Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 11:04:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 2  (Прочетена 142381 пъти)

pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: април 18, 2009, 18:16:00 »

А от собствен опит знам, че майките на 2 момчета са изчадия... особено ако са учителки,
А сегашния случай.. ми затвърди окончателно мнението за свекървите, имащи 2-ма сина. Свикнали са те да се грижат най-добре за децата си и ги третират като слаботелесни и слабоумни на по 3 годинки.
И аз се присъединявам към това наблюдение. Държа да отбележа, че в моя случай жената е много интелигентна и се опитва да се бори срещу природата си, има прекрасна връзка с мъжа си (например, всеки път той като се прибира тя припка да си го целуне), но нейните 2-те като се приберат у тях и се започва един бесен слугинаж и те просто си стават на по 3. Една от многото крилати реплики към 25 годишния й син, който живее от 4 години сам и е дошъл за празниците: "-Кога да започвам да ти приготвям багажа?". Побеснях, добре че не беше моето момче, а брат му, иначе хич нямаше да си замълча. И аз имам брат на подобна възраст и от много повече от 10 години майка ми по никакъв повод не му е приготвяла багаж, в стаята му влиза 2 пъти в годината, ужасява се колко е ужасно, поизчиства и така... Или един безценен съвет по повод на една история как двете й 16 и 13 годишни момчета отишли на плаж и изгорели. И вече 10-тина години се обвинява жестоко баща им, че ги е пуснал на плаж и към мен с наставнически тон на патило:"-Те по принцип не се усещат никога, затова трябва да прецениш, че ще изгорят за около 2 часа и да им кажеш да се приберат след 2 часа на плажа!" Еми, извинявай, ама като никога не си го оставила да вземе отговорно решение по повод на собственото си изгаряне, как се очаква да започне да мисли сам, като има кой да я свърши тази работа вместо него.

Малко дългичко стана, извинявам се, разчувствах се tease. И пак да кажа, че освен че 30 годишните й момчета са третирани като на по 3, другото си и е в норма на жената. Пък и аз най-вероятно съм по-чувствителна и критична от нормалното, просто защото ще ми е свекърва, пък те са си лоши по презумция. Girl_hide
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: април 19, 2009, 11:00:13 »

Аз искам да споделя какво ми каза моята свекърва  cray cray cray Нали бях (и все още съм) доста болна, адската температура, болки в стомаха и така, както и да е, жената се грижеше за мен като орлица, не даваше косъм да падне от главата ми, значи всичко- системи, абокати, тя е мед.сестра всичко си ми прави тя сама в болницата, вечер си спя в нас и сутрин слизам до нея на първия етаж за антибиотик венозно и вчера сутринта слизам и й казвам "тази нощ спах като къпана, нито ме тресеше, нито корем ме болеше, просто се чувствам нов човек" (е това беше за кратко но това е друг въпрос), и знаете ли какво направи, принципно винаги се е държала добре но никога не така с целувки, прегръдки, така ....топло да го наречем, вчера сутринта ме гушна и каза "мамина душичка, ти се измъчи" и се разплака  cray cray cray Тъй че свекърва или не, ей тук ми е влязла  --->  heart   Така мило ми стана, така хубаво ми стана, че немога да намеря думи да ви го опиша  cray
Дай боже всеки му такава свекърва  girl_wink
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: април 19, 2009, 23:49:21 »

Gergancheto, браво на жената, че може да те обича и браво на теб, че можеш да й отвърнеш. Дано и двете си останете над злободневните предразсъдъци и запазите искрените си и топли взаимоотношения. Много искрено ви стискам палци smile
Активен
milenastef
Ентусиаст
**
Публикации: 90

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: април 21, 2009, 12:25:39 »

Gergancheto имаш стрлахотна свекърва Bravo Bravo Bravo Пожелавам ти винаги да са ви такива добри отношенията give_rose
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #394 -: април 21, 2009, 12:59:27 »

Герганчик,

Много мило ми стана като прочетох за твоята свекърва. Браво на теб за отношението, а на нея за грижите!  Bravo
Активен
Fiorella
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #395 -: април 21, 2009, 19:15:21 »

Gergancheto, чудесно е това, което споделяш... За щастие митът със свекървата има и своите изключения, както повечето неща от живота. И за щастие аз лично също мога да го потвърдя. С майката на годеника ми сме истински приятелки, говорим си всеки ден с часове по телефона, споделяме всичко, дори и когато с него имаме проблеми тя винаги ми е помагала, лично на мен. Невероятно умна, интелигентна и всеотдайна личност...невероятна е! Никога не съм си и представяла, че може да има такива отношения между снаха и свекърва... Радвам се, че и тя, и майка ми ни възприемат по един и същи начин двамата и не ни делят... Това е много важно за бъдещите взаимоотношения. За родителите е важно да знаят, че не трява да се месят в живота на младите, защото често могат да развалят нещата, но това не значи, разбира се, че не трябва да помагат, доколкото е "позволено". Дай Боже всекиму такова щастие. Ако ли пък не - не забравяйте, че се омъжвате за своята голяма любов, не за майка му smile
Активен
tsvet_3
Професор
Публикации: 484

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: май 28, 2009, 15:56:04 »

леле като ви чета момичета има и много по-тежки случаи от моя. моята не идва да ми подрежда къщата. ама се опитва заедно със свекър ми да ни подрежда живота. не мога да отрека че ни помагат, но понякога ни правят "мечешки услуги". много кофти работа. като знам как са ме разревавали. моите родители са далеч и не ми  е никак приятно. даже на рождения ми ден се скарахме за сватбата, защото свекър ми започна да нарежда кой и как. ужас angry иначе отношенията ни са лицемерни. не се гордея с това. аз съм много открит човек и не обичам да си премълчавам, но заради милото правя някой компромиси.
Активен
deskatap
Сватбар
Публикации: 187

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: май 28, 2009, 20:21:21 »

tsvet_3  мила, дори да не обичаш лицемерието, понякога то е единственото нещо, което можеш да направиш, за да не се окажеш накрая между чука и наковалнята. Все пак, когато ти се наложи, казвай си "остават още няколко минути/часа и ще си тръгнат". Просто има хора, които никога не се променят, и надали новата  снаха ще е човекът, който ще го направи, така че хич да не ти дреме и само си кимай с глава, пък после си прави каквото ти си сметнеш за добре  Wink
Активен
tsvet_3
Професор
Публикации: 484

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: май 29, 2009, 07:25:46 »

проблемът е че живеем в един и същи град и се виждаме по-често от необходимото. също така се познаваме от повече от 6 години и нещата изобщо не се подобряват.  angry единствена успешна тактика е да се държа дистанцирано. като се виждаме пък вечно съм нащрек и пак успяват да ме изумят с някой нов номер pardon
Активен
detikodj
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #399 -: юли 28, 2009, 20:36:30 »

ох, ние още от сега сме в обтегнати отношения кво ще правим после не знам.....
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: юли 28, 2009, 21:08:09 »

Охххх момичета,при нас както нещата се бяха поуталожили и се бяха канализирали сега нещо нещата почват да вървят на лошо.Преди месец почина бабата на мъжа ми,т.е.майката на свекърва ми за която тя се грижеше до тогава.От както има свободно време се обажда през вечер в къщи.Тя още не знае че ще имаме бебе,но като разбере подозирам че нещата ще се върнат на изходно положение.Дано бъркам.Преди пуфкаше,че и тежи да се грижи за майка си защото е трудно да се грижиш за болен,сега обаче пък и е скучно и се чуди какво да прави.Просто не ми се мисли какво ще стане като живот и здраве се роди бебето,а тя има много свободно време. angry
Активен
deskatap
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: юли 28, 2009, 21:22:30 »

kali_gali   миличка, първо искам да ви честитя за бебчо, защото съдейки от това, че свекърва ти не знае предполагам, че скоро и вие сте научили  PREGQ Bravo . Не искам да те плаша и дано да бъркам, но ми се струва, че твоето свеки ще ти скъса нервичките cray . Усмелявам се да ти дам съвет - дано да не е нахално от моя страна, но според мен й намерете на тази жена някакво занимание, което да й отнема по повечко от свободното й време и то преди да й кажете за бебчо, защото иначе няма да се отървеш от нея. Все пак не познавам жената, но пиша това на основата на това което ти казваш.
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: юли 28, 2009, 21:31:41 »

Ами ние веднъж сме вървяли по този път.Имаме едно дете.Когато тя се роди,имахме много проблеми докато свеки разбра кой кара влака.Ние скоро ще трябва да и кажеме за второто защото на ме почва да ми проличава.Сега обаче различното е многото свободно време с което разполага.Аз много харесвах и уважавах майка и и съжалявам че почина жената,но свеки само пъшкаше.Вярно че не е лесно да се грижиш за болен възрастен човек,даже е много трудно,но пък сега ще търси за кой да се грижи.А аз не съм от майките които дават децата си на бабите да ги гледат,а тя това не може да разбере.С първото имаше реплики от сорта-ох един път не ми го даде да го нахраня,да му сменя памперса или пък само ми даваше акъл кое как се прави.Просто имам усещането че сега всичко ще почне от начало.А аз каква работа да и намеря.Освен да и намеря работа в чужбина та да е по-надалеч.Ох,то да се роди живо и здраво бебето,пък тогава ще го мислиме.
Активен
deskatap
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: юли 28, 2009, 22:04:34 »

Като тръгна да говориш за чужбина, ние не сме в БГ с мъжът ми и .... ПО - ДОБРЕ  yahoo . Иначе сигурно и мен живот и здраве да стигнем до там да си имаме дете ще ме чака същото, а на всичкото отгоре свекито ми е и библиотекарка, та и самам можеш да се сетиш за какво ръсене на акъли ще става въпрос  tease . Само се успокой сега и не мисли за лоши неща, пък ако стане пак така като с първото ти детенце - вече знаеш как да я отпратиш по живо, по здраво.

П.С.: там където живеете няма ли някакви клубове за пенсионери или нещо такова да я запишете? Защото в нашият град има 3-4 такива - организират се за празници и ходят някъде, ходят на екскурзии за по 1 ден и т.н. Ще е сред хора на нейната възраст и с нейните интереси, тъкмо ще има ина кого да се оплаква от теб, че не й давашда ти помага с гледането на децата  girl_wink
« Последна редакция: юли 28, 2009, 22:06:26 от deskatap » Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: юли 28, 2009, 22:23:51 »

Олелееее,ще ме линчув после от клуба на пенионера.Тя пък моята е детска учителка и мисли че само тя разбира от гледането на деца.Все намира кусури на майките,че висяли по кафетата с количките,тя си гледала децата в къщи.Абе не е за разправяне,като се сетя през какво минах докато и покажа кой къде живее и за какво служи в чудо се видях.Тя е голямо мрънкало,щом и мъжа ми не може да я търпи.Ама майка му е,какво да я прави.Преди да се роди първото ми дете беше наковала брата на мъжа ми да дойде в нас и да ни каже кое къде да наредиме за бебето.Абе ако тръгна да ви разправям ще падне смях,ама то тогава не ми беше смешничко.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: