Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 10:26:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Може ли сватба без хоро?
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Може ли сватба без хоро? (Прочетена 51417 пъти)
Andreina
Сватбар
Отг: Може ли сватба без хоро?
«
Отговор #75 -:
април 11, 2012, 21:30:43 »
Хей, djdimi, благодаря за този пост! Наистина много се радвам, че има и други:)
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #76 -:
април 12, 2012, 09:39:05 »
нашата ще бъде точно без хора, дали сме зелена светлина на диджея, само ако някой от родителите изрично поиска на място , тогава - едно хоро.
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #77 -:
април 12, 2012, 10:52:00 »
Всеки си го разбира различно, ама за мене сватба без "Пий, куме пий..." е като Нова година без Дунавско хоро. Една "Бяла роза" всички стават да играят и не сядат повече.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #78 -:
април 12, 2012, 13:12:13 »
Ние ще си имаме хора, даже доста. Аз играя хора, мама, свекървата, а и повечето гости. Всички ще се радват!
Но това си е въпрос на избор, както това каква музика да слушаш, така че няма лошо.
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #79 -:
април 12, 2012, 13:45:39 »
Може да има сватба без хора, всеки има право сам да прецени какво иска да има на сватбата си, но лично аз не бих го допуснала. Обичам си народната музика и не бих допуснала да няма поне едно право хоро. Била съм на сватби без народна музика, но някак нещо ми липсваше. Може да са 1-2 не е нужно да е само народни песни, но да има
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #80 -:
април 13, 2012, 17:29:35 »
И според мен това е въпрос на личен избор
Ние на нашата сватба искаме да има доста хора,даже ще си имаме народна певица -Росица Пейчева
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #81 -:
април 13, 2012, 18:07:24 »
Според мен всеки сам решава. Ние на нашата сватба ще имаме хорца и то доста. Аз съм играла 7 години народни танци и са ми в кръвта, а й кума също. Не мога да си представя българска сватба без хоро
, но всичко е въпрос на личен избор
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #82 -:
април 14, 2012, 10:03:19 »
Може, може и без хоро. Преди няколко години аз бях на такава сватба и пак си беше много хубава.
Жениха се мои близки приятели и двамата класически музиканти със силно рок/метъл предпочитание. И сватбата беше само с класическа музика, рок-метъл, симфоник метъл и купона си беше ма макс. Но бяхме малко хора, не повече от 30 човека, всички рокаджии, така че си беше ок. Е, сигурно и на хора бихме скачали, но желанието на младоженците си беше да няма и така...
Иначе на моята 1-ва сватба имаше доста хора и ръченици, не че играх де, ама всички баби и дядовци останаха доволни.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #83 -:
април 30, 2012, 21:26:31 »
Аз никога не съм харесвала народна музика и ако зависеше от мен хората биха били сведени до минимум. Мъжът ми мрази песента
Бяла роза
и е казал на диджея, че тази песен не иска да я чува.
На нашата сватба няма да се прекалява с хората, но няма и да ги изключим напълно, защото знаем, че гостите ще им се радват. Единственото ни условие ще е без
Бяла роза
и без чалга.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #84 -:
юни 06, 2012, 13:46:28 »
Според мен нищо не ви коства да зарадвате гостите си с 1-2 хора. На моята сватба един от най-хубавите ми спомени е дунавското хоро- беше първото след танца ни, чак тогава се отпуснахме и дансингът изведнъж се напълни с гости- почти всички бяха станали, нямаше място и бяхме на концентрични кръгове...накъдето и да погледнех, виждах близки усмихнати лица...90% млади, тъй като такава ни беше сватбата. Това не ни попречи от средата нататтък да минем към метъл и рок. Но без това хоро нямаше да е същото.
Разбира се, ако имате непоносимост, мразите и т.н., никой не може да ви задължи. Но аз лично не го разбирам.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #85 -:
юни 06, 2012, 14:06:25 »
И аз не мога да си представя сватба без хоро!
Или по-точно как някой може да мрази народна музика
Хората винаги са ми били супер весели и ме зареждат с още повече положителна енергия
Определено ще имам няколко хорца на сватбата
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #86 -:
юни 06, 2012, 14:12:26 »
Честно и аз не си представям сватба без хора
На нашата сватба имаше много хора :)ами на хората ставаха почти всички, много се радваха
страхотно впечатление им направиха Зевзеците с тяхната програма - на първото хоро просто вдигната абсолютно всички гости
тази бариера в началото, която понякога се появява - отпадна
Разбира се всичко е въпрос на личен избор
«
Последна редакция: юни 06, 2012, 14:15:03 от irena_popova
»
Активен
Andreina
Сватбар
«
Отговор #87 -:
юни 07, 2012, 00:30:32 »
Най-важното е, човек да изрази себе си, а не да се прави на нещо, което не е. Аз и мъжът ми не обичаме народната музика и няма да я пускаме. Който си я харесва, да си я слуша на неговата сватба:) Не искам да звуча грубо, но човек никога не може да угоди на всеки гост, затова трябва да прави нещата, както ги усеща, пък на който не му харесва... проблемът си е негов.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #88 -:
юни 07, 2012, 09:56:50 »
Andreina
, имаш право до някаква степен, но все пак щом си поканила тези гости, предполагам това значи, че държиш на тях, нали? Тоест, не е лоша да правиш нещата както ги чувстваш, но е хубаво да зарадваш и гостите си, за това че са те уважили в сватбения ти ден! Ако ще се съобразяваш само със себе си, защо каниш други хора?
То е същото като на рожден ден, кръщене или какъвто и да е друг празник. Ти може да не слушаш рок (примерно), но ще пуснеш една, две песни, за да се порадват гостите.
Да не говорим, че българска сватба без едно право хоро (поне) някак звучи странно за мен. Нали самата сватба е един вид традиция, също като хорото...Някак ми се иска да успеем ад запазим повече от българското, защото в днешно време нещата се изкривяват все повече и някак загубихме истинските ценности!
Отнесох се малко, съжалявам...
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #89 -:
юни 07, 2012, 16:25:38 »
Аз лично играя хора от 6 годишна и сватба без хоро ми звучи като яйце без сол. Но всичко си зависи от гостите и младоженците. Ако има гости, които обичат хора поне едно-две хора трябва да се пуснат, освен това създават невероятно настроение и изкарват почти всички на дансинга. Била съм на сватби само с класическа музика - обичам и слушам такава - но накрая на сватбата всички вече спяхме в чиниите с тортите си - никакъв купон. Според мен ако искате весела сватба трябва да има от всичко по малко, за да стане весело
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Всички
Нагоре