Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 07:27:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките-2 част  (Прочетена 166974 пъти)

didda
Сватбен ГУРУ
Публикации: 749

Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: април 24, 2008, 14:13:09 »

Колкото повече чета за износването на халките, толкова повече се убеждавам, че нашите ще бъдат гладки, класичеки, без мат, баз камъни. Всичко друго си е "пръстен" и модата си минава  ugly.... А и като видя на ръката на някого класическа халка сега, ми се трува много стилно.
Така решихме нашите да са класически - 6-7 мм широчина 1tongue
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: април 24, 2008, 15:38:19 »

Да се включа и аз по въпроса за мата на пръстените и специално за бялото злато.Нашите халки са жив пример, че мата изчезва.И то не след 10 години, а след 6 месеца...От октоври месец до сега от мата няма и помен.Пръстените ни са от Сара Трейд.Така че, имайте едно на ум...Е поне камъчето не ми е паднало още  Wink

А гаранция не дават ли?
На мен за годежния пръстен (не е от Сара Трейд), ми дадоха 1 година гаранция. И точно 5 дни преди да изтече гаранцията отидох да ми стегнат камъка, че се беше поразхлабил и не ми струваше нищо. Ама то аз съм си виновна, защото въобще не го свалям...
Според мен е логично да се дава гаранция.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: април 24, 2008, 17:38:33 »

Аз нямам наблюдения върху матовата повърхност и ме изненадва, че се износва така бързо  Oh my .... На повечето мои колежки пръстените и халките им са от бяло злато и им няма нищо, но сега като се замисля, никоя от тях няма мат по тях, единствено диаманти. Ние искахме нещо много класическо и взехме платинени, носим ги по-малко от година, имат малки драскотини, но трябва съвсем от близо да ги инспектираш, за да се забележи и са толкова красиви, както когато ги купихме. Единственият недостатък е, че пръстените ни май ще излезнат по-скъпи от цялата сватба.  crazy
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #303 -: април 24, 2008, 17:48:01 »

Моля дамите с платинени пръстени да не ми се нахвърля, но аз не мога да разбера какво е предимството на платината пред бялото злато, щом все пак се драска. То остава само престижа от това, че пръстена е платинен. Може ли някой да обясни, че нещо не ми се връзва...
Активен
Rou
Сватбар
Публикации: 273

« Отговор #304 -: април 24, 2008, 18:13:48 »

KlaraFina въпреки войнственият ти тон, ще ти отговоря тъй като е въпрос който сама съм си задавала, но и намерих и сама информацията.

Бялото злато е правено от съставки жълто злато и сребро, с времето пожълтява. Има начини този ефект да се намали но с годините винаги става. Също златото е по-меко от платината затова се драска по-лесно също и с времето самата хълка от вътрешната страна се смалява. Платината е по-скъп метал но естествно бял, и затова няма нужда от други съставки. Иначе за престиж никой не знае какъв пръстен нося, аз си знам и знам че е по-траен, разликата в трайността е много малка така че е много лесно да се решите да е бяло злато, ние можехме да си го позволим, искахме да е най-доброто и затова го направихме.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #305 -: април 24, 2008, 18:16:56 »

Моля дамите с платинени пръстени да не ми се нахвърля, но аз не мога да разбера какво е предимството на платината пред бялото злато, щом все пак се драска. То остава само престижа от това, че пръстена е платинен. Може ли някой да обясни, че нещо не ми се връзва...

KlaraFina, платината се драска по-малко защото е по твърда от златото и е чист метал (бялото злато е сплав). Мисля че не е въпрос на престиж, а само на предпочитание. Според мен всяка халка - златна, сребърна, платинена - е красива щом младоженците са си я избрали.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: април 24, 2008, 18:19:37 »

Според това, което съм чела и съм чувала от бижутери, платината се използва в чистия си вид, докато в златото се слагат примеси, златото също варира и по карат. Съществува и разлика при самото износване на металите. Когато златото се драска, се отнемат частици от самия пръстен, докато при платината драскането не допуска това, а по-скоро "измества" метала настрани, не го отстранява. Това качество позволява на платината да е много по-трайна от златото. Платината е и много по-тежка. За бялото злато също съм чувала, че може да пожълтява и трябва периодично да се правят "бани", за да избелва цвета му. Това последното незнам колко е вярно и може би има значение от примесите, които са изполвани. Платината много по-лесно се полира, отколкото златото и така при полиране всяка година пръстените изглеждат като нови. Това само по себе си излиза по-евтино, отлкото баните, които се правят за златните пръстени.
Активен
milenium80
Сватбар
Публикации: 293

Buongiorno Principessa!

