Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 08:19:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 2 част  (Прочетена 178658 пъти)

Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #105 -: февруари 22, 2008, 22:33:47 »

Не знам дали е коментирано по-напред в темата, но някой има ли си представа дали е възможно да влизаме в обществени басейни? Очаква ни скоро едно пътуване, а има много хубав басейн в хотела и се чудя дали не е хубаво да се къпя в него.

Чувала съм, че басейните трябва да се избягват, но за всеки случай питай доктора good smile
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: февруари 23, 2008, 08:10:21 »

Не знам дали е коментирано по-напред в темата, но някой има ли си представа дали е възможно да влизаме в обществени басейни? Очаква ни скоро едно пътуване, а има много хубав басейн в хотела и се чудя дали не е хубаво да се къпя в него.

не е хубаво да влизаш в такъв басейн.....да не кажа,че е забранено!!!Можеш да лепнеш нещо-ние бременните сме много податливи на такива бактерии и гъбични заболявания!!!Все пак ти си решаваш!!!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: февруари 23, 2008, 10:16:33 »

То по принцип не е препоръчително, а за бременни направо бих казала е забранено!Да не говорим, че в първите 3 месеца (които ти още не си минала) е съвсем опасно така че избягвай басейните...Освен ако нямаш личен....Вярно, че плуването е много полезно за бременните, но можеш ли да се довериш доколко е чиста водата в която влизаш?А и както каза Сиска ние бременните сме много по-податливи на гъбички и нфекцииии...
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: февруари 23, 2008, 12:19:42 »

Мисля да не рискувам, нищо няма да ми стане ако пропусна един басейн, нали така! За съжаление няма да се видя с лекарката ми, защото заминаваме в петък на 29-ти. Дано не ми става лошо в самолета! На мен задължително кача ли се в колата ми прилошава.
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1007

Щастлива съпруга и майка

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: февруари 23, 2008, 13:40:16 »

Аз не съм ходила на басейн , но много ми се искаше , но вече не бих рискувала. Докторката ми откри в изследванията , че имам едни бактерий , които ги лекуваме сега с антибиотик  cray понеже съм карала бъбречна криза и сега се разширяват някакви канали съм доста предразположена към проблеми с бъбреците заради камъни. Така че докато всичко ви е наред не рискувайте с каквото и да е. pardon
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: февруари 23, 2008, 22:43:52 »

Мамита от няколко дена на сам забелязах че по брадичката ми се образуват 2 по тъмни петна два кръга средно големи и много се притесних и отидох на дерматолог.Той каза ,че това пигментиране по личето както и може да се появи и на други места по тялото  е нормално за бременните жени и при повечето тези петна изчезват след раждане .А ето и какво намерих относно това :

Петната на бременността - хлоазма

Какво представляват т.нар. петна на бременността?
Често срещано явление по време на бременността е образуването на хиперпигментни петна по кожата на лицето. Този вид пигментация е известна под името "петна на бременността" или хлоазма. Петната се разполагат предимно по лицето - бузи, чело, нос, около устата. Те са жълтеникави, светло до тъмнокафяви на цвят, с неправилна форма и различна големина. Обикновено петната са по-интензивни и се появяват по-често при лица с по-тъмна кожа. Възможно е да се пигментира също така и средната линия на корема, областите около зърната на млечните жлези и около външните полови органи и ануса.

Каква е причината за появата на петната на бременността?
Причината за появата на тези петна по време на бременност е увеличеният синтез на кожния пигмент меланин. Това става под влияние на увеличеното съдържание на женските полови хормони, характерно за периода на бременността. Кожата става по-чувствителна на въздействието на ултравиолетови лъчи, които също са много честа причина за възникването на хиперпигментации.

След раждането петната изчезват ли?
Петната обикновено изчезват спонтанно няколко месеца след раждането, но понякога не изчезват напълно и могат да се усилват по време на менструация и под въздействието на ултравиолетови лъчи.

