Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 13:48:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Булото " - 2 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Булото " - 2 част (Прочетена 179559 пъти)
asseto
Сватбен ГУРУ
Отг: Мода ли е булката да не носи було - 2 част
«
Отговор #195 -:
юни 09, 2010, 09:49:19 »
michelle, не съм виждала конкретно такъв воал, но по принцип във всички булчински магазини можеш да си поръчаш да ти ушият було, доколкото знам. Мисля, че ако поискаш да е от копринен шифон, все ще се съгласят някъде, но вероятно ще излезе по-скъпо, отколкото тези от обикновен тюл.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #196 -:
юни 09, 2010, 09:58:06 »
asseto
, благодаря ти
И аз вече ровейки се в e-bay забелязах колко са скъпи подобни воали. Проблемът е, че на моята рокля воал от тюл не стои никак добре. Понеже част от нея е направена от копринен шифон, реших да потърся дали има воали от тази материя. Има, ама...В краен случай ще търся плат и шивачка и това е
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
юни 09, 2010, 12:00:18 »
Ако сама си купиш плата и намериш шивачка извън разните булчински магазини, вероятно ще ти излезе по-евтино. Стискам палци да се получи!
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #198 -:
юни 23, 2010, 15:53:50 »
Момичета, най - после си взех воалетката
Качих снимки в галерията
Сега обаче ще трябва да измисля как да процедирам в ритуалната зала, защото там доколкото знам по принцип пускат булото, после го вдигат
, а с воалетката е малко по - сложно
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #199 -:
юни 24, 2010, 11:51:04 »
divanetata, не се притеснявай толкова. аз бях с було, но изобщо не съм го пускала, просто си беше като аксесоар отзад.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
юни 24, 2010, 16:29:15 »
При мен въпросът е, че искам в определени моменти да е пусната. То иначе се обезсмисля самата воалетка. Проблемът е в това, че ако в ритуалната зала вляза с пусната воалетка, мацките ще се затруднят да ми я вдигнат
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #201 -:
юни 27, 2010, 19:00:54 »
divanetata - не ми е ясно как се процедира с воалетка, даже не знам дали се отмята назад, но те поздравява за смелия и различен избор!
Аз имам дилема за воала и ще ми е интересно странично мнение.
С роклята ми върви и воал, т.е мога да си избера такъв от салона. Само че този, който е най-близо до дантелата и обшивката на роклята е двупластов т.е с къса и дълга част. Аз си представях дълъг, еднопластов воал. Чудя се дали да настоявам шивачката да махне късата част и да коригира дългата някак си така че да стане като еднопластов или да го взема така. Или пък да правим нов.
В галерията съм качила снимки на двупластовия и на един друг - дълъг и от един слой, както си го представях, но пък е наличен в различен нюанс от роклята и с къдрички по края, които не се връзват. Еднопластовият е на последната снимка, другите снимки са с воала, който се чудя дали да преправям или да оставя така. Ще оставя снимките 1-2 дни в галерията.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
юни 27, 2010, 19:52:36 »
conflate, воала, който си си харесала, а именно този от един пласт поне на снимката на мен ми се връзва, тези финтифлюшки са толкова мънички и не правят воала неприемлив, а му придават завършен и според мен красив вид. А иначе реално Твоя си воал на мен си ми харесва много. Поогледай се още малко с него и тогава реши какво ще правиш, защото той наистина ти отива и е много хубав, просто не е съвпаднал изцяло с представата ти. Аз бих оставила него на твое място, така както си е сега.
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #203 -:
юни 27, 2010, 21:58:46 »
Еднопластовия просто няма как да е точно този - на снимката не се вижда наистина, но е сигурно 3 нюанса по-тъмен от роклята и жълтее, за друга рокля е правен - останалото ми харесва. Просто не търся тежка и тържествена визия, а мисля, че "моят воал" придава точно такава. nadelina88 - мисля, че си права, че просто нагласата ми беше за друго и сега ми е трудно да погледна неутрално, затова и ми се искаше странично мнение, че и тези които са ме виждали са раздвоени на тема воал
Имам още малко време за обмисляне.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
юни 28, 2010, 10:55:15 »
conflate, моят съвет е да поискаш да ти го коригират (или да ти направят нов)
По принцип това, което ще направят, ако го коригират е да разшият гребена и да го преместят по- към края на воала, и така ще стане и по-дълъг. Не е трудно, но има вероятност малко да си личи къде е било гребенчето преди това.
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #205 -:
юни 28, 2010, 11:17:57 »
Alucinado - на мен шивачката ми каза, че ако коригира ще го реже и набира наново към гребена, май ще и дам твоята идея. Или ще занеса при друга.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
юни 28, 2010, 11:25:13 »
конфлейт, то си зависи как е направен воала. Огледай го хубаво, преди да решиш да го вземеш и да го носиш за корекции, защото ако е направен така, че да не може да се разшие добре без да се повреди, по-добре да не го взимаш - ако се реже и после се снажда, според мен ще си личи много и няма да е добре.
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #207 -:
юни 28, 2010, 11:49:59 »
divanetata много ти е сладка воалетката
влез си с нея и после ще ти я вдигнат. Какво като се затрудняят, сигурно не е толкоз трудно, а и ще има напрежение
мнго е сладка пак поздрави от мен
Активен
Lilium
Ентусиаст
Публикации: 83
«
Отговор #208 -:
юни 28, 2010, 14:13:10 »
conflate, незнам защо си решила да правиш изобщо корекции - така си много ама много красива
изглеждаш невероятно а пък и воала ти придава много завършен вид, това е моето лично мнение а пък и всеки пак ти няма да си с него през цялото време, ще го махнеш , така че не виждам какво тт притеснява, но моят съвет е остави го без корекции
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
юни 28, 2010, 15:20:40 »
Conflate, Vessy, благодаря
Vessy, всъщност не е толкова лесно, защото направихме воалетката от две части, тоест самата воалетка (мрежата) и шапчицата са отделно и се закачат с отделни фиби. За да се преметне назад воалетката (мрежата), трябва да се махне изцяло и да се сложи наново, само че обърната назад. Самите фиби се разкопчават и закопчават трудничко. Малко странно го обясних, не знам дали ме разбра. Но определено не е толкова лесно, защото като се прибрахме вкъщи и като накарах мама да ми я сложи, за да ме снима, тя доста се затрудни. Даже ми предложи да извикаме в деня на сватбата момичето, което ми я прави, за да ми я сложи, защото тя нещо не може да ми я намести много добре.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...