Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 17:09:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Може ли сватба без хоро?
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Може ли сватба без хоро? (Прочетена 51452 пъти)
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
Отг: Може ли сватба без хоро?
«
Отговор #45 -:
ноември 19, 2007, 15:30:57 »
Аз също съм на мнение,че когато има хоро е по-хубаво!!!На нашата сватба имаше и беше супер!!!Имаше даже момент,в който но едно хоро имаше само 10-тина човека,които седяха...всички останали танцуваха!!!Ресторанта едва побра това хоро около 100 човека!!!Настръхвам,когато го гледам на DVD-то!!!Всичко обаче е въпрос на вкус!!!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #46 -:
ноември 19, 2007, 17:56:41 »
Цитат на: maria_lakova в ноември 19, 2007, 14:02:05
И както се изказаха някои момичета - това е българска традиция, която напоследък за съжаление чужденците повече уважават отколкото ние българите
По повод на това мнение се сетих, че на нашата сватба като се пуснеше хоро и даже идваха чужденци, които в същото време минавали покрай ресторанта и им станало интересно, та идваха да се хванат и те на хорото. Като гледам DVD-то на няколко хора имаше по 3-4 полякини или рускини, които се бяха хванали и тропкаха весело с останалите. Голям купон се получава!
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #47 -:
ноември 22, 2007, 14:21:28 »
На нашата сватба всички ставаха на хората - и млади и стари.Такива хора се извиваха!Аз също много обичам на сватбите да има хора и задължително танцувам на тях.Най-се кефя на едно, не знам как се казва,"бяла роза" се играе така
Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
В очакване на празниците :)
«
Отговор #48 -:
ноември 22, 2007, 15:18:35 »
Цитат на: maria_lakova в ноември 19, 2007, 14:02:05
Била съм на Коледно парти на Английското посолство в България във Военния клуб. Всичко беше много стилно направено с Шведски маси, много ядене и пиене, стилна украса и дисководещ, който пускаше много разнообразна музика. Не бях си и помислила, че може да пусне хоро
но какво се получи - на другата диско-музика танцуваха хора, но като пуснаха хоро, се хванаха доста повече и то англичаните с такъв ентусиазъм танцуваха, че посрамиха някои българи, които не можеха да играят БЪЛГАРСКО хоро
Най-големия купон се получи, когато пуснаха хоро и ръченица
И както се изказаха някои момичета - това е българска традиция, която напоследък за съжаление чужденците повече уважават отколкото ние българите
Имам случай,сходен с този на Мария-никога няма да забравя една много колоритна сватба,на която бях като по-малка.Женеше се колежка на мама и на сватбата (не знам по чия линия
) присъстваха четирима японци.Първо,че те сами си поръчаха едно хоро,което не беше включено в програмата от младоженците (става въпрос за Елено моме) и второ-така от сърце танцуваха и се веселяха на хората,че бяха нещо като атракция за всички ни (все пак не всеки ден виждаш японец,играещ ръченица
!!!).Но разбира се посрамиха доста от гостите,които не знаеха и едно право хоро да изиграят.И аз също си помислих,че не е редно ние да си пренебрегваме традициите,когато по цял свят са търсени и харесвани
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #49 -:
декември 05, 2007, 19:08:08 »
Нещо не мога да си представя българска сватба без хоро?! Незнам какви доводи може да има, за да няма хора?
На нашата имаше доста хора - право, Дунавско, Елено моме, Самоковско, Чичовото. Много забавно беше, защото почти всички ставаха да играят. Голям смях падеше, но роднините на мъжа ми са от Видин и района и по друг начин играят - правят някакви връщания...Доста се позачудиха какво става, ама май хванаха ритъма. А пък и нали повечето хора ги водих аз, трябваше да следват моите стъпки. На Булчинското хора стана голяма тръпана
- девойките и младежите яко се надпреварваха за букета
.
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #50 -:
януари 14, 2008, 20:00:56 »
Аз мразех хората като дете,никога не бях танцувала. Но от известно време се запалих по народните танци,музика и въобще всичко.Дори специално ще отида на курсове по хора,за да мога да танцувам на сватбата,а и не само на моята.Мисля да намеря поне 3-4 хора,иначе не мога да си представя моята сватба.Според мен дори и човек да не е фен,сватбата не може без хоро-не ставай да танцуваш,шом не обичаш,но поне остави другите да потанцуват.
Активен
tigri
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #51 -:
януари 15, 2008, 14:42:13 »
Според мен може сватба без хоро! :)Нашата примерно беше без и беше страхотна!
Ако те дразни хорото, не го включвай в сватбата си.Ако ти харесва,включи го.Направи го така според собствените си разбирания и предпочитания и не робувай на предразсъдъци разни!Важното е на младоженците да им е весело!
За традициите ще ти кажа - Традициите не са това,което бяха!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #52 -:
януари 30, 2008, 21:05:26 »
Аз съм "за" хората.. това си е стара българска традиция, а и е доста забавно (особено във фазата, когато всички са пияни и всеки си танцува каквото си знае).
Но в крайна сметка е въпрос на предпочитания. Едно е сигурно за моята сватба - ще има МНОГО хора, ръченици, та дори и сиртаки
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #53 -:
февруари 03, 2008, 18:58:17 »
Смятам, че за съжаление няма как да не мине една сватба без хора.Аз не харесвам хората по 20мин, особено когато се пускат едно след друго.Повярвайте била съм на такива сватби - доста е изтощително, а и като погледнеш накрая се друсат само потни баби и лели, А младитее гледат. И така минават 2 часа в хора.За съжаление сватбената вечер не е безкрайна и аз не бих прекарала 2 часа от нея в танцуване на хоро.Може би 1, заради традицията.
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #54 -:
февруари 03, 2008, 23:02:30 »
според мен не може сватба без хоро..........но все пак всеки прави нещата така както му харесват..............
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #55 -:
февруари 03, 2008, 23:07:12 »
И аз съм за хората. Не бива да се прекалява разбира се, за да няма скучаещи гости, но все пак си е наша българска традиция и е хубаво да се спази. Освен това аз много обичам да играя хоро
Активен
morrisongirl
Новак
Когато сгрешиш - признай, когато си прав - замълчи
«
Отговор #56 -:
февруари 16, 2009, 01:20:34 »
Не се съобразявай с общоприетото. Ако не обичаш хора, не ги включвай. На моята сватба също няма да има хора или може би само едно.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
февруари 17, 2009, 17:58:38 »
Според мен не може без хоро
И да, вярно е че традициите не са това, което бяха... НО все още са традиции, дори леко поосвежени с някои елементи... Ако ги нямаше, тогава щяхме да му мислим
Весело да ви е, момичета...
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #58 -:
февруари 18, 2009, 00:26:53 »
Цитат на: elean в февруари 17, 2009, 17:58:38
Според мен не може без хоро
И да, вярно е че традициите не са това, което бяха... НО все още са традиции, дори леко поосвежени с някои елементи... Ако ги нямаше, тогава щяхме да му мислим
Весело да ви е, момичета...
Вярно е че това е вашия ден и трябва да е така като вие го искате ,но все пак гостите също трябва да се уважават ! А на една сватба неможе да няма хора които да искат да изиграят поне едно хоро ! Съгласна съм че традициите вече не са това което са били, но си права че все още ги има !
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #59 -:
февруари 18, 2009, 09:53:14 »
Абе знаете ли какво казах аз на ДиДжея - само бясни чалгии да няма, а за другото да преценява според гостите. Аз мисля, че ще съм толкова шашардисана, че изобщо няма да обърна внимание какво свири.
Според мен, ако Ди Джея е професионалист и умее да усеща настроението на гостите, няма нужда ние да му казваме какво да пуска. В крайна сметка, не му плащаме само да натиска play-бутона, я! Парите му хич не са малко, затова да се стяга и да си върши работата.
За народните хора, според мен са традиция и има опасност да те одумват после. Ако си само с приятели малко хора, тогава може, но от 100 - 120 човека все ще се намери кой да е недоволен. По-добре е да се разберете с ДиДжея да пусне хора докато ти си почиваш или ядеш, да потанцуват другите, а ти да се включиш на музика, която харесваш.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Всички