Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 06:41:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 2 част  (Прочетена 178539 пъти)

d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: юни 17, 2008, 10:03:42 »

Лелеееееее направо се шашкам като ви чета  girl_impossible Толкова опасни неща има за нашите бебенца, а ние дори не сме подозирали за някои от тях. В днешно време май най-трудното нещо се оказва това да живееш здравословно  sad
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: юни 17, 2008, 14:06:03 »

Освен стъклените шишета, на пазара в БГ има шишета и детски продукти без Бисфенол.
Шишетата, коиот аз знам са BFree, с технологията против колики на Dr.Brown (но на Dr.Braun имат бисфенол или поне не е указано изрично, че нямат).

http://www.newbornfree.com/ - това им е сайта;

http://shop.danet.bg/index.php?manufacturers_id=18&osCsid=abc03571a132fcc58bfb3069e2309d40
ето им и част от продуктите/цените за ориентир.

В САЩ темата за бисфенола се дискутира доста отдавна, имат много детски продукти, които се контролират. Същото важи и за Евросъюза, в БГ се обсъжда също от доста време, просто не и е давана широка гласност.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: юни 17, 2008, 14:09:06 »

Не зная от кога се говори за вредата от пластмасови шишета но е факт че и аз и брат ми сме били хранени със стъклени!! *THUMBS*И до днес имам при мама едно две!!не съм я питала но предполагам че това е била причината да не ползва пластмасови!!Баба ми е била много стриктна в това отношение  Wink
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: юни 17, 2008, 14:22:47 »

Ами пластмасовите шишета са навлязли в нашето детство, а в България масово ги има след 1990, дотогава бяха дефицитни Wink

И съответно последните години се изследват много повече неща, затова се е стигнало и до въпроса с Бисфенола. При нас не го е имало именно поради липсата им и масовото ползване на стъклени шишета.

Не знам дали сте обърнали внимание, но вече повечето водещи фирми предлагат и стъклени шишета - и в БГ има много. В доста от бебешките онлайн магазини ги има smile
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: юни 30, 2008, 09:24:53 »

Момичета съветвам ви за да нямате проблеми и неясноти когато дойде момента за кърменето информирайте се предварително good

Ето някои полезни сайтове:

1.Кърмене и захранване
2.Естествено-родители в хармония с природата
3.Кърмене /тук има всичко/
4.Лесно кърмене
5.10 съвета за нощно кърмене
6.Въпроси и отговори за кърменето /Библиотека  "кърмене"/
7.Често задавани въпроси относно кърменето
8.Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя-какъв е проблема?
« Последна редакция: юни 30, 2008, 09:37:36 от сиска » Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юли 15, 2008, 10:00:04 »

Момичета, я кажете защо не е позволено да се спи по гръб?!?!?! На мен така ми е най-удобно  nea nea nea
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: юли 15, 2008, 10:35:56 »

Не че не е позволено да се спи по гръб, но не е препоъчително, защото се притиска някаква вена (мисля, че беше вена кава) и това пречи на кръвообръщението, но много бремени си спят и така, щом им е удобно!  good И аз спях така преди като ми беше удобно, но като ти порасне повече корема, сама си усещаш, че не ти е удобно и бебо много шава тогава и сега само за малко мога да легна по гръб и ми пречи, защото много ми тежи и натиска бебо!  pardon Имай предвид, че и органите са разместени и също се притискат така, но ако ти е удобно, не мисля, че е проблем, освен ако лекар не ти е казал да не спиш по гръб!  good
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: юли 15, 2008, 11:43:05 »

Mimoshkin ,аз до скоро спях почти само по гръб,нямах никакви проблеми.Но от 3-4 дена бебка е пораснала и ме притиска и рита непрестанно и вече не мога да спя така,сама си проминих позата pardon така,че спи по гръб докато можеш,ти сама ще усетиш кога вече не тие  удобно good
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: юли 15, 2008, 11:45:28 »

Момичета, мерси за отговорите  girl_wink
Активен
Natalia Borisova
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юли 15, 2008, 21:07:59 »

А да ви питам вие имате ли проблеми с кръвното? Вече сигурно 2 седмици ми е ниско кръвното и ме боли главата. Будя се с главоболие. Аз по принцип бях с по-ниско кръвно, но от както забременях се нормализира нещо и нямах никакви оплаквания. Обаче не знам и аз защо напоследък ми е ниско. Може ли да се дължи на горещините  pardon и аз не знам. Добре че утре съм на консултация и ще питам.
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
Публикации: 590

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: юли 15, 2008, 21:13:10 »

мила аз през цялото време съм с кръвно 90/60,което май се води малко ниско,но не е нещо притеснително,само понякога като се изправя по-рязко ми причернява,а и жегите не ми влиаят много добре
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: юли 15, 2008, 22:02:34 »

Аз по принцип съм с нормално кръвно (120/80) и повечето пъти на консултации ми е било горе-долу толкова, но вчера ми го измери лекаря 90/65, което си е доста ниско за мен!  angry Интересното беше, че аз не се чувствах зле, а и бях закусвала, не е да съм била гладна, но в жегите се случва, а и по време на бременността кръвното може много да "играе"  pardon
Най-добре да питаш лекаря си дали да предприемеш нещо, но аз ти препоръчвам винаги да си носиш нещо сладко с теб! Сега шоколад не може, че ще се разтопи, но да имаш нещо под ръка ако ти прилошее и се почувстваш зле!  good Както и пий много вода и винаги си носи. Това се отнася за всички бременни - трябва да се пие много вода, особено в горещините!  good
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: юли 16, 2008, 00:15:24 »

Моето кръвно също е много ниско по принцип и сег апак си е такова.Последният път на прегледа беше 90/55 crazy пия повече вода за сладкото гледам да не ям много,а за главоболието по-добре кажи на доки,мен тук изрично ме предопредиха, ако ме боли главата да им се обадя веднага
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #373 -: юли 16, 2008, 10:56:45 »

Момичета ,имам едно питане относнно евентуална бременност.Значи имам приятелка на която последният и цикъл е бил на 26 май,и до сега е без цикъл.Вчера си направила тест  /2 пъти/и се оказал отрицателен,разбира се ще отиде на лекар ,но е решила да изчака до края на месеца.Казва че сутрин няма позиви за повръщане ,но  има едно некомфортно усещане като киселини и казва ,че зърната я болят,само един път и е било кофти когато била в колата.Тя се е притеснила и се чуди възможно ли е да е бременна а теста да показва обратното.Чували ли сте за такива случай,казах и че ще попитам във форума,а пък тя утре ще ходи да записва час за лекар.Извинете ако съм извън темата  give_rose
« Последна редакция: юли 16, 2008, 10:58:58 от juji » Активен
Invisible
Сватбен ГУРУ
Публикации: 702

На мама тигърчето

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юли 16, 2008, 13:35:31 »

аз съм чувала за такива случаи теста да е - а реално да има бременност, една позната така от отрицателни тестове та чак в трети месец и установиха бременността. За най-сигурно да пусне един ръвен тест веднага ще стане ясно smile ако е желана бременността и желая успех и дано да е бебе  good
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: