Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 16:05:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете.........
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете......... (Прочетена 184496 пъти)
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
Отг: Всичко за кумовете.........
«
Отговор #135 -:
юли 20, 2007, 15:42:16 »
и ние нашите кумове първо ги попитахме като бяха на гости вкъщи и след тове ги поканихме официални както си му е реда с питка пиле бонбони уиски вино нещо сладко за децата и естествено букет за кумата
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #136 -:
юли 20, 2007, 15:52:45 »
Цитат на: anichka82 в юли 20, 2007, 15:42:16
и ние нашите кумове първо ги попитахме като бяха на гости вкъщи и след тове ги поканихме официални както си му е реда с питка пиле бонбони уиски вино и естествено букет за кумата
да и ние така направих ме
Активен
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
«
Отговор #137 -:
юли 20, 2007, 15:57:00 »
да така поне няма да се притесняваш че ще ти откажат и ще си прекарате страхотно гости
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #138 -:
юли 26, 2007, 11:30:56 »
Момичета сполетя ме нещо неочаквано и много неприятно. Точно един месец преди сватбата кумовете ни обявиха съвсем неочаквано, че се отказват. Аз и душито бяхме потресени
и много разочаровани, защото кумът УЖ беше най-добрия приятел на душито от дълги години. Почувствахме се предадени и наранени, защото на тях въобще не им личи да се чувстват виновни по някакъв начин, за това че ни причиняват такова неудобство и то в последния момент, когато имаме хиляди други неща за вършене. Първо много ме подразни и ядоса факта, че казаха, че имали проблеми и съмнения за връзката си още отдавна и не са ни казали навреме. Нека оставим настрана другите неприятни фактори, че поканите са напечтани с тяхните имена и документите с тяхните имена са подадени в гражданското, но това са бели кахъри. Повече ме боли от безотговорността им и за това, че ни предадоха в този така важен момент от живота ни и при това по нищо не си личи да им пука или да се чувстват неудобно от постъпката си. И другото което страшно ме подразни беше наглостта с която ни казаха, че не смятат решението си за особено фатално, понеже видите ли, ние сме имали супер много време (още цял месец
) и нямало да има проблем да си намерим нови кумове. Представяте ли си?
Не съм очаквала очаквала такова нахалство и безочие, особено от хора, които претендират, че са ти най-добрите приятели.
Мисля си и друго, може би така е станало по-добре, защото Бог ни обича и е искал да ни оттърве от такива безотговорни и егоистични хора, за да можем да си намерим хора, които ни уважават, ценят и можем да разчитаме на тях. Надявам се и при нас да излезе вярна поговорката
Всяко зло за добро!
Извинете ме за дългия пост, но всичко ми е много прясно и ми е много болно, че така се получи. Имах нужда да споделя с вас, защото знам, че бихте разбрали проблема ми!
«
Последна редакция: юли 26, 2007, 11:39:10 от prin4ipessa
»
Активен
Nicky
Сватбар
«
Отговор #139 -:
юли 26, 2007, 12:00:12 »
prin4ipessa, миличка, това изобщо не е проблем, разбирам разочарованието ти, но такива хора под път и над път. Кумувете изобщо не са това, което са били едно време ... разбира се, има и такива, които са точно както си трябва подкрепа и опора не само на сватбения ден, а и през годините. Сега по-често се разделят кумовете, или развеждат, отколкото да останат заедно. Аз имам много много близка приятелка, с която винаги сме били сигурни, че ще си кумуваме. Оженихме се през един месец и никоя не кумува на другата. Просто с годините малко се пораздалечихме, колкото и да не искаме. Аз се спрях на доста по-далечни познати, защото са големи симпатяги и точно за да избегна голямо разочарование ... много по-трудно може да те нарани не съвсем близък човек. А покрай сватбата си, с настоящите ми кумове станахме много близки, виждаме се постоянно ... без много да му мисля направихме страхотен избор.
Така че горе главата ... няма значение какво пише в документите и поканите, намерете си весели симпатични хора, които сърдечно ще ви кумуват... а какво ще се случи след това, не му мисли, не позволявайте на такива неща да ви натъжават ... само хубави емоции и успех
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Вече 2 v 1
«
Отговор #140 -:
юли 26, 2007, 12:08:46 »
prin4ipessa
, много съжалявам, че така е станало "с вашите кумове". Много точно си написа "Всяко зло за добро", мисля че ще намерите точните кумове за Вас. Давам пример с нас, имаме много приятели, които се гласеха да ни станат, беше натякване и намекване и голям натиск, но ние си решихме да поканим старите кумове на свекъра и свекървата или по - точно техните деца. Мисля, че избора ни е правилен и ще си създаден нови и хубави отношение с тях!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #141 -:
юли 26, 2007, 12:09:52 »
prin4ipessa, миличка, и на мен ми се случи почти същото, щяха да ни кумуват моята приятлка с нейния приятел, но той изчезна безследно и нито ние, нито тя знаем къде се намира!!!!! повярвай ми много по-трудно е да се намери само кум (сам, без ангажименти), но успяхме!!! от цялото си сърце ти желая и съм сигурна, че ще си намерите по-достойни кумове!!!!!!
не позволявай нищо да ти развали емоциите по подготовката!!!!!
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #142 -:
юли 26, 2007, 12:36:02 »
в такива моменти си проличават хората !!!! принчипеса спокойно ще намерите кумове !! малко сконфузно се е получило с поканите, дано не сте ги раздали вече !! и ние за малко да останем без кумове, но по друга причина - на кума баща му почина преди 2 месеца внезапно, но хората се мобилизираха и оттърсиха от силната мъка и все пак ни станаха кумове, за което искрено им благодаря ! аз си мислех, че ще ни откажат / и то с уважителна причина /, но нали ти казвам ,от където не очакваш от там ще те ударят така че смело напред в търсенето на по-добри кумове !!!!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
юли 30, 2007, 13:34:50 »
Ами ние веднага започнахме търсенето. В петък душито отиде да попита едни наши много близки приятели от Германия (българи са), но те казаха, че им трябва време да си разпределят ангажиментите и ни казаха, че до вторник/сряда ще ни кажат, но много се надявам да са те. Аз още от самото начало тайничко исках да са ни те кумове и сега явно късметът ще ни излезе най-накрая. Дано се съгласят! Много се зарадваха и разчувстваха като ги попитахме, така че мисля, че ще се съгласят.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #144 -:
юли 31, 2007, 07:49:51 »
момичета, знаете ли нещо по въпроса за трите бутилки шампанско които кумовете подаряват на младото семейство? снощи бяхме при водещия и той ни светна, че имало такова нещо и били украсени едното в златно другото в сребърно и третото в незнам какво!!!!! едното се отваряло при сребърна сватба, второто при златна и за третото трябва да потърся!!!!! Моля някой който е кумувал за
!!!!!!!!
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
най-щастливата жена
«
Отговор #145 -:
юли 31, 2007, 08:08:10 »
Фани аз бях чула за такова нещо,но мисля че третото шампанско се украсява в по-точно незнам в какъв цвят но се отваря при кръщенето на вашето първо дете и май беше в синьо за да е момче ама за цвета не съм сигурна.Поне аз толкова знам
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Вече 2 v 1
«
Отговор #146 -:
юли 31, 2007, 08:11:19 »
Цитат на: fanimira в юли 31, 2007, 07:49:51
момичета, знаете ли нещо по въпроса за трите бутилки шампанско които кумовете подаряват на младото семейство? снощи бяхме при водещия и той ни светна, че имало такова нещо и били украсени едното в златно другото в сребърно и третото в незнам какво!!!!! едното се отваряло при сребърна сватба, второто при златна и за третото трябва да потърся!!!!! Моля някой който е кумувал за
!!!!!!!!
Фани
мила, при нас го има това, но ние купихме 3 бутилки вино, тъй като не харесваме шампанско и ще ни ги подари майка ми, като трябва да са украсени с бяла, розова и синя панделка и се отварят на различно годишнини от сватбата!
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262
«
Отговор #147 -:
юли 31, 2007, 09:15:44 »
!!!!!!!!
Здравей,Фани!Аз бях на сватба на 09.06 и там за първи път видях този обичай.Свекървата подари 3 бутилки шампанско-с бяла/за първата брачна нощ/, сребърна/за сребърната сватба/ и златна панделка/за златна сватба/.Към всяка бутилка имаше и пожелание пак написано от нея и водещия накара младоженека да прочете пожеланието на първата бутилка/бялата панделка/,булката на втората-със сребърната панделка,а на третата го прочете свекървата.Беше много интересно и вълнуващо,аз направо се просълзих.
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #148 -:
юли 31, 2007, 10:01:49 »
!!!!!!!!
аз мисля че не е задължение на кумовете
и смятам аз да ги направя за нашата сватба
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #149 -:
юли 31, 2007, 18:49:15 »
При нас тези трите бутилки свекито ще ги украси и после само ще ги даде на кума, за да може той да ни ги подари.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...