Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:31:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Шаферката - втора булка - 2 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Шаферката - втора булка - 2 част (Прочетена 206464 пъти)
dreamland
Любопитен
Отг: Аз съм шаферка!Помощ!
«
Отговор #225 -:
април 11, 2009, 19:28:29 »
Цитат на: Bulkata233 в април 11, 2009, 14:31:34
Аз ще бъда шаферка и искам да съм перфектна!Можете ли да ми помогнете.Със следните неща:рокля под наем от Русе или Варна,какъв грим/прическа да избера.Надявам се да помогнете......
Здрасти и аз съм горе долу в твоята позиция
Вече имам рокля, а за прическата още умувам, но поне имам идея какво горе долу искам, само трябва да си намеря добър фризьор (така, че приемам предложения). Виж гримът е проблем, аз не се гримирам и много искам поне за повода да се гримирам, но ще го измисля
Та на въпроса рокли под наем - не мога да отговоря компетентно, срещала съм само булчински рокли под наем. А ти защо искаш рокля под наем? В магазините иам добри предложения, за около 100лв можеш да си намериш хубава рокля. Все пак зависи какво търсиш,защото сега покрай абитуриентите са надули много цените, но има избор и варианти! А в Русе предполагам избора е по-богат
Успех с приготовленията и ако мога да помогна с нещо съм насреща
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
Отг: Шаферката - втора булка - 2 част
«
Отговор #226 -:
април 26, 2009, 22:54:00 »
Мацкиии, да ви се похваля че днес купих шаферската рокличка на племенницата ми...страхотна е, гледах съвсем др модел в интернет и тъкмо преди да вляза в магазина, минах случайно през друг, и там я видяхх..останаха само обувчиците, които трябва да поръчам по нета и чантичката към тях.
Ей сегичка ще сложа снимки в галерията.
П.С.много съмм хепиииииии
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #227 -:
април 27, 2009, 08:42:29 »
Kristinka многооооо е хубава рокличката, нека твоето малко шаферче да си я носи със здраве
Активен
buboleche
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #228 -:
април 27, 2009, 22:11:36 »
момичета, а какви са задълженията на шаферките и шаферите?!
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #229 -:
април 27, 2009, 23:03:20 »
По принцип за шаферите май са само да стоят до младоженеца и да му дават кураж
За шаферките - хвърлят късметчетата, жито или каквото има да се хвърля, носят шлейфа на булката ако са по-мънички, може в ресторанта да раздадт подаръчетата на гостите, да направят някой неща, които ти си измислила като ритуали и ти трябва помощ. Но като цяло техните задължения се определят от теб. Те трябва да са до теб през цялото време и ако са по-големи да ти помагат във всичко - от обличането до края на сватбата. Ти си преценява сподер възрастта им аккви задължения да им възложиш. Това с хвърлянето и общоприетото.
Активен
buboleche
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #230 -:
април 28, 2009, 07:58:21 »
аз имам предвид големи шафери... а късметите не ги ли хвърля кумата
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #231 -:
април 28, 2009, 09:57:28 »
Късметите ги хвърля кумата, при нас след обредния дом. А шаферките хвърляха цветчета след църквата. Както ти е казала Амелиа, каквото им измислиш- това ще правят. Но ще се радват на всякакви задачи, бъди сигурна в това
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
април 28, 2009, 10:46:10 »
Аз ще имам две шаферки-сестра ми и братовчедка ми. Едната е на 16, а другата на 18
ще бъдат със златни мини рокли...
каквито са ми кукони, мале, мале... :)Ще имам и шафер, който ще ни извежда от къщи - той е на 9. Мисля шаферките след обредната зала да хвърлят листа от рози,ще имат по една малка кошничка, а аз да си хвърлям късметите - все пак аз съм си ги правила
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #233 -:
април 28, 2009, 11:03:34 »
при нас ще има 3 шаферки, 2 ще хвърлят късметчетата а едната ще ми държи букета и всички принадлежности които трябва но най вече букета за хвърляне е при нея а дръгите две са за късметчетата.После всяка има различни задължения в ресторантас...една ще даде книгата за гостите а дръгите 2 ще вземат участие в един от ритуалите
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #234 -:
април 28, 2009, 12:06:11 »
Цитат на: mmagi в април 28, 2009, 09:57:28
Късметите ги хвърля кумата, при нас след обредния дом. А шаферките хвърляха цветчета след църквата. Както ти е казала Амелиа, каквото им измислиш- това ще правят. Но ще се радват на всякакви задачи, бъди сигурна в това
При някои е кумата, при някои тя няма никаква функция. Аз за първи път чух кумата нещо да прави тук във форума.
Все пак, каквото казах момичетта го птвърдиха - задължението им е хвърлянето на късмети/листенца или акквото си избрала ти. останалите - както решиш, ти си преценяваш какво искаш да вършат.
Активен
deskatap
Сватбар
«
Отговор #235 -:
април 29, 2009, 23:02:00 »
Здравейте и от мен. buboleche , миналата година, когато организирахме нашата сватба попаднах на статия или интернет страница (не си спомням вече), където пишеше точно какви са задълженията на шаферката. Ето тези неща успявам да си възстановя като спомен от всичко:
1. Шаферката трябва да придружава булката пр изборът й на рокля и да й дава адекватна оценка.
2. Да й помага при подготовката на сватбата като изготвянето на подаръчета, покани, бонбониери и т.н.
3. В деня на сватбата да бъде нейната дясна ръка за всичко - от това да отговаря за цигарите на булката (образно казано) до това в нея да има резервни чорапогащи/чорапи за булката, санитарни материали (все пак от притеснения всичко става), игла и конец, гримове за "Освежаване" и т.н.
4. Шаферката държи букета на булката в ритуалната зала и църквата, хвърля жито и парички пред ритуалната зала, а после и цветя по желание пред църквата или в р-та.
Имаше доста неща, но за сега се сещам само с това. Сигурна съм, че тези неща ги знаете, но ако ли не - радвам се, че съм помогнала снещо
Активен
bubetodve
Ентусиаст
Отг: Блиц въпросче за шафер?
«
Отговор #236 -:
май 01, 2009, 15:49:32 »
Търсих... търсих и не намерих темичка за шаферите, но ако все пак съм сбъркала, поправете ме...
Та въпроса ми е, каква аджеба е ролята на шаферите?
Понеже не знам отговора на този въпрос, исках да нямаме шафери, но свекърва ми, натъмани племенничката си и единия си внук....
В последствие сестра ми се намуси, че й бях казала, че няма да имаме шафери, а в последствие се разбра, че ще имаме... та и тя сега ще е шаферка...
Кажете ми, каква е ролята на големите и на малките шафери?
Гледам по снимки разни... малките шафери хвърлят розови листенца.... държът на булката полата.... обаче при нас няма да има нито розови листенца, нито роклята ми има пригоден за това плат.... /дори не знам как се казва точно/ А до колкото съм запозната, кумата хвърля късметчетата и житото след ритуалите??!?
Подаъчетата за гостите съм решила да са по масите, пък и са в подобна форма, която го позволява...
Мисля, че нашите шафери ще са "без работа", помагайте!
П.С. започвам да се замислям, дали да не купя още 2 3 кошнички, които да напълним в крайна сметна с розови листенца?!?!
«
Последна редакция: май 01, 2009, 16:17:31 от bubetodve
»
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #237 -:
май 02, 2009, 14:52:40 »
Само да поясня, че този пост е от името на сестра ми! В опит да се регистрира.
Здравейте,момичета! Аз ще бъда една от шаферките на сестра ми и много се вълнувам! Всички онези задължения на шаферката, които изброи deskatap с огромно удоволствие бих ги изваршвала ! Сватбата на сестра ми е далеч , но аз още от сега мисля и си мечтая.
Единственият проблем , който имам за сега е , че не мога да си избера рокличка
«
Последна редакция: май 02, 2009, 17:01:39 от Amelia
»
Активен
bubetodve
Ентусиаст
«
Отговор #238 -:
май 02, 2009, 16:41:15 »
Значи,
понеже при нас ще има много шафери...
трябва да разпределя задачките много умело, така, че да няма пренебрегнати...
Понеже искам кумичката ми да си хвърля и късметите и житото... ще измайсторя някакви кошнички за най малките и те ще хвърлят листенца... ама къде да ги хвърлят??? В ритуалната не става... освен след църквата, когато кумата хвърля жито, те листенца??? То не остана време, а не знам какво да им възложа и на малките и на големите?
Айде, ще набутам сестра ми при откупването ми.... ама братовчетка му и братовчет му на милото какво да правят?
В ритуалната зала, кумовете ще държат букета ми, даже може и аз да си го държа... нищо, че ще е големичък...
Пък в църквата... нали на някой трябва да дадем свещите пък таз роля отново играят кумовете, нали? Чак когато започваме да обикаляме и когато кума и кумата разменят корони и халки, чак тогава ще има нужда някой да държи свещите... И пак не е задължително шаферите да търчат да ги хващат?
Остана ресторанта???
Там пък какво да правят? Айде, за наздравицата с гостите евентуално ще са ни необходими... за да държът цветя и евентуални подаръци... нали така? Въпреки, че и кумата би свършила тази работа.... ама айде...
Уф... сложно... много сложно ни го направи тая свеки значи...
Активен
Suei
Любопитен
«
Отговор #239 -:
май 02, 2009, 18:14:57 »
малките шаферки могат да нварлят касметчета- в "Слънчоглед" има във формата на гълъбчета,ангелчета,сарчица,звездички.....Те се продават в малки шишенца. По принцип те се смесват със житото и така се хварлят.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...