Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
октомври 05, 2024, 18:40:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15 (Прочетена 235630 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #330 -:
февруари 23, 2018, 15:58:35 »
Солени бонбони 1:
- синьо сирене около 200 гр
- една круша
- някакво меко сирене
- орехи настъргани или много наситнени
Всичко се реже на много ситно без мекото сирене и орехите, крушата се слага за малко в домакинска хартия или кърпа да се поизсуши. Мекото сирене, аз взимам тип Дунавия го рендосах в купата с другите съставки, а орехите ги наситних в чопъра.Смесих всичко без орехите, те са за овалване.Правя бонбон и овалвам и така докато свърши пълнежа.Много са хубави с розе
Бонбони 2:
- един голям картоф
- две шепи печени, белени слънчогледови семки
- сирене тип Дунавия
- връзка магданоз
Картофа се сварява и настъргва на едро ренде, в същата купа при картофа се настъргва сиренето.Не упоменавам количество, защото всеки харесва различно количество сирене.Семките се наситняват с но и се слагат при картофа и сиренето.Магданоза се наситнява и се поставя в една чиния.Правят се топчета и се овалват в магданоз.Стават за вино, предястие и т.н.
Активен
Lupercola
Гост
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #331 -:
февруари 23, 2018, 16:08:21 »
ММмммм... непременно ще ги пробвам ! Точно са ми в крьвната група. За меко сирене, ще сложа Филаделфия, че тук това има.
Фабио сигурно няма да хареса оваляни в магданоз, но може за него да овалям в семки
Мерси
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #332 -:
февруари 23, 2018, 16:51:35 »
A да в картофените сложих и крема сирене.
Оваляй ги в сусам, сестра ми така прави
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #333 -:
април 02, 2018, 09:43:32 »
Козунак:
Рецептата е следната ще пусна и линк към сайта от който съм я взаимствала, но съм я модифицирала леко
Необходими продукти:
4 яйца, леко разбити
300 г захар(ако не ви е сладък сложете още 50 гр)
300 мл прясно мляко, леко затоплено(оригиналната е с кокосово но ако нямате става и с прясно)
1 ванилия
1 кг. брашно, пресято - в зависимост от големината на яйцата количеството на брашното може да варира ± 100-ина грама
11 г суха мая ( или 3/4 кубче свежа )
50 г масло, разтопено
50 мл олио
1-2 лъжици кокосово масло
В контейнера на хлебопекарната, на отворен капак и активирана програма "Тесто" добавяме яйцата(предварително разбъркани), захарта, затопленото прясно мляко с разтворена прясна мая в него мляко, ванилията и оставяме да се разбият за около 3-4 минути.
Ако работите със суха мая я прибавете към част от пресятото брашно.Започнете да добавяте брашното по малко в контейнера.
Добавяме постепенно и останалата част от брашното, докато получим стегнато гладко тесто.
Смесваме разтопеното масло и олиото и започваме на части да добавяме към тестото, като след всяко добавяне изчакваме мазнината да се поеме напълно от тестото - ако се получи лепкаво тесто, добавяме още малко брашно - до гладко тесто, което се отделя само от стените на контейнера и не се маже под бъркалките.Аз накрая слагам и малко кокосово масло.
Като приключи програмата месене т.е. около 20 минути след стартиране на програмата преди да започне втасването, изключваме хлебопекарната и стартираме наново.Сега е момента да добавите стафиди, ситно нарязан локум и подобни дребни екстри.Пак изчакваме да измеси и изключваме и стартираме за трети и последен път програмата като я оставяме да си я завърши.Накрая трябва да е втасало тестото т.е. да се е удвоило.Става бавно и може да се наложи да се почака допълнително, защото това е захарно тесто и втасва по-бавно от това за пита!
Като втаса се вади на намазнен плот и се разделя на топки, стават 2 големи или 3 малки козунака!Аз правя в продълговата тава за кекс и в кръгла за торта с диаметър 27-28 см.Плета на плитки, намазнявам тавите, оставям да втаса в загрята фурна.Пека 15 минути на 100 градуса с вентилатор и после на 160 пак с вентилатор до готовност.Вчера малко ги изгорих де, ама се бях заплеснала
http://angellovescooking.blogspot.bg/2015/04/sweet-easter-coconut-milk-bread.html
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
«
Отговор #334 -:
юни 07, 2018, 08:33:52 »
Рататуй /лесен/
Продукти:
- голям патладжан - 2бр.
- тиквичка среден размер - 4бр.
- червен домат, добре узрял - 4бр.
- червена или жълта чушка - 1бр.
- зелена чушка - 3бр.
- голяма глава кромид - 1бр.
- чесън - 3 скилидки
- босилек, черен пипер, сол
- зехтин
- винен оцет - 1с.л.
- захар - 1ч.л.
Патладжаните се белят и се нарязват на шайби с дебелина 0.5см, после на кубчета. Посоляват се за около половин час и се изстискват за да се махне горчивото. Останалите зеленчуци се режат на приблизително същия размер. Добре е доматите да се обелят, като предварително се топнат във вряла вода за минута.
В сгорещен зехтин, под похлупак, се задушават в следната последователност: кромид, чушки, тиквички, патладжани, домати, чесън. В оригиналната рецепта задушените до почти готовност зеленчуци се обработват самостоятелно и се смесват да поврат заедно за 5-6 минути накрая. Така се запазва вкусът им, но аз ги добавям един след друг за наше ползване
. Преди сваляне от огъня се добавят подправките /босилек, черен пипер, оцет и захар/. Препоръчва се да се яде студено, след няколко часа.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines