Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:40:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Кръвните групи
Страници: [
1
]
2
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Кръвните групи (Прочетена 22457 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Кръвните групи
«
-:
февруари 05, 2007, 15:58:12 »
Има ли значение каква е кръвната група? Отразява ли се резуз фактора на зачеването и бременността?
Цитат
Ако мъжът и жената са с отрицателни резус фактори няма проблем за децата, но ако са с различни резус фактори се сменя кръвта на новороденото. Кръвната група в случая е без значение, важен е само резус фактора.
Активен
denisimo
Професор
Анна - 01.05.2007 г.
Re: Кръвните групи
«
Отговор #1 -:
февруари 05, 2007, 16:17:25 »
Без да съм подробно запозната по въпроса (защото съм с положителен резус фактор и не ми се е налагало да чета подробно) все пак мога да кажа нещо.
Когато майката е с отрицателен резус фактор, а таткото с положителен, тогава бебето може да бъде с + или - (ако и майката и таткото са с - тогава и бебето е задължително с - и няма проблеми), та проблеми могат да възникнат ако майката и бебето се окажат с различен резус фактор. При това положение бремеността обикновено протича нормално, но в тялото на майката се образуват специфични антитела, които могат да попречат при следваща бременност. Затова веднага след раждането се изследва и кръвната група и по-специално резус фактора на бебето и ако е положителен -на майката се постава специална инжекция-ваксина, която да минимилизира рисковете при следваща бременност. В българските болници тази ваксина естествено си я плащаш, че я и няма много -много, тъй че майчетата е хубаво да са подготвени.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
Отг: Кръвните групи
«
Отговор #2 -:
май 14, 2007, 12:51:49 »
Моята майка е с отрицателен резус фактор, а баща ми е с положителен - аз също съм с положителен.Майка ми е ходила всяка седмица на изследвания за тези антитела. С мен всичко е наред, но тогава може би е нямало такива инжекции и са и забранили да има второ дете
, защото найвероятно щяло да бъде с увреждане.
Аз това знам, доволна съм че и аз и милото сме с положителен резус фактор, че каквато съм шашната щях да се побъркам от притеснение.
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #3 -:
май 14, 2007, 12:57:26 »
а аз дори не си знам кръвната група
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #4 -:
май 14, 2007, 12:57:57 »
и аз не зная моята
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #5 -:
май 14, 2007, 12:59:06 »
И моята майка е с отрицателен резус фактор, ходила е всеки месец на изследвания и тя, и баща ми, но има и второ дете, което слава Богу си е много добре-луд тийнейджър е вече!!!
Аз също съм с отрицателен резус фактор, а милото с положителен, но за сега при мен и бебето всичко е наред!!!
Но знам, че акои двамата са с отрицателен резус фактор, няма никакъв проблем, както като са с положителен резус фактор!!!
Активен
Петето
Дива и щастлива.....
«
Отговор #6 -:
май 14, 2007, 12:59:39 »
аз също не я зная с точност - или съм В или 0
трябва да се изследвам
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #7 -:
май 14, 2007, 13:27:15 »
Аз съм 0,с положителен резус фактор.Всъщност,до преди да забременея и аз не знаех коя кръвна група съм,а е хубаво човек да си знае.
Ето
тук
има информативни таблички за съвместимост на кръвните групи(дарител-получател) и наследственост на кръвните групи
Bulechka_TS
,ако си отрицателен р.ф. знаеш,че трябва по-начесто да си правиш изследвания,но,естествено,с това ще се занимае гинеколога,проследяващ бременността ти(къде ходиш?).Ето малко инфо по темата:
При първа бременност почти няма опасност за плода, но такава се появява при следващи бременостти.
Взема се кръв от вената в трите триместъра (3 пъти през бремеността), за да се следи за поява на автоеритроантитела и алоеритроантитела в кръвта на майката. Ако резултатът е положителен, наблюдението на майката става по-често. Обикновено се прави инжекция по време на бремеността или 48 часа след раждането, която да предотврати евентуални проблеми за плода при втора и следващи забременявания. Тази инжекция се произвежда и от български производители.В София се закупува медикамент
''Анти Д Имуно Глобулин''
само с рецепта от израждащия лекар или наблюдаващия бремеността, от Онкологичния център в Дървеница - цена 10.70 лева.
В повечето случаи се закупува, макар че трябва да се предостави безплатно от НЗОК.Особено важно е изследването да се прави задължително и редовно при втора и следваща бременост.
източник
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #8 -:
май 14, 2007, 16:01:50 »
Rossistela, благодаря за инфото! Знам това, което казваш
Аз ходя във ВМА - лекарката мие там, за сега съм много доволна от нея!!!
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #9 -:
януари 16, 2008, 13:46:26 »
е вече си знам кръвната група А+ за мое щастие
Активен
mishlence
Сватбар
Публикации: 165
Госпожа
«
Отговор #10 -:
януари 18, 2008, 12:31:18 »
Аз също съм с резус -,а милото е +,детето ни се роди с резус + като на баща си,и ми биха такава ваксина(излезе ми безплатно от болницата),мускулно в таза.А преди тази бременност имах спонтанен аборт,но не са ми били никаква ваксина тогава.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #11 -:
януари 18, 2008, 12:32:31 »
аз чак сега видях едни изследвания от мин година че съм А+ и милото и той предполагам че това е добре
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #12 -:
януари 18, 2008, 12:46:31 »
Аз за съжаление съм А-,а таткото е +,вече ми правиха едно изследване за антитела и нямах,но лекарката каза,че ще го повторим 20 и забравих коя седмица и профилактично ще ми бият тази ваксина,дано всичко да е наред
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #13 -:
януари 18, 2008, 14:44:02 »
Цитат на: estrella в януари 18, 2008, 12:46:31
Аз за съжаление съм А-,а таткото е +,вече ми правиха едно изследване за антитела и нямах,но лекарката каза,че ще го повторим 20 и забравих коя седмица и профилактично ще ми бият тази ваксина,дано всичко да е наред
всичко ще е наред споко
проблемите по-принцип биле при 2 ра бременност
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #14 -:
януари 22, 2008, 20:57:32 »
Цитат на: estrella в януари 18, 2008, 12:46:31
И аз съм с такава кръвна група, но нищо страшно нямаше, няколко дни след раждането ми биха Гамаглобулин и съм си Ок!!!
Цитат на: ROSI KRASTEVA в януари 18, 2008, 14:44:02
... проблемите по-принцип биле при 2 ра бременност
Не е задължително!!! Мама също е "-", а има 2 живи и здрави деца - мен и брат ми!!!
Активен
Страници: [
1
]
2
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>