Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 11:38:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.........  (Прочетена 184299 пъти)

maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: септември 15, 2007, 11:04:42 »

А относно моя проблем,ние не сме имали венчавка в църквата,както и те няма да имат и затова предполагам че може да сме им кумове.Поне аз така мисла ,но ако не може в крайна сметка е важно да има сватби и хората да са щастливи.ЖЕНЕТЕ СЕ!!!! girl_wink
Мила, щом няма да има венчавка, няма проблем - сигурна съм  good За гражданския брак няма значение кои са кумовете и какви ви се падат, само в църквата е така  good
Така че женете ги хората, да не си останат стари моми е ергени  blum и да не се опитва кума да се измъкне нещо от обвързаност чрез подпис  tease
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: септември 15, 2007, 13:34:11 »

Милички Мария и Женя, благодаря ви за подкрепата.Ние им бяхме кумове само в църквата, тъй като при подписването им което беше преди 2.5 год. си имаха други свидетели.И незнам точно ние каква роля изиграхме сега, кои са им истинските кумове.Не че се натискам да сме ние.Но те поканили онези които са им били на подписването преди 2.5г. и те отказали, даже на сватбата небяха, щото небили изобщо в България.Аз мисля че и те ако много се уважаваха и имаха щяха да си им станат кумове и на сватбата не е ли така?Абе тъпа работа diablo
Активен
rosario
Любопитен
*
Публикации: 40

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: септември 16, 2007, 16:38:02 »

здравейте!
Искам да попитам може ли сестрата на булката и приятеля й да станат кумове на младоженците?става въпрос само за граждански брак...
Ще се радвам да ми отговорите....
Активен
maria_lakova

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: септември 16, 2007, 18:36:23 »

здравейте!
Искам да попитам може ли сестрата на булката и приятеля й да станат кумове на младоженците?става въпрос само за граждански брак...
Ще се радвам да ми отговорите....
Мисля, че няма проблем!  good
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: септември 16, 2007, 21:23:56 »

няма проблем аз като питах в една църква дядо поп "може ли кум да е първи братовчед на младоженеца?"и той "абе може и брат му да е кум бе стига да е кръстен" така че няма проблем щом брат може защо сестра да не може като то е едно и също.аз лично не мисля че е удачно заради мен самата и милото брата и сестрата им е достатъчно да са такива че да са и кумове но това си е личното ми мнение!! good
Активен
ками
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Алекс

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: септември 16, 2007, 21:29:44 »

rosario, може сигорна съм kleo_20 е права че само трябва да е крьстена, аз бях 2 седмици след нашата сватба на сватба и кума беше брата близнак на младоженеца с неговото гадже
Активен
yanast
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #186 -: септември 20, 2007, 10:24:56 »

Здравейте, имам един въпрос относно кумовете - може ли да бъде неженена двойка или от един пол?
Проблема ми е такъв, нямаме семейни приятели, който са сключили брак, а най-близките ни приятели (и на двамата) са мъже, но и двамата са сами, единия скоро се раздели с дългогодишната си приятелка а другия просто си няма, аз имам няколко приятелки, които са омъжени, но моят мъж не ги познава много добре, а и с техните мъже не сме близки. Другият вариант който обмисляхме е да ни кумуват неговата сестра и нейният приятел, те са от доста години заедно и с тях сме много близки, но и те живеят на семейни начала. Моля ви помогнете ми да реше, дайте ми идеи, просто сме в задънена улица, просто нямаме подходяща женена двойка.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: септември 20, 2007, 10:47:18 »

Здравей мила yanast  и добре дошла при нас...
Ние също имахме подобен проблем ..е една друга тела бях споменала за нашите перипетойй с кумовете ..
Но ако питаш мен не е задължително кумовете Ви да женени , а и не виждам проблем да са най- добрите Ви приятели в крайна сметка те са свидетели на това че вие искате да сключите граждански брак- за ритуалната зала мисля , че няма да е проблем , но ако имате и църковен брак е там вече незнам как стоят нещата sad
Искам само едно да те посъветвам миличка  изберете си кумове който са ви близки и в чиято компания се чуствате добре ..Успех мила
Активен
maria_lakova

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: септември 20, 2007, 11:18:05 »

yanast, не е задължително кумовете да са семейство или двойка! Има доста случаи, в които кума и кумата се запознават малко преди сватбата или на самата сватба, така че не се притеснявай!  good
А по въпроса дали може да са от един пол, за гражданския брак може би няма проблем, но ако имате и църковен мисля, че не може  pardon
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #189 -: септември 20, 2007, 11:29:34 »

Yanast,   Welcome
Нашият кум ще е приятел на милото, а в събота отиваме да каним кумата, която пък е моя приятелка. Така че- проблеми никакви Wink
Активен
yanast
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #190 -: септември 21, 2007, 12:00:12 »

Благодаря за милите думи и приветствията, щастлива съм че най-накрая и аз мога да изпитъм тръпката от приготовленията за моята сватба, ние сме заедно от 10 год. и дори си имаме дете, но милото чак сега се престраши.
Кумовете наистина са ни проблем, като прочетох цялата тема забелязах че много двоики имат същия проблем, просто не виждам подходящите хора за тази цел. Мъжете за които сериозно се замисляме са хора с които сме израснали и двамата, всяка седмица се събираме и си пием и веселим заедно, единия даже е колега на мъжа ми, но от друга страна едва ли ще ни помогнат за подготовката или за някакъв съвет, а и ако ги изберем едва ли можем да подпишем в църква, а аз искам (милото не). Колкото до неженените двойки не ми се иска да ги лиша от правото да сключат брак в църква (незнам дали въобще ще пожелаят), но не ми се иска ние да сме причина за нещо такова. Варианта който ни предлага maria_lakova може би е най-удачен, но пък кои от двамата да избера, а моите приятелки милото почти не познава.
В момента сме в задънена улица, ще се наложи да правим компромиси в това отношение, а не ми се иска все пак човек веднъж се жени (поне така се надявам)
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: септември 21, 2007, 12:19:57 »

Благодаря за милите думи и приветствията, щастлива съм че най-накрая и аз мога да изпитъм тръпката от приготовленията за моята сватба, ние сме заедно от 10 год. и дори си имаме дете, но милото чак сега се престраши.
Кумовете наистина са ни проблем, като прочетох цялата тема забелязах че много двоики имат същия проблем, просто не виждам подходящите хора за тази цел. Мъжете за които сериозно се замисляме са хора с които сме израснали и двамата, всяка седмица се събираме и си пием и веселим заедно, единия даже е колега на мъжа ми, но от друга страна едва ли ще ни помогнат за подготовката или за някакъв съвет, а и ако ги изберем едва ли можем да подпишем в църква, а аз искам (милото не). Колкото до неженените двойки не ми се иска да ги лиша от правото да сключат брак в църква (незнам дали въобще ще пожелаят), но не ми се иска ние да сме причина за нещо такова. Варианта който ни предлага maria_lakova може би е най-удачен, но пък кои от двамата да избера, а моите приятелки милото почти не познава.
В момента сме в задънена улица, ще се наложи да правим компромиси в това отношение, а не ми се иска все пак човек веднъж се жени (поне така се надявам)
Здравей, yanast ! Нашите кумове сезапознаха 4-5 дни преди сватбата! Тя е моята най-добра приятелка, той-неговият най-добър приятел! Аз много се притеснявах за това дали сме взели правилното решение, но сега,след сватбата мога да кажа,че това бяха най-страхотноте кумове!!! Не се притеснявай за това ,че не са семейство,важното е да са истински приятели,да ги обичате и уважавате!
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: септември 21, 2007, 12:45:23 »

yanast: искам само да уточня, че кумът и кумата НЕ СЕ сродяват помежду си чрез кумуването. Единствения известен ми канон е забраната "Кръстниците да се женят за родителите на своите Кръщелници", т.е. Кумът да се ожени за Булката и Кумата за Младоженеца. Помежду си Кумовете могат да сключват църковен брак без никакъв проблем.
Колкото до това дали могат да ви кумуват двама мъже в църквата - не ми е известна пречка, но е най-добре да попитате в църквата, която сте избрали, защото се убедих, че църковните канони се тълкуват и сапзват по различен начин в различните църкви.
Активен
deni1709
Професор
Публикации: 334

Сладката Габи

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: октомври 22, 2007, 12:06:04 »

милички, помогнете ми с малко информация...след две седмици ще кумуваме на наши приятели, които няма да се венчаят в църква... в същото време ние искате ТЕ да ни бъдат на нас кумуве, но ние държим да се венчаем в църква...наскоро ни казаха че не може ТЕ да ни бъдат кумове, защото ние сме им кумували...или по-скоро църквата не го позволява... :huh:и сега се чудя може ли, или не може  girl_impossible и има ли проблем когато ТЕ няма да се венчаят, а само ние scratch one-s head
моля, ако имате информация я споделете  give_rose
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: октомври 22, 2007, 14:26:47 »

Няма такова нещо! Категорично съм сигурна, защото и ние разпитвахме по този повод в църквата. Това са само слухове, които не са верни, така че не се притеснявайте! Ако искаш даже провери в църковен календар, там си пише всичко - кое е позволено и кое е забранено! Но това за кумуването е абсолютна измишльотина!
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: