Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 05:57:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 172805 пъти)

ERan
Сватбен ГУРУ
Публикации: 648

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: декември 09, 2008, 17:33:41 »

да, и нашият фотограф държи на същото - поне 30 минути сесия! И определено ще имаме такава good
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: декември 11, 2008, 15:03:07 »

нашите снимки са над 2000 НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАМ. Не сме се уговаряли какво конкретно да снимат а и те си бяха професионалисти момчетата, бяха двама и един видео оператор от телелвизията там работи като такъв. Имахме си и собствена фотосесия така че снимките и без уговорки са си супер и са заснели абсолютно цялата сватба.
 Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo
Активен
mojebi
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #197 -: януари 06, 2009, 22:36:58 »

Къде можем да отидем за нашите снимки?Неискам травиалните места-Морската градина,Морска гара,Гранд Хотел...Неискам сватбен албум,като на всички от Варна,без да обиждам никого.Просто искам нещо по различно.Нашата сватба ще е в Св.Св. Константин и Елена.Ако се сещате нещо по оригинално около това място пишете!А и ако споделите къде са правени или къде ще бъдат направени вашите снимки,ще ми е много интересно! girl_wink girl_wink girl_wink
« Последна редакция: януари 06, 2009, 22:38:33 от mojebi » Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423

www.album.bg/kate_to

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: януари 07, 2009, 16:39:53 »

Ние оставихме всичко в ръцете на фотографа.Където той кажеше се снимахме.Когато фотографа е добър и на полето да ви снима пак ще стнат супер снимките.Ето нас ни снима в едни треви на полето
по път към гр.Пловдив защото мен ме взеха от бащината къща в Брестовица. Ето една снимка,другите може да ги разгледате в сватбения ни албум

* DSC_0115 (335 x 500).jpg (41.69 KB, 335x500 - видяно 345 пъти.)
Активен
mechta
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #199 -: януари 22, 2009, 02:13:27 »

Правилно...имаше една приказка като деца..."За влюбените и храста е дом"  smile

Колкото на по-нестандартно място, толкова по-добре. Видях, че една булка от форума се е снимала пред трамвай. Снимката е супер.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: януари 22, 2009, 20:52:06 »

Аз съм си остава 1 час и 30 минути за фотосесия blush,просто срашно много иксам да имам хубави снимки и затова pardon,е гостите ни ще се почудят къде сме забегнали,но си струва все пак крайния резултат.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: януари 22, 2009, 21:34:53 »

lady_in_love, изобщо не се притеснявай, те гостите ще си намерят какво да правят. Нашата венчавка беше в 4, а в ресторанта започнахме в 7 часа, като ми се искаше даже още повече време да бяхме имали. Никой от гостите не се оплака, че се е чудил какво да прави.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 13, 2009, 19:17:05 »

момичета, обзеха ме притеснения.
На нас ритуалът ни е в 16.00. След ритуална се придвижваме към църквата
Църквата ни е от 17,30...
Ресторантът 18.30
Сега се чудя и мая кога ще го отделим това 30 минути време за фото сесия...
Дайте идея как да съчетая

Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 13, 2009, 20:02:31 »

Ние не сме имали такава  pardon
Тоест.....повечето снимки са ни били непринудени,а и нямаше как да навия мъжлето на подобна сесия  nea
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 13, 2009, 22:12:04 »

elean, времето между ритуала и църквата ви не е малко. Реално ритуала няма да трае повече от 30мин, най-много 40мин с поздравите. Незнам колко са далече ритуалната зала и църквата ви една от друга, но ми се струва, че между тях може да вмъкнете малка сесия.
Също - в 18:30 вие ли влизате в ресторанта или тогава гостите започват да се настаняват. Ако са гостите - то спокойно можете пак да се поснимате, а вие да влезете например в 19ч.  good
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: февруари 14, 2009, 00:13:03 »

elean, времето между ритуала и църквата ви не е малко. Реално ритуала няма да трае повече от 30мин, най-много 40мин с поздравите. Незнам колко са далече ритуалната зала и църквата ви една от друга, но ми се струва, че между тях може да вмъкнете малка сесия.
Също - в 18:30 вие ли влизате в ресторанта или тогава гостите започват да се настаняват. Ако са гостите - то спокойно можете пак да се поснимате, а вие да влезете например в 19ч.  good

Бубка, благодаря за съвета. Ние ще имаме уелкъм парти -за приемане на поздравленията в градината на ресторанта. То ще е след църквата. И се чудя какъв час да запиша в поканата. Може някои гости, които не искат да идват в църквата от 17,30 - да отидат там направо в 18ч. Затова мислех да го запиша от 18 ч. приемане на поздравленията. А от 19 ч. - тържествена вечеря в ресторанта.

Най-вероятно така ще го направя, та да може след църквата да имаме и тогава малко време - и да се появим за поздравленията в градината на ресторанта към 18,30ч. Само да не е неудобно за гостите - да висят и да ни чакат толкоз време... Ама... crazy crazy crazy
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: февруари 14, 2009, 19:36:16 »

и аз много мислих за тези часове как да ги съчетая и накрая реших да направя ритуалите през 1час за да имаме време за фотосесийка...и накрая в 15:30 ще ни бъде подписването в 16:30 църквата а за ресторанта още се чудя дали да го пиша в 17:30 или в 18:00 за да имаме малко повече време...понеже след църквата ще има снимки и с гостите предполагам и то ще си мине време...и след това вече те да си отиват да се настаняват в ресторанта а ние да пообиколим някои местенца за хубави снимки...надявам се да не е много времето и да отегча гостите но пък няма да се женим всеки месец че да имаме време да се снимаме и така...  smile надявам се да се получи добре...
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: февруари 17, 2009, 14:16:18 »

ВеРа, мисля че добре сте го намислили.
Аз окончателно оставам с часовете, които и аз мислих. И това е.
smile
Активен
Влади Балевски
Сватбар
Публикации: 158

« Отговор #208 -: февруари 22, 2009, 09:57:31 »

Поздрав, момичета!

Четейки вашите въпроси, аргументи и идеи, позволявам си да кажа, че наистина за хубавите снимки е необходимо време и не стават „просто така”, „насочи-щракни” и „склонете главите... така... усмихнете ми се...готово”.
От дългогодишния си опит знам, че е нужно повече време за красивите портретни снимки, които може да се направят. Нищо по-хубаво няма от това да разгърнеш сватбения албум и още на първите страници да грейнат от големите снимки лицата на младоженците.
   У нас на портретната сватбена фотография не се отделя заслуженото внимание, а често тези кадри са най-красивите и вълнуващи. При изготвянето на програмата, в незнанието си, младоженците често не отделят достатъчно време за това. За това и тук, както и на срещите си с младоженците, позволявам си да ви препоръчам да не пренебрегвате това време или да се ограничавате до 30 минути. Истината е, че за хубавите снимки се изисква време. Портретната сватбена фотография не е репортажна фотография и за  пресъздаванено на любовта на двамата млади е нужно и време, и емоционална настройка, и отдаденост и на младоженците, които не са модели. Ако професионалните модели, които ежедневно застават пред обекитва без притеснение и знаят как да позират и с лицата, и с телата си, за рекламните снимки не се ограничават с 20-30 минути позиране, то колко повече време е нужно за хора, които не са свикнали да са в центъра на вниманието (било на фотографа, когато снима, било и на околните хора, които неволно стават свидетели на тази сесия) – това особено важи за мъжете, които по принцип не влагат толкова огромно значение и отдаденост за подобен род снимки. И друго, дайте си сметка (когато определяте времето за снимки), че едно отиване до парка/градинката/уличката/шадраваните (или където сте си наумили предварително) ще отнеме повече време, отколкото ако сте в ежедневни дрехи – съвсем различно е движнието на една жена в сватбена рокля и на високи токчета. В София тези 20-30 минути отиват за придвижване от ритуалната зала/църквата до набелязаното за снимки място (а после имаме още толкова път до ресторанта). Не си мислете, че хубавите портрети могат да станат в градинката до ритулната зала, след като излезем след подписването – там постоянно идват и заминават други сватби (булки, с които не искате да се засичате/виждате), а отделно фактор е и присъствието на всички ваши приятели, които искат да се снимат с вас или и те да снимат с телефоните си и апартчетата, вместо това време да бъде само за вас двамата.
Тук желая да обърна внимание и са заснемането в студио. Нито една снимка на открито не може да се сравни със снимка в студио. Само за един час вие може да имате снимки, на които да изглеждате като на корица на сватбено списание. Студийните снимки не са препоръчителни само за студените и дъждовни месеци, когато условията не позволяват на открито да се направят желаните снимки. Студийната снимка винаги остава неповторима! Не пренебрегвайте този факт!
Гостите може и да недоволстват, че се бавите, а те ви чакат в ресторанта; родителите може да мърморят, но... 15-20мин търпение от страна на гостите е страхотен подарък време, което може да ви подарят, за да имате снимки, които остават за цял живот и над които и те ще задържат погледа си дълго. Има различни идеи, чрез които може да се уплътни времето на госите в ресторанта, докато дойдете. Все пак всички са заради вас дошли този ден, а не правите вие този ден заради тях, за да ги забавлявате (не искам да влизам в конфликт с родители и роднини, особено когато те поемат финансовата тежест на събитието и си мислях, че заради това сте длъжни да правите, каквото очакват).
   Уловениете моменти и непринудено запечатаните снимки имат своето очарование, но не се ограничавайте само с тях. Винаги се радвам, когато имам възможност да се насладя на красивите снимки – било непринудени, било добре режисирани и изпълнени (за което основна роля, освен уменията на фотографът, играете вие). Желая ви най-красивите и неповторими снимки, които може да имате, за да красят албумът ви за цял живот и да ви дават повод за гордост пред всеки, който в годините на пред ще разслиства страниците на сватбения албум.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: февруари 22, 2009, 13:37:25 »

good good *THUMBS*Хареса ми това което прочетох и най вече съм абсолютно съгласна ! В повечето случай се пренебрегва фотосесията която е много важна ! На всички им е писнало от снимките пред църквата и дома които са почти еднакви а в същото време не се отделя време за снимки на друго по подходящо място ! Подарете си лично време само за вас двамата за най красивите снимки които могат да ви направят !
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: