Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 00:41:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За бременността - знаете ли??? 2 част
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За бременността - знаете ли??? 2 част (Прочетена 178508 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: За бременността - знаете ли??? 2 част
«
Отговор #345 -:
юни 14, 2008, 19:47:29 »
Ама айде обяснете по - подробно ЗАЩО НЕ ПО ГРЪБ? На мен така ми е най удобно пък на моменти, нищо не ми се притиска, нищо не ме боли и защо да не бива да спя така или пък да си лежа?Нещо лошо става ли с дребния или.....
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #346 -:
юни 14, 2008, 21:33:19 »
Плода притиска вена кава-така наречената куха вена която снабдява с кръв таза!намалява се и притока на кислород!!Това не е хубаво за самото бебе!Но повечето жени сами си казват че не им е комфортно става им лошо чувстват изтръпване в крайниците!Ако на теб ти е добре спи си!!
За това се препоръчва спането на лявата страна-притока на кръв към бебето е най-голям!
Аз също се чувствам удно спейки по гръб!!Ако имам проблем си се извъртам сама!!В съня си
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #347 -:
юни 16, 2008, 13:29:31 »
Момичета случвало си се е на някоя от вас да ви боли корема ниско долу - все едно че ще ви дойде и то само като сте прави - аз от няколко дни имам такава болка, но тя е от време на време
Незная дали трябва да се притеснявам
а съм на ЖК чак в началото на юли
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #348 -:
юни 16, 2008, 13:34:27 »
Mimoshkin аз имам такава болка от няколко дни, но не е само когато съм права, но понякога когато и лежа, нещо съм се притеснила, добре че днес съм на доктор, че вече само глупости си мисля.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #349 -:
юни 16, 2008, 13:36:27 »
Mimoshkin, и на мен ми се случи на 2 пъти... беше докато си лежах, но само за няколко секунди и премина. след това не ми се е случвало.. Иначе и аз съм на преглед чак на 3-и юли
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #350 -:
юни 16, 2008, 13:53:01 »
Не се притеснявайте! *THUMBS*Това е нещо съвсем нормално!!
Аз също имам такива болки от време на време!Матката расте и се намесвта!Всички околни органи си търсят път да и направят място!Разтягат се нерви и мускулчета!!Болката е причинена от това!!Ако не е непрекъснато или повтаряща се на равни интервали няма причина за безпокойство!!И се появява именно когато сме прави поради натиска!
Активен
clovis
Професор
«
Отговор #351 -:
юни 16, 2008, 16:54:49 »
Искам да се оплача, че ми се появиха косми по целия корем.Не са такива големи, като мъх е, но се вижда и определено и по гърдите ми се появи.Дали ще изчезнат след раждането?
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #352 -:
юни 16, 2008, 16:55:34 »
Мира, мерси много за инфото
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #353 -:
юни 16, 2008, 17:03:12 »
Цитат на: clovis в юни 16, 2008, 16:54:49
Искам да се оплача, че ми се появиха косми по целия корем.Не са такива големи, като мъх е, но се вижда и определено и по гърдите ми се появи.Дали ще изчезнат след раждането?
Да
Активен
amya
Професор
«
Отговор #354 -:
юни 16, 2008, 18:44:47 »
Току що говориха по новините за пласмасата и шишетата от плас маса. Казаха, че в нея имало някаква съставка (Бисвенол - или нещо такова), която била много опасна. Казаха, че не трябвало изобщо да се ползват пласмасови шишета за бебета и да не се ползват повече от 3 месеца. Чували ли сте такова нещо, аз се шокирах. Тоя бисвенол водел до рак и раннен побертет и какво ли още не
Активен
maria_lakova
«
Отговор #355 -:
юни 16, 2008, 19:14:11 »
И аз го гледах и може би има нещо вярно, но за съжаление повечето шишета са пластмасови и трудно се намират стъклени.
Аз още не съм купувала, но сега ще се замисля какви да взема, макар да мислех за пластмасови, защото са по-леки и удобни.
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #356 -:
юни 16, 2008, 19:18:33 »
но защо тогава повече се намират пластмасови шишета а не стъклени
на Авен примерно са скъпи шишетата а да са вредни
аз лично от моите познати не съм виждала да ползват стъклени шишета или пък след 3м да изхвърлят старите си
странна работа
Активен
amya
Професор
«
Отговор #357 -:
юни 16, 2008, 19:46:45 »
Ами те казаха, че от скоро се знае и вече е забранено да се ползва в някои държави. А иначе от тази съставка най-лесно и евтино се прави пласмаса и затова много се ползва, но е опасно. Казаха, че ако на шишето има драскотина изобщо да не го ползваме и да спазваме срока на употреба на шишетата. Абе много беше стряскащо, ако ми се наложи да ползвам шишета за напред ще си търся стъклени.
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #358 -:
юни 17, 2008, 08:47:24 »
Ние с милото като правихме ремонт, намерихме две стъклени шишета, много старички, на Чико, и решихме да ги запазим за всеки случай
И си тежат не са като пластмасовите, но ако наистина са вредни пластмасовите, защо тогава са толкова продавани
. Аз не съм ходила още по магазините и не знам продават ли се стъклени.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #359 -:
юни 17, 2008, 09:40:40 »
Това с шишетата не е шега работа
Малко полезно инфо:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A
Ето и относно надраскването:
"Бисфенол А е хормоноразрушаващ химикал, потенциално увреждащ човешкото здраве и среда. Модерните преди време пластмасови шишета (направени от поликарбонат), съдържат химикала бисфенол А. Неотдавна публикувани научни постижения показаха, че този химикал в известна степен прониква в храната, тъй като шишетата, изработени от чиста пластмаса се надраскват и променят цвета си вследствие честата употреба."
Ето още на английски
http://www.sciam.com/article.cfm?id=plastics-in-baby-bottles-may-pose-health-risk
И една на български:
ПЕЛЕНАЧЕТА СУЧАТ ОТ КАНЦЕРОГЕННИ ШИШЕНЦА
ОПАСНИ БЕБЕШКИ БУТИЛКИ НА ПАЗАРА
Една от най продаваните марки за бебешки бутилки в България -Авент е на първо място в списъка продукти които съдържат опасното химично съединение бисфенол А.Това показа проучване на група британски учени ,които са оценили над 500 научни публикации и са стигнали до извода ,че опасна за здравето може да е не само храната ,но и нейната опаковка.
МАРКИТЕ
На българския пазар се предлагат всички марки бебешки бутилки от ТОП 5 с най-високо съдържание на химичното съединение бисфенол А.Това са марките AVENT,DR.BROWNS,EVENFLO,GERBER,PLAYTEX.
При производството на бутилки за бебета,пластмасови бутилки за минерална вода ,бутилки за спортисти,съдове за микровълнови печки,както и за някои полимери в пломбите за зъби,се използват материали ,които могат да станат причина за сериозни заболявания,в това число и рак .Лабораторни тестове в Америка са доказали,че петте най разпространени марки за бебешки бутилки съдържат опасния хормоноразрушаващ бисфенол А,който потенциално уврежда човешкото здраве и среда.
ОПАСНОСТТА
Всеки ,който е пил от пластмасова бутилка ,или е ял от пластмасова чиния ,е имал допир с това съединение.Екипът от учени потвърди,че химикалът се отделя от пластмасите,в състава на които участва и преминава в храната или течностите ,до които има досег.Най страшното в откритието на британските изследователи е това ,че въздействието на отровната опаковка може да стане още в утробата.Ако бременната жена пие от бутилка,в производството на която е използван бисфенол А ,то вероятността нейният нероден син в последствие да развие рак на простата е достатъчно голяма.
ОПИТИ
Направени са множество експерименти с бременни мишки .Учените във Великобритания им въвеждал различни дози с бисфенол А .Резултатът се оказва направо плашещ всички мишки били открити патологични изменения на простатата.
ДО КАКВО ВОДИ:
1.Ранно начало на пубертета
2.прекалена пълнота
3.диабет
4.повишаване на агресията
5.понижаване на паметта
6.преобръщане на нормалните сексуални разлики в структурата на мозъка
7.понижаване на имунната система
8.рак на гърдата
9.рак на простатата
10.помятане
ПРЕПОРЪКИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ:
1.Купувайте дървени играчки,така със сигурност в организма на детето ви няма да попадне бифенол А.
2.Ако все пак купувате пластмасови играчки търсете надписа на етикета pvc-free.
3.Винаги проверявайте дъното на продукта.Не купувайте такива продукти,които имат надпис PC.Това символизира наличието на вредната поликарбонатна пластмаса.Често номер 7 означава че материалът е поликарбонатен.Не закупувайте продукти,които имат номер 3.Това във всички случей означава че продуктът е направен от PVC пластмаса.За да сте сигурни ,купувайте продукти,които в триъгълника на дъното си имат изписани номер 1,2 или 5.
4.Не затопляйте никакви напитки или храни в пластмасови съдове.
5.Избягвайте да храните децата си с консервни храни .бисфенол А се разлага от метала и попада в храната,което консумирате.
6.Най добре да купувате храна на децата си в стъклени бурканчета или бутилки.
7.Ако използвате пластмасово съдове никога не използвайте миялна машина за тяхното измиване.Избягвайте горещата вода,както и силното търкане при почистването им.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...