Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 08:59:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпрос за халките-2 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпрос за халките-2 част (Прочетена 167020 пъти)
micedj
Сватбар
Публикации: 163
Отг: Въпрос за халките-2 част
«
Отговор #135 -:
март 14, 2008, 12:11:39 »
Честито hristi
Кога ще видим снимки
Нашите ги чакаме другата седмица
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #136 -:
март 14, 2008, 14:12:31 »
Задължително ли е двете халки да са еднакви? Милото иска да е бяло злато, а аз....не
Активен
fidelia
Сватбар
«
Отговор #137 -:
март 14, 2008, 16:56:38 »
Цитат на: eli_m в март 14, 2008, 14:12:31
Задължително ли е двете халки да са еднакви? Милото иска да е бяло злато, а аз....не
eli_m
, няма нищо задължително! Всъщност има: и двамата да се чувствате комфортно с пръстените си!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #138 -:
март 14, 2008, 17:52:52 »
Одд джоб така както си написал курс купува/продава ,какво точно имаш предвид?
Има си по принцип официален курс на златото,който е за различните институции различен
Курса на БНБ:Злато (1 трой унция) XAU 1 1253.980000 (виж страницата на БНБ
http://www.bnb.bg/bnb/rates.nsf/vWebRatesByMonthBG/
$First)
Има курсове на Лондонска металн а борса и тн. Тенденцията в световен мащаб е да се покачва цената на златото.
А що се отнася до цените в магазините за бижута-във всеки е различно. Ако купуваш бижута цената зависи и от цената на изработката-понякога и до 50%.
Активен
milenium80
Сватбар
Публикации: 293
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #139 -:
март 18, 2008, 19:25:49 »
момичета взехме си халките страхотни са!! *YAHOO*И размера, и надписа-всичко е ок!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #140 -:
март 18, 2008, 22:33:23 »
Ние пък сме се ориентирали към платина. Моя годежен пръстен е от платина а и Матиас държи на нея така че и аз нямям нищо против. Идеята е че бялото злато не е метал а смесица някаква а платината хем е бял метал (а не жълто злато което на мен хич ама хич не ми допада) хем и не е смесиза някаква.но цените на платината са близо 3 по високи от тези на жълтото злато- което не че е проблем но не се предлагат толкова много такива пръстени защото явно не е много популярна и сега ще ги поръчваме от USA та да видим какви ще ги надробим.
Активен
micedj
Сватбар
Публикации: 163
«
Отговор #141 -:
март 19, 2008, 08:07:53 »
Gery, извинявай но ще внеса малко пояснения.
Бялото злато е метал, сплав между паладий (сроден с платината) и злато. Не се заяждам, само пояснявам. Между другото и аз много харесвам платината
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #142 -:
март 19, 2008, 10:31:09 »
Цитат на: Gery79 в март 18, 2008, 22:33:23
Ние пък сме се ориентирали към платина. Моя годежен пръстен е от платина а и Матиас държи на нея така че и аз нямям нищо против. Идеята е че бялото злато не е метал а смесица някаква а платината хем е бял метал (а не жълто злато което на мен хич ама хич не ми допада) хем и не е смесиза някаква.но цените на платината са близо 3 по високи от тези на жълтото злато- което не че е проблем но не се предлагат толкова много такива пръстени защото явно не е много популярна и сега ще ги поръчваме от USA та да видим какви ще ги надробим.
Гери, ако ви пратят халките по пощата могат да ви надчислят ДДС и данък внос. Проверила ли си как стои въпроса?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #143 -:
март 19, 2008, 12:33:19 »
Regina,
проверихме и дори със данък внос пак е около 30 процента по- евтино от колкото ни предлагаха в Стокхолм.Само малко ме притеснява че няма да ги видя преди това но ние вече сме си избрали какви да са и пробвахме подобни.Имам предвид че има 3 май различни модели на изработка едни те са леко закръглени но остри в краищата другите са полирани така че да не ти дразни на пръста- и аз кво обеснявам знам на английски как е.
Та като ги поръчам ще ви кажа да стискате палци да ги получим:)
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #144 -:
март 19, 2008, 13:49:57 »
Цитат на: Gery79 в март 19, 2008, 12:33:19
Regina,
проверихме и дори със данък внос пак е около 30 процента по- евтино от колкото ни предлагаха в Стокхолм.Само малко ме притеснява че няма да ги видя преди това но ние вече сме си избрали какви да са и пробвахме подобни.Имам предвид че има 3 май различни модели на изработка едни те са леко закръглени но остри в краищата другите са полирани така че да не ти дразни на пръста- и аз кво обеснявам знам на английски как е.
Та като ги поръчам ще ви кажа да стискате палци да ги получим:)
Супер! При нас допълнителните данъци и такси обезсмислиха вноса. Не се и съмнявам че поръчваш от реномирана бижутерия, така че едва ли ще си разочарована, няма какво да сбъркат.
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #145 -:
март 20, 2008, 15:51:12 »
Момичета можете ли да ми кажете дали в Пловдив има магазин на Сара Трейд,ще ви бъда много благодарна
и ако има къде се намира
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #146 -:
март 20, 2008, 22:27:22 »
Дафни, няма магазин на Сара Трейд в Пловдив доколкото знам.Но всички халки,които ги има в Пловдив ги има и в Сара Трейд.Даже както споменах по-горе в някои магазини в пловдив ти показват каталог на Сара Трейд да си избереш модел,който да ти направят. Така че ако не ти се ходи до Раковски просто обиколи всички магазини -то ти стига само по Отец Паисий да минеш и все ще си харесаш нещо. Не че аз си харесах де, но и от сайта на Сара трейд също нищо не си харесах-явно съм много претенциозна
, хем искам нещо по изчистено,хем не ща и чисто класически.
А един въпрос момичета вие как мислите да си носите годежния пръстен след сватбата-на лявата ръка отделно или до халката? че аз много се чудя, защото имам малки ръце и ако ги нося на една ръка трябва да си поръчам тънка халка-а тънките не ми харесват. А ако ги нося на отделни ръце-това напрактика значи да не си нося другите пръстени,а аз имам доста и искам да си ги нося.
Вие какво сте решили? споделете
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #147 -:
март 20, 2008, 22:56:13 »
аз ги нося заедно двете - тук, където живея, така е прието и съответно трябва и да се съчетават. И аз имам много пръстени, и винаги съм си ги носила, но сега нещо изобщо се хващам, че дори и не се сещам за тях. Но иначе определено ако са на един пръст халката и пръстена, си освобождаваш другите пръсти за допълнителни възможности.
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #148 -:
март 21, 2008, 13:47:21 »
Цитат на: ellie_bellie в март 20, 2008, 22:56:13
аз ги нося заедно двете - тук, където живея, така е прието и съответно трябва и да се съчетават. И аз имам много пръстени, и винаги съм си ги носила, но сега нещо изобщо се хващам, че дори и не се сещам за тях. Но иначе определено ако са на един пръст халката и пръстена, си освобождаваш другите пръсти за допълнителни възможности.
И аз така, но не защото е задължително. Преди сватбата даже ми направиха забележка, че не можело да си нося годежния на дясната ръка, а трябвало на лявата. Само, че аз отговорих, че ще си ги нося и двете заедно и където искам там ще си нося годежния. Така, че каквото ти харесва на тебе и както ти е удобно.
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #149 -:
март 21, 2008, 13:49:04 »
И аз мисляче да си ги нося и двата заедно на дясна ръка на безименния пръст!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...