Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 07:52:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: козметика за бебето  (Прочетена 154769 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 04, 2011, 12:15:12 »

Ами Капризче, Weleda не е английска, а немска марка, та не знам има ли смисъл да я купуваш от Англия. Освен това забелязах, че в БГ в някои по-малки магазинчета доставят/купуват стоките си по разни други канали и са с различни опаковки и качество в сравнение с големите вериги и детски магазини. Та направо не знам какво да ти кажа.

Ама нещо дългичък ми се види списъка ти. Първо обикновено шампоана и душгела са комбинирани, като това http://www.boots.com/en/Weleda-Baby-Calendula-Shampoo-Body-Wash-200ml_984274/ Аз съм с този и от 3 месеца съм използвала не повече от 1/3 от тубата. А напук на новите теории къпя всеки ден (защото ние повръщаме и няма как). А ползвам бебешки сапун само за онези неща, на които пише "мийте със сапун", но не и за самото бебе, така че вземам какъв-да-е.

Не ползвам лосион за след баня. Непрекъснатото клепотене на кожата носи риск от алергизиране. Когато забележа, че е сухичка, мажа със зехтин extra virgin, като за салата smile

Против подсичане ползвам Penaten. Но всичките цинкови кремове не трябва също да се клепотят нон-стоп. Когато ние се подсякохме, педиатърката предписа един забъркан по рецепта крем, който имаше вълшебно действие.

Ползването на мокри кърпички не е препоръчително, обаче е ужасно удобно biggrin, особено навън и в някои ситуации, в които не трябва да мокриш бебето, като например след ваксина. Половината, ако не и повече от съображенията срещу кърпичките са заради екологичната опасност, която представляват с вредните за околната среда съставки и неразлагаемостта си. И да, алергизиране, раздразване на кожата и т.н. Горе-долу същата работа като с еднократните памперси. Обаче ако си се прежалила да лепиш на д-то на бебчето тия страховити химии от памперсите със всичките им абсорбиращи прахчета и гелчета, точно пък мокрите кърпички са ти последен проблем.

От "страховитото подсичане" насам аз лично редувам nivea sensitive и pampers sensitive и нямам повече ядове. Държа ги в такава пластмасова кутия на Nivea, супер е удобна, можеш да сложиш всякакви кърпички в нея. А за навън, където отиват купища кърпички, редувам Nivea Soft&Cream и Pampers Baby fresh по финансови съображения. Принципно има и мнооого скъпи кърпички, ужким уникално хубави, примерно на Mustela, дето гонят 20 лева.

А такъв крем за лошо време ползвам рядко - когато отивам на дълга разходка по минусовите температури. Моят е и слънцезащитен.

Ето как изглежда мястото за тоалет и козметични процедури Wink

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #151 -: януари 04, 2011, 12:27:27 »

Ние започнахме със Чико за всичко ,сестра ми беше купила за тяло и шампоан за коса.От шампоана бебко получи пърхуд и го махнах ,но за душ геля останах доволна и си го ползвам.Мустела крем е с parobenи и  се отказах от него, бях го купила за лицето хидратиращ е ,но чак след второто ползване прочетох супер ситните буквички и се отказах.Сега за коса ползвам на Джонсън и от него съм доволна .за дупето ползвам Витаминска мас за сега нямам проблеми ,но редувам със защотна паста на Джонсън също много добра .
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #152 -: януари 04, 2011, 12:42:43 »

Мариянка, каква е тая Витаминска мас?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: януари 04, 2011, 12:54:59 »

:offtopic:Аз ей сега се изчервих от срам. blush
Капризче в началото на бременността си още се интересува каква козметика да ползва,а аз в края й се чудя как да я натъкмя така,че да ползвам по-малко.Обаче ще чета с повишено внимание за да се образовам.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: януари 04, 2011, 13:06:38 »

OfftopicАз ей сега се изчервих от срам. blush
Капризче в началото на бременността си още се интересува каква козметика да ползва,а аз в края й се чудя как да я натъкмя така,че да ползвам по-малко.Обаче ще чета с повишено внимание за да се образовам.

Ох, как ме разсмя smile Аз се интересувам, защото моята приятелка сега ще ходи до Лондон и искам да ми донесе разни неща от там. Да не мислиш, че ако ми беше спешно, много щях да се замисля от сега. Струва ми се рано за всичко...

BASTET зехтина преваряваш ли го? Четох някъде, че се преварявал...
И аз това питам  tease

Искам да ви кажа, че всичко с бебетата ми се струва като поредното висше образование. Имам чувството, че трябва да изчета нета, за да направя правилния избор и пак не е сигурно. Само за избора на количка прочетох една тема, която беше около 80 страници в бг-мамма и така се подтиснах, че затворих компа и 3 дни после нищо не четох, свързано с бебето  Offtopic
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: януари 04, 2011, 17:55:44 »

Капризче, не варя зехтина. Студенопресования не трябва да се обработва термично, това му е силата. А в бг-мамата темите за количките са обсебени от двама собственици на магазини, дето се подиграват и обиждат всички майки, на които не им се дават 1000+ лева за количка и е много неприятна картинка там.

Витаминния крем и аз го ползвам при спешни случаи, точно за това бях писала, с витамини А и D е, прави се в аптеките, които изпълняват рецепти.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: януари 04, 2011, 18:09:10 »

здравей, Капризче smile

както си видяла колкото повече четеш, толкова повече мнения намираш smile
и да се изкажа и аз за зехтина - зехтиньт е прекрасен за омазняване и салатки, но не и за овлажняване. аз лично не бих го използвала за бебче, което ще се роди в разгара на лятото.

каква марка козметика - спорен вьпрос smile
както момичетата са те ориентирали - колкото по-липсват парабените + парфюмите, толкова по-добре smile
сьгласна сьм с мнението, че трябва да можеш да си набавяш козметиката, а не да се налага да сменяш. и последно - аз всичко бих го тествала вьрху мен и мьжа ми. все пак всеки е с различна кожа. бебчето ще носи вашите гени, така че има по-голяма вероятност нещо, което на теб ти е понесло и на него да му понесе добре, отколкото понесло/непонесло на комшииското/приятелското/форумското бебе smile
например лично на мен и на мьжа ми нямаме поносимост кьм себа мед, колкото и да е "прехвалена".
ето един линк да си гледаш кое какво сьдьржа:
http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #157 -: януари 04, 2011, 20:23:46 »

Инче,това е едно разкошно кремче което майка им ми го донесе от България струва около 5 лв мисла ,че е внос от Македония..Племенника ми с него израсна  и сестра ми ми казваше ,че не се е подсякъл нито въднъж.АЗ мажа дупето ,крачетата и лицето с него,тялото с Джонсън.Много съм доволна и както съм се убедила хиляди пъти евтиното не означава непременно лошо качество.
ето и снимки с тази кутия карам от първия ден на Марти в къщи 3месеца вече.
Има го във всяка аптека.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #158 -: януари 04, 2011, 20:40:00 »

Мерси много  give_rose
Ще погледна какво сьдьржа и ще кажа на майка да го потьрси, изглежда ми много добре.  good
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: януари 04, 2011, 21:43:42 »

Момичета, за козметиката и аз бях чела 1000 неща и една приятелка ми каза да не бързам с нея защото педиатъра като видел бебето по кожата щял да определи коя е най- подходяща. За сега ползвам преварен зехтин и козметиката на себамед и съм много доволна щото се оказа че сме с много суха кожа.
За кремчето съм с 2 ръце за Бочко, да чукна на дърво за сега нямаме проблеми с дупето.
Капризче, и аз като теб четох темата за колички в БГ мама и направо crazy то не бяха сравняване на кг, дължини, ширини, бях станала разногледа, колички сънувах blum е още не съм избрала, мъжо реши че кола ще купувам.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 04, 2011, 22:10:44 »

Боги, права си че е по-добре педиатъра да определи типа кожа и да препоръча продукти, но тези мазила, душгелове и т.н. не се ли ползват от първия ден още. Малко лаишки ми е въпроса вероятно, но не съм наясно. Сега като се замисля всъщност бебето не се къпе от първия ден, нали се чака да му падне пъпчето... Как се почиства докато му падне пъпчето в такъв случай и каква козметика реално се използва от първия ден. Леле, мислех си че съм разбрала и сега ми стана ясно, че нищо не ми е ясно  tease tease tease Май въпроса ми е малко  Offtopic сега като се замисля. Ако някой ми отговори на лични, да не разводняваме темата ще съм много благодарна! give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #161 -: януари 04, 2011, 22:33:01 »

Капризче,бебо ще те води повярвай ми.Аз четох,четох,като се роди Марти питах педи с какво да го храним ,а тя каза каквото изберете пълно е на пазара с АМ ,та камо ли да ми каже какви неща да купя за козметика на бебо.Няма да се притесняваш за нищо.Аз Марти не го къпех докато не му падна пъпа само с влажна кърпа забърсвах.Козметика за всяко бече е различно.Например зехтина е толкова полезен за кожата моя Марти получи пъпчици от него по кожата.Само спокойно наслаждавай се на бременността си да ти кажа на мен ми липсват тези дни  blum и въобще не се затормозявай.Прочитай информатишвно нещата и в никъкъв случай не приемай всичко за чиста монета.Бебо ще те ръководи  heart
А и да ти кажа не се втурвай в безмислени покупки.За мен такива се оказаха активната гимнастика напразно дадени 30 евро  nea Марти вече не иска ида спи в него  smile,както и играчката над леглото му.Ама хич не им обръща внимание за сметка на телевизора хахахах
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: януари 05, 2011, 09:54:47 »

Капризче , относно последния ти пост - не е нужно да къпеш бебето с шампоан, душгел , сапун или друго още от самото начало . Аз лично няколко месеца къпех Никола само с вода , като накрая го обливах с тетра. Сега ползвам козметика на А-дерма и съм много доволна. Също така не го мажа всяка вечер след баня . Иначе си го къпя всяка вечер (главичката през 3-4 дни) , защото при нас си е ритуал всичко около банята  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #163 -: януари 05, 2011, 10:30:08 »

С какво го обливаше накрая?
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: януари 05, 2011, 10:53:28 »

С какво го обливаше накрая?
Със смрадлика  smile (по нашия край му казваме тетра, и затова така написах  Wink)
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: