цитат на: kleo_20 в юни 20, 2008, 16:31:14
И аз имам въпросче!Всяка вечер ли къпете беоците??Много ми е странно дали задължително се къпят всяка вечер!
Нашият педиатър ни каза 2-3 пъти седмично, защото иначе точно това се получава - изсушаване на кожата! Незнам и аз как е най-добре да ти кажа
Като пропуснем някой път къпането, после на следващия ден кожата не й е така суха! А пък толкова ми е кеф и на нея да я къпем всеки ден, нещо като ритуал си е
Иначе е с доста суха кожа и я мажа с Бюбхен
. Не препоръчвам Мустела - много силно ми мирише
Питах педиатъра с какво да
мажа лицето -
преварен зехтин
Мислех, че ще ми препоръча крем за лице или и аз незнам какво, но не
Препоръчайте нещо, мамчета
Активен
kali_gali
«
Отговор #108 -:
юни 21, 2008, 00:08:59 »
Дефламол-това го препоръчва моята педиатърка,дори смята,че е за предпочитане от първият ден и за напред вместо разни козметики,защото според нея всичките тези козметики биха могли да предизвикат алергий със силните си аромати,но аз ползвах,но в началото дефламол.Няма опасност да се получи алергия,а набавя на кожата нижното омазняване.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #109 -:
юни 21, 2008, 14:14:33 »
Дефламол?!?Може би аз не съм добре запозната,но нещото,за което зная,че се използва и съм използвала Дефламола е при кожни изгаряния...но за цялостно мазане при новородено за пръв път чувам,дори помислих,че нещо си объркала в първия пост...моля те обясни по-подробно защо и с какво дефламола е полезен за бебшката кожа?
Активен
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
«
Отговор #110 -:
юни 21, 2008, 15:16:05 »
мамчета имам един такъв въпрос.
наскоро чух от една позната че пласмасовите шишета без значение на коя фирма са имат срок 3 месеца и след това трябва да се купят нови.
вярно ли е ?знаете ли нещо по въпроса?
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #111 -:
юни 21, 2008, 15:25:41 »
Цитат на: Rossistela в юни 21, 2008, 14:14:33
Дефламол?!?Може би аз не съм добре запозната,но нещото,за което зная,че се използва и съм използвала Дефламола е при кожни изгаряния...но за цялостно мазане при новородено за пръв път чувам,дори помислих,че нещо си объркала в първия пост...моля те обясни по-подробно защо и с какво дефламола е полезен за бебшката кожа?
И аз искам по-подробно обяснение
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
юни 21, 2008, 15:29:16 »
Аз лично за първи път чувам такова нещо
Аз някои от шишета които съм купила когато малката се роди , си ги ползвам и сега , само бибероните им сменям.
Активен
kali_gali
«
Отговор #113 -:
юни 21, 2008, 17:45:01 »
За дефламола-според нашата педиатърка това е уникално лекарство.Да по принцип то е за изгаряне,но логиката е такава-когато кожата е изгорена тя има нужда от особена грижа защото е чувствителна и наранена,кожата на новороденото не е изгорена но има нужда от специална грижа и също е чувствителна.Това лекарство замества мас,олио и тем подобни неща,които са ползвали нашите баби поради липсата на друго.Бебешката козметика набавя всичко необходима,но за новородени има опастност да предизвика алергични реакцийй,поради тази причина лекарката ми забрани друго освен дефламол,а след 40-тият ден каза каквото си избера.Аз бях много доволна от това защото съм против мазане з гореспоменатите готварски продукти,да не говориме за мас,която се съхранява на студено,а и понамирисва.Но пак казвам,това е мнението на моята лекарка,което за щастие се покрива с моето.Всеки лекар обаче си има свои методи.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #114 -:
юни 21, 2008, 21:02:48 »
Цитат на: anichka82 в юни 21, 2008, 15:16:05
мамчета имам един такъв въпрос.
наскоро чух от една позната че пласмасовите шишета без значение на коя фирма са имат срок 3 месеца и след това трябва да се купят нови.
вярно ли е ?знаете ли нещо по въпроса?
Това с шишетата е
Ето линк към емисия от новините
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113850
А аз днес тъкмо процетох цяла тема по въпроса в друг форум и направо съм в шах
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #115 -:
юни 21, 2008, 22:03:37 »
И аз сега обърнах внимание на темата за
шишетата
и меко казано съм озадачена
Какви шишета да ползваме тогава???
mariana
, мерси за линка!
kali_gali
, мерси за отговора мила
Активен
kali_gali
«
Отговор #116 -:
юни 22, 2008, 09:15:29 »
Здравейте,
Чико преди имаха стъклени шишета,сега нямат ли?Аз ги предпочитах,не потъмняват,не се надраскват и винаги изглеждат като нови.Освен чико не се сещам да съм виждала на други фирми стъклени шишета,но сега може и да има.
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #117 -:
юни 22, 2008, 09:38:44 »
Вчера ходихме до Джъмбо, там има доста стъклени шишета, включително и на Чико.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #118 -:
юни 22, 2008, 13:11:57 »
А не е ли най-добре да се изчака раждането на бебето и тогава да се прецени колко и дали въобще ще се купуват!!Ако е само на кърма предполагам че шишета няма да са нужни или максимум 1-2
Имам следния въпрос-тези неща/не знам как да ги нарека/които са като меки възглавници в леглото на бебето и минават покрай решетката те на колко време и как се перат???В пералня ли?На ръка ли??Те са като възглавници и за това питам дали няма нещо по-специално!А също и спалния комплект-калъфи чаршафи,одеалце на колко време се сменя??Когато се оака и оповръща бебока ли???Може да са малко глупави тези въпроси но като нямам представа
Активен
kali_gali
«
Отговор #119 -:
юни 22, 2008, 13:24:35 »
Тези неща,за които говориш ако правилно съм разбрала се наричат обиколници.Перат се в пералнята с чаршафите,ако разбира се не пише друго на етикета.Чаршафите аз ги перях всяка седмица,то все нещо им се случваше или повръщане или някой капки ще ги накапят или йод от ваксините,абе като ти дойде до главата ще видиш,че сама ще можеш да преценяваш според случая и дори няма да се замисляш.Пък и педиатърката нали е за това да я питаш за всичка,което те интересува.Аз моята за всичко съм я питала нея,не разчитах на бабите,те се предполага че са забравили а и не са в крак с времето.А нашата педиатърка никога не ми е казала "не знам" или да ми се разсърди че много питам.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...