Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 23:43:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Танците
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Танците (Прочетена 249716 пъти)
Femme
Новак
Отг: Танците
«
Отговор #180 -:
септември 02, 2008, 08:16:21 »
Знаете ли при кого в Пловдив мога да взема няколко индивидуални уроци по народни танци и какви са хората, които се играят на сватбата ?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #181 -:
септември 02, 2008, 09:14:06 »
Хората по сватби - право, право макединско, еленино, дайчово, може да има и - ганкино, пайдушко и енино (Рипни Калинке
)
Тези ги пускат обикновено. От там нататък - ако можете - пускат, ако не - не
Активен
Bybet0
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
септември 02, 2008, 09:17:27 »
И още едно всепопулярно хоро - Самоковско, което в хародните среди е известно като "Бяла Роза"
Иначе най- много право, Самоковско и макдонско. Понякога зависи от играчите има и Еленино, Дунавсо и задължителната ръченица да е забравяме
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #183 -:
септември 02, 2008, 09:18:43 »
Оооооо да, как ги пропуснах
Ама то Бялата роза е променен вариант на Ганкиното, така че
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
септември 06, 2008, 15:08:37 »
Аз много се притеснявах за писето на сватбата и затова решихме да отидем на уроци-да научи някое и друго хоро.И знаете ли,че бяхме само веднъж там,като моето писе само гледаше другите как играят и направо }:->Майка му викаше ,че тя щяла да играе вместо него
,а аз казах,че на нейната сватба е играла и той трябва да си играе на нашата...Нищо Слава Богу,писенце игра на нашата сватба,че даже и няколко хора изкара
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #185 -:
септември 06, 2008, 19:24:29 »
момичета,
аз не мога да играя друго, освен право хоро, но не спрях да танцувам, наистина;
беше страхотно, водих хора, младоженецът и той, като не можете друго - играйте го право, а другите ще ви следват;
искам да ви успокоя, все пак това е вашият празник, а не конкурс по танци!!!!!
и съ сигурност няма да се притеснявате можете ли да танцувате или не;
Активен
DJ - Ivo
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #186 -:
октомври 14, 2008, 19:58:54 »
Няма лошо да се понаучите на някое друго хоро.Срамота е на сватбата да неможете поне едно хоро да изиграете. И много ви се радвам за това че мислите по въпроса и ще ходите на танци. Само не се излагайте да учите някви валсове или танго за първия семеен танц.Имах един такъв случай дето младоженците бяха ходили два месеца на танци и танцуваха валс върху музика на "стинг". То беше голяма пародия. Младоженеца като се одървил и сакото му се набрало зад вратът и му стоеше като качулка и булката една такава физиономия като препарирана.По скоро станаха за смях от колкото да направят някво впечатление.Иначе бяха много капризни но ако можеха да се видят от страни......Като ми бяха дали един списък с музика 4 часа дето ставаше повече за погребение от колкото за сватба
Моля ви не правете такива грешки. Колкото повече капризи,толко по-лошо стават нещата.Доверете се на професионалистите и ги оставете да си свършат работата и ще бъдете доволни и ви е и гостите.
Желая ви успех.
«
Последна редакция: октомври 14, 2008, 20:00:46 от DJ - Ivo
»
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #187 -:
октомври 14, 2008, 22:34:46 »
Напълно подкрепям мнението на ИВО, че поне едно право хоро трябва да могат да изиграят младоженците.хубаво че аз нямам проблем с хората..играла съм доста в състави..но милото сега го репетирам с право.., та успех на всички с танците, и наистина както ИВО е казал да не се мъчим с някакви валсове и тангота ако не ни идват отвътре, а да изиграем нещо от душа и с цялата си любов, така и гостите ще бъдат впечетлени, а ние доволни:)
Успех на всички:)
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #188 -:
октомври 19, 2008, 16:42:02 »
На нас не ни остана време за репетиции и се справихме както можем. Аз играх всички прави хора, а на другите подскачах криво ляво- то под роклята не си личеше. Доста от гостите също не можеха, но се опитваха. Важно е веселба да има
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #189 -:
октомври 20, 2008, 14:33:06 »
ох, и аз трябва да науча милото поне на едно право хоро
Аз мога да играя поне 7-8 български хора, но като се каже "хайде младоженеца да поведе хорото....." и ще стане весело
Но той се опитва да се измъква засега
но пък има време.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #190 -:
октомври 20, 2008, 14:37:42 »
О моя мъж едно хоро не знаеше преди сватбата, но на самия ден ни скри шапката той бил скрит талант.Цяла вечер игра наравно с мен, почти не е сядал и беше постоянно хоро за младоженеца, танц за него и т.н.Хората много му се радваха и чудеха защото го знаят какъв е дървен и на всички им беше много весело.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #191 -:
октомври 22, 2008, 07:56:02 »
Абе - май при всички е било така. Аз какво да ви кажа - за 15 години не съм го виждала да танцува толкова
Направо чак аз не можех да повярвам...Ама беше супер весело
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #192 -:
октомври 22, 2008, 15:06:56 »
Милото пък и той никога нее играл и баща му го научи сутринта в деня на сватбата
Е пак не се справи блестящо ама поне се хващаше да не ебез хич като гледам сега дисковете и виждам как братовчет му на няколко пъти му вика другия бе левия
Активен
salasar
Ентусиаст
«
Отговор #193 -:
декември 04, 2008, 11:16:21 »
:danceg:какво се притеснявате-това е вашата сватба и да не можете да танцувате,поне ще стане весело!!!Ние като можем та какво....ама то нашето направо си беше лудост-танци до насита.Просто не се спряхме за миг,особено аз :danceg:бях даже бременна в 4 месец и какво от това-елате да видите весела булка... *YAHOO*доктора ми вика-понеже и той беше на сватбата-"Почини малко бе човек,ще повредиш бебето...
обаче елате да видите веселба-нито пийнах,нито седнах-щуротия до шия!!!И сега дъщеря ми е толкова танцувална и музикална,че направо ми скрива шапката-ами то от толкова игра през цялата бременност...имах си аз
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #194 -:
януари 02, 2009, 20:28:43 »
Ние и двамата сме играли народни танци..той повече от мен, обаче аз съм упорито същество и един ден хванах един самоучител в интернет и научих Елениното хоро. Иначе мога и Дунавско, и Право, имам представа и ръченица как се играе, така че няма да се изложим си мисля аз..в крайна сметка това си е нашата сватба, на който не му харесва как танцуваме...значи трябва да пие още една две ракийки и ще му захаресваме, хихихи
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...