Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 11:07:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Настаняване на гостите от други градове
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Настаняване на гостите от други градове (Прочетена 191484 пъти)
michelle
Сватбен ШАМАН
Отг: Настаняване на гостите от други градове
«
Отговор #285 -:
февруари 07, 2010, 22:50:10 »
Зори, предполагам, че ще е необходимо, понеже с няколко малки изключения, най-малкото разстояние, което ще изминат гостите ще е към 100 км, а средното - 200-300 км. Тоест ще имат най-малко по 3-5 часа път
На моменти почвам да съжалявам за избора на мястото, макар то да е мечтаното от нас
А сватбата на всичкото от горе няма как да е друга освен вечерна. Затова така се получава с нощувките. Ще го мислим още, дано стигнем до приемлив вариант
Активен
bibilqna
Сватбар
«
Отговор #286 -:
февруари 08, 2010, 00:08:17 »
michelle
според мен най-добре приказвайте с тях, обяснете им ситуацията, че можете да поемете разходите само за една нощувка и тогава всеки сам да се направи сметка дали сам ще си поеме разходите за втора вечер, или предпочитат да пътуват. Наистина е неприятно да пътуваш 2-3 часа, и изморен от пътя да седнеш да празнуваш
. Не мисля, че сте длъжни да поемате разходите, но е неизбежно понякога поне на част от тях.
Така или иначе в поканите споменавате къде ще се състои сватбата и може да си направи сметка дали да дойде или не. Дано достигнете до някакъв консенсус
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #287 -:
февруари 08, 2010, 09:57:18 »
Мишелче, след като сватбата ще е вечерна мисля, че не е нужно да плащате две нощувки. Ние също имаме 40-на гости, които трябва да пътуват по 200км, но пътя им е 2-3ч., което не е толкова много.
А и това, че им поемате и една нощувка не е малко, защото има доста хора, които нямат възможност и това да платят.
Съгласна съм с Биляна, като им давате поканите да им кажете, че ще им платите нощувката в деня на сватбата. Мисля, че всеки би ви разбрал
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #288 -:
февруари 08, 2010, 10:37:30 »
michelle ,не се отказвай от мечтата си.И аз исках нещо подобно,но нямах смелостта да го направя и сега съжалявам.Относно пътуването-аз съм от Добрич,а младоженеца от Попово(Дч-Пв=230км).Сватбарите дойдоха да ме вземат от нас и след това всички се върнахме в Попово да празнуваме.Малко откачено,но никой не се отказа и никой не се измори.Смятай,ч е поповчани са станали в 7 сутринта,пътували са 460км ,яли ,пили,веселили....Платете една нощувка и не се тревожете,бъди сигурна ,че ще се радват и на едната нощувка.моите гости бяха изненадани,че съм осигурила нощувка.
Активен
pepche
Сватбар
«
Отговор #289 -:
февруари 08, 2010, 11:31:53 »
michelle
ние сме в същото положение. Сватбата ни ще е в населено място откъдето няма нито един гост
Гости ще имаме от Варна, Шумен, Каспичан, Ямбол, София, а сватбата ще е в селце до Карлово. Ние също поемаме само една нощувка, освен на кумовете, родителите, братя и сестри (ние ще отидем от предната вечер) Аз мисля, че няма да има проблем с пътуването, все пак два три часа не са толкова много, а ако дойдат по раничко може да остане време и да дремнат преди началото на сватбата
Ние също нямаме възможност да платим по две нощувки на всички. А и като ги грабнат емоцийте покрай събитието всички ще забравят умората
Няколко приятелки даже искаха те да си плащат нощувките
казаха, че на други сватби като са ходили с преспиване те са си ги поемали
Сматам, че гостите ще те разберат, че не може да поемете две нощувки
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #290 -:
февруари 08, 2010, 12:28:29 »
Леле, момичета
Zori83, bibilqna, angel4e, pepche
, толкова съм ви благодарна за мненията. Нямате представа колко по-спокойна се чувствам сега
Когато вземем окончателното решение за нощувките и имаме ориентировъчни мнения от гостите, ще кажа какво е станало.
Но наистина голямо притеснение ни е и след вашите мнения съвсем другояче възприемам нещата. Много сте мили! Благодаря
Активен
bibilqna
Сватбар
«
Отговор #291 -:
февруари 08, 2010, 12:46:10 »
michelle
винаги по сватби гостите се организират заедно да пътуват (отиват и се връщат), евентуално се уговарят да спят в някой от другите гости. Родителите ми преди няколко месеца бяха на сватба на 1500-200км от Бургас, пътуваха сутринта, настаниха се в хотел (младоженците не осигуряваха нощувката, но пък имаше преференциални цени за гостите, понеже сватбата беше в комплекс), обиколиха града и после отидоха да поспят малко
и след това бяха свежарки на сватбата.
Като помисля от гледна точка на гост, ако ми дадат покана за сватба, най-малкото ще трябва подарък (не може с празни ръце), разходи за транспорт
, разходи за облекло (не е задължително, може и нещо старо добре съчетано от гардероба) и разходи за нощувка. Всеки сам си преценя дали може да откликне на такъв голям разход в тая криза, затова
michelle
говорете - никой няма да ви се разсърди ако споделите това, което ви тревожи. Аз бих се трогнала
, че младоженците мислят за нас и на всичкото, което се плаща покрай една сватба, отделят парички и за нощувка, но аз съм такъв човек, че не бих им позволила да ми платят. И както една агентка ми беше казала "една сватба освен хубаво преживяване е и бизнес, да финансират новото семейство, защото почват нов-съвместен живот".
«
Последна редакция: февруари 08, 2010, 12:51:05 от bibilqna
»
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #292 -:
февруари 08, 2010, 12:55:12 »
bibilqna
, напълно съм съгласна с теб. Младоженците и без това правят достатъчно голям разход със сватбата. Аз също не бих оставила те да ми поемат нощувка или пътя или каквото и да било - ресторанта е повече от достатъчно. Обикновено хората са известени по-отрано (затова и аз поне подкрепям ранното раздаване на поканите), за да могат да предвидят разходите, които ще трябва да направят и да не им натоварват много бюджета.
michelle
, изобщо не се притеснявайте за това. Ще имат време да се придвижат и да се подготвят гостите ви за сватбата, след като е вечерна. Вие правите повече от достатъчно, като сте решили да им поемете нощувката във вечерта след сватбата
Активен
niksis
Ентусиаст
«
Отговор #293 -:
февруари 08, 2010, 14:32:33 »
michelle, нашата сватба беше в Боровец. Аз съм от Бургас. Всичките ми родните и приятели трябваше да пътуват. Аз исках да поемем нощувката на всички гости,но наистина идва малко нагоре. Приятелите отказаха да им плащаме. На роднините им казахме,че поемаме само нощувката на самата сватба.Имаше такива,които остана за още една нощувка,но сами си поеха разходите. На мен ми беше неудобно да им кажа,че не мога да поемам нощувки. Но още като раздавахме поканите и питаха сами. В началото ти е неудобно,но после претръпваш.
Активен
didinka_7
Ентусиаст
«
Отговор #294 -:
февруари 08, 2010, 20:18:43 »
Здравейте,
от скоро следя темите от форума,но съм много доволна от инормацията,която получавам от всички вас.
Нашата сватба ще е във Варна,в ресторант Димят.Там нощувката е 100лв.двойна стая.За моите гости ще излезе около 1400лв.за една нощувка(повече не мога
)
Малко ми се струва много,защото просто сме ограничени финансово и то на мишето техните.
Просто искам да помоля ако някой знае хотел горе-долу около Димят,който да взема малко по-малко.Те и там ни намалиха от цената,но май пак ни е висока.Ех тази криза
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Отг: Настаняване на гостите от други градо
«
Отговор #295 -:
февруари 09, 2010, 02:41:01 »
Цитат на: michelle в февруари 07, 2010, 22:50:10
Зори, предполагам, че ще е необходимо, понеже с няколко малки изключения, най-малкото разстояние, което ще изминат гостите ще е към 100 км, а средното - 200-300 км. Тоест ще имат най-малко по 3-5 часа път
На моменти почвам да съжалявам за избора на мястото, макар то да е мечтаното от нас
А сватбата на всичкото от горе няма как да е друга освен вечерна. Затова така се получава с нощувките. Ще го мислим още, дано стигнем до приемлив вариант
Миличка, не се притеснявай, ние на нашите гости няма нищо да поемаме, а ще пътуват от 2500 км. разстояние!
Казали сме им, че не щем никакви подаръци от тях и познай: всички ще дойдат!
Това се казват приятели! А иначе когато бях на сватба с пренощуване не са ни поемали разноските и ние сами всичко си платихме, макар да не беше много.
Според мен се погрижете да осигурите колкото се може повече опции и информация така че гостите да могат да изберат най-добрия за тях вариант, а който се сърди, че не му поемате разноските значи е разчитал на безплатна ваканция и не му пука много, много за сватбата ви.
«
Последна редакция: февруари 09, 2010, 02:45:07 от Ariel
»
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #296 -:
февруари 09, 2010, 15:06:57 »
Ariel, niksis, bubka, bibilqna
, благодаря ви за милите думи
За това, че внимателно сте разяснили всичко, че сте вложили внимание в своите постове. Благодаря
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #297 -:
март 11, 2010, 16:36:13 »
Чета, че повечето от вас ще поемат поне една нощувка на гостите си. Ние също имахме желание, но за съжаление се оказа, че няма как да поемем никакви нощувки (освен на кумовете, разбира се). И без нощувките се очертава, че ще надскочим определения бюджет, така че за нас е непосилно.
Според мен обаче това не би следвало да е проблем. Първо, защото в общи линии няма поканени случайни хора, а сме канили все близки роднини и приятели, които според мен не биха се спрели да дойдат поради факта, че не им поемаме нощувките. Второ, осигурили сме нощувки на изключително ниски цени - 20 лв. на човек за Варна в разгара на сезона в хотел, където иначе нощувката на човек е около 70 лв. Трето, уведомили сме ги за сватбата около година по - рано, така че имат достатъчно време да си планират разходите. Освен това ние досега като сме ходили на сватби, на които са ни поемали нощувките, винаги сме се старали да компенсираме това с по - голяма парична сума в плика, така че нещата се уравновесяват
Смятам, че Ariel е права - ако някой не дойде само, защото не му е платена нощувката, значи изобщо не е заслужавал дори да бъде поканен
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #298 -:
март 11, 2010, 17:51:58 »
divanetata
, за много неща си права
Вие сте направили повече от достатъчно. Когато аз съм била гост на сватба, дори през ум не ми е минавало младоженците да плащат нощувките. Някак съм приемала, че това е част от подаръка ми към тях. За мен е допустимо да се платят нощувките на хора с по-скромни финансови възможности. И в никакъв случай не е признак на липса на гостоприемство, ако не се поемат нощувки. Ние имаме желание да го направим, от една страна понеже е традиция за семейството,от друга- по желание на баща ми, от трета- за приятелите с по-малки финансови възможности.
Активен
Dallila
Професор
Публикации: 423
«
Отговор #299 -:
април 15, 2010, 13:18:18 »
При нас също имаше подобен проблем и много се чудехме как да процедираме.С половинката сме от различни градове, а сватбата ще се прави в моя град ( който в последствие стана и негов, но гостите си остават).В началото се чудехме дали им платим нощувката вечерта на сватбата, или да им наемем автобус, който да ги докара и да ги върне.От финансова гледна точка автобуса беше по-изгодния за тях вариант (за нас оставаше горе-долу същото), но мисълта как ще се клатушкат толкова часове с него в рамките на един ден, ми се видя ужасна, та останахме на вариант хотел.Говорихме с всички гости от другите градове и те са съгласни ние да платим само едната нощувка, а вече който иска да си остане повече за негова сметка.Та без много перипетии решихме и този проблем.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...