Съществува ли лечение на хиперпигментните петна?
Лечение на хиперпигментните петна не бива да се извършва, без да е проведена консултация със специалист-дерматолог, за да бъде изяснена конкретната причина за появата им и съобразно нея да бъде назначена адекватна терапия. В тази връзка е важно е да се знае, че появата на хиперпигментации по лицето може да бъде не само козметичен дефект, но и проява на различни вътрешни заболявания - ендокринни, чернодробни и пр. Хлоазмата може да бъде резултат и от вредни въздействия на работното място, употреба на определени козметични препарати или лекарства, контакт с растения и пр., предизвикващи повишена фоточувствителност.

Бременните жени, които страдат от хлоазма е необходимо да избягват преките слънчеви лъчи и да използват качествени фотозащитни препарати.

Д-р Ася Николова, дерматолог

Съвети от Мария Иванова, рехабилитатор-козметик
Жените, които владеят изкуството на домашната козметика, биха могли в голяма степен да избегнат козметичните недостатъци вследствие на бремеността, прилагайки своевременни грижи за постигане на трайни и добри резултати. Съвременните изследвания доказват, че за осигуряване на защита от вредните слънчеви излъчвания предпазването с чадъри и шапки не е достатъчно, а е необходимо да се използват слънцезащитни кремове с висок фактор срещу А и В ултравиолетова радиация.
Освен ултравиолетовата защита е необходимо да се използват козметични продукти локално или върху цялото лице, а понякога се налага да се третира и шията в областите между ушите и деколтето с цел потискане на меланогенезата. Съществуват изключително добри продукти за атакуване на пигментните петна. Редица фирми се съобразяват с това, че появата на петната е най-често при бременност и в тази връзка има специализирани пречистени и безвредни продукти за работа в салони и/или употреба в домашни условия. Добре е бъдещите майки да не прибягват към собствен избор, а да направят необходимата консултация преди третирането на каквито и да било промени на кожата вследствие настъпилата бременност.

Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: февруари 23, 2008, 22:51:15 »

Вижте определянето на пола на бебето според някой характерни белези на бременността  smile

Макар че при мен е точно обратното според разположението на плода високо горе и ниско доло в корема  funnytooth laugh funnytooth

Момче или момиче? 

Високо в корема, ниско в крема
Разположението на бебето в корема е един от начините за определяне на неговия пол. Основното схващане е, че ако бебето е ниско в корема ви, то ще си имате момченце, а ако е високо в корема ви, ще си имате момиченце. Науката разбира се е категорично против подобни схващания и се противопоставя с твърдението, че начинът, по който се носи бебето се определя от мускулния и маточния тонус, както и от позицията на бебето. Но кой може да каже дали пък момчетата не предпочитат да се настаняват в ниската част на корема на мама, докато момичетата предпочитат да гледат от върха?!

Сърдечният ритъм на бебето
Отскоро е разпространено мнението, а то има поддръжници дори в медицинските среди, че сърдечният ритъм на момчето и момичето в зародиш са различни. Ако носите момиче, сърдечният ритъм на бебето ще е над 140 удара в минута. При бебето момче той съответно е под 140 удара в минута. Но науката отново не е съгласна с подобни твърдения. Според нея до момента на раждането сърдечният ритъм на бебето не определя пола му. Едва след раждането сърдечният ритъм на момичето значително се повишава в сравнение с този на момчето.

Жадувате за нещо...сладко?
Много жени вярват, че по-силно изразените им в определена посока хранителни вкусове, подсказват пола на бебето. Ако не можете да се наситите на шоколад, вероятно носите момиче. А ако ви се струва апетитно да изпиете фреш от лимон, то се подгответе за момче.

Напълняване
За щастие не става въпрос за вашето тегло. Вярването е, че ако съпругът ви покачи теглото си по време на бременността ви, то ще имате момиченце. Ако не качи и грам, то ще имате момче.

Кръгло и пълно лице?
Според някои формата и пълнотата на лицето ви по време на бременността издават пола на вашето бебе. Всяка жена напълнява различно през бременността, различни са промените и върху кожата й. Ако ви кажат, че щом лицето ви е закръглено и розовичко ще имате момиче, може и да вярвате, но знайте, че вероятността за обратното е също толкова голяма.

Домашни тестове
Преобличайки се или излизайки от банята, погледнете гърдите си в огледалото. Ако дясната ви гърда е по-голяма, ще си имате момче, ако пък е лявата – момиче.

Хванете върху дланта си медальон. Ако започне да се люлее напред и назад, ще имате момче. Ако се върти в кръг, тогава ще е момиче.

Ако по време на бременността ви се появи акне, то ще имате момиче. Може би акнето се появява от удвоеното количество женски хормони.

Вземете ключ. Ако го хванете за тънката част, ще имате момиче, а ако го хванете откъм дебелата, кръгла страна, ще имате момче. Ако пък хванете ключа по средата, честито, ще имате близнаци!
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: февруари 24, 2008, 12:06:57 »

хахаха много се смях аз май съм го чела и преди!!милото вече напълня мома ли да очаквам  teaseа това за гърдите ще ем извиняват всички ама винаги едната гърда е по-голяма от другата в зависимост от това коя първа е започнала да расте goodна мен от край време си ми е лявата (логично първа беше тя)съгласна съм само с това че колкото повече грознее една жена по време на бременността е признак за момиче защото момичето ти взима част от хубоста!ама това са такива бабешки измислици че няма на къде!! blum
Активен
renka_87
Професор
Публикации: 486

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: февруари 25, 2008, 11:48:14 »

Момичета,можете ли да ми дадете отговор на следните въпросчета:
1/ако сега наистина съм бременна,мога ли да отида на солариум малко преди сватбата,ама мъничко
2/имам един много ужасен навик-гризкам си ноктите и може ли това по някъкав начин да навреди на бебчо

Много ще съм ви благодарна,ако можете да ми отговорите или да ме насочите към някаква по-подробна информация give_rose
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: февруари 25, 2008, 11:53:01 »

ето и това ЗА СОЛАРИУМА

Безопасно ли е печенето на слънце и в солариум?

По принцип според специалистите тенът не е безопасен за когото и да било.
През бременността кожата става по-чувствителна и много жени откриват, че изгарят по-лесно от преди. Нивото на хормона, стимулиращ производството на меланин, също са по-високи, и това води до склонност към свръх пигментация. Ако получите хлоазма (наричана още “маска на бременността”), тя може да се увеличи при излагане на слънце или в солариум. Освен това излежаването на горещо слънце часове наред води до риск от прегряване и обезводняване – и двете са вредни и за вас, и за бебето..

Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: февруари 25, 2008, 11:53:28 »

Мой съвет за солариума е да си го спестиш, по-добре пробвай с автобронзант. Ако се притесняваш да не станеш на петна, в някой козметични салони предлагат, така наречената автобронзова баня. Там специалист ще те напръска съвсем равномерно!

За ноктите незнам.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: февруари 25, 2008, 11:56:42 »

солариума е вид облъчване }:->аз не бих се осмелила да отида на солариум!!!!
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
Публикации: 590

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: февруари 25, 2008, 14:14:14 »

за солариума и аз съм почти сигурна ,че не е добра идея,а за ноктите мисля,че няма проблем,но като се има предвид,че ти предстои сватба моят съвет е да си сложиш акрил и така спираш да гризеш със сигурност(казвам го от личен опит),а и се сдобиваш с перфектен маникюр
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: февруари 25, 2008, 15:45:04 »

2-ра седмица  вече е  2-ри месец нали???? Да не би там да се брои по някакъв друг начин! /съжалявам за некомпетентността, но все още не съм разпитала за тези неща доки/.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: февруари 25, 2008, 15:48:45 »

2-ра седмица от бременността е 1-ви месец!Той включва обикновено 2 седмици от датата на последния мензис и евентуално 2 седмици от самото оплождане, което обикновено би трябвало да е при овулация - 12-14 ден от последния мензис.Незнам дали ме разбра...
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: