Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 21:04:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Къща или апартамент!
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
15
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Къща или апартамент! (Прочетена 166196 пъти)
ivaiva
Баш Майстор
Отг: Къща или апартамент!
«
Отговор #90 -:
ноември 14, 2007, 17:06:25 »
десиславка и аз съм като теб
ние с милото като решихме да живеем заедно преди 4 години, първо мислехме да квартира, но после татко предложи да отиден на нашата вила в Симеоново (там моето семейство има етаж от къща 50 кв. и голям двор)
свикнашме адски бързо и аз не пия и нямаме никакъв проблем с излизанията.
сега в двора ни се издига новата къща в която за нас с милото има 1 етаж от 120 кв., аз съм много щастлива, че ще живеем в къща, само си представям веселите детски купони на двора и супер веселите семейни събирания край камината.
Иначе за ваканционния имот съм на мнението на Ина, нашето семейство все е имало вили и къщи извън града и все като идем половината време чистим и оправяме и все нещо ни липсва. Сега вече и цели къщи се отдават под наем за уикенда или по-дълго.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #91 -:
ноември 14, 2007, 22:06:50 »
Цитат на: Alucinado в ноември 14, 2007, 14:17:16
ina, ние сме в къща (верно под наем сме, но все пак...) и сме в центъра на София.
Хем сме в къща с двор, хем уличките около нас са много тихи и спокойни, хем сме в центъра на града. Не е задължително като си в къща да си на майната си
А иначе, ако трябва да избирам за собствено жилище - къща!!! но не ми се иска да е в покрайнините на града...
Брат ми си купи къща в центъра на града.Вярно че е малък град,ама е в центъра..........
Активен
margi
Ентусиаст
Публикации: 133
«
Отговор #92 -:
ноември 15, 2007, 03:47:13 »
аз съм живяла 6 години в къща,после незнам колко точно години в апартамент и сетне пак в къща.В момента живея в апартамент пак /за съжаление/, но смятам вече да се установим с милото в къща и то за постоянно.Просто няма съпоставка между двете неща, поне за мен. Английската фраза: "Домът е моята крепост", говори красноречиво. А дом за мен означава, наистина дом /къща/, т.е. твоя фамилна къща или твоята истинска фамилна крепост.И не само това са предимствата на къщата. Тук ти създаваш, градиш по един твой стериотип.Без да има вмешателства от външни фактори - каквито са любезните или нелюбезните съседи.Не ти се налага да се съобразяваш с техните норми и поведение, а сама си определяш,налагаш порядките, чувстваш се свободна и независима.Така че къщата е за предпочитане според мен ! Независимо дали е в малък или голям град.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #93 -:
ноември 25, 2007, 10:53:52 »
в къща,никога не съм живяла в апартамент и направо ви се чудя как издържате :'(аз лятото ако не си изпия кафето на двора все едно не съм го пила
:offtopic:другото предимство,че никога не съм се съобразявала със съседи и т.н
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #94 -:
ноември 25, 2007, 11:02:39 »
Цитат на: honey в ноември 25, 2007, 10:53:52
в къща,никога не съм живяла в апартамент и направо ви се чудя как издържате :'(аз лятото ако не си изпия кафето на двора все едно не съм го пила
:offtopic:другото предимство,че никога не съм се съобразявала със съседи и т.н
Да, мила така е, и аз харесвам повече къщите ама малко хора могат да си позволят да си купят къща
И аз искам да си имам къщичка. Много харесвам американския стил къщи с веранда...и дворче с дървета и много цветя...направо идилия, но искам да има и някой, който да се грижи за поддръжката и чистотата...щото аз нямам много време
Активен
Picolina
«
Отговор #95 -:
декември 02, 2007, 17:44:04 »
Цитат на: Bulechka в ноември 13, 2007, 21:40:29
Еее, честито, мила и чакаме снимкииииии!!!
качих най-накрая малко снимки в галерията си,ето и няколко:
«
Последна редакция: декември 03, 2007, 02:33:48 от picolina
»
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #96 -:
декември 02, 2007, 17:50:28 »
Picolina , моите поздравление за чудесния дом , много е
уютно
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #97 -:
декември 02, 2007, 23:46:18 »
picolina благородно ти завиждам за хубавата къща! Честито!
Активен
Picolina
«
Отговор #98 -:
декември 03, 2007, 02:26:56 »
Наталия,Астика благодаря ви много,наистина доста се потрудихме за нея и доста "пот" хвърлихме докато я завършим,макар че има още какво да се желае
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
март 04, 2008, 10:37:23 »
И къщата и апартаментът си имат предимства и недостатъци. Ние с милото живеем в апартамент. Аз бях забравила какво е да имаш съседи, защото от 17 години живея в къща, но преди да се построи живеех в блок. На къщата й е хубавото това, че нямаш съседи и съответно не се съобразяваш с никой. Всичко си е твое и можеш да правиш когато и каквото си поискаш с него. Но поддръжката не една къща не може да се сравнява с тази на апартамента. Разбира се зависи колко е голяма. Къщата на родителите ми е 800кв. на 2 етажа, а апартамента 100кв. Повярвайте ми когато заживях с милото в този апартамент, се почувствах като в рая.(няма сменяне на улуци, керемиди, поддръжка на фасада и ограда и какво ли още не). Е, не че аз съм ги правила тези неща
. Да не говорим как се чисти и добре че има хигиенистка, че по едно време нямахме и беше жив ад. Е, за някой вероятно 2x800кв са малка площ, но за мен определено, не :)В блока пък е друго, там нямаш такива ангажименти, но трябва да се съобразяваш с кого ли не, нямаш двор да излезеш да се поразходиш и при всички положения нямаш тази свобода. Така че всичко си има предимства и недостатъци. Зависи кой какво предпочита. Аз харесвам и двата варианта.
Активен
Invisible
Сватбен ГУРУ
На мама тигърчето
«
Отговор #100 -:
март 04, 2008, 13:43:30 »
picolina
завиждам ти благородно
страхотна е
ние живеем в голям апартамент, но плануваме да строим къщурка и на двамата ни е мечта да отгледаме детето ни в къща
Активен
Picolina
«
Отговор #101 -:
март 04, 2008, 13:58:04 »
Invisible,недей да ми завиждаш и ще ти кажа защо. Наистина къщата е много хубава и аз я харесвам много,но за в момента живеем с родителите на милото
,така че това почти ми помръчава пълното щастие,докато не останем сами
Може да ме помислите за луда,но честно казано аз пък завиждам на двойките ,които живеят сами било то и само в една стая или под наем
«
Последна редакция: март 04, 2008, 13:59:59 от picolina
»
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #102 -:
март 04, 2008, 14:51:34 »
Все някога и вие ще се отделите, така да се каже. А и ти сама казваш, че "в момента" живеете с родителите на мъжа ти, така че спокойно сигурно няма да е за дълго! Пожелавам ви да е по скоро!
Ние също живеем с моите родители за сега и уж се бях заела да търся нещо под наем само за нас двамата, но от както разбрахме че ще си имаме бебче и това остана на заден план и все още нищо не съм свършила.
Активен
Picolina
«
Отговор #103 -:
март 04, 2008, 18:12:22 »
Точно там стана проблема и при нас Наталия,и ние щяхме да се отделяме до края на тази година,но сега с бебчо е изключено просто
и това ме вбесява най-много ,че няма да стане сега а може би ще чакаме чак до другата година
Активен
Zahira
«
Отговор #104 -:
март 07, 2008, 17:35:26 »
Всяко едно от двете си има своите преимужества ш недостатъци:
Къща:
+ можеш да си се шириш на воля, да си вдигаш шум без да се притесняваш, че някой разбеснял се съсед ще дойде да ти тропа на вратата.
+ имаш повече пространство и при добри обстоятелства ще си имаш и градинка, което е невъзможно в апартамент
+ къщата е чудесно място за отглеждане на деца
+ чист въздух, красива природа
- в повечето случаи къщите са отдалечени от урбанизираните градски части
- трябва добре да се помисли върху опазването на семейното имущество, защото си представи една нощ си спиш и някой ти изскача на прозореца, най-малкото стресът е ужасен
Апартамент:
+ намират се в повечето случаи на компактно място
+ /това може и да е минус/ винаги има баби, които да дебнат кой влиза и излиза от входя, кой какво казал, кой какво направил
- винаги трябва да се съобразяваш със съседи
- пространството е ограничено
- не можеш да гледаш домашни любимци
В София транспортът и придвижването е огромен проблем, но щом при теб не е налице аз на твое място бих избрала къщата.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...