« Отговор #307 -: април 24, 2008, 18:37:01 »

Определено качеството определя и цената, затова и платината е тройно по-скъпа. Аз нося бижута от бяло злато и досега не съм имала проблем с тях. Нито са ми пожълтяли, нито са надраскани. Нашите пръстени са от Сара Трейд и мисля че качеството е много добро.А дали ще се надраска леко дали ще се износи мата, не смятам че е толкова фатално. И определено е нещо което би могло лесно да се отсрани. А това че може да се разделим с някое незначително милиграмче при надраскване не е повод за тревога. Така че носете си пръстените с много любов, а ако ще и от ламарина да е blum
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: април 24, 2008, 19:06:33 »

носете си пръстените с много любов, а ако ще и от ламарина да е blum
Абсолютно съм съгласна с milenium80! Всеки си прави избора и най-важното нещо е да сте щастливи и да се обичате. Ако става за въпрос, моите родители дори не си носят халките. На майка и е малко тясна (незнам защо не си я разширява),  на татко също му стяга и я слага само на тържествени поводи  ROFL, а са страхотно семейство и са мой пример.
Така че тези неща са относителни. Успех на всички да намерят варианта, който най-много допада на тях.  give_rose
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Публикации: 749

Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: април 25, 2008, 10:40:59 »

А колко е грама на платината?
3 пъти колкото златото ли приблизително?
т.е. около 120 - 150 лева за грам ли?

Активен
Rou
Сватбар

« Отговор #310 -: април 25, 2008, 10:55:43 »

Не знам в БГ как е но в Англия излиза толкова някъде, зависи от къде се вземе. Но една тънка хълка (3мм) за женски пръст излиза около 800 лв.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #311 -: април 25, 2008, 11:07:29 »

Платината няма ли един малко по-силен метален отблясък, или не ви дразни? Нашите халки са от бяло злато, но преди да ги поръчаме гледах платинени, но, честно казано, повече в нета, където, разбира се, не може да се прецени добре от снимка. Та ми се стори, че платинените пръстени изглеждат малко по-"метални", а бялото злато сияе някак по-меко. Питам само за мнението ви; както казва Regina 94, всички халки са красиви, щом младоженците са ги избрали.
Активен
Rou
Сватбар

« Отговор #312 -: април 25, 2008, 11:32:44 »

Преди да са носени няма разлика между двете халки ако златните са с добро качество. Разликата идва след това и е малка. Не знам под "метален блясък" дали имаш предвид леко матирани... и двата метала могат да се направят така.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: април 25, 2008, 12:35:49 »

ами аз като гледам хубавите платинени пръстени са 10 пъти по -скъпи от златните.
и е малко странен въпроса има ли смисъл. Важни са възгледите на човека и дали иска да има скъпи вещи(е и дали може даси го позволи)
То много хора не могат да различат цирконии от диамант.ама друго си е чувството като знаеш че пръстена ти е с диамант и е 3000 лева примерно. за мен поне е така.
А за халките -по принцип не мисля , че ще ги носим въобще, така че не е толкова важно дали са съпи или не.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #314 -: април 25, 2008, 12:54:35 »

Rou, не мога да намеря снимки да ти покажа какво имам предвид, може би не съм ги запазила. Ако намеря, ще пусна. Може и просто да съм търсила видима разлика между платината и златото, и да съм си внушила.

Roumyana, според мен всеки иска да има качествени вещи, а халките са много специална вещ, така че ако можеш да си позволиш нещо наистина качествено... На моята халка оригинално имаше малки камъчета от цирконий, но ние ги поръчахме с диамантчета, защото... не че на вид има разлика, ама друго си е усещането.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: