Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 23:02:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Шаферката - втора булка - 2 част  (Прочетена 207457 пъти)

dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: юни 12, 2008, 20:20:39 »

Agent T и аз не съм чувала, че е проблем шаферките да са омъжени или бременни. Доколкото знам за шаферки се избират най-добрите приятелки, за да могат и те да усетят че са специални за теб и като част самата сватба! good
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юни 12, 2008, 22:42:40 »

Ами всъщност, до колкото знам "изискването" е да е неомъжена. Т.е. това че е бременна, не я прави омъжена. И аз щях да имам бременна шаферка, но тя се отказа по други причини. Така, чс - давай смело и безотговорно  good
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: юни 13, 2008, 12:34:32 »

Момичета до преди да го прочета във форума не знаех че и в България вече има по няколко шаферки. малко ми е странно, тук традицията е да са момче и момиче шаферите, а още по-странном ми изглежда да ги обличате в еднакви рокли по ваш избор.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #78 -: юни 13, 2008, 12:39:27 »

Хахахаха сватбите не са това, което бяха  biggrin

От тази гледна точка може и наистина да е странно, но е красиво и защо пък не ?!
Толкова нови традиции за навлезли и толкова стари са отмрели... Днешната българска сватба е мешана салата. А това дава преимуществото всеки да я направи ТОЧНО по своя вкус и виждане  good
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юни 13, 2008, 14:29:28 »

Аз ще имам само 2 молки шаферки и дори вече ви бях показвала рокличките-а ето и първата проба на едната от тях-

* d.JPG (43.35 KB, 300x225 - видяно 3117 пъти.)
Активен
maj4eto

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 13, 2008, 14:29:54 »

smile

* s.JPG (41.2 KB, 300x225 - видяно 3049 пъти.)
Активен
maj4eto

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 13, 2008, 14:30:17 »

и

* v.JPG (42.78 KB, 300x225 - видяно 3034 пъти.)
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 13, 2008, 14:42:37 »

Поздравления, maj4eto! Bravo
Роклята е невероятно красива, а за шаферката нямам думи, направо е като кукличка! Ако може дай подробности от къде си я взела!
Активен
maj4eto

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: юни 13, 2008, 14:49:12 »

Мерси  smile и аз много си ги харесвам а другата ми шаферка е моята племенничка-тя пък е чернокоска smile
Ето това е сайта-аз ги поръчах от нета good
http://stores.ebay.de/Rosenmonde
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: юни 13, 2008, 18:32:35 »

maj4eto страхотна ти е шаферката истински бонбон, а роклята, освен да кажа ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДОБРИЯ ИЗБОР май друго не ми идва на ум Bravo Bravo Bravo
Активен
djidju
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #85 -: юни 18, 2008, 23:16:06 »

Здравейте,

незнам дали някой не е обсъждал тази тема вече, но искам да попитам следното. Смятам да имам няколко малки шафери, момиченце на 4години, момче на 2г. и друго на 1,5г. Те са деца на мои приятелки. Незнам точно как могат да помогнат, но засега си мисля да ръсят от кошничка цветя след церемонията. Въпроса ми е трябва ли аз да им купя тоалетите? 
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: юни 19, 2008, 00:26:19 »

ами честно да ти кажа аз ще имам една голяма една малка шаферка и един шафер на 9, голямата шаферка и 9 годишният юнак ще се справят сами, а на малката принцеса ние ще купим роклята, според мен шаферкисте роклички се купуват от младоженците
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: юни 19, 2008, 09:04:56 »

maj4eto приказна е тая кукла твоята  Bravo

А по въпроса кой ще плаща роклите на шаферките мисля си че както се разберете- ние понеже ще плащаме част от сватбата и няма да ни стигнат паричките и за това, та те ще си купуват роклите. При нас ще имаме 3 шаферки- мята сестра (26 години) на приятеля ми сестрата (14 години) и дъщеричката на едни приятели (6 години). И понеже не ми се връзва големите да минават с кошнички с цветя на фона на тая малката принцеса,и реших че всяка от тях ще има задача- малката ще е с кошничката, средната ще ни носи халките, а моята сестра ще хвърля после по нас жито стотинки и късметчета за гостите...
Активен
maj4eto

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: юни 19, 2008, 09:11:44 »

И аз мисля че е най-добре да се разберете с шаферките и евентуално с родителите им.Моята кака например искаше тя да я плати но аз и викам  nea  имах парички-купих я...и така и за другата  smile
А и понеже е така че и двете са дъщерички съответно на кума-брат ми и на кумата-сестрата на милото,им казахме че така ими иначе ще имат дастатъчно други разходи покрай нас pardon
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #89 -: юни 19, 2008, 09:47:45 »

Моето мнение е, че не е задължително младоженците да платят облеклата на шаферите. Това си е по споразумение. На нашата сватба се очакват 8 шаферки - 4 малки в еднакви бели рокли, с еднакви обувки, цветчета в косите и обици като на булката и 4 големи (за които още не потвърдено) с рокли от еднакъв плат, но различни модели (на която каквото й стои добре).

Целият базар около децата съм го платила аз, от една страна, защото така всичко ще е точно по вкуса ми и както си го представям, от друга, защото не исках да задължавам хората да купуват на децата специални дрехи, за да ми направят кеф.

4-те големи ще си шият роклите и те ще си ги платят. Но те сами ми предложиха да се облекат по този начин, защото искат да участват по-активно в церемонията. Подхвърлих им няколко насоки без да налагам нищо. Надявам се да остана приятно изненадана от резултата. Те още не са се взели да шият и поръчват, така че накрая може да остана и без тях, но и малките ми стигат.

Та за да се върна на въпроса, от чий джоб да излезе цената на облеклата за мен се определя по вътрешен усет.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: