Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 15:21:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете.........
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете......... (Прочетена 184489 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Всичко за кумовете.........
«
Отговор #210 -:
януари 01, 2008, 22:20:38 »
Ние имаме голям проблем с избора на кумове. След обстоен преглед на всички приятели се спряхме на два варианта. Единия е най-добрия приятел на милото още от детските му години и една от моите най-добри приятелки. Обаче ако се спрем на този вариант не знаем как ще реагира приятелката на кандидат кума. Но пък ние с нея не сме си близки и сме я виждали общо взето 5 пъти за 3 години, за това и не искаме да е тя. Ако те се разделят ние с нея няма да поддържаме никаква връзка.
Другия ни вариант са едно семейство, те са ни роднини, с тях доста се разбираме, обаче пък има нещо което ни спира да поканим тях. Не че са лоши, и ние не можем да преценим защо не сме толкова сигурни за тях. Почти го бяхме решили да са те и в един момент пак се разубедихме.
Основните ни аргументи са кумувете ни да са хора, на които държим, които уважаваме и на които знаем че можем да разчитаме. Да са весели и да се забавляваме с тях. И в двата случая хората "покриват" нашите изисквания, но ние все пак не можем да решим, а времето си минава
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #211 -:
януари 01, 2008, 22:27:03 »
мила изберете тези които са ви на сърце @}->--тези които усещате за най-близки @}->--аз избрах моята най-добра приятелка а на милото братовчеда избрах!и не сбърках!бяха очарователни!така сладки и мили още като ги запознах той я разцелува и я хареса много(аа той си имаше приятелка)съгласиха се бяха горди и много щастливи а на самата сватба се представиха невероятно на всики гости станаха лщбими кумове така смело и гордо се държаха справиха се с всичко а и бяха много красиви!моята кума се притесняваше че гаджето на кума я гледало много ядосано ама какво да се прави те са кумове и трябва да са до младоженците!аз лично мисля че никога не бих могла да имам по добри кумове от тях!обичам и двамата от цялото си сърце и ми доставиха огромна радост съгласявайки се да застанат редом до нас!така че мила сладка моя послушай сърчицето си (опаа и на милото)и изберете това което ви говорят те
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
януари 02, 2008, 20:49:50 »
misskapriss
, според мен вие предпочитате първия вариант. Поканете ги. Момчето може да ви откаже ако приятелката му много се възпротиви и тогава ще го мислиш.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #213 -:
януари 03, 2008, 18:22:37 »
misskapriss
, аз бях в подобна ситуация. Милото го поканиха да бъде кум - един колега от бившата му работа когото бях виждала няколко пъти и почти не познавах. Те с неговата приятелка бяха решили той да покани кумът, а тя кумата.
За мен това не беше проблем, защото наистина кумувете трябва да са близки хора, но някой мои приятелки ми казаха, че на мое място не биха позволили на гаджето си (в моя случай годеникът ми) да бъде кум. Казвам го, за да помислите как би реагирала приятелката на вашият приятел, защото можете да го поставите в неудобна ситуация. И трябва да измислите как ще организирате вземането на кумувета, ако има такова. Аз не отидох на въпросната сватба, защото на нея познавах само младоженците и кумът и щеше да ми е много тъпо, съответно му казах, че не искам да идват в нас, защото аз си бях в къщи по това време. Това обаче не беше проблем, защото те не взимаха кумувете си от домовете им.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #214 -:
януари 03, 2008, 18:50:18 »
Arlina
и ние от това се притесняваме, как ще реагира приятелката, защото и те живеят заедно. Не искаме да я обидим, но пък и не искаме тя да е кума. Не е лошо момичето, в никакъв случай, просто ние почти не я познаваме. Ох много ми е сложен този момент с кумувете
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #215 -:
януари 03, 2008, 18:53:25 »
Може би трябва да му кажете - той ще прецени дали да приеме. Тоест първо питате него и ако приеме, тогава казвате и на твоята приятелка, ако откаже мислите за двойка.
p.s. Ние с теб май сме на една дата
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #216 -:
януари 03, 2008, 19:35:30 »
Misskapriss ние също бяхме с кумове които не бяха двойка... при нас беше по-лесно тъй като съпруга ми е англичанин и там си е прието да е неговия най-добър приятел така или иначе. Нямаше сърдити, но ние какво направихме че "целите" двойки бяха с нас на всякъде, тоест, като си правихме снимки, и също на главната маса. Не мисля че щеше да е честно да ги разделим. И сега третираме двойките като наши близки и част от семейството ни.
Според мен зависи как направиш нещата
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #217 -:
януари 04, 2008, 19:09:17 »
Мен лично би ме притеснило, ако мъжът ми бъде избран за кум, а кумата е друга?! Ще се почувствам обидена и ако присъствам на сватбата ще ми е доста неловко. Но ако нещата станат както при Rou, мисля, че всичко ще бъде ок. Ама като знам на българските сватби каква е ролята на кумовете и какви несъобразителни хора има - то ще има подвиквания за горчиво и т.н и на кумовете.
И все пак си е до хората. Ако мислите, че няма да имат против - действайте и успех
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
януари 04, 2008, 19:48:09 »
Напълно съм съгласна с
danieIa
. И на мен би ми било обидно ако поканят приятелят ми ,а мен не. Той също би бил против аз да кумувам без него.
Ние избрахме семейна двойка.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #219 -:
януари 05, 2008, 10:20:28 »
Напълно съм съгласна с вас, вероятно и мен би ме обидило ако някой покани Даниел да кумува без мен, но пък ние наистина почти не познаваме приятелката му и ако се разделят тогава какво ще стане? Ох, май все пак ще трябва да изберем женената двойка за да няма сърдити. Не знам и аз какво да правим
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #220 -:
януари 05, 2008, 10:42:41 »
Мискаприз моят съвет е да изберете семейната двойка.Нашите кумове са ни приятели от дълги години,приеха веднага кумството, но се разделиха след сватбата.Не че семейните не могат да се разделят! Относно това да кумуват хора,които не са двойка ОК,аз познавам такива, но когато те си имат други половинки и то сериозни е малко неловко и обидно за партньорите им.Кумството не приключва със сватбата!Как ще продължите да се събирате на празници,да кръщавате децата си?
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #221 -:
януари 05, 2008, 12:07:17 »
напълно съм съгласна с mariana,аз бих се обидила ако ме покани някоя приятелка за кума без милото,а да не говорим той как би се чуствал
нашите кумове не са семейни,но много се надяваме да станат някай ден,въпреки че те ни уверяват че и без брак са си добре
«
Последна редакция: януари 05, 2008, 13:48:26 от maslinka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #222 -:
януари 05, 2008, 12:36:55 »
Момичета благодаря ви за мненията. Наистина ни е много трудно да решим какво да правим, защото семейната двойка не ни е съвсем по сърце, а пък не искаме да засегнем приятелката на момчето, което искаме да поканим за кум, но пък не ни се ще тя да ни е кума от друга страна. Изобщо много ни е сложно. А пък нямаме други приятели които да са със сериозна връзка и да контактуваме и с двамата и двамата да са ни близки. Изобщо много сложно се получава при нас. Напълно съм съгласна с мненията ви и ще ги вземем под внимание. Имаме още малко време да решим. Надявам се да успеем да вземем вярното решение. Благодаря ви още веднъж милички
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #223 -:
януари 05, 2008, 13:07:25 »
Мила misskapriss нас когато ни поканиха за кумове бяхме само гаджета с мъжа ми, но приехме и няма проблем. Но не знам, какво ви пречи като не чувставте втората двойка толкова близка, да поканите първата двойка нищо, че не познавате момичето добре. То от сватбата нататък колко събирания ви предстоят ще се опознаете. А и мислили ли сте как ще реагира момичето, ако ги поканите заедно за кумове, аз мисля че ще се зарадва много. Колкото за варианта да поканите само момчето за кум, според мен и сега да приеме занапред не знам за Заговезни, Великден и други празници, кръщенета ,как ще я гледате нея. Получава се кофти ситуация, но вие си знаете и зависи до колко искате да се имате с кумовете си. Ние с моя мъж много държим на кумството и затова винаги се събираме с кумците и с кумовете си. Но всичко е въпрос на личен избор и преценка.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #224 -:
януари 05, 2008, 15:33:09 »
misskapris, моя съвет е да си помислите двамата и дори да го обсъдите с проекто кума, вместо да търсиш съвет от други хора (които са незапознати със ситуацията).
Ние също сме решили, че кумувете ни ще са несемейни (и дори не са двойка). Кумата ни имаше сериозна връзка преди да я поканим, но никога не сме и обсъждали варианта да я поканим заедно с приятеля й (и по-добре, защото скоро след като я поканихме, те се разделиха). Щом не познавате момичето достатъчно добре и тя не е човекът, който искаш да стои зад вас в най-важния момент от живота ви (засега) не я кани за кума.
Ако вашият приятел прецени, че ще бъде неловко за приятелката му, би трябвало да ви каже. И тогава ще търсите друг вариант.
Например, ако някой приятел на Жоро го покани за кум (при положение, че аз не съм близка с тях) без мен, ще го преживея! Дори и да не ми е приятно, в края на краищата този ден няма да е за мен, а за младоженците. И ако те са решили, че годеникът ми е толкова важен за тях - трябва да се радвам, вместо да поставям себе си над всичко останало.
Малко объркано го написах, но в общи линии това което искам да кажа е, че избора на кумуве не трябва да е компромис. И ако единственото ви притеснение е дали няма да повлияете отрицателно на връзката на проекто-кума - говорете с него. Това е решение, което той може да вземе. Дори и да ви откаже и да не ви стане кум, поне ще знае, че го цените достатъчно, за да го поканите.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...