Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 21:35:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част  (Прочетена 210320 пъти)

Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: март 11, 2008, 16:42:49 »

Говорих със Skyline сладкарницата, съгласни са срещу заплащане да ми докарат тортата до Благоевград. Предложиха ми също така да има една украсена торта, сватбена от около 40-70 парчета и останалите да са със същия пълнеж, но без украса. Разликата в цената е двойна. Само, че ме притеснява факта , че гостите може да си помислят, че им сервираме друга (по-обикновена торта). Хрумна ми да се разпредели украсената на случаен принцип, така че да не изглежда, че е за "специални" хора. Как мислите?

ние направихме следното, поръчахме си двуетажна торта с фигурката отгоре ми хареса много и за това не исках триетажна!!!! и тази торта си остана за вкъщи, а ни сервираха от други торти !!! и разликата беше в цената, само за това че беше булчинска торта цената скачаше доста заради стойката и др. , а иначе другите торти си бяха с отбелязани парчета и само ги нарязаха в ресторанта и всичко си беше ок !!!! после разпределих нашата булчинска  в родителите и се хапна за отрицателно време покрай гости и дечица !!!! smile
Активен
Wienerin
Професор
Публикации: 491

Живеем истински, тогава когато умираме от любов!

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: март 22, 2008, 17:50:02 »

Момичета, тази торта как ви се струва?

http://www.carriescakes.com/cakes/490.jpg

дали ще могат в бг да я изработят? на мен ми се струва доста оригинална, като си мислех да не са такива цветята, а например булченския букет или украсата, която ще е по масите?  crazy
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: март 23, 2008, 12:17:59 »

За да изглежда така тортата не означава ли, че е покрита се дебел слой захарна глазура (не съм сгурна, че точно така се казва)? За един рожден ден си бях поръчала една много красива торта - като полянка с цветя изглеждаше, самата торта много вкусна, но отгоре имаше дебел слой от нещо, подобно на това от което се правят цветята и фигурките за торти - с много захар, изобщо не можеше да се изяде цялото.
Активен
Wienerin
Професор
Публикации: 491

Живеем истински, тогава когато умираме от любов!

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: март 23, 2008, 12:47:00 »

Arlina, и аз не разбирам много, но си права че всичките тези цветя бая ще сладнеят

аз показах тортата на мъжо, ама той рече и отсече, че е като в "цветарски магазин" и направо ми уби кефа  Плачещо момиче battle
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

« Отговор #49 -: март 23, 2008, 21:47:51 »

Ето много красиви торти:http://www.mojasvadba.sk/album/album.php?vAlbumID=97014&vReferer=%2Falbum%2Findex_basic.php%3FvOffset%3D0%26vOrderBy%3D1
Активен
fidelia
Сватбар
Публикации: 171

« Отговор #50 -: март 24, 2008, 00:17:02 »

Ние вече също се оглеждаме за торта! Torte
Първоначално идеята ни беше да поръчаме от Романса в Симеоново, но след няколко дегустации установихме, че тортите са едни такива тежички... Не сме се отказали напълно от там - и ще се радвам да споделите експертно кулинарно мнение, та да решим по-лесно. Wink
Активен
Bybet0
Сватбен ГУРУ
Публикации: 679

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: март 24, 2008, 10:01:39 »

Fidelia, аз лично съм се насочила към сладкарници "Джани". тортичките са доста вкуснички и красиви. Все още не съм на етап торта, раничко ми е, но мисля от там да поръчвам. Ето ти сайт да погледнеш, но на място ще е най-добре, защото в сайта няма каталог. Всъщност, ако някой е поръчвал от там, да сподели мнение.
http://www.djani05.com/djani/svatbeni.html
Активен
fidelia
Сватбар

« Отговор #52 -: март 24, 2008, 10:38:02 »

Bybet0, усещам как ще пада голямо ядене на торти, докато си изберем! yahoo Трябва да внимаваме обаче, че роклята и костюмът ще ни омалеят бързо! girl_impossible
Със сигурност ще проверим в Джани и ще кажа какъв е резултатът Wink
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
Публикации: 555

« Отговор #53 -: март 24, 2008, 10:53:45 »

Bybet0, я какъв вкусен линк си дала  Bravo Изглеждат наистина красиви тези торти, но май по-важно е да са вкусни  girl_wink Че и най-красивата торта може да ти развали удоволствието с вкуса си. Аз тук опитах една торта, която се казва "Най-добрата торта на света", просто това й е името - Verdens beste kake на норвежки или Kvæfjordkake, и е най-вкусното нещо, което бях опитвала някога. Ще поразпитам дали може да се направи сватбена торта с тази рецепта, защото по принцип се води домашна торта. Ако някоя от вас иска да си я направи, ще ви преведа рецептата.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: март 24, 2008, 11:00:45 »

Ако някоя от вас иска да си я направи, ще ви преведа рецептата.
Няма какво да питаш! Направо превеждай! yahoo

А за Джани аз съм чувала добри отзиви.
Активен
Bybet0
Сватбен ГУРУ
Публикации: 679

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: март 24, 2008, 11:07:35 »

До колкото съм опитвала тортичките на Джани, на мен са ми мноооогоооооо вкуснички  Torte Имат различни кремове, пълнежи и глазури. Щом има добри отзиви, мисля да се объна към тях, а и все пак живея до цеха им  pardon ( после защо съм качила 2-3 кг   pleasantry )
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: март 24, 2008, 17:36:14 »

Аз попаднах на сайта на Джани докато ровех за торти в интернет и ми се сториха много красиви, но още не съм ги пробвала (а колко сладко изядох докато съставя списъка на евентуалните сладкарници, от които ще поръчаме blush). Първоначално мислех да е Романса, а и още не съм се отказала, но ме притеснява, че цените им са доста по-ниски (или поне с такова впечатление оставам) и не знам дали това не се отразява на качеството. Много са вкусни, но сватбената торта трябва и да е красива smile
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: март 26, 2008, 13:45:04 »

Arlina бях на сватба на която тортата беше от Романс, много вкусна беше и също красива. Ще гледам довечера да пусна снимка. Но те имат каталог предполагам, така че ще видиш какво са правили и ако не си харесаш, можеш да им занесеш снимка, ако имат такава практика, да правят сватбени торти по снимка.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: март 26, 2008, 15:36:24 »

Много ти благодаря give_rose
Тортата беше единственото нещо, което като си писах списъка с необходими за сватбата неща, знаех от къде искам да поръчам. Но от толкова четене попаднах на много други хубави сладкарници. На Романс поне добре им познавам вкусовите качества, а и са сравнително близо до къщата на родителите ми и ми е удобно за поръчка, връщане на поставката и т.н.
Активен
fidelia
Сватбар

« Отговор #59 -: март 26, 2008, 17:02:18 »

Както обещах, да споделя впечатления от тортите на "Джани". Да знаете, че ако ви трябва някаква информация за форми, цени, приготвяне и срокове, правилното място е сладкарският им цех на бул. "Мадрид" 24 (намирал се точно срещу магазина на Бързаков)! Ние отидохме на "Иван Асен" и само можахме да опитаме два вида - и бяха много вкусни и леки, основният ни критерий! Bravo Утре ще отидем да попитаме в цеха, дано са любезни и ни спечелят за клиент. blum
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: