Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 19:31:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Малко тен за сватбения ден!
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Малко тен за сватбения ден! (Прочетена 112116 пъти)
dorina79
Сватбен ШАМАН
Отг: Малко тен за сватбения ден!
«
Отговор #255 -:
май 04, 2008, 21:09:15 »
Доколкото съм чувала има и определени храни - например морковите, които ускоряват и спомагат за потъмняването.
Някой знае ли повече?
Активен
picasso
Ентусиаст
«
Отговор #256 -:
май 15, 2008, 10:55:53 »
Прочетете това:
Кога не трябва да ходите на солариум?
В периода, когато употребявате противозачатъчни препарати и антибиотици.
През времето, когато си прилагате мезотерапия, пилинг, подмладяващи инжекции. След края на всякакви кожни процедури с дълбоко -въздействие трябва да мине не по-малко от месец.
При възпалена кожа.
Ако сте бременна или кърмите.
Ако сте със суха, снежнобяла кожа, предразположена към изгаряния и при най-щадящ режим.
Солариума е вреден за жени:
Със заболявания на щитовидната жлеза, мастопатия, захарен диабет и хипертония.
В чието семейство има наследствена предразположеност към онкологични заболявания.
Чието тяло е покрито с пигментни петна и бенки.
Полза от солариума
Разумно проведените солариумни сеанси са не само безвредни, но и полезни: подобряват самочувствието и настроението, лекуват редица кожни проблеми, като например екземи и пъпки.
Освен това в организма се произвежда "витаминът на радостта" - D, който също помага да се усвояват жизнено необходимите калций и фосфор.
Изкуственото слънце прави организма по-устойчив на инфекции и простудни заболявания.
Вреда от солариумите процедури:
Ако прекалите с употребата на солариума, това (както и злоупотребата с природните слънчеви лъчи) води до структурни изменения на кожата. Повърхностния слой надебелява, кожната покривка губи влажността си, а оттам и еластичността и здравината.
Преди да започнете процедури, трябва да се консултирате с лекар-специалист в тази област, който да ви назначи индивидуална програма за ползването на изкуственото слънце. Модерните солариуми са, снабдени с компютри, регулиращи интензивността и продължителността на излъчването и продължителността на сеансите.
Преди да посетите солариума, трябва да знаете:
Жените над 30 г. може да правят не повече от 2 процедури на седмица. По-възрастните е най-добре да се ограничат до 1 път.
Дори за най-издръжливата кожа сеансът не трябва да продължава повече от 20 мин.
Косата, от корените до краищата, трябва , да бъде закрита с памучна или панамена кърпа, защото в солариума най-често страда косата тя става матова, чуплива безжизнена.
В солариума трябва да сте с качествени слънчеви очила (а не имитация) с ултравиолетова защита, тъй като ултравиолетовите лъчи влияят отрицателно на ретината на очите. Те проникват дори през затворени клепачи, върху които е положена черна превръзка.
Устните също са много уязвими, тъй като не произвеждат меланин. За да не из пръхнат и не загубят цвета си намажете ги с балсам за устни с ултравиолетова защита.
Жените над 40 г. е желателно да покриват области на гърдите си.
Преди солариум старателно се измивайте и изсушавайте. Внимавайте с използването на парфюми и дезодоранти. Много от тях са чувствителни към изкуственото( слънце и могат да оставя върху кожата пигментни neтна.
След солариум в продължение на 10 часа не бива д използвате спиртни лосион и кремове с дълбоко проникване.
След сеанса кожата с нуждае само от леко овлажняване.
(
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=5174
)
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #257 -:
май 17, 2008, 16:39:57 »
picasso
,поздравления
много изчерпателна информация си ни предоставила!
Активен
mariqna
Любопитен
«
Отговор #258 -:
юни 19, 2008, 11:28:43 »
Ми аз вчера бях на солариум за първи път през живота си и тъй като малко ме беше страх се консултирах с лекар. Препоръчаха ми козметичен солариум и мога да ходя всеки ден и няма да имам проблеми. Аз тен си имам де ама имам пъпки ни затова ходя на козметичен солариум
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #259 -:
юни 19, 2008, 19:04:54 »
Каква е разликата на този козметичен солариум с другите? И другите как се наричат?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #260 -:
юни 19, 2008, 21:13:49 »
и на мен ми стана интересно какво му е различното та всеки ден да ходиш?????
аз попринцип нямах проблеми с кожата при придобиване на тен, но от около 2 години насам се появиха проблемчета
а мин. год. как се обринах от солариума ... и то ми беше поредното - някъде към 10-то, печене
е, сега ще си закупя мазила за солариум и ще си направя тен, че морето май няма да го видя до сватбата
Активен
mariqna
Любопитен
«
Отговор #261 -:
юни 19, 2008, 22:14:07 »
Ми какво е различното незнам, трябва да си питам лекаря, на мен ми го препоръчаха за пъпки и много ми помага. Попринцип се води медицински и помагал при раздразнения на кожата
Активен
gostenka_82
«
Отговор #262 -:
юни 19, 2008, 22:17:16 »
ами аз до колкото знам въпросът с различните видове солариуми се свежда до лампите, по-силните - турбото, солариуми са с много силни лампи
медицинските са с по-слаби .... нали са за лечебни цели
но за 1 път чувам, че всеки ден може без проблем ....
пък знам ли
ти все пак внимавай, да не се събудиш цялата червена, на пъпки, хем боли, хем сърби - като моя милост
Активен
mariqna
Любопитен
«
Отговор #263 -:
юни 19, 2008, 22:27:58 »
То зависи от кожата, аз цял ден да стоя на слънце не изгарям грам, досега не съм ставала червена и не ме боляло. Аз тен си имам, ама кожата ми е доста кофти - цялата съм в пъпки и е на петна. Не вярвам да има проблем и дано да няма до сватбата, че аз само за тва ходя иначе нямам нито време, нито мога да стоя на едно място със затвпрени очи. Само с това, че трябва да изглеждам добре на сватбата се задържам, а после не
, направо ужасно ми е
Активен
CurlyD
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #264 -:
юли 02, 2008, 16:19:17 »
Ходя редовно на солариум ..... зима и понякога лете, когато наистина не ми остава време дори на 10 дена да отида 1 път на плаж...
Доволна съм в Бургас посещавам един от най-добрите солариуми да не кажа най-добрия. Мисля, че за сватбата трябва да имаш тен...по-секси е e
Модератор: Пишете само на кирилица!!!
«
Последна редакция: юли 17, 2008, 08:40:06 от maria_lakova
»
Активен
gostenka_82
«
Отговор #265 -:
юли 02, 2008, 18:01:34 »
curly,
съгласна съм с теб, тенът е много секси
въпросът се свежда до ходене на солариум всеки ден, това ни учуди.
Пък и като се ползва козметика за солариум - едва ли ще има проблем с честото ходене, но всеки ден ....
Активен
natally2
Любопитен
Публикации: 22
«
Отговор #266 -:
юли 29, 2009, 08:39:31 »
Определено е по- добре да си с тен
Активен
NansyCraft
Любопитен
«
Отговор #267 -:
август 19, 2009, 12:02:27 »
Здравейте, някой пробвал ли е ажтобронзантите...са сега сам цхужала добри неща за Лореал, загледала сам се в един на Виши и много се чудия дали да го ползвам за да подсиля тена от солариума...
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #268 -:
август 23, 2009, 14:10:29 »
По въпроса за солариумите много е важно да се използват продукти,които са изрично за солариум-преди и след него.Те самите съдържат съставки,които правят тена по-траен.
За автобронзантите е много важно да не е много силен при пързото нанасяне,за да не станеш на оранжеви райета като тигър,да не говорим,че е кофти идея да се намажеш 2 дни преди сватбата.За да се нанесе разномерно най-добре се започва така
1) хубаво ексфолиране на кожата в банята преди това
2) намазване с хидратиращ лосион ако кожата е суха,най-вече на лактите и коленетв,където е загрубяла
3) нанасяне и старателно втриване на малки колечества в кожата,докато се разнесе равномерно
Най-доброто след солариума и разбира се ако нямате време за него е бронзирането в салоните за красота-прави се със спрей със специален пистолет.
При всички положения малко тен никога не е излишен-тялото изглежда по-слабо,кожата по-здрава и като цяло дава самочувствие.
САМО НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ,ЗАЩОТО Е СМЕШНО!!!
Активен
Bride♥
Любопитен
Just Another Bride
«
Отговор #269 -:
юли 24, 2012, 14:10:08 »
Това лято залагам само на тен от слънцето - ще ходим на море за 10 дена.
По принцип имам тъмна кожа, затова и по - лесно хващам тен, не изгарям, но се притеснявам, че ставам наистина доста черна и контраста със сватбената ми рокля, която е бяла, ще е голям.
А иначе от солариум не ми харесва особено цвета, който се получава - няма нищо общо с този от морето и е доста изкуствен. За мен не е опция.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
Нагоре
Изпечатай