Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 12:47:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете.........
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете......... (Прочетена 184345 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Всичко за кумовете.........
«
Отговор #270 -:
февруари 26, 2008, 00:00:13 »
lilsan и Вероника благодаря за отговорите милички
И аз си мислех да ги попитаме, но от сега си знам какво ще отговорят: Нищо не искам
Като ги знам и двамата. За това си мислех да е изненада
И картината ми се струва хубав и стойностен подарък, който ще им остане за винаги.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #271 -:
февруари 26, 2008, 19:35:27 »
misskapriss
, според е много сложно да прецените какво да вземете, така че те наистина да го сложат в домовете си. На милото му подариха едни вази като беше кум. Бяха му искали снимки от хола- ръчно рисувани са и много пасват цветово на хола, тоест постараха се хората, и вазите наистина са хубави, само че пак не сме ги сложили, още са си в кашончетата.. Не знам защо точно, явно въпреки всичко пак не ни пасват достатъчно.
Активен
yanast
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #272 -:
февруари 26, 2008, 23:51:14 »
Здравейте, избрахме си кумове - сестрата на моя бъдещ съпруг, но ми казаха че не е хубаво да ни кумуват защото има роднинска връзка, това така ли е? Лошото е че в непринуден разговор това е казала сестра му, а ние все още не сме ги поканили и те незнаят че сме избрали тях, сега се чудим дали да не мислим друг вариант за да не стане неудобна ситуация.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #273 -:
февруари 27, 2008, 22:44:53 »
Цитат на: Arlina в февруари 26, 2008, 19:35:27
misskapriss
, според е много сложно да прецените какво да вземете, така че те наистина да го сложат в домовете си. На милото му подариха едни вази като беше кум. Бяха му искали снимки от хола- ръчно рисувани са и много пасват цветово на хола, тоест постараха се хората, и вазите наистина са хубави, само че пак не сме ги сложили, още са си в кашончетата.. Не знам защо точно, явно въпреки всичко пак не ни пасват достатъчно.
Права си, може би ще говорим с тях предварително и ако те се съгласят и си кажат какво предпочитат да има на картините им тогава ще ги купим.
Цитат на: yanast в февруари 26, 2008, 23:51:14
Здравейте, избрахме си кумове - сестрата на моя бъдещ съпруг, но ми казаха че не е хубаво да ни кумуват защото има роднинска връзка, това така ли е? Лошото е че в непринуден разговор това е казала сестра му, а ние все още не сме ги поканили и те незнаят че сме избрали тях, сега се чудим дали да не мислим друг вариант за да не стане неудобна ситуация.
Не мисля че би трябвало да има проблем. Дори от църковна гледна точка не съм чувала да има някакви изрични препоръки това да не се случва. Мисля, че щом искате те да са ви кумуве няма пречка това да се случи. Ако някой знае нещо друго да каже
Активен
lilsan/Лили
Професор
Любовта е поезията и слънцето на живота!
«
Отговор #274 -:
февруари 27, 2008, 22:53:40 »
Цитат на: yanast в февруари 26, 2008, 23:51:14
Мисля, че не трябва да има проблем. На моя колежка преди 2 години кумуваха сестрата на мъжа й и нейния съпруг. Аз също не знам църквата да го забранява, но ако искаш за по-сигурно попитай направо там.
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #275 -:
февруари 27, 2008, 23:06:12 »
на нас също ще ни комува сестра ми с нейния приятел..............питала съм в 2 църкви и в двете казаха че може,няма закон който да го забранява!Не се притеснявайте и ги поканете..........за ваше успокоение питайте в църквата в която ще се венчаете...........успех
«
Последна редакция: февруари 27, 2008, 23:09:04 от hristi
»
Активен
yanast
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #276 -:
март 04, 2008, 21:32:59 »
Тогава ще опитаме и ще видим какво ще стане, дано да не го е казала просто защото не иска да са ни кумове. След като се престрашиме ще ви кажа какво е станало.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #277 -:
март 07, 2008, 08:51:50 »
Сигурно, вече е писано, но... как всъщност се канят кумове??Какво се носи? А има ли определен ден, в който трябва да се отиде при тях(предвид традициите и някои суеверия?)
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #278 -:
март 07, 2008, 08:59:34 »
И още нещо се чудя-Възможно ли е кумовете да бъдат от един и същи пол - примерно: двама братя, две сестри, приятели и т.н.( с които не сме в роднинска връзка)??? Имам приятелки, чиито сватби бяха в чужбина и там няма изискване кумовете да бъдат семейство.Може да са 2 жени или 2 мъже. Та се чудих дали и в БГ е възможно?
Активен
kalnamalina
Новак
«
Отговор #279 -:
март 07, 2008, 09:20:22 »
Наще бъдещи кумове са ни много добри приятели!(мъж и жена и живеят на семейни начела,имат и дете)
Първо ги попитах по телефона те си помислиха за 5минути и казаха ДА!
И на вечерта бяхме в тях със:
Едно пиле,печена пита,вино,ракия,бонбони,някакви сладки и цветя за кумата
Според мен трябва да знаеш предварително дали са съгласни за да отидеш с тези работи,защото иначе ще се почувстват задължени да се съгласят(все пак времената са тежки)!!!
Активен
MayaB
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #280 -:
март 07, 2008, 10:41:36 »
TediDS, възможно е. Кумувете са свидетели на брака, така че всеки може да ти кумува. Всъщност аз незнам за изискване да са семейство. Важното е да са ви близки хора.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #281 -:
март 07, 2008, 14:45:51 »
преди е имало изисквания за кумовете като да са женени и разни други неща.сега всеки си преценява.нали занете че вече традициите не са това което са.така че канете тези които искате и са ви близки
Активен
cveteto
Сватбар
«
Отговор #282 -:
март 14, 2008, 10:01:06 »
При нас милото си избра кумовете,стова въпрос за братовчет му и жена му,питал го е още преди да попита мен :ncnvnk:и той се е съгласил.Сега ги чакаме да си дойдат в БГ( ТЕ живеят в Англия)за да ги поканим офицялно,т.е. при нас не е имало колебания кой ще бъдат
Активен
Kittcat
Ентусиаст
«
Отговор #283 -:
март 14, 2008, 12:00:34 »
Моля ви разяснете ми нещата: какво купуват кумувете? Моята кума ииска да купи чашите, воала ми, свещите за църквата и моите букети? Да й разрешавам ли?
А ние на тях незнам какво ще им взимаме
Звучи ми готина идеята за спа уикенд някъде (но моето коте незнам дали ще се навие -- ще каже, че няма да им остане за спомен), или пък мноооооооого красива икона?
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #284 -:
март 14, 2008, 12:09:43 »
ние като бяхме кумуве купихме-чашите,свещите-украсата за тях,кошницата с късметчетата,чашата за църквата,украсеното шампанско,букета на булката....................нашите кумуве ще ни вземат и те тези неща..........но всичко зависи от това как се разберете......!
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...