Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 20:33:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете.........
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете......... (Прочетена 182803 пъти)
vesi1983
Сватбар
Отг: Всичко за кумовете.........
«
Отговор #315 -:
март 19, 2008, 12:19:35 »
Нашите кумове много се вълнуват, и аз също мисля тяхната покана да е с друг текс,а не като на др.гости.Само остана да им измислям подарък, защото техния е сватбено пътешествие, но ние едва ли ще имаме тази възможност.
Активен
krisinka_k
Регистриран
Всичко хубаво е невидимо за очите, зрящо е само съ
«
Отговор #316 -:
март 22, 2008, 19:15:42 »
Здравейте на всички дами в този полезен и приятен форум.
Надявам се да съм улучила правилното място за поста си, ако не моля модератора да го премести и да ме извини.Главното нещо, което в момента ме занимава е факта , че на 10.05.2008г. с моят приятел ще кумуваме.Днес бяхме с младоженците по магазините и накупувахме накой неща.за тези съм чувала, че трябва да се купят и ето какво взех днес:свещи, много красиви панделки за тях , чрез които да ги свържем, чаши за шампанско и панделка за тя, бутилка шампанско/естествено с украса/, чаша за червено вино, украсено червено вино,възглавничка за халките, една кошничка с късметчета за хвърляне пред черквата/кошничката не е много голямя/, съответно бонбонки, жито по отделно за тази кошничка и късметчета за хвърляне, както и една голяма кошница пълна с късметчета за хвърляне за пред ритуалната зала.Букета и погачите останаха за другия месец.Тях по традиция, както знам ще ги купя аз.Пропуснала ли съм нещо?А, и така и не разбрах в крайна сметка погачите две или повече трябва да са.Много моля да ми драснете два реда като отговор.
Целувки на всички
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #317 -:
март 22, 2008, 21:33:27 »
здравей krisinka_k и ние като кумувахме купихме всичко което и ти си изброила............погачата е само една от кумовете поне при нас беше така и сега с нашите кумове ще е посъщия начин!Успех
Активен
krisinka_k
Регистриран
Всичко хубаво е невидимо за очите, зрящо е само съ
«
Отговор #318 -:
март 22, 2008, 21:37:32 »
:\Много мерси за отговора.Извини ме , но ще ти задам още един тъп вапрос, какво точно прави кумата с питката?
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #319 -:
март 24, 2008, 11:37:55 »
Питката от кумата си я разчупвате над вас, докато сте с гръб един към друг! Поверието е такова, че в този в който е по-голямото парче ще носи парите вкъщи!
Активен
azzura
Ентусиаст
«
Отговор #320 -:
март 26, 2008, 11:20:18 »
здравей krisinka_k,ние сме кумове на същата дата
,но още не съм купила нищо,иначе това е мисля което трябва да се вземе,питката от кумовете е само една и се разчупва от младоженците за да се види кой ще командва в къщи
и разни такива.... и колкото трохички паднат от нея - толкова дечица ще имат
Активен
cveteto
Сватбар
«
Отговор #321 -:
март 27, 2008, 11:05:17 »
Момичета когато сте си избрали кумовете,кой започва да говори за това кой какво ще купува?Честно казано мен ми е неудобно
да захвана тази тема.При вас как се получи?
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #322 -:
март 27, 2008, 11:09:15 »
Сядате и открито почвате.
Не трябва да се притесняваш. Още повече че щом сте си ги избрали за кумове, значи са ви близки!
Те думите ще ти дойдат от самосебе си!
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #323 -:
март 27, 2008, 11:21:07 »
eli_m какво стана нищо не казваш как мина с кумовете сигурно са приели,обеща да разказваш
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #324 -:
март 27, 2008, 11:27:18 »
Цитат на: dafni85 в март 27, 2008, 11:21:07
eli_m какво стана нищо не казваш как мина с кумовете сигурно са приели,обеща да разказваш
Ами отложи се за тази събота, защото се получи масова сбирка! Нямаше как, просто половината не ги познавахме! Но всяко зло за добро! Тъкмо днес взех напечатаната покана за тях....много е хубава! Чакам да ми донесат фотото и ще я снимам да ви я пусна!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #325 -:
март 27, 2008, 11:38:21 »
Цитат на: cveteto в март 27, 2008, 11:05:17
Момичета когато сте си избрали кумовете,кой започва да говори за това кой какво ще купува?Честно казано мен ми е неудобно
да захвана тази тема.При вас как се получи?
Ами на мен също ми беше неудобно и така и не събрах сили да подхвана темата. Ние нашите кумове не сме ги карали нищо да купуват, защото за нас беше по-важно духовното значение на тяхното присъствие - да са до нас и да ни подкрепят. Кой какво купил няма никакво значение - традициите не са онова, което бяха
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #326 -:
март 27, 2008, 11:49:47 »
ние като кумувахме и сами казахме на младоженците че ще купим всичко което по традиция трябва да е от нас.........сега и нашите кумове държат да бъде така :girl_wink:Но така или иначе сте си близки попитайте ги какво мислят по въпроса........успех
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #327 -:
март 27, 2008, 12:00:25 »
Аз съвсем открито започнах темата още след като ги поканихме за кумуве като им заявих, че абсолютно нищо няма те да купуват, защото ние не го смятаме за правилно. Знам, че традициите са такива, а и те не се съгласиха веднага, но как да си избера букет от 100лв., когато има и от 50, а друг ще плаща? А и колкото и да са заможни, всеки има периоди, в които му се струпват повече разходи. Затова с милото казахме, че всичко плащаме сами. Кумата спори още само за букета, но аз настоявам да го избера и платя, а нейният ангажимент да е само да го вземе и да ми го донесе. Видях, че близо до тях могат да се поръчат погачи, така че вероятно ще ги помоля и тях да вземат. А и да ви кажа, така и не разбрах кое точно по традция се купува от кумовете, май във всеки край на България е различно.
Според мен, ако на тях не им е проблем финансово, те сами ще започнат темата, защото като почнат да се интересуват какво правят кумувете, ще разберат, че има и такива задължения. Ако не ви кажат нищо, значи по една или друга причина се надяват да си спестят този ангажимент и лично аз не бих ги задължила.
Активен
cveteto
Сватбар
«
Отговор #328 -:
март 27, 2008, 13:03:27 »
благодаря ви момичета,но проблема е че не са толкова близки за мен,става въпрос за братовчед на моето мило и жена му,аз лично съм ги виждала четири пъти,много готин е той,но жена му ми е някак си далечна,незнам може би от възрастовата разлика.И като дойде време за организацията ще трабва да е с нея,нали ги знаете мъжете не се вглабяват толкова,за тях важното да е купон
.другият проблем е че те живеят в Англия,ще дойдат сега до оточним нещата и после направо за сватбата,т.е.не ме притеснява,че ще се включат в подготовката на сватбата или не,а това че ще е "вие купете каквото трябва,ето ви парите"някак си ...........
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #329 -:
март 27, 2008, 13:41:27 »
Моето мнение е следното.Кажи им че ти ще си поемеш всичко и няма да ги товариш с нищо и така ти ще си имаш свободата да си харесваш което решиш и да си преценяваш финансово.Така просто ти ще си спокойна и те също.Ние нашите кумове не сме ги товарили нищо да плащат.И ние като кумове не сме купували разни неща.Естествено с каквото друго можех и помагах на моята кумица както и моята кума ми помага много.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
Нагоре